Borsaciligini bir yana birakalim. Ben seni muhendis biliyordum, meger sen eline su dokulmez bir tarihcimissin. Ilber oltayli halt isler senin yaninda. Criket oyununu bilirsin tahminim. Oyuncularin biri bir kaci ""All rounder"" dir. Yaw sen ""master of all rounder"" sin.
efettttt....GENE KONDU DURNALAR.....
Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstersevgili tolga....
beni izliyenler bu yazi ile dolar 14 e yaklastikca shortu furdular dolarda....maldayiz yani....
VIOP ta furmamiz ise an meselesi....bi yuzde 2 cikis olur olmaz bindirecegiz....TULUM GIYDIRME...
UKRAYNA yazilarim ise bu hareketlerimin sebeblerini anlatiyor...TURKIYE en onemli ulke oldu suan...hem amriki hemde nato ucun....
VEEEEEE....
DERHAL....
AMRIKIDE....
halkbank davasi askiya alindi....anlami...dolar transit 12....
halkbankin 50 tl ye gitmesi ucun...askiya alindi yerine...dava kapandiyi bekliyordum...olmadi henuz.
gordugun gibi....BI INCE ISI...kuzu diliyle usulet ve suhulet icinde yaziyorum....EYLEM KARARINI SEN VERECEN....
ben...bele bele olacak...sonrada sele sele olacak deyu....taaaa...GUCCUK KAYNARCA ANLASMASINA gaddin uzanip....uzun yaylada yayla yapiyorum...
incik tolgam....benim gibi acimasiz borsacilar....TALANA GIDERKEN...yeddi dereden yeddi teneke su getirler.
BU ASLINDA...DUSMANI YANILTMAK UCUNDUR.
50 lira da tam suanki x10 gibi oluyor. kuzu ağabeyin 2023 te baslayacak ve borsa x10 yapacak dediği süreç
kuzu ağabey amerika ile 2016 dan sonra kopan kayışları ingilizler onarıyor olmasın adımıza?
Yorum
-
Dolar da 8-10 tl arası bir rakam söz konusu bile değil..
Kısa süreli iğne barları saymıyoruz..
Kuzu burada dolar 7.20 leri vuduğunda 4.60 lar diyordun..
Bende İMMMKANSIZ diyordum..
Zaten 2015 sonrası izlenen politika enflasyon altı faiz oranları
Enflasyon üstü dolar yükselişi şeklinde..
Bilinçli bir politika bu..
2021 dolar 7.40 larla başladı..
Enflasyon yüzde 100..
Sen doları 8 e çekersen..
İhracatcı topu diker..
Doları 8 tl ye düşürecek şey ülkeye yoğun döviz akımıdır..
Böyle bir durumda da zaten rezerv leri eksi olan MB devreye girecektir..
Dolarda 11.50 lerin altını hükümet şu saatten sonra istemez..
Doları 11.50 - 14 bandında tutmak bile başarı olacaktır..
Böyle bir durumda enflasyon baz etkisi ile düşecektir..
Enflasyonun düşmesi FİYATLARIN düşmesi demek değildir..
Yorum
-
Diğer yandan özellikle BIST de zamanında burada badem etkisinden ve işlerin nasıl ayarlandığından uzun uzun bahsettik..
Borsa da düzeltmeler dışında çöküş ve/veya uzun süreli AYI piyasası beklemiyorum..
Global taraf zaten ya katastrofik çöküş yada tam gaz para basmaya devam noktasında..
Ekonomik kriz artık bir seçenek değil..
DOW 25.000 lere yöneldiği anda FED apar topar para basımına girecektir..
Dünyanın şu an para basma haricinde kendi kendine olası bir ekonomik krizden toparlanma imkanı yoktur..
Ben FED in 2022 de öyle 4-5 faiz artışı falan yapabileceğini de sanmıyorum..
0.25 0.50 max yapabilecektir..
Başka bir bahane ile buna da son verilip yeniden faizler sıfıra çekilmesi olası olabilir..
Veya bir yandan faizleri biraz gıdıklarken diğer yandan aşırı gevşek bir maliye politikası yürüteceklerdir..
Bir yandan 2 trilyon dolar alt yapı diyip diğer yandan da 4-5 faiz artışı deniyor zaten..
Yorum
-
Fed bu yıl kendini gösterecektir. Ben JPM ceosuna katılıyorum. Kaldı ki piyasalar oldukça iyimser. Faizler arttırılınca gelişmekte olan marketleri bu deler geçer...
Yorum
-
Great Reset başlıyor.. CASH is KING dönemi. Ukrayna %20 topraklarını Çin e kiraya vermişti. Usa Rusya ile birlikte ukraynaya girip çini attılar. Rusya tahılıı aldı. Usa da Avrupa ya LNG gazı satıyor. Win win. Abd Rusya asla çatışmıyor bilakis birlilte hareket ediyorlar. Hem suriyede hem ukraynada.
Yorum
-
STOKCULAR VE SPEKULATORLER.....
bu ikisidir...BORSAYI INDIREN VEYA KALDIRAN....
20 ARALIKTAN BUYANA....turk borsasinda bu ikiside uyku modundalar....
uykudan uyanmalari sorduklari soruya verdikleri cevaba bagli....
