önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sonperde33
    Tecrübeli
    • 03 Ağustos 2011
    • 2999

kuzu,

hep bir şehir efsanesi var, her rallinin kaymağını yiyen, viop pastada başa oturan TEB = ankara diye.
    bende inanıyorum buna şahsen.

şimdi bu kadar longun sahibi , ak partideki başlayan ve henüz basına düşmeyen hızlı çözülme karşısında , tuttuğu bu longların riskini alırmı?
    neticede sözler alınıp sözler veriliyor bu masada, bir taraf masadan düşerse öbür tarafta boşa düşmezmi.
    Gel dedin, geldim Abdurraman çavuş!!!

Yorum

• sonperde33
      Tecrübeli
      • 03 Ağustos 2011
      • 2999

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...liyor-5224482/

ve son tango,

emlak vergilerine yeni kalkınma planında çılgın zamlar geliyor.

bunu yıllar önce dediğini hatırlıyorum.

Yorum

• boş
        Aktif
        • 02 Aralık 2008
        • 253

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        SİSTEMİK KRİZ NEDİR....verilmiş kredilerin karşılığında alınmış İPOTEKLERİN DEGERİ düştümü bu sistemik krizie sebeb olur...

basitleştireyim....iki şeye...hisse senetleri ve emlak piyasasına....

sen uc yıl önce elinde hisse senetleri var...endeks 106 000 nin üstünde...110 binde...120 binde...bu hisse senetlerin 1 milyon tl tutuyor....verdin bunları bangaya ipotek etti...sana 1 milyon tl kredi verdi....faizle...yüzde 20 üstünde faiz...

sen uc yıl önce elinde erenköyde bi dairen var...banka expertiz raporu diyor ki bu daire 1 milyon tl eder...verdin bu daireyi ipotek çektin 1 milyon tl yüzde 20 faiz üstünde....

üç yıl geçti...faizleri ödüyorsun.....

fekaatttt….hisse senedi endeksi düştü 84 000 e.....erenköydeki dairen düştü 700 bine....İPOTEKLER ERİDİ...

banka seni arıyor....hisse senetleri için farkı ya nakit ya ilave hisse senedi ile kapat...daire sahibini arıyor dairen 700 bin şimdi...fark 300 bin...bu farki nakit kapat yada başka bi daire daha getir diyor...

demekki neyniş….HİSSE SENETLERİ....106 000 ALTINA DÜŞMEMELİ İMİŞ Kİ...DENGE BOZULMASIN....daire fiyatı 1 milyonun altına düşmemesi lazım ki denge bozulmasın...

efenim düşüyorlar....bu bangaları batırır....care...hisse fiyatlarını tl de yükseltmek...dairede care var mı...onda yok...halkın yeni daire satınalacak parası oluşmazsa....onlar düşmeye devam eder...

işte hökümet ve bangalar….bu sistemik krize engel olmaya çalışıyor...kuzu bunu üç yıldır yazıyor...
        Harika analiz, ufuk açıcı teşekkürler usta.
        Altın konusunda görüşlerinizi de merak ediyoruz usta
        Saygılar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• gundwane
          Tecrübeli
          • 18 Ağustos 2011
          • 1921

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ve son tango,

Bu konu önemli aslında..
          Kuzu ABD de..
          Orada emlak vergileri nasıl hesaplanıyor..

Bir başka misal..
          Ablam hollandadan döndü yaz için..
          Misal orada aile bireyleri üzerinden ssk lı olma gibi birşey yok..
          Herşey özel..
          Eşi bir ameliyat oldu..Basit de bişi..
          Ama o da ne..
          1500 euro ek masraf çıkarmış sağlık sigortası..

TR batıyı 10-15 sene geriden takip eder..
          İçinde yaşadığımız için lükslerin farkında değiliz..
          Ama iddia ediyorum
          Hem sağlık sistemi
          Hemde eğitim sistemi TAMEMEN özelleşecek..
          Özellikle ilk etapda sağlık..

sgk özelleşecek..
          Emlak vergileri şu bu batıda nasılsa bizde de öyle olacak..
          Eğitim tamamen özelleşecek
          Kıdem tazminatı uygulaması üzerine birşeyler düşünülüyor belli..
          Öyle ailede bir birey çalışsın kocası babası üzerinden sgk lı olsun bitecek..

Daha işte batıda ne varsa bilinki 10 sene içinde TR ye de gelecek..

