Hedef 300 000.....

Collapse
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • smartinvestor
    Tecrübeli
    • 29 Kasım 2015
    • 901

Emmim,
    Eyvallah emeğine bilgine sağlık ve bereket ola.
    Bu dediklerin olabilir elbet ama belli bir vadeye yayılarak olur. ki o da pozisyon icabı şartlar oluştu ise. Ky şu an şort ve malsız büyük bir kısmı 70ler gelecek diye.

Yoksa senin bu bahsettiğin kuralların işlemesi çok doğal ve doğrudur muhakkak. Mevcut durumda hele ki tek günde öyle bir hareketi pek beklemiyorum şahsen. Ama diyelim ki oldu, hangi haber ile düşüp hangi haber ile toplayacak aynı günde çok merak ederim doğrusu. Bir sebep olmadan durduk yere de bu hareket olmaz herhalde.

Yordum seni Pirim, hakkını helal et.
    Var olasın şen olasın.

Yorum

• egelii
      Tecrübeli
      • 25 Ağustos 2011
      • 2961

bu hafta swap anlaşması olacak gibi
      bu durumu olumlu algılayıp 102 yaparmı

Yorum

• ihakki
        Tecrübeli
        • 02 Aralık 2008
        • 709

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        egelii kardeşim,
        tekniğe bakarsak 103.000 bile olabilir; düşüşün yüzde 50 fibo geri alim seviyesi 103.000 olması yanında 20 ve 50 günlük hareketli ortalamalar da 103.000 civarında.Ben kuzu kurallarına güvenerek 110.000 ortalama ile zararda olduğum nisan vadeyi haziran vadeye taşıyorum.Kuzumun hesabına göre mayıs sonu olacak diple zararın çıkacağını umut ediyorum.
        YAZDIKLARIM TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kimle olacak bu SWAP ??

Yorum

• sonperde33
            Kıdemli
            • 03 Ağustos 2011
            • 3006

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Kimle olacak bu SWAP ??
            benim bildiğim ana partner katar,
            çin var,
            bide libya var ki libyaya swap karşılığı ödememiz gereken miktarı vermedik diye , libya UMH tarafından zamanında açıklamalar vardı.

olaki buralara bir kaç ülke daha katıldı , tl bulamasınlar, bulamayıp şortlamasınlar diye birde bunun swap faizini galiba arttırıyorardı.

şimdi 7 düvelin mb sinde TL varken , kafana göre tl yi bulamasınlar diye dış piyasaya bu müdahale durumunda ortadan kalkmazmı.?

piyasa ölü , herşey ölü, umut yok insanlarda , zombiye döndük ölmemize izin vermiyorlar.artık neyin nasıl ne vadede satıldığını matematik almıyor.:(
            Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1921

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              çin var,
              bide libya var ki libyaya swap karşılığı ödememiz gereken miktarı vermedik diye , libya UMH tarafından zamanında açıklamalar vardı.

olaki buralara bir kaç ülke daha katıldı , tl bulamasınlar, bulamayıp şortlamasınlar diye birde bunun swap faizini galiba arttırıyorardı.

şimdi 7 düvelin mb sinde TL varken , kafana göre tl yi bulamasınlar diye dış piyasaya bu müdahale durumunda ortadan kalkmazmı.?

piyasa ölü , herşey ölü, umut yok insanlarda , zombiye döndük ölmemize izin vermiyorlar.artık neyin nasıl ne vadede satıldığını matematik almıyor.:(
              Dostum buna pek katılamayacağım.
              Neden?
              Yeni swap kanalları dendi
              Katar ile zaten yapıyorduk..
              Libya yı zaten geçtim ..
              Çin bize yuan verip TL mi alacak..Yada çin bize ABD tahvili verecek TL alacak..
              Biz bu tahvili götürüp FED e trampa edecez de dolar mı alacaz..

Katar ve diğer arap ülkeleri de düşük petrol yüzünden sıkışık..
              Hem dikkat edersen 2017 2018 de bolca sözü geçen katar lafı artık edilmiyor bile..

Batı da bize tek bi cent gelmiyor..Zaten kapamışsın SWAP kanalını kendi elinle nasıl gelsin
              Adamlara TL verdiğimiz anda SHORT luyorlar..

Sen olmayan bir MB sı olan bir ülkenin çöp para birimini alıp karşılığında da para verir misin ??

