Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ombusman
    Katılımcı
    • 08 Ocak 2019
    • 179

ihakkı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ABD başkanlık seçimleri sonuçlanıyor , yurt içinde kıyamet kopuyor topik sahibi iki satır yazma gereği duymuyor.
    Kuzum sana ne oldu böyle? , seni sevenleri daha fazla hayal kırıklığına uğratmamanı dilerim.
    Sağlıcakla kal.
    Öncelikle sayın babonun annesinin vefat haberi tüm sevenlerini son derece üzdü.
    Allah taksiratını affetsin mekanı cennet olsun.sayın babo'yada sabırlar dilerim.

Kimse kusura bakmasın ve yanlış anlamasın.
    Bilindiği gibi kuzuyu hepimiz sever ve sayarız.
    Ama
    Kuzunun daşşaklarını burdular ellaam.Gıkı cıkmıyor.
    Farklı bir sıkıntısı olmamasını umuyorum.

Yorum

• egelii
      Tecrübeli
      • 25 Ağustos 2011
      • 2961

137500
      elim boş ama hala şort a gitmiyor
      ilginç

Yorum

• tefuksikret
        Tecrübeli
        • 17 Eylül 2018
        • 548

Hisse.net'te kuzu'nun dikkatini çekmek için başlık açtım. Seçimlerin sonuçlanmayacağını, tarafların çatışmaya gireceğini, iç savaşı andıran görüntülerin ortaya çıkacağını savundum. Sonunda Abd'de darbe olacak; Fema Direktörü ve Northcom Komutanı Abd'yi yönetecek.

Fakat darbe olana kadar kan gövdeyi götürecek. Bu sebeple kuzu'nun oradan nasıl çıkacağını falan iyi hesaplamasında çok fayda var. Kanada'ya gidebilir. Mesela şimdiden orada ufak bir yer kiralayabilir.

Olaylar tırmanırsa milyonlarca insan Kanada'ya gitmeye kalkar, Kanada sınırı kapatabilir.

Yorum

• süphan
          Aktif
          • 12 Temmuz 2011
          • 379

süphan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sayin kuzu özlettiniz..
          tefuksikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Hisse.net'te kuzu'nun dikkatini çekmek için başlık açtım. Seçimlerin sonuçlanmayacağını, tarafların çatışmaya gireceğini, iç savaşı andıran görüntülerin ortaya çıkacağını savundum. Sonunda Abd'de darbe olacak; Fema Direktörü ve Northcom Komutanı Abd'yi yönetecek.

Fakat darbe olana kadar kan gövdeyi götürecek. Bu sebeple kuzu'nun oradan nasıl çıkacağını falan iyi hesaplamasında çok fayda var. Kanada'ya gidebilir. Mesela şimdiden orada ufak bir yer kiralayabilir.

Olaylar tırmanırsa milyonlarca insan Kanada'ya gitmeye kalkar, Kanada sınırı kapatabilir.
          iyi aksamlar,bu konudaki düsüncelerinizi burada da paylaşır misiniz sakıncası yoksa?

Yorum

• tefuksikret
            Tecrübeli
            • 17 Eylül 2018
            • 548

ABD seçimleri: Michigan ve Nevada eyaletlerinde bazı sandık görevlileri seçimde hile yapıldığına dair görgü tanığı olarak yeminli ifade verdi
            Ben bunları 2017'den beri yazıyorum. Biden'den başkan olmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=GI1xf7Ji000" width="352" height="333" autostart="true">

Yorum

• tefuksikret
              Tecrübeli
              • 17 Eylül 2018
              • 548

süphan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              iyi aksamlar,bu konudaki düsüncelerinizi burada da paylaşır misiniz sakıncası yoksa?
              Paylaşırım da kuzu'ya sormak lazım. Bu başlığı izleyenler de istemiyorlar. Haklılar, piyasa başlığı burası.

Yorum

• smartinvestor
                Tecrübeli
                • 29 Kasım 2015
                • 901

Kuzu emmi,
                Nirelerdesin, sağlık afiyet yerinde umarım?
                Özledik, çok açma arayı.

