önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1922

http://www.patronlardunyasi.com/habe...kaciyor/189611

Bu haber özellikle çok önemli bence..Nedeni ni burada yazamam..:( (kendimce nedeni)

http://www.patronlardunyasi.com/habe...a-satti/189608

Birde bu var..

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sevgili gundwane....

bugün bildigin COLOMBİA ve VENEZUALA nın en zengin sınıfı kim biliyormusun....ben gittim gördüm...adlarına oralarda TURK diyorlar bunnarın...osmanlının suriye...lubnan...urdun ve filistin topraklarından kacan....osmanlının ticaret sınıfı bunnar....OSMANLININ TUCCARLARI....

COLOMBİA da 8 en luks sehir bunnarın...aralarında hala kırık türkce konusulur....ve turkleri çok severler...arap SUNNİ lerden nefret ederler...çünki onlar yüzünden kacmıslar....İSLAMCILIK politikası tavan oldugunda 1875 ila 1900 arasında....

usaglar özelime yazıyor....damat ferit herseyi sattı...niyekine...ben ne bileyim ulen....turkiyede neler oluyor bilmiyorum ki...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• phaon
        Aktif
        • 13 Şubat 2016
        • 200

Alakalı olabilir mi bilmiyorum ama Suud telekom kullandığı krediyi akbank ve garantiye ödeyememiş.

http://www.bloomberght.com/haberler/...igi-kaydedildi

Edit: büyük ihtimal alakası yok çünkü adam medyayı da satıyor.
        0.618

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1922

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          sevgili gundwane....

bugün bildigin COLOMBİA ve VENEZUALA nın en zengin sınıfı kim biliyormusun....ben gittim gördüm...adlarına oralarda TURK diyorlar bunnarın...osmanlının suriye...lubnan...urdun ve filistin topraklarından kacan....osmanlının ticaret sınıfı bunnar....OSMANLININ TUCCARLARI....

COLOMBİA da 8 en luks sehir bunnarın...aralarında hala kırık türkce konusulur....ve turkleri çok severler...arap SUNNİ lerden nefret ederler...çünki onlar yüzünden kacmıslar....İSLAMCILIK politikası tavan oldugunda 1875 ila 1900 arasında....

usaglar özelime yazıyor....damat ferit herseyi sattı...niyekine...ben ne bileyim ulen....turkiyede neler oluyor bilmiyorum ki...
          tüh bende ona yakın bişiler sormayı düşünüyordum özelden..

kuzu zaman denen kavramın sıkıştığı dönemlere giriyoruz..(yada zaten o dönemlerdeyiz)

25-30 sene falan ı ıh..
          10 sene ...bile uzun..

benim bakış açımdan..

Yorum

• metin67
            Yeni Üye
            • 10 Mayıs 2014
            • 37

sevgili gundwane....

Sayın kuzu,
            Kusura bakmayın ama bu konuda size bir itirazım olacak.
            Kolombiya ve vanezulle hakkında yazmışsın.
            Doğrudur olabilir. Yani osmanlı zamanında oralara kaçıp yerleşen Türkler olabilir.

Ancak bu bölgeler uzun yıllar İspanyol işgaline uğrayıp ispanyol sömürgesi olmuştur.
            Bu işgal ve sömürge sisteminin sonucu olsa gerek...
            Halihazırda gözalabildiğine tüm değerli araziler ve ihtişamlı tüm yapıların sahipleri ispanyoldur.

İyi bilmemim sebebi halen görüştüğüm bir kız arkadaşımın kolombiya ELN örgütünün bir üyesi olmasıdır.
            ELN örgütü kolimbiyanın özgürlüğü ve ispanyol hegomanyasının yok edilmesi temelinde çalışmaktadır.

Türk adı oralarda sömürge yada zenginlik anlamında kullanılmamıştır.
            Hatta Türk ün adı bile geçmez.

Belli ki hedef olabilecek kadar varlıkları, etkileri yoktur.
            Siz nereleri gezip gördünüz bilmem ama gezdiğiniz yerlerde sizi yanıltıkları kesin

Yorum

• gundwane
              Tecrübeli
              • 18 Ağustos 2011
              • 1922

metin67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sayın kuzu,
              Doğrudur olabilir. Yani osmanlı zamanında oralara kaçıp yerleşen Türkler olabilir.

Ancak bu bölgeler uzun yıllar İspanyol işgaline uğrayıp ispanyol sömürgesi olmuştur.
              Halihazırda gözalabildiğine tüm değerli araziler ve ihtişamlı tüm yapıların sahipleri ispanyoldur.

İyi bilmemim sebebi halen görüştüğüm bir kız arkadaşımın kolombiya ELN örgütünün bir üyesi olmasıdır.
              ELN örgütü kolimbiyanın özgürlüğü ve ispanyol hegomanyasının yok edilmesi temelinde çalışmaktadır.

