önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • erkmen
    Aktif
    • 28 Ağustos 2009
    • 269

ykb 2016
    krediler 16%
    takipteki krediler/krediler 5,00% %42 artmış
    yakın izleme 23,00%
    özel karşılık 42%
    ödeme planı değişen standart kredi 48%

yakın izleme 5884 ykb yakın izlemeye almışsa vardır bir bildiği
    takip 8706
    ödeme planı değişen 3318
    17908
    YKB bilançosu hakkaten felaket durumda hiç ama hiç iyi değil takipteki krediler %5 ulaşmış durumda aldığım duyumlara görede mart sonuna kadar ciddi şube kapatma ve personel çıkaracakları konuşuluyor.saçma sapan yerlere şubeler açmıştı zararını gösteriyor

Yorum

• erkmen
      Aktif
      • 28 Ağustos 2009
      • 269

iş bankası 2016
      krediler 16%
      takipteki krediler/krediler 2,35% %34 artmış
      yakın izleme 84,00%
      özel karşılık 38%
      ödeme planı değişen standart kredi 24%

yakın izleme 4456
      takip 5273
      ödeme planı değişen 5921
      15650
      iş bankası tüm bankalara göre daha iyi durumda bunlardaki sıkıntı kredi/mevduat rasyosu yüksek

Yorum

• gundwane
        Tecrübeli
        • 18 Ağustos 2011
        • 1922

erkmen bu rakamlar milyar tl mi..
        iş bankası krediler yüzde 16 ne demek misal..

biraz açar mısın..

Yorum

• erkmen
          Aktif
          • 28 Ağustos 2009
          • 269

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          erkmen bu rakamlar milyar tl mi..
          iş bankası krediler yüzde 16 ne demek misal..

biraz açar mısın..
          pardon açıyım biraz haklısınız krediler %16 artmış 2015 e göre takipteki kredilerin toplam kredilere göre oranı 2,35 bu arada takipteki kredileri bir önceki yıla göre %34 artmış
          üstteki rakamlar bir önceki yıla göre değişim
          alttaki rakamlar toplam riskli kredi miktarı 15,65 milyar tl

Yorum

• sahan88
            Aktif
            • 26 Şubat 2012
            • 253

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Evet..

3.75 yalnız fake ..
            Ben yatay bant lara daha çok önem veririm..

O da 3.7150 3.72..

Ki dün buradan tepti..

Borsada yorulma belirtileri var dedim..

Bakalım ne olacak..

Bu arada kuzu 2.80 diyor ama imkansız ın bi tık altında o değer öyle diyim.
            Merkezi yönetim artık öyle düşük dolar kuru ithalata bağlı ihracat 2-3 senede bi füzeleyen dolar istemiyor..
            Şimdi ne olacaksa olsun biz sanayi ye ağırlıklı büyüme!!!! politikasındalar..

ee günaydın..

epey bi geç oldu ama..

Yani ülkeye çuval çuval dolar girişi bile olsa MB alım yönlü devreye girerek tutmaya çalışır..
            sevgili Guzubaba ve Gundwane,

gectigimiz hafta usd/TL 3.85 leri gectiginde, kamuya usd borcu olanlarin, usd odeme kurlari 3.52den sabitlenmisti, yani özel sektör kur 5TL bile olsa borcunu 3,5 atmak yerine , 3.5tan odeyecek dendi,

bu durumda yuklu usd borcu olan bir uretici olarak, Gundwane nin dedigi gibi 2.80TL leri gorme ihtimali bana da cok uzak gelse de, ortada bir de Guzubaba faktörü varolduğu için hafiften kıllanmıyor da degilim. ikisinin ortasini bulup 3.15te anlassak?
            yusuf yusuf yusuf...

Yorum

• Misafir

Çanakkale geçilmez.

İstanbul alındı, verilmez.

Ebedi tarihi bilgiler..
              ...

Bistİnye ise artık her neyin nesiyse o kadar ayağını uyduracak..

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

sevgili sahan....

dolar degerini artık FED in faiz kararları belirlemiyecek....trump ın politik kararları belirliyecek...

bugün....almanyanın cari fazlası...GDP nin yuzde 8.5 ı....bu cok büyük bir fazla....

bunun oluşma nedeni....almanyanın EURO icadı ile....avrupayı HİTLER dönemindeki gibi İSTİLASIDIR....İNGİLTERE bunu gördü ve çıktı...sırada fransa ve italya var....YANİ EURO dan cıkan ülkelerle EURO yı yıkma projesi var...

benim hesaplamalarımda....grafik esas degildir...bunlar esastır....ALMANYA turkiyeyi içine alarak bu badireden cıkmak istiyebilir...

marien le PEN....FRANSADA SEÇİLİRSE...euro DAN CIKIP...FRANKA dönecegini söyledi...EURO nun alman ekonomik büyümesinin motoru oldugunu...diger AB ülkelerini almanyaya pazar yapan bir İLİZYON oldugunu söylerek kampanya yapıyor ve önde...

bu ve benzeri geopolitik nedenlerle....FED ve kararları bi süre önemini yitirecek...dolar faizi 0.75 de....0.25 arttı diye kimse dolara dönmez...BUDA İLİZYONDUR....gulagasma bunnara....

