efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Hale Türk
    Aktif
    • 05 Haziran 2018
    • 318

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BEDELLIYI ODERKEN PIYASADAN PARA CEKILECEK....diyelim 3 milyon lot akbankin var....bedelli artirdi....ya alacan....yada hisse fiyatin yariya dusecek....alman ucun 3 milyar tl gerekli....bu parayi elindeki obur hisseleri satarak bulacaksan....bu satis demektir.

diyelim 20 milyon lot yapi kredin var....BEDELLI ARTIRDI...4 MILYAR TL ISTIYOR...gibi....

ben sana ozelden atarim....kimden uzak durman gerektigini....veya kim icin ne kadar para tutmalisin yedekte....sende musterilerini korursun...TURKUN YIGIT KIZI...lazim benim...hamsim.

TURK DEVALUASYONU....ENFLASYON...bu nedenle sirket sermayeleri ARTIK YETERSIZ....

TOTALDE....BEDELLI ARTIRIM...VE PARA TOPLAMA...30 MILYAR TL YI BULUR...OYLE HESAPLADIM BIST 50 DE....
    Saol varol kuzu...Beklemedeyiz. Anladığım kadarı ile 0.8 dolar endekste mal alacağız ya da bedelli ilanı bekleyeceğiz belki de eş zamanlı olacak... Sanıyorum Mehdi putinin yapacağı bir hareketle gelecek o dip...Beklemedeyiz saol varol...

Yorum

• tolga541
      Katılımcı
      • 13 Haziran 2018
      • 118

Teb spotta hedge etmeye başladi.viob da 177 bin kontratla halen long.ama kafama takilan şu çarşamba günü herzoğ geliyor.bunlar akdenizle alakali anlaşirlarsa avrupanin gazi akdenizden çikip müteahhitliğinide türkiye!ye verirlerse burasi ne olur tahmin bile edemiyorum.kuzu abi ne dersin.akşam akşam böyle bir şey aklima geldi.

Yorum

• ÇOLAKOĞLU
        Katılımcı
        • 07 Mart 2016
        • 188

3 tane HO toplandı casaubon hocamın dedıgıne gore bunlar toplantı yaptıgında KARAR GELİR
        onun gunluklerı farklı ıdı ama olsun buda benım hayallerım ...

BEKLICEZ... bence rallii

Yorum

• ysf1
          Katılımcı
          • 04 Temmuz 2013
          • 197

aylık bazda dax ve dünya borsalarından yüzde 15 civarı pozitif ayrışmışız. düşmem de düşmem diyor

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• guner
            Kıdemli
            • 28 Mayıs 2011
            • 4864

Bu ilksen satmamın arkasının ne geleceğini fena merak etmeye başladım.
            Belkide bir günde %20 basacaklar.

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1921

guner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Bu ilksen satmamın arkasının ne geleceğini fena merak etmeye başladım.
              Belkide bir günde %20 basacaklar.
              Aynısı kesin olacak demiyorum..
              2001 krizi oldu idi
              Dolar 3 katına gitti idi..
              Borsa 20.000 lerden 7000 lere çökmüş tü..
              Arkasından ne gelecek derken..
              5 senelik ralli başlıyor muşda haberimiz yok muş meğerse..

2008 e gelindiğinde dolar bazlı 5 kat gitmiş idik..

Millet de dolarda paket idi..

Her durumu düşünmek laızm..O yüzden yazdım..
              Rusya işi böyle buzdolabına konurda bizim kiler batı ile ilişkileri düzeltir..Yada batı bizi de kaybetmemek adına tavizler verirse ..

Bu anlattıklarıma 2001 de hadi canım deniyordu..

Yorum

• guner
                Kıdemli
                • 28 Mayıs 2011
                • 4864

yalnız onsda brent petrolde son sınırlara kadar geldi.
                bundan sonra işin .oku çıkar
                brent aylık

Yorum

• guner
                  Kıdemli
                  • 28 Mayıs 2011
                  • 4864

Abd rusyadan petrol alımını yasaklamış.
                  Benzin fiyatlarının 40 tlye kadar önü açıldı.

Yorum

• musician
                    Aktif
                    • 28 Nisan 2009
                    • 299

Kuzum,
                    Senin altın/brent rasyon ve buna paralel bir işlem stratejin vardı yıllar evvel paylaştığın.
                    Rasyo şu an 16,38 civarında.
                    Sanki bu göstergeyi yeniden yorumlamak lazım gibi ne dersin?

Click image for larger version

Name:	xaubrent.PNG
Views:	1
Size:	534.1 KB (Kilobyte)
ID:	521416
                    "Firavun'un karşısında olmak yetmez. Musa'nın da yanında olacaksın."
                    Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak algılamayınız.

