önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • tefuksikret
    Tecrübeli
    • 17 Eylül 2018
    • 548

Ahmet
    @AhmetBeyefendi
    ·
    20 Mar
    Sadece yakıt değil masraf. Bakım, personel masrafları da düşünülürse 2 bakanın Y.Zelanda seyahati için ~2 milyon TL harcayacak kadar rahat bir devletiz!
    Nakî Bakır
    @__NB_
    Airbus A330 uçağı 100 Km.'de ortalama 863 Lt. yakıt tüketiyor.
    TR ile Y. Zelanda arası yaklaşık 17.000 Km. ise gidiş geliş 293.420 Lt. yakıt demek.
    Uçak yakıtının (ÖTV'siz) Lt.'si 4,5 TL desen Y.Z. gidiş geliş 1,3 milyon (trilyon) TL.
    Selim Bilgin MD
    @thy5656
    @AhmetBeyefendi
    adlı kişiye yanıt olarak
    Biraz önce yazdım. Bu uçak A340-500. Bir A340-400 operasyonel (Labor and fuel) 1 saatlik gideri 21000 usd. (kaynakları altta) Bu uçuş gidiş dönüş 40 saatlik bir yolculuk.Yani kabaca 840000 dolarlık bir uçuş.Anlayacağınız sizin tahmininizden bile fazla.
    Thy batıktır...Ne dünyanın en büyük havaalanına ne de yeni alınana uçaklara ihtiyaç yoktu.

Düşen Boeingler akaryakıt açısından iyidir...Emme onlarda plastikten...Gövdeleri İtalyada yapılıyor, kompozit malzeme denildiğine bakmayın, resmen plastik.

Yorum

• tefuksikret
      Tecrübeli
      • 17 Eylül 2018
      • 548

Eski Mısır devlet başkanı Enver Sedatı yaptığı suikast sonucunda öldüren adama hakim sorar:
      "Sedatı neden öldürdün?"
      Katil:" Çünkü laikti"
      Hakim:"Laik ne demek ?"
      Katil : "Bilmiyorum!!"
      2. Mısırın iyi edebiyat adamı rahmetli necip mahfuzu öldürmeye çalışıp başarısız olan sanığa hakim sorar :
      "Neden vurdun?"
      Sanık : "Sokak çocuklarının hayalleri adlı kitabı yazdığı için"
      Hakim : " Peki sokak çocuklarının hayallerini okudun mu?"
      Sanık: "Hayır"
      3.Hakim, Mısırda Yazar Faraç Fodayı öldüren 3 teröriste sorar :
      "Neden Faraç Fodaya suikast düzenleyip öldürdünüz?"
      Suçlu : "Çünkü kafir" H. "Onun kafir olduğunu nereden anladın?"
      S: "Onun kitabından" H: "Hangi kitabından anladın onun kafir olduğunu?"
      S: "Okuma yazma bilmiyorum"
      Farzdır laiklik...

Yorum

• tefuksikret
        Tecrübeli
        • 17 Eylül 2018
        • 548

Fatih Altaylı: 'Galiba Mansur Yavaş kazanacak' demeye başladım

Yorum

• sahan88
          Aktif
          • 26 Şubat 2012
          • 253

guzubabanın 4-5 ay yazdigi bir kehanet daha dillenmeye basladi,
          para edecek bir thy var onu da satarlar demisti,
          qatar airwayse %49unun satisi ile ilgili dedikodular dolasmaya basladi,
          boyle bir durum gerceklesirse ülke batiyo heralde diye hisse ve borsa tepetaklak mi olur?
          yoksa para girişi oldu diye uçarlar mi?
          yusuf yusuf yusuf...

Yorum

• tefuksikret
            Tecrübeli
            • 17 Eylül 2018
            • 548

İnşaat sektörünün başarısı bu...İnşaat, Savunma Sanayini destekledi. Gelinen noktada, gelişmekte olan ülkeler içinde ''hükümet etkinliği'' 0.07'ye düşmüş durumda.

