önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Standard & Poor's (S&P), Türkiye'deki 4 bankanın not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Garanti Bankası'nın not görünümünün "durağan"dan "negatif"e indirildiği bildirildi.

http://www.haber10.com/ekonomi/sandp...dusurdu-684728
    gelen banka blancoları ile verilen kredi notları uyusmuyor....not kurulusları bilancolarda acık olmuyan bişeyi mi görmüş ki....bu karlı bılancolara düşük not vermiş....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

mark to market kuralı....ölü kredilerin mark to marketine bi zaman sınırı koyar....kredi not kurumları onumu esas aldı acep...yoksa blancolar muhtesem...not düşürmeyi gec artırmak lazım...

bilemeyiz tabii....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• manif
        Matematikçi
        • 16 Ağustos 2011
        • 752

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        mark to market kuralı....ölü kredilerin mark to marketine bi zaman sınırı koyar....kredi not kurumları onumu esas aldı acep...yoksa blancolar muhtesem...not düşürmeyi gec artırmak lazım...

bilemeyiz tabii....
        ülke şirket notu, ülke notundan yüksek olamaz düzenlemesi yapılmış emmi.
        grafik çizme--değer verme--yerine koyma--yok etme

Yorum

• erkmen
          Aktif
          • 28 Ağustos 2009
          • 269

gelen banka blancoları ile verilen kredi notları uyusmuyor....not kurulusları bilancolarda acık olmuyan bişeyi mi görmüş ki....bu karlı bılancolara düşük not vermiş....
          kuzum karlılıklar güzel olmasına güzel ama ya krediler nasıl dün detaylı inceledim hem akbank hem garantiyi
          her iki bankada yaklaşık olarak 18-20 milyar TL riskli kredi taşıyor. yani senin söylediğin MB nin verdiği para ciddi şekilde batık kredilere gidiyor.

takipteki krediler patlamış durumda garanti 1,059 milyar tl batık kredi sattı ona rağmen ciddi miktarda batık kredisi var.

ayrıca AKBANK bilançosunda ilk kez türk telekom sahibi öger grubuna verdiği krediyi yazmak zorunda kalmış.
          1,5 milyar usd kredi gecikmeler olmasına rağmen standart kredilerde takip ediliyor.

her iki bankada da yakın izlemeye alınan krediler %20 civarında artmış.
          yeniden yapılandırılan krediler %60 civarında artış göstermiş. bunlar finansal rapora yazılmış krediler birde genel md ve şubelerce öyle yada böyle yüzdürülen krediler var

yani herşey karlılık ile güzel görünüyor ama buz dağının altı hiç de güzel değil maalesef..

saygılar..

Yorum

• SubZero5
            Katılımcı
            • 25 Mayıs 2009
            • 87

erkmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            kuzum karlılıklar güzel olmasına güzel ama ya krediler nasıl dün detaylı inceledim hem akbank hem garantiyi
            her iki bankada yaklaşık olarak 18-20 milyar TL riskli kredi taşıyor. yani senin söylediğin MB nin verdiği para ciddi şekilde batık kredilere gidiyor.

takipteki krediler patlamış durumda garanti 1,059 milyar tl batık kredi sattı ona rağmen ciddi miktarda batık kredisi var.

ayrıca AKBANK bilançosunda ilk kez türk telekom sahibi öger grubuna verdiği krediyi yazmak zorunda kalmış.
            1,5 milyar usd kredi gecikmeler olmasına rağmen standart kredilerde takip ediliyor.

her iki bankada da yakın izlemeye alınan krediler %20 civarında artmış.
            yeniden yapılandırılan krediler %60 civarında artış göstermiş. bunlar finansal rapora yazılmış krediler birde genel md ve şubelerce öyle yada böyle yüzdürülen krediler var

yani herşey karlılık ile güzel görünüyor ama buz dağının altı hiç de güzel değil maalesef..

saygılar..
            riskli kredi rakamlarini nereden aldiniz?
            Akbankin takipteki kredileri 4.27 milyar TL ve zaten 4.1 milyarina karsilik ayrilmis?
            178 milyar toplam kredilere gore sadece %2.4 sine tekabul ediyor..