TURKİYE bu gelişmeleri iyi izler ve kendini öne sürerse...bunlardan yararlanacak en önemli ülkedir...ÖYLEDİR...cünki ocak ayı ihracatımız 10 milyar dolardır....bunun 5 milyar doları AB ye....2 milyar doları ortadoguya....kalan 3 milyarı rusya ve diger ülkelere

yani bu gelecek veriler...fasa ve fiso....piyasa için...
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

al geldiler....sonuc ne....fasa ve fisolar....takan yok...

cünkii...

taktıkları şeyler geopolitic ve onda olacaklar...

dikkat ediyorsanız...FED kararları öncesi hiçbir yorum yazmıyorum son 2 aydır....abesle iştigal ondan...ondan daha önemli şeyler oluyor artık...SİSTEM DEGİŞİYOR....bu rakkamlar ise eski sisteme ait...KİMSE TAKMAZ ONNARI...
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

HAFTAYA....3.55 ÖNEMLİ....şimdi 3.69 da....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

biyir....92 000 demiştim...88 000 de....kaldı 4000 puvan....

SIMULASYON 1 DE....90 000 üçün....3.55 kırılmalı...birliktede kırabilirler....haftaya bu önemli....buradan düzeltme gelebilir 88 000 e geri...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

TURKİYE AYRISIYOR....sepet yüzde 1 düştü....yani dolarda düşüyor...euro da düşüyor....

bunnar....grafikler nedeniyle olmuyor...YAZDIKLARIMI YAPMAYI PLANLAMIŞ OLAN...CENGİZ HAN ve ordularınca yapılıyor....

çünki....

TURKİYE....

ortadogu ve avrasyanın KAPISIDIR....buna bedel istersen....ki istiyor şimdi...ŞAHLANIRSIN....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

BU BEDELİ ÖDEMEYE ADAY OLANLAR İSE....almanya ve gulfdaki araplar....

erdogan...12 subata bu gulftakilere gidecek...kusatılmak üzere olan bu bedevi miçibokluların korumaya ihtiyacları var....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

neden 3.55 önemli....bu noktadan sonra DÖVİZ MEVDUATI bankalarda artmıya basladı....

yani...

normal vetandas döviz aldı....CENGİZ HAN bundan hoslanmaz....BU YENİ MÜŞTERİ KATEGORİSİ KESİLECEKTİR....gerçi kurban bayramına cok var emme...ossun...keser genede....

buradan yuzde 5 düştümü...haftaya cuma 3.51 deyiz....

işte orada...zarara girmiş vetan evlatlarının çıg gibi büyüyen satışları gelecektir....

not...bakın grafik nedeniyle degil sebebim....DOLAR kimde nedeniyle...

Yorum

• freeyourmind
                              Katılımcı
                              • 12 Mart 2016
                              • 198

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              BU BEDELİ ÖDEMEYE ADAY OLANLAR İSE....almanya ve gulfdaki araplar....

erdogan...12 subata bu gulftakilere gidecek...kusatılmak üzere olan bu bedevi miçibokluların korumaya ihtiyacları var....
                              Kuzu hocam benim biraz kafam karıştı;
                              sen jeopolitikten dolayı rus ve irana kayan bir türkiyeye ABD'nin ister istemez destek atacağını söylüyordun. şimdi almanlar ve araplar diyorsun. ama biz iran ve rus ile beraberiz bu araplar bize niye para verecekler ki? Bence bu saatten sonra arapları kimse koruyamaz hele türkiye hiç koruyamaz, korkudan Trumpa laf bile edemiyoruz hocam.

Ayrıca borsa konusunda haklı çıkıyor gibisin, bravo diyorum ama 2.80 kur bana da çok zor geliyor, bence ana akım değişmedi kur trump saçmalığı yatışmaya başlıyınca tekrar yükselecek.
                              ben pek al sat yapmayı sevmiyorum hem vaktim yok hem de bunu yapacak bilgim yok diye düşünüyorum. Daha çok ana trendleri tahmin edip önceden pozisyon almaya çalışıyorum.

şimdi senin simülasyon gerçek oldu dolar da 2.80 civarına indi dersek, peki sonra ne öngörüyorsun kur için. dolar 2.80 olduğunda bizim cari açık arşa çıkar...

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1922

Bugün kü hareketi hiç beklemiyordum..

Dolar da tepki bekliyordum borsa da gevşeme..

İlginç oldu..

Yanıldık..

Kuzu son günlerde son formda yalnız..Tebrikler..

Hayırlısı..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information