Siz nereleri gezip gördünüz bilmem ama gezdiğiniz yerlerde sizi yanıltıkları kesin
              Gidenlerinde türk olduklarını sanmıyorum..

Osmanlıdan kaçan herkesi türk olarak görmek yanlış bence..

Oldu ise eğer..

Yorum

• boş
                Aktif
                • 02 Aralık 2008
                • 253

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

metin67 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Sayın kuzu,

metinim....

ben colombia ve venezualaya cok tatile gittim....hatta bir ara yazlık ev almayı bile düşündüm....düşündüm cünki amerikalı arkadaşımın evi var orada....ve tüm arkadasları....bu EL TURCO gurubundan....çok zenginler....ilk gidenler OSMANLI TUCCARLARI HIRISTIYAN ARAPLAR BUNNAR...orada canları sıkılıyor....müslümanlarıda getiriyorlar...arada bir kavga etmek için...genlerimizde var dedi..bunu EL TURCO nun biri benimle gırgır geçerken söyledi....HASSTİR ULEN DEYİNCE BEN....barda oturmus laga luga yapıyorduk....atlayın ulen arabaya dedi....bizi MAİCAO ya götürdü....cok güzel bir tropical cami....ve sehri gösterdi...sok olmustum senin gibi...

sarkıcı SHAKİRA....bunlardan EL TURCO...carlos menem...venezuala basbakanı idi....gazeteler ondan bahseder ken EL TURCO diye yazardılar...

gundwane....

turkler demedim ulen....gidenler suriyeden...lubnandan ...urdunden dedim....OSMANLIDAN GİTMİŞLER...osmanlıyı batı TURK diye tanımlar..bunnarda osmanlıdan gittikleri üçün EL TURCO...bunnarın adı EL TURCO kalıyor......İSİMLERİNİ SPANİSH YAPMIŞLARKİ DIŞLANMASINLAR....

boş...komus wikipedia yı...tıkla oku...o şehirlerin hepsini gezdim...yedim içtim...tonla EL TURCO dostum var....hepsi birer iskenderiye kutuphanesi...cok okumuslar....cok zenginler...
                  YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

VE BİR BASKA EL TURCO BANA....lem yawrim senede en az 100 turk gelin gelir bize istanbulun en seckin ailelerinden deyip....hilton istanbulda bir akadasının dügününün videosunu gösterdi....

lem der bana....osmanlı bizi kaybetti ve battı....tüm ticaretini biz yapıyorduk...şimdide colombianın dış ticareti yuzde 90 bizde dedi....

bunnarın bir bölümüde arjantinde....diger bir bölümüde brazilyada sau poalada...ticaret üstleri...bilincli dagılma....eskiden osmanlıdada bilincli dagılmışlar....tüm limanlara...beyruttan izmir e oradan istanbula...haklarında tonla kitap var....o kitapları okursan MEMLUK VE OSMANLI TARİHİNİ....birinci elden okumus olursun....

çünki bunnar osmanlıyı osmanlı yapan TUCCAR AİLELER....SARAYDA COK ETKİLERİ VAR...

MEMLUK VE OSMANLI DÖNEMİNDE....bunnarın izni ve onayı olmadan oralara vali filan atıyamazdı osmanlı....

Yorum

• yorgun
                      Yeni Üye
                      • 12 Nisan 2012
                      • 38

Türkiye 10.000 ÖSO ve 4.000 TSK askeriyle Rakka'ya operasyon düzenleyecek.ypg mevcut konumundan ileri gitmeyecek ve rakka operasyonundan sonra Menbic'ten çekilecek.ABD ile yapılan anlaşma bu çerçevede ve uygulanma ihtimali oldukça yüksek.Bu durumda analizlerimiz nasıl şekillenir.

Yorum

• freeyourmind
                        Katılımcı
                        • 12 Mart 2016
                        • 198

yorgun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Türkiye 10.000 ÖSO ve 4.000 TSK askeriyle Rakka'ya operasyon düzenleyecek.ypg mevcut konumundan ileri gitmeyecek ve rakka operasyonundan sonra Menbic'ten çekilecek.ABD ile yapılan anlaşma bu çerçevede ve uygulanma ihtimali oldukça yüksek.Bu durumda analizlerimiz nasıl şekillenir.
                        Eğer böyle birşey olursa cehennemin kapıları açılabilir. Kuzu hocamın söylediği türkiye-iran savaşına giriş niteliği taşıyabilir. çok yaş bir durum bence...

