HEDEF FEYZA.....ONUMUZDEKI 5 YIL.....duzeltme...ve tekrar feyza...ikinci 5 yil....ve cokus.

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

vayyyy efendim koskoca bankalar tavan tavan cikiyor...IHLAS mi bunnar...bu ne bicim is bu ne bicim ikis diye..

heryerde....forumlarda twitterde....inim inim inliyor kerizzler...OYUNDAN HUBARSIZ.

FORUMU BU YUZDEN HALKA KAPATTIM...bize gozdegmesin diye....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• AmurTemur
      Katılımcı
      • 06 Ekim 2012
      • 120

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      TURKIYE OZEL....YORUM...

reality 1...2023 haziran secim var...

reality 1 sebeb...sonucu....haziran 2022 den secime kadar rally...
      kuzu
      furuşan akıncı

Teşekkür / Beğeni
      Standart Hedef 300 000.....

2001 İKİZ KULELERE UCAKLARIN GİRİŞİ İLE BASLIYAN 30 YILLIK BUSİNESS CYCLE....ilk 20 yılı dolmuştur....bu 20 yılda dünyada küresel ekonomi uygulanmış....bununla SERMAYE...İŞÇİLİK...HAMMADDE tüm dünyada sınırları tanımadan hareket halinde olmuş....bu hareket ile...ÇİNDE KOMİNİZMLE biriktirilmiş potansiyelleri kullanarak...DÜNYADA ENFLASYONU SIFIRA DOGRU....FAİZLERİ SIFIRA DOGRU CEKEREK...kapitalist mode kapital akümulasyon proseslerinde....süper güç olan amriki aleyhinde gelişmelere sebeb olmuştur....

BU 30 YILLIK CYCLE da son 10 yıl....2020 ila 2030 arası....ilk 20 yılda oluşan DENGESİZLİKLERİN DÜZELTİLMESİNE HARCANACAKTIR....

bu düzeltme....PETROL...ALTIN...VE PARİTELER üçgeninde oluşacak ve bilahare bu HİSSE SENEDİ FİYATLARINA YANSIYACAKTIR...

NOT...bu topic açılırken...ENDEKS 82 000 E İKİNCİ KEZ DÜŞMÜŞ...DOLAR-TL 6.60 I YAKMIŞTI....KORKU YOK...BİLGİDİR HÜKMEDEN
      .

Efsane tekrar görülsün. okunsun diye alıntıladım.

Endeks Mart 2020 de pandemi düşüşünde 82 binde HEDEF 300 BİN diye topik açan,

mart 2022 de hedef feyza topiğini açıp, sağlam hisselerde sandığı doldurun haziran 2022 den itibaren 2023 HAZİRAN SEÇİMLERİNE KADAR RALLİ var diyen ve peşinden hedef 3600 diyen sevgili Kuzu emmi samimiyetle söylüyorum piyasaları geniş perspektifte sizin gibi analiz edip strateji oluşturabilen hiç kimse yok.Aracı kurum stratejistleri eline su dökemez. Türkiye cumhuriyetinde eşin benzerin yok.

Kuzu emmi çok insana hakkın geçmiştir, hakkın ödenmez.Sağol varol.

Pazartesi gün sizin adınıza durumu iyi olmayan çevremden iki insana yardım edeceğim ve Kuzu emmi ye pozitif enerjinizi ve iyi dileklerinizi gönderin diyeceğim.

Ayrıca bu yıl burs verdiğim öğrencilere fazladan iki ihtiyaç sahibi yoksul üniversite öğrencisini daha ekleyeceğim ve onlara da bu Kuzu emminin size eğitim yardımı pozitif enerjinizi ve iyi dileklerinizi ona gönderin diyeceğim.

Kuzu emmi ya da sizin çevrenizde varsa yoksul iki üniversite öğrencisi özelden bana bilgileri ulaştırılırsa o şekilde de burs verebilirim.

Tekraren orta uzun vade strateji kurmada üstünüze yok.

