önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • mayki05
    Katılımcı
    • 14 Mayıs 2008
    • 92

Sn. Guner extrapole durumda tabi yukarı yukarı göreceksiniz hata karesiyle büyür. Tek elinize hafif bir cisim aldığınızı düşünün, ve suanda kullandığınız analiz yöntemi ile onun tutma süresini ölçtüğünüzü düşünün. Zaman ilerledikçe daha daha uzun ve anlamsızlaşan sürelerde tutacağını gösterecektir elinizdeki yöntem. Bunun nedeni denge dediğimiz equlibriumun faz değişikliğinden sonra oluşurken, sürekli düzensizliğe gitme yasasın işlemesinden dolayı bu dengenin belli zaman sonra bozulacak olmasıdır. Sosyal medyada takip ettiğim üzere Faz değişim analizlerini 15 seneden beri sadece ve sadece sayın kuzu yazar. Sayın kuzunun yazdığı analiz sistemi elma ise sizin analiz sisteminiz armuttur ve değişen fazda extrapole olmayınca kadar oluşacak dengenin yol haritasına bakar.
    Selamlar
    Sevgiler
    Saygılar

Yorum

• smartinvestor
      Tecrübeli
      • 29 Kasım 2015
      • 901

113-117 arası dizdim kısaları...
      Bu aralığı görmeden düzeltme yapmayacak gibi sanki emmimmm... Yılsonuna kadar hatta yılın ilk 1-2 haftasına kadar zorlayacak demiştim... Aynen öyle yapıyor....

ya da 110 altında açarım...

Yorum

• iki gozum

Motorin ve benzine zam -AA

- Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatına 28 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam yapıldı - Motorine zam pompa fiyatlarına 6 kuruş olarak yansıyacak, 22 kuruşluk artış vergiden karşılanacak

ANKARA (AA) - Motorinin litre fiyatına 28 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 16 kuruş zam geldi. Söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren motorinde 6 kuruş, benzinde ise 16 kuruş olarak yansıyacak.

AA muhabirinin Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) aldığı bilgiye göre, motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ayarlamasıyla karşılandığı Eşel Mobil Sistemi bu yıl motorin için altıncı kez devreye alındı.

Buna göre, motorin fiyatında yaşanan 28 kuruşluk artışın 6 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 22 kuruşluk artış vergiden karşılanacak.

Ankara'da ortalama 6,53 liradan satılan motorinin litre fiyatı 6,59 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,48 liradan 6,54 liraya, İzmir'de 6,56 liradan 6,62 liraya yükselecek.

Benzin fiyatlarında ise 16 kuruşluk artışın tamamı pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Ankara'da ortalama 6,94 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,10 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,87 liradan 7,03 liraya, İzmir'de 6,96 liradan 7,12 liraya yükselecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

- Eşel Mobil Sistemi nedir?

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil Sistemi ile petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış neticesinde yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorum

• guner
          Kıdemli
          • 28 Mayıs 2011
          • 4864

mayki05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn. Guner extrapole durumda tabi yukarı yukarı göreceksiniz hata karesiyle büyür. Tek elinize hafif bir cisim aldığınızı düşünün, ve suanda kullandığınız analiz yöntemi ile onun tutma süresini ölçtüğünüzü düşünün. Zaman ilerledikçe daha daha uzun ve anlamsızlaşan sürelerde tutacağını gösterecektir elinizdeki yöntem. Bunun nedeni denge dediğimiz equlibriumun faz değişikliğinden sonra oluşurken, sürekli düzensizliğe gitme yasasın işlemesinden dolayı bu dengenin belli zaman sonra bozulacak olmasıdır. Sosyal medyada takip ettiğim üzere Faz değişim analizlerini 15 seneden beri sadece ve sadece sayın kuzu yazar. Sayın kuzunun yazdığı analiz sistemi elma ise sizin analiz sisteminiz armuttur ve değişen fazda extrapole olmayınca kadar oluşacak dengenin yol haritasına bakar.
          Selamlar
          Sevgiler
          Saygılar
          sevgili dostum.
          belki 20 yıldır bu işlere indikatör uydurmaya çalıştığımdan
          gerçekten kafam almadı dediklerini.durmuş..
          ben sadece bu işlere ancak trend indikatörleri ile bakılabileceği sonucuna vardım.
          orta uzun vadeye de temel verileri katmak lazım bu bakışa.
          şu anda trend indikatörleri borsalar için çıkışta.
          temel verlerde de bozulma yok.
          bu yüksek tdi verileriyle abd düşmez.
          bist zaten spekülatif.trendten başka bir şeye bakılmaz.
          elliot ise tamamen saçmalık.dow dün sondu.da
          bugün ne oldu.daha çok çıkar o
          selamlar...

