kuzu Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
Teb spotta hedge etmeye başladi.viob da 177 bin kontratla halen long.ama kafama takilan şu çarşamba günü herzoğ geliyor.bunlar akdenizle alakali anlaşirlarsa avrupanin gazi akdenizden çikip müteahhitliğinide türkiye!ye verirlerse burasi ne olur tahmin bile edemiyorum.kuzu abi ne dersin.akşam akşam böyle bir şey aklima geldi.
Yorum
-
guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu ilksen satmamın arkasının ne geleceğini fena merak etmeye başladım.
Belkide bir günde %20 basacaklar.
2001 krizi oldu idi
Dolar 3 katına gitti idi..
Borsa 20.000 lerden 7000 lere çökmüş tü..
Arkasından ne gelecek derken..
5 senelik ralli başlıyor muşda haberimiz yok muş meğerse..
2008 e gelindiğinde dolar bazlı 5 kat gitmiş idik..
Millet de dolarda paket idi..
Her durumu düşünmek laızm..O yüzden yazdım..
Rusya işi böyle buzdolabına konurda bizim kiler batı ile ilişkileri düzeltir..Yada batı bizi de kaybetmemek adına tavizler verirse ..
Bu anlattıklarıma 2001 de hadi canım deniyordu..
Yorum
-
"Firavun'un karşısında olmak yetmez. Musa'nın da yanında olacaksın."
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.
Yorum
-
Savaş olmaz (zaten olmadı gibi bişi ...bakmayın siz medya nın abartmasına..hepsi palavra)
Olursa da en fazla 1-2 gün düşer..
V şeklinde gerisin geri çıkarız dedik idi..
FED den mart da (artık çok konuşulduğu için) 0.25 faiz artışı bekliyorum..
Bir etkisi olmayacaktır..
En fazla haziran da da 1 posta daha yapar..
Sonrasında rusya olaylarının zaten kırılgan olan ekonomimiz üzerindeki etkisi metkisi falan filan diyip faiz artışına devam edemez..
Hatta çıkarıp bi 4-5 trilyon dolar daha basar mı diye de daha ileri gidiyorum..
Bazı batılı palikaryalara göre 9!!! faiz artışı falan deniyordu..
Yorum
-
BIST özelinde bu enflasyon bu bilançolar ile borsa düşmezzzzz düşemezzzz..
Dolar bazlı ne oluruz derseniz..
2003 ün tekrarı yaşanırsa dolar bazlı ralli gerçekleşir..İsrael heyetinin ziyareti falan..
Bir anda batı bloğuna dönersek yüzümüzü öyle bi ralli başlar ki...Bu rallinin ilk çeyreniğini inanmayarak ....kalan yarısını da short da heba edip son çeyrek de long poz açık kasıla kasıla nasıl da bildik ettik teknik analiz yanılmaz diye yazanlarlar dolar heryer..
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterULUSAL 30 SIRKETLERI....bankalar....TUPO....KCHOL...THYAO... gibi...sector liderlerine yayiliyorum....genelde 10 kaart....2003 de aldim....10 yil tuttum...2013 de sattim....10 yil duzeltme....2023 de veya simdi ayni sey....AL VE ON YIL YAT....
2003 DE...dolar bazlida 0.8 den almistim...5.0 da sattim....simdi...1.4 lerde...
20 aralikta ise...1.0 dolarbazli endekse indik...yani 0.8 hedefim...ki bu hedefi...2013 de usaglar satin gocecegiz....ben herseyimi sattim....hedef 0.8 demistim....GERCEKLESTI....MAL AL ARTIK DIYOR...TEK EKSIK BEDELLI....
1.4 ila 0.8 dolar bazli endeks....KADEMELI OLARAK MALA YERLESME ENDEKSIDIR....cunki...tum kaarttlar ayni anda dip yapmiyor...en son dibi TUPO yapar...ve fecci bir cikis baslar....ilk dibi bankalar yapar...
SOYLE OLUYOR....10 kaart diplerken...endeksi dusurmemek ucun....obur 10 kaardi yukari basarlar...TUPO VE EREGLI bunlardandir....
DIP SINYALI HEP SUDUR...bunu unutma....BEDELLI SERMAYE ARTIRIMLARI HEP DIPTE YAPILIR....BU SON DARBEDIR.kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterlem bu ne kadar guzel bir yazi....
OMRUMUN UZUN YOLU....gecip gitsem halkima dogru....
dedim....ve gittim....ondan ciktim....ona dondum....
yazdim....yazdim...yazdim....bikmadan...usanmadan. ...
bana verdigini....ONA GERI VERDIM...
BIR ZEVKTI....BIR SEREFTI....ONA HIZMET....
gafil gezme saskin bir gun olursun....
SOYLEYEN DILLERIN SOYLEMEZ OLUR...
soylediklerinle anilirsin....ve oteye onlari goturursun....HAKKA YURURKEN.
yeni topic acildi....HEDEF FEYZA....mal alindi ve aliniyor....
artik yeni topikteyiz....ONUMUZDEKI ON YIL...MALDAYIZ...HIC SATMIYORUZ...duzeltme geldimi VOBU SHORTLUYORUZ...2003 ila 2013 arasida bunu yaptik...MALDAYDIK HEP...DUZELTMELERDE VOBU SHORTLUYARAK ILAVE PARA YAPIYORDUK....aynisini yapacagiz....
BILGIYLE PLANLAMISSAN...PLANLARINDAN SAPMIYACAKSIN...AYNEN UYGULUYACAKSIN....ISTERSE DUNYA YIKILSIN....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Yorum