Yeni bir hikayeye ihtiyaç var...Erken seçimin faydası olmaz. Seçim sonucu yine %49'a %51 çıkacak. Haziran seçimlerinin tersi olur.

%51 Millet ittifakı

%49 Cumhur ittifakı

Halkın %70'ini aynı hedefe kilitleyecek bir senaryo yazılabilirse, Turkiya şahlanır. Önce hükümete oy veren tabanın, mevcut hukumetin bittiğine inandırılması gerekir. Zaman ister.

Bu yüzden mevcut hükümetin, erken seçim olmadan devam etmesi en hayırlısıdır.

%49 oy alırlar, Angara'yı verirler, devam ederler.

Yorum

• tefuksikret
              Tecrübeli
              • 17 Eylül 2018
              • 548

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly:

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması nedeniyle ABD'nin F-35 konusunda uygulayacağı yaptırım tehditlerini yanlış buluyoruz.
              Budur...S400 meselesi, aynen Halk Bankası olayı ve Brunson olayı gibi önemsiz bir mevzudur. Tam bir cambaza bak olayı, cambaza bakarken biri gelir, cüzdanı araklar.

Yorum

• tefuksikret
                Tecrübeli
                • 17 Eylül 2018
                • 548

Bu hafta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in büyük Kuşak ve Yol Projesi’ne katılan yedi ülkeden oluşan gruba İtalya’nın da dahil olmasını tartışmak için resmi bir ziyaret kapsamında Roma’ya geliyor.
                Rusya ile Çin’i birbirine bağlayacak olan demiryolu hattının en önemli kısmı olan demiryolu köprüsünün son parçaları bu hafta içi monte edilecek.
                Çin, İran'dan ithalat yapanlar için özel kredi kanalı kuracak

İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Ferhad Dejpesend, "Çin, İran'dan ithalat yapacak vatandaşları için özel bir kredi kanalı kuracak" dedi
                Yani, Almanya'nin endüstri 4.0'ına karşı, Çin^de üretilen malı 8-10 gün içinde Avrupa'nın göbeğine endirim diyor...

Olmaz kardeş olmaz...Afganistan-Pakistan-Hendistan-İran-Kafkasya-Irak-Suriye...

Güvenliği nasıl sağlayacaksın? Kan gövdeyi götürür, taş taş üstünde kalmaz...Beyhude çabalar...Haritalar 100 sene önce çizilmiş, sınırlar bugünler düşünülerek oluşturulmuş, oluk oluk kan akıtılmış, sınırlar kin,nefret, kanla çizilmiş.

Çin'in %1 şansı bile yok...Bunu ilk gören Urus'tu...1980'lerde geldi Afganistan'ı işgal etti. Emme elinde tutamadı.

Abd, 15 sene önce geldi ve işgal etti. Çin bunu yapabilseydi bir şansı var diye yazardım.

Çin ölüdür...

Yorum

• Hale Türk
                  Aktif
                  • 05 Haziran 2018
                  • 318

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Siz beni çok uyardınız vakti var diye.Ben dipte inatlaşmayı seçtim.Kuzu kuralını ihlal ettim cezamı çektim.(92.000-98.800 arası para kaybettim) İntikam vakti yaklaşıyor Sn.Kuzu...Mal çok güzel dağıtılıyor ve/veya dağıtılmaya çalışılıyor.Ama mesele para kazanıp kaybetmenin ötesinde seni okumak okumak okumak oldum piştim derken hiçbişey bilmediğimi görüp 703 sayfayı dönüp tekrar okumak.Çok özelsin.Eşsizsin.Allah sana ve sevdiklerine sağlıklı uzun ömür versin.Seni çok seviyorum.
                  İntikam!!! Sn.Kuzu özel insan 106.000 üzeri buraya çökerler öcüler var dedin. Bende intikam vakti yaklaşıyor dedim. Dinlendim huzur buldum yenilendim hatalarımı gördüm. Seni defalarca tekrar tekrar okudum ve 106.x00 üzeri olmadığına kanaat getirdim. Dün son Shortsqueeze yaşandı. Şimdi bizim zamanımız.

