Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
O SHORT PARA YAPAR....yüzde 15 çıkış....1132 dür....113 200....oradan bi geri çekilme gelir genelde....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Kuzum selam ; dolarda durum 6,85 altı bi daha yok gibi
eger benim düşündüğümü yapacaklarsa.....6.40 mümkün.
yani....merkezin ALTIN satması....
bununla....TURK BANKACILIK SİSTEMİ KURTULUR....yoksa çoğu batar....6.40 ise....dolar mevduatı olanın cebinden alıp...bankanın cebine paranın konduğu yerdir....200 milyar dolar mevduat var....feci para bu....
misal....altın 65 000 dolar bi kilogramı....1000 ton satsa....65 milyar dolar eder.
hele gidin....tv kanallarına....you tüp kanallarına...twiterlere….hiç benim gibi 1000 adım sonrada yasayan ve yazan var mı....bi bakın....onlar bugündeler....BEN YARINDAYIM.
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Sn kuzu eski tepe 1200 yani 1250 demi bitecek V çıkış
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
EVET....HEDEFİMİZ 125 000 DİR ARTIK....usulet ve suhulet nedeniyle.....bankacılık endeksi öncü olacak....dolar-tl altınla düşürülecek....bankalar feci kar yazar....
endeks dolarda....20 000 dolar endeks....dolar-tl 6.5....carp….130 000 yuvarlak....125 000 makul.....DURUM DEGİŞİRSE YAZARIM....hersey altının çöküşüne endeksli....ölümüne short olacağım altında diyordum 1800 ü görünce.....1940 9 yıl önceki zirve idi.....BU ZİRVEDE ALTINDA FURUSMA OLACAK DEMİŞTİM....SHORTCULAR VE LONGCULAR ARASINDA....SUAN OLUYOR....ardından fiziki altın satışları gelecek....MERKEZLERİN....oyun düzenim buna göre kurulu.....bu değişirse....değişir tabii....yüzde 10 ihtimal var değişmesinde....yüzde 90 yola devam diyor.....detay yazmam.....KERİMMM TIRLARI YÜKLEDİMİ YAZARIM.
MB'ları fiziki altun mu satacak? Aklınızı yitirmişsiniz. Bizim Merkezde dolar rezerv kalmadı, ekside. DTHlarda 230 milyar dolar var, kerizler tutuyor. Kerizlerin direncini nereden ölçüyoruz? Tabii ki ''dolarda yükseliş kaçınılmaz'' başlığından. Merkezler dolardan çıkıyor. Putin dün ''by by Benjamin'' demedi mi?
Aynı forumda ''1 TL en az 100.000 Dolar Olacak'' başlığı da var. Altunun geri çekilmesinin asıl sebebi bu:
Mahfi Eğilmez
@mahfiegilmez
Altın fiyatındaki düşüşte Putin'in, Rusya'nın ilk koronavirüs aşısını onayladığı yolundaki açıklaması etkili oldu. Yalnız aslı çıkmazsa fena olacak.
Rus RBC gazetesinin haberine göre, Rusya Klinik Araştırma Kuruluşları Derneği (ACOI) tarafından Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mikhail Murashko'ya gönderilen mektupta, resmi açıklamanın klinik denemelerinin üçüncü aşamasının başarıyla tamamlanmasına kadar ertelenmesi istendi.
Derneğin direktörü Svetlana Zavidova imzasıyla gönderilen mektupta, bakanlığın aşıya yaşlılarla başlama kararına değinilerek aşı hakkında yaşlıların güvenliğine dair hiçbir veri olmadığı vurgulandı.
Bayer, AstraZeneca, Novartis gibi çok sayıda büyük firmanın da içinde olduğu dernek, aşının tüketicilerin alacağı bir son ürün olarak devlet tescil prosedüründen geçmesi gerektiğini de hatırlattı.
Bloomberg'e konuşan Zavidova, Rusya'nın aşı çalışmalarına dair daha önce de şunları söylemişti:
"Neden tüm şirketler kurallara uyarken Ruslar kurallara uymuyor? Klinik araştırma yapma kuralları kanla yazılmıştır. İhlal edilemez."
Zavidova, "Doğruluğu kanıtlanmamış bir aşı, insanlara enjekte edildiğinde ne olacağı konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu tam anlamıyla Pandora'nın kutusu meselesi" diyerek Rusya'yı keskin bir dille uyarmıştı.
Mafi diyor ki ''aslı çıkmazsa fena olacak''. Ne olacak acaba? Söyleyeyim altun önce 2300 dolar sonra da 2500 dolar olacak. Sonrasına bakarız.