Riskli kredi ile kastettiginiz nedir?
            Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
            Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
            Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
            Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• SubZero5
              Katılımcı
              • 25 Mayıs 2009
              • 87

2015 akbank bilancosunda
              148 milyar krediye karsilik 7.5 milyar yakin izlemeye dusen kredi varmis
              2016 bilancosunda
              172 milyar krediye karsilik 9 milyar yakin izlemedeki krediler

gecen sene yakin izlemeye dusen kredilerin cok az bir kismi supheli alacak olmus,

yakin izlemeyi batik kredi gibi yorumlamak yanlis olur..

ozetle banka bilancolari beklenenden cok daha iyi geldi.. kabul etmek gerekir
              Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
              Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
              Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
              Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bu hafta ve önümüzdeki hafta...DOLAR-TL de yandım anam haftaları....3.55 hasat edilmeli.......

buda sevenlerinin teselli şiiri...

Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap
                Zavallı kalbim ne kadar harap
                Nasibim olsun bir yudum şarap
                Şunda içeyim yarin elinden

Al su kadehi yasla doldurma
                Düşürme yeter gönlümü gama
                Gurubun rengi vurmadan cama
                Ver mezesini tatlı lebinden

Bahtım sarılmış simsiyah tule
                Nemli gözlerle yalvardım güle
                Uzak kalırsan bana acele
                Selamlar gönder seher yeliyle

buda OYA bacıma....dedikoducu gacı uyyy seni ölesen....DİNLE GI...açılırsın....

Yorum

• hal045
                  Yeni Üye
                  • 05 Kasım 2013
                  • 47

emmi u100 de 88300 den gümbürtü kopar ordan 49 bine paraşütsüz düşüş görünüyor benim dalga çiziktirmelerimde saygılar hürmetler

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

azrail ve ben.....

usaglar....

yaş kemale erince....hastalıklar agam nassın deyip dikiliyorlar...biriyle tam ehbablık kuruyorken....öbürü cıkıp geliyor...soru aynı...agam ne haber....

tabii....küfür etmeyi hiç bilemedigim üçün....laf aramızda anacagım cok kibar yetiştirdi beni...hasstirin lem ipneler diyemiyorum...

yerine....güçlü olmak için....

ÖLÜM NEDİR....ölümle ilgili yazılmış önemli yazıları okuyorum...her dinde....

bana uygununu bi islam seyhinde buldum....

şeyh yaslanıyor....hastalıklar teker teker geliyor....her gelende seyh alevleniyor...doktorlar filan...yerine seyh olacak buna diyor ki....

CENNETE İNANIYOMUSUN SEYHİM....oda tabiiki diyor....eeee sizin direkt cennete gideceginiz kesin...korkmayın diyor...bir an önce gidin diyor...

bu yardımcısı seyhe bakıyor bakıyor...diyorki....kiyamet gününe kadar toprakta bekliyecegiz ya...o beklemeyi burada yapayım derdindeyim...

onuncün sen bi arastır...bu AZRAİL melaikesini nasıl kandırırız...bu hastalıklar tıras...iş onda biter...

aralarında bi aşk baslıyor AZRAİLLE...bu ask 15 yıl sürüyor...ve azrail bi gece ona bu şarkıyı söylüyor...

SÖYLEME BİLMESİNLER BU ASKIN BİTTİGİNİ...

Söyleme bilmesinler bu aşkın bittiğini
                    Neden beni bırakıp terkedip gittiğini
                    Yolumuz ayrılsa da dost kalalım seninle
                    Yalan olan sevgimiz düşmesin el diline

BENDE BU ŞARKIYI DİNLİYORUM.....yani herkesin her dönemde dinledigi bir şarkı var OYA BACIM...sen onu dinle bende bunu dinliyeyim ne var bunda...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kadehimi....bi gacı olarak bana yıllardır katlanan....degerli hanımefendi OYA kardeşime ve size kaldırıyorum....

ve diyorum ki....

AGACLAR AYAKTA ÖLÜR.....

Yorum

• oya
                        Katılımcı
                        • 20 Eylül 2009
                        • 139

kadehimi....bi gacı olarak bana yıllardır katlanan....degerli hanımefendi OYA kardeşime ve size kaldırıyorum....

ve diyorum ki....

