önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • metin67
    Yeni Üye
    • 10 Mayıs 2014
    • 37

Merkez bankası döviz rezevleri 06 ocaktan bu yana 1.5 ayda 7.5 milyar dolar azaldı.
    Merkez dolar satmıştır bence

Eklenen Dosyalar

Yorum

• celikay
      Katılımcı
      • 05 Haziran 2009
      • 71

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      MİSAL DOLAR-TL 3.55 E DÜŞECEK DEDİM....dedigimde imkansız gibi göründü...kanji ve gundwave dalga mı geçiyorsun dedi...

ama bunu bana dedirten....İÇ DİNAMİKLERDİ....

neydi onlar....kendimi...biyikli ve bıyıksız yabancının yerine koyup dolar-tl ye bakmamdı...onu 3.55 e çekmezsem...4.30 a gider...BENİ BATIRIRDI...öyleyse çekmeliyim deyip çektiler....merkez yardımcı bile olmadı bu çekişe...geceligi 8.30 dan 10.30 cekmek yardım degildir...DENİZE İŞEMEKTİR....asagı basan bu gariplerimdi...ELLERİ TASIN ALTINDA...DOTLERİ ÜÇBUCUK ATIYORDU...ve 3.5 a çektiler...ha ha ha
      Sevgili kuzu , referandumdan önce dolara yatırım yapalım mı , '' evet çıksa da hayır çıksa da '' kaos olur demiştin ..!!

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

celikay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sevgili kuzu , referandumdan önce dolara yatırım yapalım mı , '' evet çıksa da hayır çıksa da '' kaos olur demiştin ..!!

referandumun yapılacagını sanmıyorum....turkiye savas ortamına giriyor...o tarihlerde....
        YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• BogAyv
          Katılımcı
          • 09 Aralık 2015
          • 117

Kuzum 2,80 TL/usd görüşünü bu durumda rafa mı kaldırmalı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

MİSAL DOLAR-TL 3.55 E DÜŞECEK DEDİM....dedigimde imkansız gibi göründü...kanji ve gundwave dalga mı geçiyorsun dedi...

ama bunu bana dedirten....İÇ DİNAMİKLERDİ....

neydi onlar....kendimi...biyikli ve bıyıksız yabancının yerine koyup dolar-tl ye bakmamdı...onu 3.55 e çekmezsem...4.30 a gider...BENİ BATIRIRDI...öyleyse çekmeliyim deyip çektiler....merkez yardımcı bile olmadı bu çekişe...geceligi 8.30 dan 10.30 cekmek yardım degildir...DENİZE İŞEMEKTİR....asagı basan bu gariplerimdi...ELLERİ TASIN ALTINDA...DOTLERİ ÜÇBUCUK ATIYORDU...ve 3.5 a çektiler...ha ha ha
            cıkss ben 2.80 e demiştim..

3.58 3.60 olası bi düzeltmenin ilk durakları olmalı zaten grafikte..
            3.60 ı geçince 4 günde 3.94 geldi idi..

Bunun altında ise yabancının olmadığı bir ortamda tutunan 3.50 seviyesivar

Bunun da altında 3.60 ı ilk vurduğunda dipten çektikleri nokta olan 3.32 ler falan..

en altta da 2015 ağuston 2016 ekim arası geçilmeyen 3-3.10 arası..

O yüzden 2.80 e waşşş dedim..
            Olmaz dedim..

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

tarihsel akıs söyle.....

1953 den 1979 a kadar....ortadoguda JANDARMA=AMRİKİ artı İRAN sahı idi....petrol fiyatını bu iki ülke tespit ederdi...artı suudi sahla acaip ehbabtı...

1958 de iraq ta general kasım ihtilal yaptı...petrolu millileştirecegim dedi....

1958 de AMRİKİ türkiyeye....kuzey iraq senin isgal et dedi...MENDERES bunu yapmadı....1960 da ihtilalle devrildi...
              turkiyenin eline gecmiş en büyük fırsattı...

general kasımı ve milyonlarca taraftarını...1963 de SAH destekli bir ihtilalle devirdiler...saddam adamları idi....

yeni JANDARMA=SADDAM artı AMRİKİ OLDU.....bu 1990 a kadar sürdü....saddam...kuveyt dahil tüm körfezi bana verin...israel deki filistinlileri komple bosaltıp bu ülkelere yerleştirecegim dedi...VE İŞİNİ SUUDİLER BİTİRTTİ....

NE OLDU....HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ GERİSİNİ....İRANIN YOLU ACILDI YENİDEN....ve oda yayıldı....planlı yani....

ama mollalar huysuz....emir dinlemiyorlar....JANDARMA yok....

ama JANDARMA sarttır ortadoguda.....soruda su kim olacak....dolar-tl 2.80 bu jandarma ile ilgilidir sevgili BogAyv....