Yorum

• egelii
            Tecrübeli
            • 25 Ağustos 2011
            • 2961

SN guner hocam
            lütfen kendi topiğinizde sayfanızda yapımız paylaşımlarınızı
            inan görmek isteyen ordada görür
            İzmirli hoca yı örnek alın mesela
            yazıyor çiziyor gidip okuyoruz
            lütfen sayfa sayısının artması gibi derdimiz olsa akşama yazalım

Yorum

• guner
              Kıdemli
              • 28 Mayıs 2011
              • 4864

dolar

h4
              üstteki benim yaptığım bir çalışma.
              cci ve rsiden oluşuyor.
              alttaki macd
              her ikiside trend indikatörü.
              bir düzeltme yapması lazım.
              bakalım sonucuna.

Yorum

• guner
                Kıdemli
                • 28 Mayıs 2011
                • 4864

tamam bu üstteki son olsun.
                o başlığada yazmayacağım artık.
                twitterde yazarım.orada daha çok kıymet biliyorlar.
                siz felsefi takılın.

Yorum

• Se_M
                  Katılımcı
                  • 01 Aralık 2009
                  • 97

Stoplamayan ya da marjin için poz bozdura bozdura yorulmayan kaç kişi kaldı acaba ?

Yorum

• ombusman
                    Katılımcı
                    • 08 Ocak 2019
                    • 179

Se_M Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Stoplamayan ya da marjin için poz bozdura bozdura yorulmayan kaç kişi kaldı acaba ?
                    Bilmiyorum.para bulup buna vermekten usandım.durum iyice kötüleşti.

Yorum

• Hale Türk
                      Aktif
                      • 05 Haziran 2018
                      • 318

Kuzum gel bu sevdadan vazgeçelim artık adam vade geçişine kadar getirdi 113.700 - 115.000 arası altın vuruşa hazırlanıyor. Buraya yeni para sokmak ölüm fermanı olur. Yenildik diyip beyaz bayrak sallamalı. Yanıldık.

Yorum

• iki gozum

iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        BİST 100 de hedefim 122.222 dir.(444 grm - vade 3,3 ay -99 gün)
                        not: Deprem vs.gibi olağan dışı haller hariç.

YTD

Gerekçem, faizlerin aşırı düşmesidir.(para elime yapıştı)

YTD
                        http://forum.keyborsa.com/showthread...00-ler/page970

Ben bile terste kaldım.

YTD

Yorum

• smartinvestor
                          Tecrübeli
                          • 29 Kasım 2015
                          • 901

Abi dua et sende spotta mal vardır. Millet sadece full short açıyordu. Geriye bir şey kalmamıştır artık onlardan...

105.800 üstünde stop olmak lazımdı ki o sayede az zararla kurtuldum....

113-117 arasına yayıldım... Bekliyorum....

Yorum

• iki gozum

smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            Abi dua et sende spotta mal vardır. Millet sadece full short açıyordu. Geriye bir şey kalmamıştır artık onlardan...

105.800 üstünde stop olmak lazımdı ki o sayede az zararla kurtuldum....

113-117 arasına yayıldım... Bekliyorum....
                            Evet portföyümü hedge etmek için ilk defa VİOB ta pozisyon aldım ,zamanalamam hiç iyi olmadı.
                            Neyse benim için deneyim oldu.
                            Biraz daha pozisyonumda devam edeceğim sonrasına bakarız.

Maalesef borsamız çok sığ 5-10 hisse ile takla attırıyorlar.
                            Dolar 5.95 reel piyasalar hala felç durumunda.
                            Sadece faiz düşmesini fiyatladılar sonrası yine bana hüsran diyecek piyasalar.

YTD

Yorum

• mersel65
                              Yeni Üye
                              • 08 Mayıs 2017
                              • 48

etma eylema

dedi mi,

dedi makarios
                              Adamın hasıdır, kıvırma heç.

Makarios

Yorum

• ombusman
                                Katılımcı
                                • 08 Ocak 2019
                                • 179

İki gün önce kendine mezar arıyordu bu borsa,şimdi kuduz köpek gibi oldu.
                                Demekki yanlışı hissettirmiş bize.bu saatden sonra nasıl kapatayım ben bu pozu.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information