önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Titrettin
    Aktif
    • 20 Aralık 2016
    • 318

SubZero5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kuzu abi,
    yıllardır seni takip ediyorum.
    seninle ikinci kez farklı düşünüyoruz..

ilki dini bir konu ile alakalıydı..

Türk halkı , ne zamanki dolara saldırmış sonrasında devaluasyon olmuştur

Banka mevduatlarında bulunan yabancı para oranı %50 yi geçtiğinde neler olmuş bir incelemeni isterim
    1994
    2001
    ve 2019

hepsinde ortak bir nokta var... Bu oran %50 yi geçiyor, Fitch ve S&P notu dibe çekiyor. 3 ay sonra tarihi devalüasyonla karşı karşıya kalıyoruz...

Fitch notu temmuzda dibe çekti.. 3 ay içine tarihi devalüasyonla karşı karşıyayız..

Türk halkı zekidir... Aldığı dolarları 10 liradan aşağıya bozmaz
    Dalgalı kur olayını unuttunuz galiba 🙃
    Ayrıca o tarihlerde adsl, akıllı telefon v.b. teknoloji yok.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sevgili sub zero….

anlatıyorsun....anlatıyorsun...ve diyorsun ki....DEVALUASYON OLACAK.....

eeee….dolar-tl 1.75 den 5.50 ye geldi ya işte....bu yüzde de kac DEVALUASYONDUR ...bir hesapla...

3.2 katına cıktı dolar...DAHA NE OSSUN...bende diyorum ki 2 yıl böyle...nisan 2020...yeni MİLAT...orayı bekliyecen bu fiyatlarla....

DEVALUASYON OLDU....titrettinin yazdığı gibi DALGALI KUR çalışıyor suan….çıkıyor iniyor....iniyor çıkıyor...

2001 de de DEVALUASYON OLDU....650 tl den 1 300 tl ye gitti...2 katına yani....1.75 den 7.0 a gitti şimdi...kac katına 4 katına....indi 5.55 e kac katı 3.2 katı...bak hala 2001 den yüksek...2001 gibi olsaidi...dolar tl 3.60 dı şimdi.

bir EKONOMİK MODEL de...10 ar yıllık cycle çalışır hep....

2001 krizinden sonra kur....tepesi 1.80 ila dibi 1.15 arası dalgalandı...

2013 krizinden sonra ise.....tepesi 7.0 ila dibi 4.60 arası dalgalanacak...oranları hesapla aynıdır....DALGA ARALIGI BU...bu geçerlidir...

topiğin baslıgındaki 300 000 endeks ise bu dalga aralığına göre hesaplanmıstıt...dolar bazlı endekste eski zirvedir bu rakkam…

bi düşün....

bütün bu rakkamları ne zaman verdim....2013 de...2013 ise turkiye üçün 2001 krizinin benzerinin başladığı yerdir....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• swayze
        Katılımcı
        • 07 Ekim 2008
        • 123

Kuzu emmi bu endeks bizi uyuttu yav bu nedir mehteran gibi.harbi dedigin gibi biktirdi��

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

swayze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kuzu emmi bu endeks bizi uyuttu yav bu nedir mehteran gibi.harbi dedigin gibi biktirdi��
          birazdan....son kademe 100 000 leride 98 000 ler yanınca alır...KARLAR CEPTE TUYERİZ....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• swayze
            Katılımcı
            • 07 Ekim 2008
            • 123

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            birazdan....son kademe 100 000 leride 98 000 ler yanınca alır...KARLAR CEPTE TUYERİZ....
            104 tepkisi icin mal alacak misin emmi? Bu arada tebrikler yakti 98i

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

swayze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              104 tepkisi icin mal alacak misin emmi
              HAYIR...kuzu kuralı...karı al tüy 3 iş günü seyret....

Yorum

• sonperde33
                Tecrübeli
                • 03 Ağustos 2011
                • 2999

kuzunun dediği gibi,
                98 ler süper yer .
                Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

evettt...98 500....hedefim....100 000 lerde de karı aldım....

böylece….

84 000 den 106 bine gideceğiz dedim....malı aldım...yarısını 100 de...kalın yarısını 104 de kapatıp...karı cepcegizime almıştım....

malı HEDGE maksatlı açtığım geniş KENE shortlarım….104 de...102 de...100 de idi....hepsi sırayla kuzu kuralları gereği kapatıldı ve....karlar cepcegizime alındı....