çözüm hep....kuzey iraq ve kuzey suriyenin TURKİYE baglanmasındadır....baska çözüm yoktur...MİSAKİ MİLLİ budur...kürtler ve türkler ayrılamaz bir bütündür....ayrılamaz bir bütündür...çünki...bugün...istanbul...izmir ve ankarada yasayan kürt nufus...kurdistan diye çizilen haritada yasayan kürt nufustan daha coktur...

artık sıra....JANDARMA =TURKİYE artı AMRİKİ dedir....bu sancılı oluyor emme olacaktır....
              YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

bişey dünyayı üçüncü dünya savasına götürüyorsa....O ŞEY HIZLA ÇÖZÜME KAVUSTURULUR....ben buna güveniyorum....

bunun üçünde....herkesi kucaklıyan....LAİK BİR ANAYASA HAZIRLANIP....ONUN REFARANDUMA GÖTÜRÜLMESİ GEREKİR....

ŞİMDİKİNİN degil....

PKK bi hikayedir....dur dedikleri anda durur ve KENDİNİ FESEDER....dış destek yoksa...PKK olamaz...

kim ve ne zaman ve neden kuruldu....AMRİKİLİ en yetkili JAMİS CLARK yazdı bunu....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

gene imkansız görünenleri yazıyorum usaglar....allah sonumu hayretsin.....

gene imkansız görüneni yazıyorum....

çünki tek imkanlı olan bu....kimin üçün...amriki üçün....

neden....

RUSYA yı zayıflatmak istiyorsa...onun en önemli pazarı olan turkiyeye....beleş dogal gazı ve petrolü bulmalıdır ki....

MEHDİ zayıflasın....

bir MEHDİ mi zayıflar...hayır...mollalarda zayıflar onlardanda dogal gaz alıyor turkiye...

Yorum

• BogAyv
                    Katılımcı
                    • 09 Aralık 2015
                    • 117

gene imkansız görünenleri yazıyorum usaglar....allah sonumu hayretsin.....

gene imkansız görüneni yazıyorum....

çünki tek imkanlı olan bu....kimin üçün...amriki üçün....

neden....

RUSYA yı zayıflatmak istiyorsa...onun en önemli pazarı olan turkiyeye....beleş dogal gazı ve petrolü bulmalıdır ki....

MEHDİ zayıflasın....

bir MEHDİ mi zayıflar...hayır...mollalarda zayıflar onlardanda dogal gaz alıyor turkiye...
                    Kuzum,

Bu durumda Mehdi ayvayı çiğ yiyecek,gaz anlaşmasında İsrail-Türkiye gaz hattı mı ön plana çıkacak
                    demek istiyorsun...

Yorum

• BogAyv
                      Katılımcı
                      • 09 Aralık 2015
                      • 117

Birde Kuzum,

Sormadan,danışamadan edemeyeceğim...

Sosyal medyada gündeme oturan bu ^DÜZ DÜNYA^ Söylemlerine açıklamalarına ne diyorsun...

Sen ki iskenderiyesin...

Yorum

• phaon
                        Aktif
                        • 13 Şubat 2016
                        • 200

bişey dünyayı üçüncü dünya savasına götürüyorsa....O ŞEY HIZLA ÇÖZÜME KAVUSTURULUR....ben buna güveniyorum....

bunun üçünde....herkesi kucaklıyan....LAİK BİR ANAYASA HAZIRLANIP....ONUN REFARANDUMA GÖTÜRÜLMESİ GEREKİR....

ŞİMDİKİNİN degil....

PKK bi hikayedir....dur dedikleri anda durur ve KENDİNİ FESEDER....dış destek yoksa...PKK olamaz...

kim ve ne zaman ve neden kuruldu....AMRİKİLİ en yetkili JAMİS CLARK yazdı bunu....
                        Üstat dünya savaşı ile yeni anayasa arasında nasıl bir bağlantı var? Bu bölümü tam anlayamadım.
                        0.618

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

phaon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Üstat dünya savaşı ile yeni anayasa arasında nasıl bir bağlantı var? Bu bölümü tam anlayamadım.
                          suriye ve iraqta olanlar....bir dünya savasına gidiştir...bu durdurulmalıdır...anahtarı ise amriki ve urusun elindedir...bagımsız kurdistan...urusu öldürür...orta yol ikisi üçünde...türkiyedir...buda yeni ANAYASA gerektirir....