SORUYORLAR....MUSTERI NEREDE....bassam yukari...musteri gelirmi....bassam assagi musteri gelir mi.
musteri gelmezse....kuzu gibim DINAZORLAR bizi ikiverirler....
deyip....
uykuya daliyorlar....uryalarinda....musteri nerede...musteri nerede...diye diye terliyorlar.
goktengry....
BALANS yawrilerim balans diyor....mother earth....ECE...dogurmuyacagim diyor....BOZKURT danisma bana diyor...DAGLAR yurumuyecegim diyor...SULAR akmiyacagim diyor.
HAYAT AGACI....
kustum ulen ipneler diyor....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ve herkez...20 ARALIKTA YEDIGI KAZIK GOTUNDE....
adimlarini ayrik ayrik atarak....IKILMISLIGIN caresizligi icinde....YARALARINI YALIYOR....
VE BIZ...
sessizce....bu ikilmislerin bi cilginlik daha yapmalarini bekliyoruz...
niye....
bir daha ikmek ucun....
bunu biliyorlar....iki elleri gotlerinde geziniyorlar....YAN YAN YURUYORLAR BORSADA....YAN YAN....YAN YAN....STOKCULAR VE SPEKULATORLER....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
ha ha ha...feci korkuttum ve aninda yuzde 5 caktilar....STOKCULAR VE SPEKULATORLER...
cezmi kardesimi aramis....soyle kuzuya...bizi dillendirmesin....AYUP OLUYOR DEMIS....KERIZZZ.
urus fonlar kutletti heee cezmi....kuccuk kaynarca hee cezmi....ha ha ha....
amrikili senetorler kievde....kuccuk kaynarca neki ula demisler....ha ha ha...
SARI OGLAN...urus oligargin dugmesine basti....SATINNNNNN.....
senetorler....furursan seni SWAP sisteminden atariz....dun.
SARI OGLAN....satin paralari urusa getirin....on gununuz var....bugun......Europa....amriki....ve ona bagli ulkelerde gurus birakmayin....MEHDI PUTIN.
BI 200 MILYAR DOLAR HAREKETE GECTI BILEM....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
DIMAGKI USAGLAR.....
KUZU....
kuccuk kaynarca anlasmasini BOSUNA YAZMAMIS....BUGUNU KUCCUK KAYNARCAYA BORCLUYUZ....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Ha,ha
Açtım okudum kaynarca anlaşmasını.
Kuzu sayesinde tarih bilgimiz de artıyor.
Birde okuduğum yerde son zamanlarda çok soruşturuluyor diye yazıyordu,nedense.?
Osmanlı imparatorluğu bu anlaşma sonrası gerileme dönemine girmiş.
Ben dolarda artık aşağıya bir hareket beklemiyorum.
Marta kadar tekrar 18 olur,sonrası her ay artar en az faiz kadar.
Reis durmuyor,faizleri daha da düşürecez dedi.
19 una kadar verilen süre var,f16 olayı var.FED’in sıkılaştırması var,Ukrayna var,10 un altına düşerse merkez dolar alırız var,var oğlu var..
Tekrar 18 olursa ne yapar bu seferde yüksek faizli devlet borçlanma senedi çıkarır mı.?
Faizleri düşürecem derken.
Ak parti gitmeden dolar düşmez…
Yorum
-
guccucuk sey....sehvetle buyuyorsa.....o artik kuccucuk degildir....yuvarlak....200 milyar dolarlin ulkelerden cikisidir ki.....bu butun dashaklarda bi harekete sebeb olur....hayalım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu guccucuk sey neymis be abi. Kuccucuk degilde biraz boyyuk olsaydi neolurdu, dusunmek istemiyorum.
sen giz oldugun ucun irahatsin.....boyle bir harekete maruz kalmiyorsun....
emme ben....bu yasimda....dashaklarim elimde....zaptedemiyorum onlari....gelene furuyorum...gidene furuyorum....
yuce rebbim.....ELE YARATMIS....elimde degil....
sari oglanin....630 milyar dolar rezervi var...200 de yolda...eder 830 milyar dolar.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
5 milyon ukraynali....AVRUPAYA siginacak.....avrupa tarragimi yemek uzere....DAX YERIN DIBINE INER...
ORTODOKS hiristiyanlara gore....MEHDI yeni roma dan cikacak....yeni roma ise MOSKOVA....iste bu kucuk kaynarca anlasmasinin 14 cu maddesinde yazili....gidin okuyun....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Rahmetli bubamin bir sozu vardi, sozum meclisden disari. Onun sozunu buraya uyarlarsak "" Sari oglan *ikyle ceviz kirar gari.""kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterguccucuk sey....sehvetle buyuyorsa.....o artik kuccucuk degildir....yuvarlak....200 milyar dolarlin ulkelerden cikisidir ki.....bu butun dashaklarda bi harekete sebeb olur....
sen giz oldugun ucun irahatsin.....boyle bir harekete maruz kalmiyorsun....
emme ben....bu yasimda....dashaklarim elimde....zaptedemiyorum onlari....gelene furuyorum...gidene furuyorum....
yuce rebbim.....ELE YARATMIS....elimde degil....
sari oglanin....630 milyar dolar rezervi var...200 de yolda...eder 830 milyar dolar.
Yorum
Yorum