şimdi nötr....üç iş günü bulaşmadan bekliyecegim….YARALARINI YALASIN....BENİM İŞİM KAR ALMAKTIR...KARI ALDIM...GAYRİİİ GERİSİ BENİ İLGİLENDİRMEZ.

BOLİNGER ALT BAND CIRILDI....yataya yakın bi tepki koması icipeder…

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

değerli dostlarım.....

BİR KUZU KLASİGİ DAHA İZLEDİNİZ....bi başka kuzu klasıginde görüşmek üzere....HOSCAKALIN....

Yorum

• smartinvestor
                      Tecrübeli
                      • 29 Kasım 2015
                      • 901

değerli dostlarım.....

BİR KUZU KLASİGİ DAHA İZLEDİNİZ....bi başka kuzu klasıginde görüşmek üzere....HOSCAKALIN....
                      Var olasan şen olasan emmimmm...

Yorum

• Misafir

Yorum

• SubZero5
                          Katılımcı
                          • 25 Mayıs 2009
                          • 87

sevgili sub zero….

anlatıyorsun....anlatıyorsun...ve diyorsun ki....DEVALUASYON OLACAK.....

eeee….dolar-tl 1.75 den 5.50 ye geldi ya işte....bu yüzde de kac DEVALUASYONDUR ...bir hesapla...

3.2 katına cıktı dolar...DAHA NE OSSUN...bende diyorum ki 2 yıl böyle...nisan 2020...yeni MİLAT...orayı bekliyecen bu fiyatlarla....

DEVALUASYON OLDU....titrettinin yazdığı gibi DALGALI KUR çalışıyor suan….çıkıyor iniyor....iniyor çıkıyor...

2001 de de DEVALUASYON OLDU....650 tl den 1 300 tl ye gitti...2 katına yani....1.75 den 7.0 a gitti şimdi...kac katına 4 katına....indi 5.55 e kac katı 3.2 katı...bak hala 2001 den yüksek...2001 gibi olsaidi...dolar tl 3.60 dı şimdi.

bir EKONOMİK MODEL de...10 ar yıllık cycle çalışır hep....

2001 krizinden sonra kur....tepesi 1.80 ila dibi 1.15 arası dalgalandı...

2013 krizinden sonra ise.....tepesi 7.0 ila dibi 4.60 arası dalgalanacak...oranları hesapla aynıdır....DALGA ARALIGI BU...bu geçerlidir...

topiğin baslıgındaki 300 000 endeks ise bu dalga aralığına göre hesaplanmıstıt...dolar bazlı endekste eski zirvedir bu rakkam…

bi düşün....

bütün bu rakkamları ne zaman verdim....2013 de...2013 ise turkiye üçün 2001 krizinin benzerinin başladığı yerdir....
                          kuzu abi
                          referans noktalarını farklı alıyorsun..

2001 krizinden 5 yıl önce dolar 75 ti 2001 subatda 675 2001 mart da 1300 overshoot 1850
                          kaç kat gitmiş ? 25 kat
                          2001 şubat devaluasyonu 1 gecede oldu aynen dediğin gibi 2 haftada 650 den 1300 e gitti
                          Batanlar battı , kalan sağlar bizimdir dedik onlarla devam ettik..

sen 2013 den bu yana 6 yıllık TL deki değer kaybını 2001 deki 1 gecelik devalüasyonla karşılaştırıyorsun, bu ne kadar mantıklı?

Ayrıca bana nerde kriz var gösterir misin?
                          Kim battı? Kimin canı yandı?

Kimsenin batmadığı bir ortamda kriz ya da devaluasyondan söz edilebilir mi?

Servet transferi olmadan kriz tamamlanmaz...

X enerji şirketi, Y gayrimenkul şirkei, Z Bank ..

Bizim şu an yaşadığımız ölüm iyiliği..
                          2000 kasım ayındaki sessizlik.. Hurricane eye üzerimizde diye herşey düzeldi sanıyoruz..

5 yılda 3.2 kat , yabancıları tatmin etmez..

Akbaba gibi bekliyorlar...
                          Fikirlerim değişebilir; Al/Sat/Tut/Tavsiye/Öneri değildir!.
                          Tüyo mu: uzak durun borsadan, kanmayın...
                          Kriz psikolojik! Durmak yok, yolmaya devam!..
                          Kriz falan yok, siz beceriksizsiniz!..

