Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sonperde33
    Kıdemli
    • 03 Ağustos 2011
    • 3006

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu buraları okuyor musun hala ..bilmiyorum ama 2019 da ne demiştim sana hatırlarmısın..
    Yabancı satıyor bademler alıyor..
    alıyor
    alıyor dedim di..
    adeta siyasi bütün hamleler yabancının daha da satması için bilinçli yapılıyordu..
    Sonunca yabancı hemen hemen kalmadı gibi bişi..
    Bu malı toplayan bademler 10 20 30 kat götürürler borsayı demiş miydim..
    Borsayı götüremediler ama
    kords hekts cimsa nuhcm ttrak hekts froto doas sngyo otkar ..daha aklıma gelmeyen..
    Hepside mal toplu hepsi de tavan tavan..
    SASA 41 milyar PD inde..
    50 den olur 70 de..

Gerçek yabancının olduğu bir kaç kağıt kaldı geriye..
    tup mup ile bankalar falan işte..
    Orayıda sallamıyorlar.
    Ağırlıkları düşürüldü..
    Bankalarda yabancı mı satyo..
    hekts sasa froto kozal ı tavana çekiyor dengeliyor hatta endeks artı bile oluyor..

Yani vız gelir tırıs gider sizin satışınız diyorlar..

Bak mal toplama işi bitince nasıl faiz enflasyon politikasından vazgeçtiler..
    Pandemin göbeğinde 10 puan faizi geçirdiler..
    Ne dolar ne altın kaldı..

Burada kontrolü kaybettiler derken..
    Hayır bir planları var diyordum..
    Böylece hem siyaseyi yönettiler..
    Hem paralarına para kattılar..
    Şimdi sırada batak şirketleri kurtarma operasyonunda..

Yani şimdi borsada bu malı kime nasıl okutacaklar..?

Planın 2. aşaması vizyona konacak..
    Konmak üzere..

Bir şekilde uzun vade yatırım temettü falan..denerek..üzerine de düşürülmüş faizler ile biraz daha şişirip vatandaşın eline fon emeklilik büyüme fon..karma fon bilmem ne diyerekden okutmak zorundalar..

Bu arada ABD ile iyi geçinmek şart tabi..Yoksa faizleri düşürürsen dolar da eski senaryolar tekrarlanır..
    olayı salt badem olarak düşünmek yanlış olabilir.

dolar bazlı kore borsasına bakıyorum.
    1,15 ten 2,85 e , 2,5 kat

xu100
    130 dan 225 e , 1,73 kat.

olay global bazlı gözüküyor olabilirmi?
    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
      Kıdemli
      • 03 Ağustos 2011
      • 3006

2. sorumuda bırakayım.
      dolar kontrat fiyatları değişti bu gün.

8,5 da 850 tl olan kontrat fiyatı ,
      7 de neden, 775 tl yapılır?

vatandaşı geçtim , hükümet bile inanmıyor bu rakama , umarım lamba fiyatı ve reel fiyat kopmaz.
      Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1921

https://www.bloomberght.com/borsada-...miyeti-2274996

Kısacası badem spor istemeden borsa düşmez..
        Borsa düşüyorsa sağda solda duyduğunuz yabancı satıyor falan laflarına da inanmayın..
        Borsayı faizi doları çıkarıp indiren bu 2016 dan beri bademlerdir..
        Borsada özellikle son 2 senede bütün malları para basarak alıp yabancıyı tamamen safdışı bıraktılar..
        Şimdi o sasa 100 de olur 500 de..

Yabancı istediği kadar ykbnk garan akbnk falan satsın halkb a ceza kessin..
        vız gelir tırıs gider bu saatten sonra..
        Doları 8.60 a çıkaran güç ile faizi 10 puan artıran doları 7 nin altna basan , borsayıda böyle süren güç aynı..
        Bu saatten sonra hiç bir teknik temel çalışmaz..

Çok da yazmanın manası yok artık..
        Ne derlerse o..
        Piyasa bitmiştir..

Yorum

• egelii
          Tecrübeli
          • 25 Ağustos 2011
          • 2961

Borsa düşüyorsa sağda solda duyduğunuz yabancı satıyor falan laflarına da inanmayın..
          Borsada özellikle son 2 senede bütün malları para basarak alıp yabancıyı tamamen safdışı bıraktılar..

Doları 8.60 a çıkaran güç ile faizi 10 puan artıran doları 7 nin altna basan , borsayıda böyle süren güç aynı..