Yorum

• tefuksikret
                    Tecrübeli
                    • 17 Eylül 2018
                    • 548

Son Dakika Haberleri
                    @TwiterSonDakika
                    ·
                    20 Mar
                    Karamollaoğlu: İçişleri Bakanı seçmeni tehdit ediyor, tutuklattırıp, hapse attırıyor
                    Soylu, AKP'li mi?

Yorum

• tefuksikret
                      Tecrübeli
                      • 17 Eylül 2018
                      • 548

Harry Theocharous
                      @TheocharousH
                      Breaking: Qatar Airways CEO Akbar Al Baker announced the acquisition and a 49% stake in Turkish Airlines. Is this the beginning of privatization of Turkish government owned companies to raise much needed funds.
                      @BeratAlbayrak
                      any comments?
                      Şayet Thy'yi seçimden önce satarlarsa Akp'ye oy verecem...

Yorum

• tefuksikret
                        Tecrübeli
                        • 17 Eylül 2018
                        • 548

Abdullah Gül
                        @cbabdullahgul
                        Yeni Zelanda’da yaşanan tüyler ürpertici katliam sonrasında Başbakan Jacinda Ardern’in yaptığı sağduyulu konuşmalar, ortaya koyduğu kuşatıcı politika ve sergilediği samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek niteliktedir.
                        He he... Birileri Türkiya üzerinden hayvani mesaj verir, siz de senatörün başında yımırta kırdırırsınız. Sütlaçsınız olummm sütlaç...

Yorum

• tefuksikret
                          Tecrübeli
                          • 17 Eylül 2018
                          • 548

Erdoğan: Televizyonlara talimatı verdim
                          A be Tayyip agam sen ne diyon be ya????????? Tilivizyona dalimat virdim denir mi ulla??????????????????

Sinirim bozuldu...

Biz senin ***ünün gılı mıyız be ya??????

Yorum

• sonperde33
                            Kıdemli
                            • 03 Ağustos 2011
                            • 3010

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            İntikam!!! Sn.Kuzu özel insan 106.000 üzeri buraya çökerler öcüler var dedin. Bende intikam vakti yaklaşıyor dedim. Dinlendim huzur buldum yenilendim hatalarımı gördüm. Seni defalarca tekrar tekrar okudum ve 106.x00 üzeri olmadığına kanaat getirdim. Dün son Shortsqueeze yaşandı. Şimdi bizim zamanımız.
                            tuprs çok fena ,

190 200 arası gibi bir rakam çıkıyor,

düşüş olursa bunu el freni yaparlar dersen ayrı.

bu şimdi devalmi fiyatlıyor, yoksa koç bunu alınca daha karlımı yönetmeye başladı bilmiyorum.
                            Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• tefuksikret
                              Tecrübeli
                              • 17 Eylül 2018
                              • 548

Sansasyonel eylem hazırlığındaki 1 DEAŞ'lı terörist yakalandı
                              Yeni Zelanda'daki saldırı sonrası, önce Avusturalya Başbakanı, sonra da Çekya Başbakanı, Tayyip Ağamı İşidle işbirliği yapmakla suçladılar. Önden medya üzerinden mutlaka sinyal gelir.

Yeni Zelanda saldırısından 10 gün önce ise pkknın eyleme başlayacağının sinyali gelmişti. Son 10 gündür pkk eylemleri var.

Bir taraf camiye saldırı yapıyor, diğer taraf kafada yımırta kırıyor. Bir taraf pkk üzerinden eyleme girişiyor, diğer taraf işid üzerinden.

pkk sansasyonel bir eylem yaparsa işid de yapar.

Yorum

• tefuksikret
                                Tecrübeli
                                • 17 Eylül 2018
                                • 548

The driver of a school bus filled with children has been arrested by Italian police for setting fire to the vehicle near Milan. The Senegalese man reportedly called for an end to “deaths in the Mediterranean” during the incident.

Senegalese man sets Italian school bus on fire with 51 children on board (PHOTOS, VIDEO)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information