Bunun içinde para basma olayı var mı mesela..
          3 senedir bu soruna kafa yoruyorum..

Yukarıdakiler uygulanır ise bu sorun ortadan kalkar ama sistemdeki TL bitti..

Misal bizim sağlık sektörümüz sağlık sigortası şu bu özellikle hastanelerin de tamamen özelleştirilmesi ile batılı sağlık firmalarının ağızlarını nasıl sulandırıyordur kim bilir..

s400 falan bence hikaye..
          sen bu konuda sözler verdin mi vermedin mi..
          s400 2.5 milyar dolar

sağlık sektörü kaç milyar dolar ülkede..

Yorum

• gundwane
            Tecrübeli
            • 18 Ağustos 2011
            • 1921

Tüm mevduatların üzerinde dağıtılmış kredi var
            mevduatlar + sendikasyon kredileri..(yurtdışından)

Doların faizin yukarı aşşa gitmesi ile bankalar KAĞIT üzerinde biraz daha kredi dağıtmak için alan açabilirler ama TAZE gıcır TL sisteme girmediği sürece bu büyüme de biraz sonra tavsar..

Sisteme taze para enjekte etmek gerekiyor..

Yorum

• sonperde33
              Tecrübeli
              • 03 Ağustos 2011
              • 2999

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Bu konu önemli aslında..
              Kuzu ABD de..
              Orada emlak vergileri nasıl hesaplanıyor..

Bir başka misal..
              Ablam hollandadan döndü yaz için..
              Misal orada aile bireyleri üzerinden ssk lı olma gibi birşey yok..
              Herşey özel..
              Eşi bir ameliyat oldu..Basit de bişi..
              Ama o da ne..
              1500 euro ek masraf çıkarmış sağlık sigortası..

TR batıyı 10-15 sene geriden takip eder..
              İçinde yaşadığımız için lükslerin farkında değiliz..
              Ama iddia ediyorum
              Hem sağlık sistemi
              Hemde eğitim sistemi TAMEMEN özelleşecek..
              Özellikle ilk etapda sağlık..

sgk özelleşecek..
              Emlak vergileri şu bu batıda nasılsa bizde de öyle olacak..
              Eğitim tamamen özelleşecek
              Kıdem tazminatı uygulaması üzerine birşeyler düşünülüyor belli..
              Öyle ailede bir birey çalışsın kocası babası üzerinden sgk lı olsun bitecek..

Daha işte batıda ne varsa bilinki 10 sene içinde TR ye de gelecek..

Bunun içinde para basma olayı var mı mesela..
              3 senedir bu soruna kafa yoruyorum..

Yukarıdakiler uygulanır ise bu sorun ortadan kalkar ama sistemdeki TL bitti..

Misal bizim sağlık sektörümüz sağlık sigortası şu bu özellikle hastanelerin de tamamen özelleştirilmesi ile batılı sağlık firmalarının ağızlarını nasıl sulandırıyordur kim bilir..

s400 falan bence hikaye..
              sen bu konuda sözler verdin mi vermedin mi..
              s400 2.5 milyar dolar

sağlık sektörü kaç milyar dolar ülkede..
              kübayla sağlık anlaşması yapıldı haberi geçince ben eyvah demiştim,
              ilaç bulamıcaz alternatif tıbba hazırlanılıyor diye :S

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

sonperde33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ve son tango,

2013 de bunu yazmıştım....kredi ile büyümede balonlar patladımı...gerçek ekonomide vergiler artırılarak...namuslu ve durust çalışan insanlardan para toplanıp kredi alıp harfurup harman savuranların borçları ödenecek demiştim....o yoldayız....kredi alıp yiyen usagların borcunu biz ödeyeceğiz...

vayyy efendim ben ödemem...onu AKUPE ye oy verirken düşünecektin...şimdi cok geç artık....ödeyeceksin ve bi daha AKUPE ye oy vermeyeceksin....sen bundan anlıyorsun...cepcegizinden…..ha ha ha
                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• swayze
                  Katılımcı
                  • 07 Ekim 2008
                  • 123

Kuzu emmi buyuksun.106bine çarşambaya kadar gelmemesi halinde keneye doncek misin .ya da kene orada (106bin)mi devreye gircek