Ne derlerse o..
          Piyasa bitmiştir..
          bi kaç kerede şahitliğim oldu ve kağıt işini bıraktım
          sonuna kadar haklısın
          katılıyorum

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

Kuzu buraları okuyor musun hala ..bilmiyorum ama 2019 da ne demiştim sana hatırlarmısın..
            Yabancı satıyor bademler alıyor..
            alıyor
            alıyor dedim di..
            adeta siyasi bütün hamleler yabancının daha da satması için bilinçli yapılıyordu..
            Sonunca yabancı hemen hemen kalmadı gibi bişi..
            Bu malı toplayan bademler 10 20 30 kat götürürler borsayı demiş miydim..
            Borsayı götüremediler ama
            kords hekts cimsa nuhcm ttrak hekts froto doas sngyo otkar ..daha aklıma gelmeyen..
            Hepside mal toplu hepsi de tavan tavan..
            SASA 41 milyar PD inde..
            50 den olur 70 de..

Gerçek yabancının olduğu bir kaç kağıt kaldı geriye..
            tup mup ile bankalar falan işte..
            Orayıda sallamıyorlar.
            Ağırlıkları düşürüldü..
            Bankalarda yabancı mı satyo..
            hekts sasa froto kozal ı tavana çekiyor dengeliyor hatta endeks artı bile oluyor..

Yani vız gelir tırıs gider sizin satışınız diyorlar..

Bak mal toplama işi bitince nasıl faiz enflasyon politikasından vazgeçtiler..
            Pandemin göbeğinde 10 puan faizi geçirdiler..
            Ne dolar ne altın kaldı..

Burada kontrolü kaybettiler derken..
            Hayır bir planları var diyordum..
            Böylece hem siyaseyi yönettiler..
            Hem paralarına para kattılar..
            Şimdi sırada batak şirketleri kurtarma operasyonunda..

Yani şimdi borsada bu malı kime nasıl okutacaklar..?

Planın 2. aşaması vizyona konacak..
            Konmak üzere..

Bir şekilde uzun vade yatırım temettü falan..denerek..üzerine de düşürülmüş faizler ile biraz daha şişirip vatandaşın eline fon emeklilik büyüme fon..karma fon bilmem ne diyerekden okutmak zorundalar..

Bu arada ABD ile iyi geçinmek şart tabi..Yoksa faizleri düşürürsen dolar da eski senaryolar tekrarlanır..

evet hatirliyorum....cevaben demistim ki....borsacinin ZAFERDE IKEN GERI CEKILME TAKTIGI UYGULANMALI...

ZAFERDE IKEN GERI CEKILME NEDIR....bu bir savas taktigidir...ceddimiz cok uyguladi bunu....

zafer nedir...BUYUK KAZANMISSIN....HERSEY PLANLADIGIN GIBI GITMIS....cok karlisin....

iste bu an....borsacinin en zayif oldugu andir....gendini bi poh sanar....

halbu ki....ZAFERI KAZANDIGIN AN ZIRVEDESIN....ve zirvede olan hersey dusmeye mahkumdur....rebbim ele yaratmis...

iste bu anda yapilacak tek sey vardir....geri vermemek ucun....

nedir o....GERI CEKILMEK....ileri gitmemek zirvede ilerisi ucurumdur....

iste kuzu onu yapti....

GERI CEKILDI....PARALARLA BIRLIKTE....DUSME SANSI HIC YOK ARTIK....

birak dusman debelensin....kurallarini kendi koydugu oyunu oynasin....BEKLE....yuce rebbim....ZAMANLA OLDURUR....zamanla guldurur....
            YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

benim tum oyunlarimda ZAMAN vardir....

zamanla HINDI kesilir....

bir HINDI 1000 gunde kesilecek ete ulasir....

sabibi hergun hindiye yem vermeye gelir....

hindi yer....sahibi gelir yem verir gider hindi yer....

alisir....

her gelisinde yem veriyor yaw....ne iyi adam der....iyice gevser....

ve bir gun sahibi gelir HINDIYI keser yer....

bunu....hindiden baska herkez bilir....yani kesilecegini....bi tek HINDI bilmez....

borsaciyi hindi yapmak....zamanla olur....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

repalize Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Merhaba Sayın Kuzu ve Forum üyeleri;

Sayın Kuzu müsadenizle bir konuda bilginize müracat etmek istiyorum. Döviz tevdiat hesaplarında artış devam ediyor, döviz düşmeye devam ediyor. Nasıl bir formülasyonla bu işi beceriyorlar ( faiz ayağı haricinde) sürdürülebilirmidir ?

Saygılarımla
                tabiii....DOLARIN DUSMESI ICIN...DOVIZ TEVDIAT HESAPLARININ ARTMASI GEREKIR....

bu arttikca doviz duser....bankalar bu tevdiatlari bedava kullanmak yonunde caba gosterir...

bu kuzu modelidir....herkesin bildiginin tersidir...cunki biseyi herkez oyle biliyorsa....oyle ogretilmisse....o herkes HINDIDIR....gulu gulu gulu gulu oter...gezinir....ve fekaat kesilecegini bilmez.