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

Savaş olmaz (zaten olmadı gibi bişi ...bakmayın siz medya nın abartmasına..hepsi palavra)
                      Olursa da en fazla 1-2 gün düşer..
                      V şeklinde gerisin geri çıkarız dedik idi..

FED den mart da (artık çok konuşulduğu için) 0.25 faiz artışı bekliyorum..
                      Bir etkisi olmayacaktır..
                      En fazla haziran da da 1 posta daha yapar..
                      Sonrasında rusya olaylarının zaten kırılgan olan ekonomimiz üzerindeki etkisi metkisi falan filan diyip faiz artışına devam edemez..
                      Hatta çıkarıp bi 4-5 trilyon dolar daha basar mı diye de daha ileri gidiyorum..

Bazı batılı palikaryalara göre 9!!! faiz artışı falan deniyordu..

Yorum

• gundwane
                        Tecrübeli
                        • 18 Ağustos 2011
                        • 1921

BIST özelinde bu enflasyon bu bilançolar ile borsa düşmezzzzz düşemezzzz..

Dolar bazlı ne oluruz derseniz..

2003 ün tekrarı yaşanırsa dolar bazlı ralli gerçekleşir..İsrael heyetinin ziyareti falan..
                        Bir anda batı bloğuna dönersek yüzümüzü öyle bi ralli başlar ki...Bu rallinin ilk çeyreniğini inanmayarak ....kalan yarısını da short da heba edip son çeyrek de long poz açık kasıla kasıla nasıl da bildik ettik teknik analiz yanılmaz diye yazanlarlar dolar heryer..

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

ULUSAL 30 SIRKETLERI....bankalar....TUPO....KCHOL...THYAO... gibi...sector liderlerine yayiliyorum....genelde 10 kaart....2003 de aldim....10 yil tuttum...2013 de sattim....10 yil duzeltme....2023 de veya simdi ayni sey....AL VE ON YIL YAT....

2003 DE...dolar bazlida 0.8 den almistim...5.0 da sattim....simdi...1.4 lerde...

20 aralikta ise...1.0 dolarbazli endekse indik...yani 0.8 hedefim...ki bu hedefi...2013 de usaglar satin gocecegiz....ben herseyimi sattim....hedef 0.8 demistim....GERCEKLESTI....MAL AL ARTIK DIYOR...TEK EKSIK BEDELLI....

1.4 ila 0.8 dolar bazli endeks....KADEMELI OLARAK MALA YERLESME ENDEKSIDIR....cunki...tum kaarttlar ayni anda dip yapmiyor...en son dibi TUPO yapar...ve fecci bir cikis baslar....ilk dibi bankalar yapar...

SOYLE OLUYOR....10 kaart diplerken...endeksi dusurmemek ucun....obur 10 kaardi yukari basarlar...TUPO VE EREGLI bunlardandir....

DIP SINYALI HEP SUDUR...bunu unutma....BEDELLI SERMAYE ARTIRIMLARI HEP DIPTE YAPILIR....BU SON DARBEDIR.
                          lem bu ne kadar guzel bir yazi....

OMRUMUN UZUN YOLU....gecip gitsem halkima dogru....

dedim....ve gittim....ondan ciktim....ona dondum....

yazdim....yazdim...yazdim....bikmadan...usanmadan. ...

bana verdigini....ONA GERI VERDIM...

BIR ZEVKTI....BIR SEREFTI....ONA HIZMET....

gafil gezme saskin bir gun olursun....

SOYLEYEN DILLERIN SOYLEMEZ OLUR...

soylediklerinle anilirsin....ve oteye onlari goturursun....HAKKA YURURKEN.

yeni topic acildi....HEDEF FEYZA....mal alindi ve aliniyor....

artik yeni topikteyiz....ONUMUZDEKI ON YIL...MALDAYIZ...HIC SATMIYORUZ...duzeltme geldimi VOBU SHORTLUYORUZ...2003 ila 2013 arasida bunu yaptik...MALDAYDIK HEP...DUZELTMELERDE VOBU SHORTLUYARAK ILAVE PARA YAPIYORDUK....aynisini yapacagiz....

BILGIYLE PLANLAMISSAN...PLANLARINDAN SAPMIYACAKSIN...AYNEN UYGULUYACAKSIN....ISTERSE DUNYA YIKILSIN....
                          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• guner
                            Kıdemli
                            • 28 Mayıs 2011
                            • 4864

BİST 100
                            HAFTALIK
                            mal almıyorum daha.aldırmıyor sistemim.varsın bir hafta geç olsun.
                            ve hatta sağlam düşüş bekliyorum halen.

Yorum

• guner
                              Kıdemli
                              • 28 Mayıs 2011
                              • 4864

-------

Yorum

• sarisicak01
                                Tecrübeli
                                • 22 Ağustos 2018
                                • 438