Yorum

• tefuksikret
                  Tecrübeli
                  • 17 Eylül 2018
                  • 548

“Hayatı ucuzlatmak icabettikçe, vergileri indirmek siyasetine devam edeceğiz "

Gazi Mustafa Kemal Atatürk
                  01.11.1936 !
                  Türkiye; mamul ve yarı mamul ithal ederek, ithalattan vergi alarak ilerleyen bir ülkedir. İthal ettiği yarı mamullerden, kaliteli mamuller üreterek, özellikle Avrupa'ya da satar. Yani bir Yunanistan değildir, sanayisi vardır. Yetişmiş insan gücüne sahiptir, yaratıcı ve girişimci insanlarıyla kısa sürede bir ölçek ekonomisine geçebilir, orta gelir tuzağından kurtulabilir.

İşte bunu yapmak ''damat''ın uyguladığı ekonomi politikasıyla mümkündü. Pandemiyle de örtüşünce bir fırsat ortaya çıkmıştı.

Döviz kurlarının yükselmesi, dışarıdan yapılan ithalatı pahalı hale getirdi. İçeride üretmek çok avantajlı hale geldi.

Örnek: Passat 500 milyara çıktı. Ama Toyata Corolla 285 milyar. Tamam Passat bir üst segment ama bu iki araba arasında 200 milyarlık fark yoktur. 50 milyarlık bile yoktur.

Devlet destekli savunma sanayinde, Avusturya ve Kanada motor ve optik parçaları vermeyi durdurdular. Motor ve optik parçalar çok kısa zamanda üretildiler. Savunma Sanayiinde yerli payı sürekli artmaya devam etti.

Faizlerin arttırılması, zincirleme iflaslara ve yüksek işsizliğe sebep olurdu.

Aksine düşük faizle kredi verildi. Burada yanlış olan batacak sektörlere de kredi verilmesidir. Merkez Bankası, bankalarla sahaya inip, işini kurtarabilecek, gerçekten çalışmak, üretmek isteyen firmalara kredileri vermeliydi. Krediler seçilerek verilmeliydi.

''Damat'' konjoktürü iyi kullandı. Yabancıların çıkışı, kurların artışı dinamizm yarattı.

Pandemi sürecinde %35 kredi genişlemesine gidilebildi.

Madem tasarruf açığımız vardı da bu krediler nasıl verildi?

Faizler kesinlikle arttırılmamalı, damat görevde kalmalı.

Yerli yatırımcının dolarla ne işi var kardeşim. 230 milyar dolar mevduat tutacağımış. Ne münasebet?

Çekeceğise parasını, TL karşılık olarak alsın. Tabii hepsini deel.

Pandemi var ulla. )))))))))))))))

Yorum

• tefuksikret
                    Tecrübeli
                    • 17 Eylül 2018
                    • 548

Lem kuzu yazsana lem...Nerdesin be ya...

Yorum

• tefuksikret
                      Tecrübeli
                      • 17 Eylül 2018
                      • 548

Yukarıdaki yazıya ilaveler yapmak gerekirse, şunları da eklemek gerekir:

Şimdi şunu kabul etmek lazım, yani kimse itiraz edemez. Türkiye büyük bir pazardır; cep tilifonu, tomofil, bilgisayar, tablet vs... İnsanlar konfor ve hayat standartlarını yükseltmek için deli gibi borçlanabilirler. TL değerli olursa ithalat patlar. Devasa Cari açık oluşur. Türkiye'de muhalefetin iddia ettiği gibi hiç bir üretim olmasaydı, Türkiye hızla şeriatçı bir diktatörlüğe dönüşürdü.

Ama bu doğru değil, Türkiye dayanıklı tüketim mallarını, kaliteli üretir ve gelişmiş ülkeler dahil her yere satar. Sorun bu üretim de yarı mamullere, ara malları ithalatına bağlıdır. Kabul etmemiz gerekir ki, Türkiye, dış ithalata bağımlı bir tüketim ekonomisidir.