Yorum

• egelii
                Tecrübeli
                • 25 Ağustos 2011
                • 2961

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                çin var,

ingilteren de bi güzellik olabilir

Yorum

• smartinvestor
                  Tecrübeli
                  • 29 Kasım 2015
                  • 901

İyi haftalar cümleten.

Brent yine düşmüş, yurtdışı bayağı çıkmış, BOJ açıklaması nedeniyle sanırım, bu da sınırımız yok demiş galiba.

Brent bu halde iken endeksler çıkıyor, son zamanlarda korelasyon kalmadı.

Yurtdışının bu haline göre bizde de 99xxx direncini gapli geçeceğiz sanki. Zira bu tür dirençler genelde gapli geçiliyor.

100k üstünde hacimli kapanışlar 103-106 civarına taşıyabilir diye umuyorum. Tahminim bunun olması.

Aksi durumda, 99-100 üstü hareket hacimli şekilde tekrar aşağı dönüp çıkışı fake bırakırsa da sert bir düşüş veya düzeltme gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Buna da hazırlıklı olmak lazım.

Yorum

• hayalım
                    Tecrübeli
                    • 27 Şubat 2009
                    • 822

Anlamak tam mumkun degil. Bugun Avustralya borsa endeksi yukseldi ama bankalara caktilar ne hikmetse. O yuzden sugunlerde oil fiyatlari inmis yukselmis, Dow future endeksi dusmus yukselmis bir anlam ifade etmiyor. O yuzden kendi ic dinamiklerimize odaklanmak en iyisi. Reis daha iyisini bilir. Tabiiki guzu hoca kulagina biisey fisildamazsa. Iyi kazanclar hepinize.

Yorum

• smartinvestor
                      Tecrübeli
                      • 29 Kasım 2015
                      • 901

smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      İyi haftalar cümleten.

Brent yine düşmüş, yurtdışı bayağı çıkmış, BOJ açıklaması nedeniyle sanırım, bu da sınırımız yok demiş galiba.

Brent bu halde iken endeksler çıkıyor, son zamanlarda korelasyon kalmadı.

Yurtdışının bu haline göre bizde de 99xxx direncini gapli geçeceğiz sanki. Zira bu tür dirençler genelde gapli geçiliyor.

100k üstünde hacimli kapanışlar 103-106 civarına taşıyabilir diye umuyorum. Tahminim bunun olması.

Aksi durumda, 99-100 üstü hareket hacimli şekilde tekrar aşağı dönüp çıkışı fake bırakırsa da sert bir düşüş veya düzeltme gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Buna da hazırlıklı olmak lazım.
                      Her ne kadar beklentim 103-106 aralığı olsa da 101-103 civarı son kalan %25 spotu satabilirim demiştim daha önce.

Bu minvalde risk almamak adına 101den sattım elde kalanları da. Vadeli poz almam demiştim bu kadar volatil ve bar boylarının uzun olduğu piyasada.

103-106 gelirse çok çok az short deneyebilirim. Oraya çıkmadan düşerse kademeli spot alım için beklerim uygun yerleri.

Yorum

• egelii
                        Tecrübeli
                        • 25 Ağustos 2011
                        • 2961

bayrak yapa yapa gömüirler sanki

Yorum

• altınorta
                          Katılımcı
                          • 09 Ekim 2013
                          • 197

İyi perkittiler yine bize
                          Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.

Yorum

• altınorta
                            Katılımcı
                            • 09 Ekim 2013
                            • 197

altınorta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            İyi perkittiler yine bize
                            İnşallah ısınıyorlardır. Şeyapıyorlarsa kötü.
                            Yüküm ağır görüyorsun. Bir el at, Allah yardımcın olsun deyip geçme.

Yorum

• e.yegen
                              Tecrübeli
                              • 05 Mart 2009
                              • 530

Piyasa ya sonsuz para sürdüler ralliye devam VOB işi sakat hisseler le devam

Yorum

• smartinvestor
                                Tecrübeli
                                • 29 Kasım 2015
                                • 901

Bankaları da iyi aldılar bugün, zaten geri kalmışlardı.
                                Sadece, pastaya göre garan satıcılı idi, aktif alışa ve yükselmesine rağmen. Sanki bunu da tuzak olarak işlediler. Garan da satış var gösterip baskı kurarak diğerlerini aldılar. Ya da tam tersi.

Emmi gelse de bir ışık olsa.

Hoş onun da performans düşük galiba Corona yüzünden sanırım.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information