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

swayze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Kuzu emmi buyuksun.106bine çarşambaya kadar gelmemesi halinde keneye doncek misin .ya da kene orada (106bin)mi devreye gircek
                    eylem planım hazır....çarşamba bi gelsin bakalım....herif ve heriflerin durumuna bakıp karar vereceğim....

cunki....106 000 i....herif ve herifler feciii istiyorlardı...güçleri yoksa gidemezler....

gerçi....merkez pankası yedek akçelerinden bi 40 milyar tl buldular....para var yani....

giden...buna imza atmadığı üçün gitti...gelen atarmı….bakacağız....
                    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• swayze
                      Katılımcı
                      • 07 Ekim 2008
                      • 123

Kuzu emmi tesekkurler cevabin icin.dolarda 5.5 gelecek demistin orasi dip mi olacak?

Yorum

• Guerra
                        Kadrolu
                        • 02 Ağustos 2011
                        • 5561

Sevgili Kuzu'nun söylediklerini yazmış...

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

Guerra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Sevgili Kuzu'nun söylediklerini yazmış...
                          https://www.haberturk.com/yazarlar/f...in-suni-gundem
                          aklın yolu birdir...ben üç yıldır bunu yazıyorum...önceden olacakları yazıyorum....

varlık fonunu kurdular...kurun emme şimdi piyasaya bununla mudahele etmeyin demiştim....ederseniz krizi ötelersiniz ve bunun maliyeti...halka çıkar...buda AKUPE yi turk siyasi hayatından siler demiştim...

yerine....putini örnek vermiştim...bırakın turk borsası 58 000 endekse düşşün ve yabancı hapis olsun...böyle yaparsanız dolar-tl 4.60 ı asamaz dedim....zayıflar batar...öbürlerine para pompala varlık fonuyla...nerede 58 000 de....baktım bunu yapmıyorlar ve o zaman hedef 110 000 demiştim...122 000 ye gitti...yabancılar(bıyıklı bıyıksız)...120 000 endekste sattı herife....ve gidip dolar-tl ye furdu….küüüttt 7.0....eeee bu sefer enflasyon fınladı...faiz fınladı...KRİZ BÜYÜDÜ...KÜÇÜLMEDİ.

BÜTÜN BUNNAR NİYE OLUYOR...bilgisizler...görevde imam hatipliler...adam ölü yıkıyacagına ekonomiyi yönetiyor...

bihaber...kapitalist mode...kapital akumulasyon prosesleri....by kuzu...bu kitabı okumamış....

Yorum

• sonperde33
                            Tecrübeli
                            • 03 Ağustos 2011
                            • 2999

dedin, haklisin.

Yorum

• iki gozum

KAP: HEKTS [ ] HEKTAŞ TİCARET T.A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)

Şirketimizin 11.07.2019 tarih ve 43 nolu Yönetim Kurulu toplantısında aşağıdaki karar alınmıştır;

Şirketimizin son yıllarda yakaladığı büyüme ivmesi; satış hasılatımızı, faaliyet karımızı ve
                              net karımızı önemli ölçüde artırırken, net işletme sermayesi ihtiyacımız da
                              artmıştır.

Büyüme
                              sürecinin sürdürebilir bir şekilde devam edebilmesi için şirketimizde bedelli
                              sermaye artırımı yapılarak 2019 yılı içerisinde yaklaşık 150 milyon TL kaynak
                              sağlanması planlanmaktadır.

Bu amaçla
                              kayıtlı sermaye tavanının 400 milyon TL'ye yükseltilmesi için gereken işlemlere
                              başlanmasına; karar verilmiştir.

__________________________________________________ _
                              Hektaş 2018 ve 2019 yılında temettü dağıtmadı.
                              Böyle karlı şirket bedelli sermaye artışına gidiyor.(Oyak grubu tedbirli davranıyor)
                              OYAK iştiraki olan Ereğli'de böyle tedbir alabilir mi?

YTD

Yorum

• iki gozum

KAP: EREGL [ ] EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)

Orjinal Link:

Ereğli 1.5 milyar TL. borçlanma tahvili çıkarmıştı.

Şirketimiz tarafından nitelikli yatırımcıya ihraç edilen 550.000.000 TL nominal değerle 728 gün vadeli ISIN Kodu TRSERGL52117 olan özel sektör tahvil ihracı 31.05.2019 tarihinde gerçekleşmiştir.(BİRLEŞİK FAİZİ %30,2)

YTD

Yorum

Working...
                                X

Debug Information