Kuzu abey
Şu dolarda 6.40 ına şerh koyuyorum yine bendeniz deniz kuşu olarak..
İmkansız gibi bir durum o..
Badem style doların düşmesini istemiyor..Nokta!
4.60 larda da hatırlarsın imkansız dedim idi..Olmadı da malum..
Enflasyon üstü dolar artışı
Düşük faiz politikası güdüyorlar..
Hormonlu büyüme..
Bol ve hesapsız kredi..
Bak dolar 1.5 dan 7.5 a geldi ama dolar bazlı gsmh değişmedi bile..
Çünkü tl olarak şişip duruyoruz..
Bence dolar çöptür. 1 TL de en az 100.000 dolar olacaktır. Böyle olduğunda TL işe yarayacak mı? Yaramayacak emme borçlarımızdan kurtulacağız, alacaklıya nanik yapacağız.
Böyle düşünmeyen, beyni formatlanmış, her forumda ezici çoğunluğu oluşturan kişiler için yazıyorum. Ben hayatta dolar almam da, böyle formatlanmış biri olsam da yine almazdım. Sebebini yazayım:
Dolar almak, ülkedeki para sirkülasyonunu bozar, piyasaları tıkar.
Dolar taşımak hamallıktır. Paranızın değerini nispeten, belli bir zaman aralığında korursunuz, para kazanamazsınız.
Diyelim ki, mayıs 2019'da 1 ons altın aldınız ve 1300 usd ödediniz. Ağustos 2020'de de 2070 dolardan sattınız. 770 dolar kar edersiniz. Bu sürede dolar tutanın elinde ne var yine 1300 dolar var. Faizinden ne olacak onun?
Dolar tutan Abd'yi fonlar. Fed doları basar, dünyaya saçar, bizdeki gibi kerizler de 230 milyar doları DTH yaparlar. Abd'nin ihraç ürünü dolardır, bunu ihraç ettiği ülkelerde dolaylı enflasyon yaratır, ahmaklara kendini fonlatır.
Altın örneği verdim ama gümüş için aynı örneği vermek zor. Gümüş pozisyonu açmak için JP Morgan'dan izin almak lazım.
Son söz: 1 TL en az 100.000 dolar olacak. By By Benjamin...
Bence dolar çöptür. 1 TL de en az 100.000 dolar olacaktır. Böyle olduğunda TL işe yarayacak mı? Yaramayacak emme borçlarımızdan kurtulacağız, alacaklıya nanik yapacağız.
Böyle düşünmeyen, beyni formatlanmış, her forumda ezici çoğunluğu oluşturan kişiler için yazıyorum. Ben hayatta dolar almam da, böyle formatlanmış biri olsam da yine almazdım. Sebebini yazayım:
Dolar almak, ülkedeki para sirkülasyonunu bozar, piyasaları tıkar.
Dolar taşımak hamallıktır. Paranızın değerini nispeten, belli bir zaman aralığında korursunuz, para kazanamazsınız.
Diyelim ki, mayıs 2019'da 1 ons altın aldınız ve 1300 usd ödediniz. Ağustos 2020'de de 2070 dolardan sattınız. 770 dolar kar edersiniz. Bu sürede dolar tutanın elinde ne var yine 1300 dolar var. Faizinden ne olacak onun?
Dolar tutan Abd'yi fonlar. Fed doları basar, dünyaya saçar, bizdeki gibi kerizler de 230 milyar doları DTH yaparlar. Abd'nin ihraç ürünü dolardır, bunu ihraç ettiği ülkelerde dolaylı enflasyon yaratır, ahmaklara kendini fonlatır.
Altın örneği verdim ama gümüş için aynı örneği vermek zor. Gümüş pozisyonu açmak için JP Morgan'dan izin almak lazım.
Son söz: 1 TL en az 100.000 dolar olacak. By By Benjamin...
Böyle salt milliyetçi asarız keseriz vatan millet sakarya edebiyatları ile dolara çöp diyenleri çok ezdi geçti bu dolar..
ONS yatırım fikrine gelince..Orijinalde güzel tabi de kaç kişi gidip de ons alacak edecek takip edecek..
Sen milleti ne sanıyorsun..
En altın alıp satan adama ons dediğimde yüzünde bir manasız bakış seziyorum..Haberi bile yok..
Almayı bırak..
Gidiyo dolar alıyo fiziki şu bu eli altında her gece tv de ekranlarda fiyatına da bakıyo oldu bitti..
senelerdir bu dolar 100.000 olacak palavrasını sıkıp duruyorsun olmadı..Olmazda..Bir son ver derim nacizane..