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

VE BİR BASKA EL TURCO BANA....lem yawrim senede en az 100 turk gelin gelir bize istanbulun en seckin ailelerinden deyip....hilton istanbulda bir akadasının dügününün videosunu gösterdi....

lem der bana....osmanlı bizi kaybetti ve battı....tüm ticaretini biz yapıyorduk...şimdide colombianın dış ticareti yuzde 90 bizde dedi....

bunnarın bir bölümüde arjantinde....diger bir bölümüde brazilyada sau poalada...ticaret üstleri...bilincli dagılma....eskiden osmanlıdada bilincli dagılmışlar....tüm limanlara...beyruttan izmir e oradan istanbula....haklarında tonla kitap var....o kitapları okursan MEMLUK VE OSMANLI TARİHİNİ....birinci elden okumus olursun....

çünki bunnar osmanlıyı osmanlı yapan TUCCAR AİLELER....SARAYDA COK ETKİLERİ VAR...

MEMLUK VE OSMANLI DÖNEMİNDE....bunnarın izni ve onayı olmadan oralara vali filan atıyamazdı osmanlı....

çok güzel dedin ..

Bunlar türk değil derken işte bunu kastediyordum.

Nasıl ispanyadan gelenler ispanyol olmadığı gibi..

Ama ispanyol kız arkadaşım var dendiği zaman misal ortamda isen anlaşılır kimin ne olduğu..

neyse daha da açmim mevzuyu anlayan anladı..

Yorum

• Misafir

Şincik piyasa durumları bizce böyle..
                            ...

Ayrıca tüm sevenlere, ne demiş adam ;

Dere boyu kavaklar
                            Dere boyu kavaklar
                            Acti yesil yapraklar
                            Ben yare doyamadim
                            Doysun kara topraklar

Asmadan gel asmadan
                            Fistan giymis basmadan
                            Kalk gidelim sevdigim
                            Devriyeler basmadan

Acem kizi cecen kizi
                            Sen allar giy ben kirmizi
                            Cikalim su dagin basina
                            Sen gül topla ben nergisi

Hadi gülüm yandan yandan yandan
                            Biz korkmayiz ondan bundan

Oy bulancak bulancak
                            Bu isler ne olacak
                            Erkeklerin günahi
                            Kiz sizlerden sorulacak

Acem kizi cecen kizi
                            Sen allar giy ben kirmizi
                            Cikalim su dagin basina
                            Sen gül topla ben nergisi

Hadi gülüm yandan yandan yandan
                            Biz korkmayiz ondan bundan...
                            ...

Yorumsuz. ) Keh kih..

Yorum

• saleve
                              Aktif
                              • 27 Eylül 2013
                              • 244

metinim....

ben colombia ve venezualaya cok tatile gittim....hatta bir ara yazlık ev almayı bile düşündüm....düşündüm cünki amerikalı arkadaşımın evi var orada....ve tüm arkadasları....bu EL TURCO gurubundan....çok zenginler....ilk gidenler OSMANLI TUCCARLARI HIRISTIYAN ARAPLAR BUNNAR...orada canları sıkılıyor....müslümanlarıda getiriyorlar...arada bir kavga etmek için...genlerimizde var dedi..bunu EL TURCO nun biri benimle gırgır geçerken söyledi....HASSTİR ULEN DEYİNCE BEN....barda oturmus laga luga yapıyorduk....atlayın ulen arabaya dedi....bizi MAİCAO ya götürdü....cok güzel bir tropical cami....ve sehri gösterdi...sok olmustum senin gibi...

sarkıcı SHAKİRA....bunlardan EL TURCO...carlos menem...venezuala basbakanı idi....gazeteler ondan bahseder ken EL TURCO diye yazardılar...

gundwane....

turkler demedim ulen....gidenler suriyeden...lubnandan ...urdunden dedim....OSMANLIDAN GİTMİŞLER...osmanlıyı batı TURK diye tanımlar..bunnarda osmanlıdan gittikleri üçün EL TURCO...bunnarın adı EL TURCO kalıyor......İSİMLERİNİ SPANİSH YAPMIŞLARKİ DIŞLANMASINLAR....

boş...komus wikipedia yı...tıkla oku...o şehirlerin hepsini gezdim...yedim içtim...tonla EL TURCO dostum var....hepsi birer iskenderiye kutuphanesi...cok okumuslar....cok zenginler...
                              Carlos Menem Arjantin devlet başkanlığı yapmıştır, Venezuela ile ilgisi yoktur.

Menem El Turco lakabı ile de bilinir
                              ÖFKE RÜZGAR GİBİDİR, BİR SÜRE SONRA DİNER; AMA PEK ÇOK DAL KIRILMIŞTIR. Liberte- Egalite - Fraternite

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

saleve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Carlos Menem Arjantin devlet başkanlığı yapmıştır, Venezuela ile ilgisi yoktur.

Menem El Turco lakabı ile de bilinir
                                dogru....yanlışlıkla venezuala yazmışım....dedimya...colombia...arjantin...brezil ya ve venezualada...usler kurmus yayılmıslar...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information