İşte ''damat''ın yaptığı bunu tersine çevirmek, sanayide yerli payını arttırmak, üretim ekonomisine geçmek için ciddi bir girişimdir. Kurun yükselmesi yani deval, kısa süreliğine konfor ve yaşam standardının kaybı demektir. Deval, tüketimin düşmesidir. Diğer taraftan iç üretimi arttıracak bir parasal genişleme kötü bir fikir değil. Ama yukarıda yazdığım gibi, krediler kesinlikle seçilerek verilecekti.

Albayrak, bence kendinden beklenmeyecek derecede akıllıca davrandı. İhracat 200 milyar dolara dayandı. Hem de dünyada rekor daralmanın olduğu dönemde bunu başardı. Tabi aynı dönemde Globalizasyon da yerini Lokalizasyona bırakmıştı. Yani mesela Avrupa ve Akdeniz çanağı; Çin ve Hindistan gibi uzak bölgelerden değil, Türkiye gibi yakın bölgelerden tedariklerini karşılamaya başladılar. Damat bütün bunları doğru tespit etti.

Öncelikle kendi partisi içinden, sonra küçük ortak üzerinden saldırıya uğrağı, şeytanlaştırıldı. Kontrolündeki medyaya rağmen ihracattaki gelişmeyi bir türlü anlatamadı. ''Kur hedefimiz değil, istesek düşürürüz'' cümlesini, yaptığı konuşma içinden cımbızlayan Türkiye gazetesi ve İhlas haber ajansı. Süleyman Soylu'nun yanında durup, Albayrak'a saldırdılar.

Diğer taraftan temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını baskılamayı bir türlü beceremedi. 15 temmuz sonrası, benim özellikle gıda fiyatları konusunda yazdığım tonla yazı var. Kamyon taşımacılığı, ambarlar, lisanslı depoculuk çok büyük önem arzediyordu.

En son okulların açılıp, açılmaması ve öğrencilere tablet verilmesi konusunda tamamen saçmaladılar. Tablet- Bilgisayar fiyatları zirve yaptı ve

''Ebalarının damını gördüler''. Maalesef...

Öncelikle kendi partisi içinden şeytanlaştırıldı. Bunu da Metiner attığı bir tweette açıkça yazdı. Sonra tweeti sildi. Sildiği tweet:

Şimdilik şu kadarını söylemekle yetineyim diyerek tweetine başlayan Metiner, "O kadar kadir kıymet bilmeyen kifayetsiz muhterislere elin oğlunu evin oğluna tercih eden nankörlere asla hakkımızı helal etmiyoruz." dedi.
                      Elin oğlu dediği Süleyman Soylu...

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

Ulla kuzu yazıyorsan yaz, yazmıyorsan ben de yazmıyon...Tüm hesaplarımı kapatıp, sessizliğe gömülecem...Aynen Çıngıraklı Yalçın Hocam gibin...Kapatacan kendimi, tilifon da iptal.

Yorum

• tefuksikret
                          Tecrübeli
                          • 17 Eylül 2018
                          • 548

Burada tespiti gereken en önemli mevzuu, Abd Başkanı kim abi? Piyasalara ve Türkiye'deki siyasete etkilerini gördük.

Artık Trump'un Başkan olamayacağı kesin... Trump değil. Biden mi olacak?

Ayvagübek diyor ki, Nah olacak... Tarrağımı olacak.

Yorum

• tefuksikret
                            Tecrübeli
                            • 17 Eylül 2018
                            • 548

Donald J. Trump
                            @realDonaldTrump

WE WILL WIN!
                            )))))))))) Seçim biteli 7 gün oldu. Başkan kim?

Başkan bu.

Bu da yardımcısı.