Yalnız sizden tek istirhamım siz daha iyi bilirsiniz ama,büyük trend dönüşleri olmayacaksa asla kısa vade viop yazmayın.Ben 13 yıldır hiç bulaşmadım viop a.İnsanlar orada bir para kazanamıyor.Ömürleri bitiyor.Bırakalım trendlerde hisse senedi yatırımından kazansınlar.Siz daha iyi bilirsiniz ki viop kısa vade trade yıpratıcı.Ömür çok kısa...Zamanımız çok az.Kısa hayatımızda strese hiç gerek yok.

.

Yorum

• vicente
        Yasaklı
        • 22 Kasım 2020
        • 2458

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        niye 18.2 yatay....

diyorki TURK OLIGARGA YURT DISINDAKI DOLARLARINI GETIR...18.2 DEN ALAYIM...SANA TL VEREYIM...GIT BORSAYI 7000 E BAS...FECI KAR...O ARADA BEN DOLARI 14 E DUSUREYIM...BORSADAKI KARINI AL...TL LE BANA GEL...14 DEN DOLAR VEREYIM...AL GIT DIYOR....CIFT KAR....

BUNU BIR TEK KUZU GOREBILIR BU ALEMDE...VE GORDU...SAGOLSAYDI...BIRDE KARL MARKS GORURDU....geriye kalanlar goremez.
        Yurtdisina kaçan para bunların el koyma korkusu ile kacti neden akp ye güvenip girsin bir daha

Evet giren para var bu bilinen rallileri yaptıran para değil 3 dakikada bankayı tavan yaptiriyor.
        Bu para rus parası bir ihtimal de bizden yani tüm milletten soyulan paralar man adası 128 m usd vs

Yorum

• vicente
          Yasaklı
          • 22 Kasım 2020
          • 2458

hurolg2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Aynen dostum...iğreniyorum artık bu tiplerden...hadi cahili anlarım...ama biraz da olsun mektep görüp okumuş yazmış olanın halen bunnarı savunması midemi bulandırıyor..ha dürüstce şunu deseler yine kabulümdür. Ya w tamam haklısıniz da benim isime gbunlar geliyor. Tamam eyvallah..Samimi söylüyorum o zaman kızmam. Ama yani ne diyeyim...kuzum gibi saliverecen ben de kufuru sincik...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
          Yüzde 20 lik kesim tamamen din ile bağlanan eğitim seviyesi çok düşük asla değişmeyecek kesim..kazığın en hasını yemeklerine rağmen degismediler çünkü uyusturuldular.
          %5 kesim o yazıdaki gibi çorbacı kesim bunlardan ciddi fayda sağlıyorlar ihale maas vs.
          Adam feto diyor hala )) eski bankasya müdürü aynı zaman bir once ki spk başkanı yaptıkları ortada
          Bunun üzerine de Türkiye deki tek ittifak olan akp chp hdp ittifakının büyük çabaları.
          Chp 1 aydır tamamen rte yi başkan seçilmek için delirmiş durumda..hdp ye bakanlık vericez teröristlerle helallesicez ... arka arkaya bu tip açıklamalarla insanları cumhura geri döndürmeye çalışıyor.
          Bunu 3 4 ay önce de yazdım chp 6 li masadan atilmazsa hayal kırıklığı olcak secim.
          Abd koordinesinde akp chp hdp ittifakına karşı milletin işi çok zor.
          Tek umut chp yi masadan atıp Mansur yavaş i ortak aday göstermek burda abla ya buyuk tarihi is düşüyor
          Son hdp açıklamaları hergun rte yi eleştiren beni bile düşündürecek başladı.
          Yani hdp nin istedigi bir aday çıkması durumunda kuvvetle muhtemel oy kullanmayacagim

Yorum

• vicente
            Yasaklı
            • 22 Kasım 2020
            • 2458

Giren paranın rus parası olduğunun en büyük ispatı şu bence...sonra abd tusiad açıklamaları geldi ki o günden beri yazıyorum..