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

bende okudum...bunu buradakilerle hep tartısıyorum...neyi....TRUMP ın vergi indirimlerini...

bu ilk bakışta zero hedge gibi görünsede....bu sadece amerikayı düşünerek dogru...DÜNYANIN tamamını amriki deyip düşündün mü...bu dogru degil çıkıyor...

para nedir...yani DOLAR nediri....bilen benim gibiler...MONETARY SYSTEMS kökenine vakıf olanlar...buna hayır der...

dolar demek...amrikide....american hazine bonoları demektir...doları bu üretir....amrikide...peki ya dunyada doları ne üretir...PETROL VE ALTIN...

bu ikiside dolar üretir...

ben hadiselere....birinci önemde....american hazine bonolarına....ikinci önemde ise...PETROL VE ALTIN FİYATLARIYLA bakarım...üçüncü önemde de İÇ DİNAMİKLER vardır....

bu üç şeyi birlikte analiz etmeden....varacagın her sonuc....GERCEK DEGİLDİR...

DÜNYADA dolar hareketleri söyle olur....iki gurup ülke vardır dunyada....petrol ve dogal gaz üretenler ve digerleri....

digerleri....sanayiden...ziraattan...turizm den kazandıgı dolarları götürür petrol üretenlere teslim eder...

petrol üretenlerde dolar akümüle olur.....bunun geri çekilmesi gerekir...DOLAR ın sıhhati üçün...

her 10 yılda bir bu ülkeler cidarında lokal şavaslar çıkarılır...

misal...iran ve iraq savası 8 yıl sürdü....500 milyar dolar SİLAH SANAYİİNE GİTTİ...amrikiye döndü...bu para tüm KÖRFEZ ülkelerinden çıktı...iran...iraq...kuveyt...qatar...suudiden cıktı....1980 ila 1988 arasında....

şimdiki savasta....suriye ve iraqta olan....HEDEF 1 TRİLLİON DOLAR...savas 6 cı yılında...savası kimsenin kazanmasına izin verilmez...zayıflıyan tarafa aniden bi yerden destek gelir ve güçlendirilir...SAVAS UZATILIR...TARAFLAR KORKUTULUR....yeni silahlar satılır...bu savasta ne yazık ki ülkemde bosuna para harcıyor...işi bilmiyor ondan...beklersin savasın sonunda herkesin nefesi tükenmişken girersin...bunu yapamadı...

turk ata sözü....hasta yatagında ikilir....bu birebir uygulanılır....

turk atasözü......tavsana kac...kediye tut denilir...buda birebir uygulanılır....

taraflarda harcayacak para kalmayınca SAVAS BİTER....KAZANAN YOKTUR....

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

EGER AMERİCANIN HEDEFİ KURDİSTANI KURMAKSA....

BUNUN BİR TEK YOLU VARDIR....

BU cok acıdır....8 YIL SÜRECEK TURKİYE-İRAN savasıdır....bununla kurdistan kurulur...baska hiçbir yolu yoktur....

bununla...her iki ülkede çökertilir...kurdistanı durduracak güçler TÜKENİR....

yukarıda sahifenin basında yazdıklarım...yeni anayasa filan...birinci çözümdür....ama illada kurdistan ÇÖZÜMÜNE giderlerse...iran-turkiye savası olmadan KURDİSTAN kurulamaz....buda ikinci çözümdür....

bu bakımdan....ülkemin cok uyanık olması lazım....

TURK ATASÖZÜ...AVA GİDEN AVLANIR....

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

ULUHAKAN ABDULHAMİD HAN da ava gitmişti....ıslamcılık bayragı ile...

osmanlıya baglı tüm arap cografyasını ASKERİ OKULLARLA DOLDURMUS...bu okullara SUNNİ arapları doldurmuş....ve bunnar osmanlı subayları olmuştu...

bu çok iyi yetişmiş OSMANLI ARAP SUBAYLAR....osmanlıya karsı ilan edilen arap cihadında....basrollerde idi...o toprakları bizden koparan....bu osmanlı arap subaylardı...HEPSİNİN ANILARI VAR....

kitap olarak yazmışlar....ula....cogu pişman...ingiliz ve fransız oyununun kurbanı olduk demişler kitaplarında...koloni olunca arap cografyası...

anadoluda....baskomutanları mustafa kemal...TURK ŞAHLANIŞINI BASLATINCA...bu pişman subaylardan bir bölümü...türkiyeye gelmek istemiş...mustafa kemal....gelmeyin oldugunuz yerde isyanlar cıkartın düşmanı arkadan furun demiş...ve öylede yapmışlar....ama yüzde 80 i bu subayların hain olmaya devam etmiş...ingiliz ve fransıza hizmet etmiş...sırf TURKE düşman oldukları üçün...

Yorum

Working...
                                X

Debug Information