Yorum

• hayalım
                              Tecrübeli
                              • 27 Şubat 2009
                              • 822

tefuksikret Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Yukarıdaki yazıya ilaveler yapmak gerekirse, şunları da eklemek gerekir:

Şimdi şunu kabul etmek lazım, yani kimse itiraz edemez. Türkiye büyük bir pazardır; cep tilifonu, tomofil, bilgisayar, tablet vs... İnsanlar konfor ve hayat standartlarını yükseltmek için deli gibi borçlanabilirler. TL değerli olursa ithalat patlar. Devasa Cari açık oluşur. Türkiye'de muhalefetin iddia ettiği gibi hiç bir üretim olmasaydı, Türkiye hızla şeriatçı bir diktatörlüğe dönüşürdü.

Ama bu doğru değil, Türkiye dayanıklı tüketim mallarını, kaliteli üretir ve gelişmiş ülkeler dahil her yere satar. Sorun bu üretim de yarı mamullere, ara malları ithalatına bağlıdır. Kabul etmemiz gerekir ki, Türkiye, dış ithalata bağımlı bir tüketim ekonomisidir.

İşte ''damat''ın yaptığı bunu tersine çevirmek, sanayide yerli payını arttırmak, üretim ekonomisine geçmek için ciddi bir girişimdir. Kurun yükselmesi yani deval, kısa süreliğine konfor ve yaşam standardının kaybı demektir. Deval, tüketimin düşmesidir. Diğer taraftan iç üretimi arttıracak bir parasal genişleme kötü bir fikir değil. Ama yukarıda yazdığım gibi, krediler kesinlikle seçilerek verilecekti.

Albayrak, bence kendinden beklenmeyecek derecede akıllıca davrandı. İhracat 200 milyar dolara dayandı. Hem de dünyada rekor daralmanın olduğu dönemde bunu başardı. Tabi aynı dönemde Globalizasyon da yerini Lokalizasyona bırakmıştı. Yani mesela Avrupa ve Akdeniz çanağı; Çin ve Hindistan gibi uzak bölgelerden değil, Türkiye gibi yakın bölgelerden tedariklerini karşılamaya başladılar. Damat bütün bunları doğru tespit etti.

Öncelikle kendi partisi içinden, sonra küçük ortak üzerinden saldırıya uğrağı, şeytanlaştırıldı. Kontrolündeki medyaya rağmen ihracattaki gelişmeyi bir türlü anlatamadı. ''Kur hedefimiz değil, istesek düşürürüz'' cümlesini, yaptığı konuşma içinden cımbızlayan Türkiye gazetesi ve İhlas haber ajansı. Süleyman Soylu'nun yanında durup, Albayrak'a saldırdılar.

Diğer taraftan temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını baskılamayı bir türlü beceremedi. 15 temmuz sonrası, benim özellikle gıda fiyatları konusunda yazdığım tonla yazı var. Kamyon taşımacılığı, ambarlar, lisanslı depoculuk çok büyük önem arzediyordu.

En son okulların açılıp, açılmaması ve öğrencilere tablet verilmesi konusunda tamamen saçmaladılar. Tablet- Bilgisayar fiyatları zirve yaptı ve

''Ebalarının damını gördüler''. Maalesef...

Öncelikle kendi partisi içinden şeytanlaştırıldı. Bunu da Metiner attığı bir tweette açıkça yazdı. Sonra tweeti sildi. Sildiği tweet:

Elin oğlu dediği Süleyman Soylu...
                              Ula sn Tefuksikret, yazilarini reis yada ona yakin olanlardan bir okusa varya kesin saraya yerlesirsin. Orada o kadar bos oda var. Hemide joleli ile saraydas olur onun iki dabancasindan birini alir kovboyculuk oynarsiniz. Daha fazla Yaz lem, guzuyu bekleme hernekadar topik onun olsada. Saygilar.

Yorum

• sonperde33
                                Kıdemli
                                • 03 Ağustos 2011
                                • 3006

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                137500
                                elim boş ama hala şort a gitmiyor
                                ilginç
                                Yarin sabahtan acarsin gibime geliyor guzel yerler, sahsen
                                Niyetliyim zabaha.
                                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

Working...
                                X

Debug Information