önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • e.yegen
    Tecrübeli
    • 05 Mart 2009
    • 530

3 gün git gel 101.400-98.500 arası kuzu başkan sonra 106.000 mi yoksam aşagıyamı

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      önceki yükselten kim,
      hükümetin bizzaati kendisi,

şimdi yükselten global olaylar olacak bence.

( en azından milleti aşılamış oldular yaklaşan kaosa karşı

he burada, XU100 golden cross oldu , dikkat.
      Önce swap kanalları için idi
      banka sermayelerinin yüzde 100 ü civarında idi
      Bankalar fazla tl li veriyor dolar alıyor.
      Yabancı tl yi açığa satıyor
      dolar yükseliyor
      Her iki tarafta win win idi..

Kuzu abi de bunu dillendirdi zamanında..TL bulamazlarda dolar alamazlar demiş idi..
      Bizim kiler geç uyandılar..
      SWAP lar önce yüzde 25 ine düştü
      Marttan itibaren ise MB yabancıya tek kuruş vermeyecen vereceksen bana ver ben de sana dolar verecem dedi..
      Yabancı tl bulamazsa nasıl pariteye oynayacak ki..

Yorum

• freeyourmind
        Katılımcı
        • 12 Mart 2016
        • 198

Eee peki kuzu hocam MARK TO MARKET ne oldu hani batanlar batacaktı kalanlarla yola devam edilecekti...

Sent from my SM-C5010 using Tapatalk

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

freeyourmind Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Eee peki kuzu hocam MARK TO MARKET ne oldu hani batanlar batacaktı kalanlarla yola devam edilecekti...

Sent from my SM-C5010 using Tapatalk
          onunda sırası gelecek....hersey sırayla olur...bahar gelir...bilirizki yaz gelecek....yaz gelir biliriz ki sonbahar gelecek….

sistemik kriz 1 çözümü gelir....bilirizki sistemik 2 kriz çözümü ardında....sistemik kriz 2 çözümleri gelir...biliriz ki sistemik kriz 3 ardında....

bunlarla....kurtulanlar kurtulur....sonra....MARK TO MARKET gelir...hastalar ölür kalan sağlar bizimdir....KRİZ O DAKKA BİTER.

yüce rebbimin silahı nedir....ZAMANDIR....onunla güldürür ve onunla öldürür....

mark to market ise....AZRAHİL ALEYHİSELAMDIR....

VEEEE.....

hüküm allahındır….
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• syrphida
            Katılımcı
            • 03 Mayıs 2019
            • 169

Taa 2000 li yıllarda hisse senedi alımı satımı yapmıştım sonra tamamen ara verdim, iyi kazanç sağladım sonra kazandıklarımın yarısı gitti üç dört günde ama zarar etmedim kardan zarar ettim, dışardan piyasaları takip ederim, eski rumuzları da gördükçe hatırlıyorum. Eskiden viop yoktu tabi şort mort da yoktu, pek de anlamıyorum zaten şu viop işinden, işyatırımı aradım 50 bin lira yatırman lazım diyor forex hesabı için 6 gün de antreman yapılacakmış (demo hesap), 50 bini zar zor toplarım toplamasına ama genel olarak yorumcular forex ten , vioptan uzak durun profesyonel değilseniz diyorlar, Syn Kuzu ne der bu konuda. short ve long da ne alınıyor, ne satılıyor, borsanın/doların vs nin düşüşüne/yükselişine bahse mi giriyoruz , bu düşüş ve yükseliş yerlerini tutturdukmu kazanıyor veya kayıp mı ediyoruz?

Yorum

• Misafir

sistemik kriz 3 ü neden yazmadığınızı şimdi daha iyi anlıyorum sevgili kuzu hocam. sanki 2 yle bu iş bir yere götürecekler.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

URANACUS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                sistemik kriz 3 ü neden yazmadığınızı şimdi daha iyi anlıyorum sevgili kuzu hocam. sanki 2 yle bu iş bir yere götürecekler.
                yazmıyorum henüz....