16 ağustos sanırım bu rus parası girmeye başladı vob birden bire renk değiştirdi saniyede 2000 dakikada 8000 bin artışlar...cok kez yazdım.
            İspatı dediğim....rus devlet ajansı 16 ağustosta fake bir s400 haberi saldı.bilincli bir operasyonda.. cok feci çöktü piyasa çok kişi kurum malını satti.
            Ardından savunma bak. Hızla yalanladı ki bunlar bu tip hızlı cevap vermezler iddialara.
            Ardından piyasa hızla ralliye başladı.
            O 2 saatte cok buyuk servet transferi el değişimi oldu.
            Bu operasyon rus kökenli ve 16 ağustosta o fake haber ile başladı.

Ruslar dun ukrayna da sağlam bozguna ugramislar savaşın seyri tamamen değişti yorumları var. Putin bunlara ulan ibneler biz burda savaşıyoruz siz orda borsa da oyun oynuyorsunuz getirin bakalim paraları der mi ))

Yorum

• elmas13
              Yeni Üye
              • 28 Eylül 2016
              • 31

Kuzu üstadım hepimizin ufkunu açıyorsun. Çoğunluktan farklı düşünebilmek bir meziyet ama bunu uygulayabilmek daha büyük bir irade ve cesaret gerektirir. Hepimizi poz almada cesaretlendirdiğin için teşekkür ederim.

Yorum

• vicente
                Yasaklı
                • 22 Kasım 2020
                • 2458

Küçük bir yorum da
                Banka operasyonu ilk sekerbank ile başladı.
                Yanlış hatırlamıyorsam sekerbank ile Rusya nin ortaklığı veya ortaklık girişimi vardi.
                Sberbank şekerin ya ortagiydi ya da ciddi payı vardi ya da tamamen alma girişimi.
                İlk tavanlara şeker basladi.

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1922

Hükümetin doları düşürmek gibi bir amacı yok sevgili kuzu..
                  Öyle olsa idi 8 den 18 e basmaz lardı..
                  Yada 18 den 11 e basıp yükselmesine izin vermezlerdi..

1. TÜFE Enflasyonun 140 150 olduğu yerde doları tutmak demek ihracatçıya zulüm demektir..
                  Bu hükümet değil mi ihracat da ihracat diyen boyuna..
                  2. Doların 14 16 olmasında hükümet yada ekonomi yada halk lehine hiç bişi yok..Çünkü çıkmış fiyatlar düşmez..Dolar düştüğü ile kalır kimse bi fayda sağlamaz..
                  3. 100 ton altın 5.5 Milyar dolar demektir..Bassa ne olur basamasa ne olur..
                  4. Giren para yurtdışı BADEM-Tüsiad dolarları..Seçim öncesi..Ben sizi 20 sene besledim büyüttüm seçim öncesi şimdi siz bana destek olacaksınız..Yoksaaaaa...tiradı çekildi..

Sonbaharda 2 şey bekliyorum dedim..Rus-Ukrayna ateşkesi..Ve ABD de enflasyonun başını aşşa eğmesi..Bu ikisi zaten bizde de enflasyonu düşürecektir..Ki son ay yanılmıyorsam Yüzde 1.46 mı ne geldi aylık enflasyon..

Yorum

• vicente
                    Yasaklı
                    • 22 Kasım 2020
                    • 2458

Olan oldu..
                    Önemli bir konu var.
                    Bazi Banka aracı kurumları kaldıraclari 1 e dusurmus yorumlarınızı duymak isterim
                    Önemli bir konu cok

Yorum

• guner
                      Kıdemli
                      • 28 Mayıs 2011
                      • 4864

Bence baklalar bitti.şim yan kaatlarla 380 e kadar gider bu.
                      Ama sonrası ,ben orada dururum.
                      Phill. indexine göre bakarım 700 mü.
                      Global bir resesyon Erdoğan’ın seçimini dinlemez.
                      Abartıp kazandığını kaybetmek de var.
                      İkiş bitti şimdi saksofon zamanı belkide.
                      Bi ihlas aylığa bakayım ben.!

Baktım evet zamanı başlamış
                      İhlas aylık macide devrede

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1922

Vicente nin bakış açısıda ilginç..
                        Rus parası diyor..
                        Ama rus parası 100 200 500 milyar dolar..
                        Bizim piyasayı komple 2 kere alır..
                        Giren para ise çok çok çok çok daha az..
                        Şu anda tayyibin böyle bir rus parasına izin vereceğini de sanmıyorum açıkcası..
                        Tam seçim öncesi ABD ile süper papaz olmayı istemeyecektir..