AGACLAR AYAKTA ÖLÜR.....
                        Sağlığın için dua ediyorum. Sağol kuzum.

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

Borsada yorulma sinyalleri alıyorum.

Dolarda 3.71 72 ler önemli yerler..

Bu hızla gidemezler..

Yani dolar 15 kuruş düştü borsa 12.000 puan tepti

e hadi bi 15 kuruşa 12.000
                          ı ıh..

bi ayar gelmeli..

Yorum

• erkmen
                            Aktif
                            • 28 Ağustos 2009
                            • 269

benim baktığım yakın izlemedeki artış + ödeme planı değişikliği yapılan kredi burada hem yakın izleme var hem standart krediler. özellikle standart kredilerde neden ödeme planı değişikliği yapılır sormak lazım.

uzun yıllar 2 bankada ticari kredi bölümlerinde çalıştım. yüzdürülen kredilerde şube ve genel müdürlük işlemler yapar.
                            şube farklı yollardan genel müdürlüğün bilgisi bile olmadan krediyi legal bi şekilde yüzdürebilir.
                            genel müdürlükte bunu şubeden talep edebilir. her türlü şey döner teftiş birimlerinin dikkatini bile çekmez.

ayrıca akbank ve garanti de öger telecom un kredileri var gecikme haberleri çıktı ödeyemedi haberleri çıktı. bu haberlerden sonra rapora koymak zorunda kalmış akbank
                            hemde bu krediyi standart kredi olarak takip ediyor.

ayrıca takipteki kredilerin toplam kredilere oranına gelecek olursak sadece geçen sene satılan alacaklar var onunla bakmak daha sağlıklı olur.
                            hatırlarsanız kamu bankaları içinde varlık yönetim şirketlerine alacakların satışı için yasa çıktı. tamamen bilanço makyajlamak amacıyla yapılıyor.

kendi düşüncem bu zaten herkes farklı açıdan bakabilir.

SubZero5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            riskli kredi rakamlarini nereden aldiniz?
                            Akbankin takipteki kredileri 4.27 milyar TL ve zaten 4.1 milyarina karsilik ayrilmis?
                            178 milyar toplam kredilere gore sadece %2.4 sine tekabul ediyor..

Riskli kredi ile kastettiginiz nedir?

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

bu konunun uzmanı erkmen dir....onunla aynı fikirdeyim....mevcut krediler YÜZDÜRÜLÜYOR....bunun da yasal bir zamanı var...BDDK bundan sorumlu kurumdur...elinde yasalar var....ona göre bakıyordur...FITCH bunu görmüştür....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

hal045 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                emmi u100 de 88300 den gümbürtü kopar ordan 49 bine paraşütsüz düşüş görünüyor benim dalga çiziktirmelerimde saygılar hürmetler

bitanem....

turkiye artı iran artı urus....oluştugunda cıktım dedimki....borsa hedef artık....92 000 dir....dolar-tl 2.80 dir...

sebeb....TURKİYE...elindeki ATOM BOMBASINI...batıya ve natoya artık beleş kullandırmıyacak...bu BUMBA...TURKİYE COGRAFYASIDIR...

BUNA BEDEL ÖDEYECEKLER DEDİM....

nitekim....turkiye urusun yanına gecince...HALEP küüüttt diye düştü...bu batıya turkiye mesajı idi...

bensiz at oynatamazsın diyordu....

bu bedeli ödeyecegini esas alan SIMULASYON 1 İ hemen yayınladım....

senin işaret ettigin ise....bende sımulasyon 2 DİR....bunu henuz yayınlamadım....

SİMULASYON 2....batının bu bedeli türkiyeye ödemeyecegi....incirlik yerine hasekada yeni kurdistanda üs kuracagı seklindedir...

SİMULASYON 1 den SIMULASYON 2 ye geçiş için....bende esas olan dolar-tl nin....3.55 i asagı kırıp kırmıyacagıdır...3.55 önemli..

bu kırılamazsa....SIMULASYON 2 yi yayınlıyacagım...o seninle parelel....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information