çünki....sistemik 1 ve sistemik2 çözümleri sırasında....birçok şirket MARK TO MARKET YAPIYOR SUAN....adı ne bunun...konkordoto..lan etmek....bunu ilan ediyor ve 2 yıl kimse bu şirketten alacağını icraya veremiyor....şirket 2 yıl borç ödememe imkanı temin ediyor...bunların sayısı hergün artıyor....

niye 2 yıl minimum diyorum....bundan dolayı diyorum...94 te ve 2001 de...bu imkanları yoktu şirketlerin...icra ile küüüttt diye batıyorlardı....zamanlama...hesaplarken....sistemin verdiği bu imkanları hesaba katmalısın...

her krizin kendi koşulları vardır...her krizden sonra çıkarılmış yasalar vardır...bir daha olmasın diye...

demekki bi gözün....KONKORDOTO SAYISINDA....VE BUNLARIN KAZANDIGI SÜRELERDE OLACAK...BU ALACAKLAR BATIK SAYILMIYOR....DONDURULUYOR O KADAR...SENİN İŞİN BORSA....bir şirketin bilançosu...o bozuldumu o şirket hisse fiyatı çöker....o bozulma 2 yıl erteleniyor....konkordoto ile...bunnarı hesaba katcan ulen….yoksa donunu bırakır gidersin.

konkordoto şirketinden alacağı olan bi pankanın bu alacağı batık değil...blancosunda alacaklar hanesinde duruyor...2 yıl sonra...şirket batarsa...veya alacağın bi kısmını öderse...kalanı BATIK DİYE YAZILIR VE BİLANCODAN CIKAR...

bak 2 yıl....hep 2 yıl...atmıyorum....biryerden çıkarıyorum süreyi...neredn...SİSTEMDEN.

SİSTEMİ tanımıyan bi adamın finansal arenada para yapması İMKANSIZDIR.
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

al dolar çökecek diyordum....çöküyor işte 5.48 de....

efenim öbür yorumcular 12 diyordu....derler....zaman nedir...ONU BİLMİYORLAR ONDAN....

DOLAR 12 YE GİDER Mİ KUZU....dersen....derimki gider....ama ne zaman...sen donunu dolarda kaybettikten sonra gider...

ÇÜNKİ....SENİN ALDIGIN DOLARLA....dolar asagı basılıyor...SİSTEM BU.

ne yaptı merkez bi kac gun önce...munzam karşılığı 100 baz puvan artırdı...bankalara getirin 2 milyar dolar dedi...bunu alıp dolara furuyor….depesine depesine...ha ha ha

Yorum

• e.yegen
                    Tecrübeli
                    • 05 Mart 2009
                    • 530

kuzu başkan şuan nakitte olan yatırımcı için ne almak mantıklı

1-faiz
                    2-altın
                    3-borsa
                    4-dükkan
                    5-arsa

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

bütün bu yazdıklarım ne zaman geçersizdir....eger ki...bir GEOPOLİTİK olay olursa....sistemle ilgili yazdığım hersey geçersiz olur...geopolitik sistemi bozar....bunu sakın unutmayın....

ceddimiz buna....CAFER IÇTI BEZ GETİR DEMİŞ....

cafer...amriki….anlaşmaya yanaşmadı ve türkiyeyi engelleriz dedi....

ne demiştim....bolinger alt band cırıldı...tepki koyacak....

tepki kodumu....heee kodu...sonra neoldu...CAFER İÇTI...yeniden bolinger alt banda iniş....

Yorum

• sea48
                        Katılımcı
                        • 08 Mart 2016
                        • 137

ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero

Yeniden QE mi ?
                        YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
                        Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

sevgili sea….

çin trump ı gırtlağından yakaladı ve fecii sıkıyor....

american çiftçileri ard arda hergün batıyor....trump ı bu beyaz amrikililer seçmişti...çin bunların ürettiği şeyleri silip süpürüyordu...ŞİMDİ ALMIYOR...BU ÖYLE BÜYÜK Bİ ÜRETİM Kİ...ÇİN PAZARI OLMAZSA...KİMSE BUNU ALAMAZ.

Yorum

• dayan
                            Aktif
                            • 05 Ağustos 2011
                            • 382

Emmi sarı gacıları bozup gırtlak ımkb mala girdik bugün.(Sanayi+Hol)

Yorum

• sonperde33
                              Tecrübeli
                              • 03 Ağustos 2011
                              • 2999

peki cin bu kadar bu kadar buyuk gida tedarigini , bu kadar kisa surede nasil alternatiflendirdi,
                              ayfon almassin, arac almassin , makine almassin idare edersinde,

1 milyar 300 milyon insani ac biraktinmi maoyu kabrinden kaldirip orselerler.
                              ( bizde gik cikmiyor o ayri tez konusu )
                              Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• culex
                                Tecrübeli
                                • 22 Eylül 2009
                                • 908

Kuzu hocam dün hazine Bakanlığına verilen özel şirketlere ortak olabilme yetkisi konusunda ne düşünüyorsunuz tesekkurler
                                .

Yorum

Working...
                                X

Debug Information