Bir rusya kırımdan çık diyor..
                        Bir putin haklı tahıllar fakir ülkelere gitmedi diyor..
                        Orta yolu izliyor..

Diğer yandan komple şu son tahvil kararı ve bankalar batacak 2001 gibi olacaz diyen ekonomistlerden sonra bankalarda açılan pozları sıfırlama adına böyle bir inatlaşmaya da girilmiş olabilir..
                        Arbitraj açıkcı ..Hepsini bitirmeye yönelik işler de olabilir..

Bir başka dikkatimi çeken bişi..
                        Gün içi çok fazla açık yaz çiz yapılıyor..

aç kapa nerede ise işlem hacminin yarısı!!

3 kurum yukarılara açık yazıyor..
                        1 kurum geliyor bu kademeleri çiziyor..

Bu durum genelde eskiden spek tahtalarında beklenmedik KÖTÜ bir haber öncesi ..
                        a. Tahtada işlem hacmi ile dikkat çekme..
                        b. Mal satmadan veya mal almadan fiyat yükseltme..
                        c. Kötü bir haber geldiğin anda da hazır durumda olma..

Nedenleri ile uygulanırdı..
                        Misal 3-6 tl arası mal çekilir..Yatayda biraz yoğruldukdan sonra hızlı bu şekil tavan serileri ile 10 12 tl lere çekilir..Her gün açık yapılarak..
                        Oradan bedelli haberi patlatılır..
                        Gün içi açıkları tabana kadar vurulur..
                        2. 3. gün de tabana kilitlenir..Tabanda biriken yatırımcının malları 1-2 kere tabana kaldırılıp basılarak alınır (açıklar kapanır)

Sonrasında zaten tahtanın arkasından çekilinir / yada açık satış , çıplak satış işlemleri ile tahtaya baskı uygulanıp fiyat 3 tl ye kadar zaman içinde basılırdı..

Yorum

• thracian
                          Yeni Üye
                          • 23 Mayıs 2007
                          • 11

Sn Kuzu, yıllardır takip ederim sizi.
                          Çok bilgi kattı bana. Çok beyin egzersizi yaptırdı. Ve son yıllarda, daha olgun hareket etmeme de çok katkı sağladı.
                          Hayatımın en değerli yatırımlarından birisi oldu. Kişisel gelişim de var, öğrenmek de var, para kazanmak da var... Üstelik para da vermiyorum, sadece kafa çalıştırmak karşılığında herşey... Var olun

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1922

Piyasa düşerken açığa satışı anında kapayan SPK (ki açık rakamı bundan çok çok düşük idi) bu sefer koca koca banka tahtalarının işlem hacminin yüzde 50 si aç kapa hareketler olurken ..
                            Hiç bir yasak getirmemesi de ilginç.

Yorum

• serapsuna19
                              Katılımcı
                              • 21 Haziran 2015
                              • 116

Biz Kuzunun göğsünün kılıyık 😀

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• vicente
                                Yasaklı
                                • 22 Kasım 2020
                                • 2458

vicente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Olan oldu..
                                Önemli bir konu var.
                                Bazi Banka aracı kurumları kaldıraclari 1 e dusurmus yorumlarınızı duymak isterim
                                Önemli bir konu cok
                                Gundwane bu nedir önemli bence çok.

1- kurum bankalardaki çılgınlık devam edecek shortta kalanlar batıp temerrude düşmesin diye kendini korumaya mi aliyor
                                Bu ihtimal ise vob un işlevi kalmaz
                                2- operasyon bitti kaldiraci kaldırdım shortta kalan piyasa dusse de zararını çıkarmasın mi diyor

16 agustostaki fake s400 haberi kadar önemli bir durum

20 Aralık 2021 de dolar usd marjlarını %80 e çıkaracak kadar kötü niyetli bir yönetim var.
                                20 Aralık 2021 günü 3 den dolar almıştım
                                Cok dikkatli olun 2 yöne de

Yorum

Working...
                                X

Debug Information