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

kuzu abi

2001 krizinden 5 yıl önce dolar 75 ti 2001 subatda 675 2001 mart da 1300 overshoot 1850
                            kaç kat gitmiş ? 25 kat
                            2001 şubat devaluasyonu 1 gecede oldu aynen dediğin gibi 2 haftada 650 den 1300 e gitti

sen 2013 den bu yana 6 yıllık TL deki değer kaybını 2001 deki 1 gecelik devalüasyonla karşılaştırıyorsun, bu ne kadar mantıklı?

2000 kasım ayındaki sessizlik.. Hurricane eye üzerimizde diye herşey düzeldi sanıyoruz..

Yalnız şunu da unutma
                            O zamanlar rusya krizden çıkmış idi
                            Çin dünya devi değildi
                            Araplardan para gelmiyordu
                            Varsa yoksa batı idi..
                            Şimdi piyasada yabancıda kalmadı

Soruyorum soruyorum cevap yok
                            Doları kim yükseltecek

Geçen sene görüldükü doların kontrolsüz yükselmesi ülke menfaatlerine ters..
                            RTE de bunu çok güzel anladı bakmayın siz konuşmalarına..

Dolar yükseltecek olan kim??

Ve nasıl?

Yorum

• sonperde33
                              Tecrübeli
                              • 03 Ağustos 2011
                              • 2999

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Yalnız şunu da unutma
                              O zamanlar rusya krizden çıkmış idi
                              Çin dünya devi değildi
                              Araplardan para gelmiyordu
                              Varsa yoksa batı idi..
                              Şimdi piyasada yabancıda kalmadı

Soruyorum soruyorum cevap yok
                              Doları kim yükseltecek

Geçen sene görüldükü doların kontrolsüz yükselmesi ülke menfaatlerine ters..
                              RTE de bunu çok güzel anladı bakmayın siz konuşmalarına..

Dolar yükseltecek olan kim??

Ve nasıl?
                              önceki yükselten kim,
                              hükümetin bizzaati kendisi,

şimdi yükselten global olaylar olacak bence.

( en azından milleti aşılamış oldular yaklaşan kaosa karşı

he burada, XU100 golden cross oldu , dikkat.
                              Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

kuzu abi

kaç kat gitmiş ? 25 kat

KRİZ TURKİYEDE 2013 DE BASLADI...17-25 ARALIK OLAYLARI İLE....

BU İKTİDAR MUCADELESİ BİR DARBE İLE SONUCLANDI..darbeyi yapanlar iktidardan kovuldu.....ve fetö cülerin mal varlıklarına el konuldu...bu önemli bir servet transferi idi...ayrıca iktidarda değişti....yeni iktidar...ULUSALCILAR VE TAYYİP BEY beraber....vatan partisi ...akp...ve MHP....

yani bir krizin ardından hükümet yıkılırdı kuralı gerçekleşti...hükümet in fetocu kanadı yıkıldı...yeni koalisyon kuruldu...

bu yeni koalisyon....TEDBİRLER ALIYOR...sistemik kriz 1 ve sistemik kriz 2 çözümleri diye yazdım bunları...

bu çözümler 2 yıl sürer dedim....başlangıcı dolar tl nin 4.60 ı astıgı yer...nisan 2018....ve diyorum ki nisan 2020 bu tedbirler ve bu yeni hükümetin devam mı...temam mı olacağı yerdir...

94 krizi....2001 krizine benzemez....2013 krizi ise ne 94 e...nede 2001 e benzer....her krizin çıkış sebebi ve çözümleri farklıdır....

bizler kimiz….FİNANSAL PİYASAYA PARA YATIRAN...KAZANAN VEYA KAYBEDEN İNSANLARIZ...

VE DİYORUM Kİ....önce önüne bak...ayağını basacağın yere bak...sonra 6 ay geçince ayağını basacağın yeri hayal et....ÖNÜNE YANİ AYAGINI BASACAGIN YERİ GÖRMEDEN UZAGA BAKARSAN....çukura basar ve fecii düşersin...buna borsada DONSUZ KALMAK deriz....anadanuryansın...6 ay sonra zaten sokağa cıkamıyacaksın...şimdiyi düşün.

bak...dün 98 500 de maldan çıktım...niye...çünki...şimdiyi düşündüm....bak bugün tepki kodu 100 000 e yaklaştı...şimdiyi düşünmeseydim...cepteki karım suan yoktu.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information