Durum aslında şöyle. Dolar rezerv para ve tüm dünya dolar borçlanıp harcamış. Yani dolar short pozisyonda. Yıl başına kadar çevrilmesi gereken borç 40
trilyon dolar civarında. Bu kadar parayı FED basar mı? Bana ne senin borcundan diyecek Amerika dışındaki borçlulara. İşte o zaman "short squeze" başlayacak.
Elinde dolar olmayanlar (TCMB de dahil) altın vb. gibi varlıkları dolara çevirip borçlarını ödeyecekler. Diğer taraftan FED in o kadar $ basmasına karşın
para dolaşım hızındaki azalma nedeniyle hala yeterince basabilmiş değil diğer bir deyişle kıtlık mevcut. Dolayısıyla enflasyon falan hikaye. Ama borçluluk
yeterince azaltılınca işte o zaman enflasyon başlayabilir. Önümüzde müthiş bir dolar rallisi olacak ve DXY en az 110-120 aralığına gelecek. Squeze
başladığında TL MB nin bu rezervleri ile ne olur tahmin bile etmek mümkün değil.
MB'ları fiziki altun mu satacak? Aklınızı yitirmişsiniz. Bizim Merkezde dolar rezerv kalmadı, ekside. DTHlarda 230 milyar dolar var, kerizler tutuyor. Kerizlerin direncini nereden ölçüyoruz? Tabii ki ''dolarda yükseliş kaçınılmaz'' başlığından. Merkezler dolardan çıkıyor. Putin dün ''by by Benjamin'' demedi mi?
Aynı forumda ''1 TL en az 100.000 Dolar Olacak'' başlığı da var. Altunun geri çekilmesinin asıl sebebi bu:
Durum aslında şöyle. Dolar rezerv para ve tüm dünya dolar borçlanıp harcamış. Yani dolar short pozisyonda. Yıl başına kadar çevrilmesi gereken borç 40
trilyon dolar civarında. Bu kadar parayı FED basar mı? Bana ne senin borcundan diyecek Amerika dışındaki borçlulara. İşte o zaman "short squeze" başlayacak.
Elinde dolar olmayanlar (TCMB de dahil) altın vb. gibi varlıkları dolara çevirip borçlarını ödeyecekler. Diğer taraftan FED in o kadar $ basmasına karşın
para dolaşım hızındaki azalma nedeniyle hala yeterince basabilmiş değil diğer bir deyişle kıtlık mevcut. Dolayısıyla enflasyon falan hikaye. Ama borçluluk
yeterince azaltılınca işte o zaman enflasyon başlayabilir. Önümüzde müthiş bir dolar rallisi olacak ve DXY en az 110-120 aralığına gelecek. Squeze
başladığında TL MB nin bu rezervleri ile ne olur tahmin bile etmek mümkün değil.
Çok iyi açıklamışsınız. Ama son dolar rallisi sırasında bizim reel sektör 60 milyar doların üzerinde dolar borcunu ödedi. 6.85 hadisesinin sebebi buydu. Sizin yazdığınız bilgiler üzerinden devam etmekte fayda var. Mesela dün bir haber vardı, Ferit Şahenk Bodrum'da 2 evini 90 milyona sattı diye.
Benim bir öngörüm daha var. Abd'de seçim olmayacak. Az bir zaman kaldı izleyip, görelim.
Trump: Biden seçimleri kazanırsa, ABD'liler Çince öğrenmek zorunda kalır
Normal seçim olsa artık bu durumda Trump'un kazanması mümkün değil. Trump zihniyetinin ise başkanlığı devretmesi mümkün değil. Trump'un bir benzerini vurabilirler. Trump öldü diye açıklama yaparlar. Abd anayasasına göre olağanüstü durumlarda FEMA Direktörünün, Abd'de sıkıyönetim ilan edip, Abd'yi tek yetkili olarak yönetme yetkisi var.
Bu durumda Fed doları derhal 13 trilyona genişletir. Abd iç savaşın eşiğinde.
ALDIGIM KAARTLARDAN BAZILARI....misal GARAN....YÜZDE 15 ÇIKIŞINI YAPTI....6.24 DEN 7.20 YE GELDİ....
BENSE YUZDE 20 DE SATARIM DEMİŞTİM.....
BUGÜN.....aslında.....benim karar günüm....OYUN TARZIM....ALTIN...DOLAR-TL...VE BIST üzerine kurulu.....bu stratejim yetkililerce uygulanacak mı.....uygulanmayacak mı....onu bugün belirliyecek.
Yorum