Yorum

• izmirli_hoca
                  Tecrübeli
                  • 19 Haziran 2013
                  • 1458

Ne derlerse o..
                  Piyasa bitmiştir..
                  Dostum Kuzu' nun affına sığınarak, topiğine, bu resmi asıyorum.

Bugünlerde yazdıklarını , 8-10 ay içinde okuyanlar , "vay be ne adammış" diyecekler..ben şimdiden diyorum..

Sn gundwane, badem' ler o kadar çok yanlış akümüle ettiler ki, finansal piyasalarda,"ALLAH BİR" deseler inanmayacak bir kitle oluştu..
                  Ben demiyorum.. resim diyor..

Tabiri caizse, 30 senede zar zor oluşturulan bir piyasanın AĞZINA SIÇTLAR..

Millet boşuna DÖVİZ de değil..Belki kazanmayan ama asla kaybettirmeyen
                  DÖVİZ..

Kırmızı direnç çizgileri GEÇİLENE kadar, fikrim sabit kalacak..

Herkese saygılar..

Not: RESİM; IMKB_100 ün döviz sepetine göre çizdirilmiştir.

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

değerli hocam.

TURK OLİGARG VE BORSA......

YABANCI PAYI....yüzde 65 den....yüzde 45 e düşmüş iken....RALLY yapılıyor....bu beklenendir....emme tehlikeli beklenendir...

hangi yabancı bu....ise...esas oğlanın soracağı sorudur.....

bu yabancı....rally i yapan yani....BIYIKLI YABANCI ARTI HUKUMET.....

BIYIKLI....içerde....sermayeyi tüketti....böyle oldumu su olur hep....

dışardaki parası ile....içeride kendi kaardını alır....kendine PARA TRANSFER EDER....

BU TRANSFER.....

BORSAYI GEREKSİZ YÜKSELTİR.....bu ise....hakiki yabancının satışa gelmesini sağlar....cünki….kasımdaki SWAP anlaşması ile....rallye giren borsada yabancı payı....kaart üzerinde 10 milyar dolar arttı....yabancı satar ve haydan gelen bu 10 milyar doları cebe atmak isterse....BU DOLARI 10 TL YE BASAR...

ÇÜNKİ.....

hiçbirsey yoktan varedilemez…..by kuzu....

burada ZAMAN önemlidir.....para transferi....kac ay sürer....hadise budur....

BİR DİNAZOR....like me....bu oyunda....FİGÜRAN OSMAN olmaz....başkasının hükmettiği oyuna bulaşmaz....

o yüzden....kenardayım.

cünkiiiii….

bu tür oyunlarda....KUMARHANENİN SAHABI DIŞINDAKİ HERKEZ KAYBETMEYE MAHKUMDUR.

Yorum

• smartinvestor
                      Tecrübeli
                      • 29 Kasım 2015
                      • 901

Emmim hoş gelmişsen...

Özletiyorsun kendini çok. Arayı açma bu kadar.

Emeğine kalemine sağlık.

Yorum

• WinWin
                        Katılımcı
                        • 06 Kasım 2014
                        • 185

Yakında bademlere operasyon yapılacağı konuşuluyor, borsadan çıkıp dolara dönüp yurtdışına kaçmak isteyebilirler. Dolar 10-11 aralığı yeni normal.

Yorum

• istinyetilkisi
                          Aktif
                          • 12 Temmuz 2016
                          • 273

WinWin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Yakında bademlere operasyon yapılacağı konuşuluyor, borsadan çıkıp dolara dönüp yurtdışına kaçmak isteyebilirler. Dolar 10-11 aralığı yeni normal.
                          dolar 5,50 gelip dolarcıları ortalama yapmak için donuna kadar soyulmadan bişey olmaz.

Yorum

• smartinvestor
                            Tecrübeli
                            • 29 Kasım 2015
                            • 901

Saz onların elinde, sazı çalan onlar. Kim kime operasyon yapacak abi?

Yorum

• WinWin
                              Katılımcı
                              • 06 Kasım 2014
                              • 185

Bir bahane ile 10 civarına gitmesi lazım. Uzatan 5 yaparsa da üstte sınır yok. 2001 devaluasyonu sonrası hükümet değişimi ve kartların yeniden dağıtılmasını aynen yaşayacağımızı düşünüyorum.

Yorum

• ombusman
                                Katılımcı
                                • 08 Ocak 2019
                                • 179

Sizin ruh sağlığınızın bozuk olduğuna onlarcakez şahit oldum.
                                Tedavi olmadan burada yazmanız kimseye birşey kazandirmayacağı gibi kirlilik yaratıyor.İnsanları da kendi hezeyanlarınıza ortak etmeye uğraşmaýın.Tedavinizi olun sonra gelin yazın.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information