İyi bayramlar
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
gulun diye yaziyorum....yorumumda demistim ki....
DOLAR-TL yi asagi basmak istiyenler....DISMIHRAKLARDIR....turkiyeye 500 milyar dolar borc verenler yani....
DOLAR-TL yi yukari basanlar ise........ICMIHRAKLARDIR....yabancidan 500 milyar borc alan dolar borclulari...
burada KUYUMCU bi dostum...hasstir demisti bana....bunu geride yazdigimda...
simdide diyorki....TURKIYE PIYASASI BIR AY KAPALI OLSA....DOLAR-TL 4.60 A DUSER....
cok bilmis kerizzz....elindeki servetin yuzde 50 sini sayemde kazandi....motumun biti....ha ha ha
bu kerizze dedimki....2011 yilinda...ELINDEKI ALTINLARI 1800 DOLAR-ONS DAN SAT...OBUR KUYUMCULARDAN altin borc al....onlarida sat....sonar 1400 den alir onlarinkini geri verirsin....kendininkileride 1200 dolar ons tan geri koyarsin....
zararima ve karima yuzde 20 ortak ol yapayim dedi....oldum....kardan benim yuzde 20 yi oderken...cok zorlandi...bu sana haramdir alma dedi...iktirrr ulen deyip ALDIM TABII...cebine yuzde 80 kar girmis...gozu benim aldigim yuzde 20 de....bi akil bu gaddin pahali olmaz deyip duruyor yillardir....MOTUMUN BITI....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
-
Yukarıdaki haber sonrası Euro/Usd paritesi 1.1290 cıvarlarında.iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterJPMorgan ABD tahvil faiz tahminlerini "ticaret savaşı" nedeniyle düşürdü- bloomberght.com
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre; JPMorgan Chase & Co., ticaret savaşından kaynaklanan baskıların ABD ekonomik büyümesini düşüreceği ve Fed'in faiz indirimine gitmeye yönelteceği beklentisi ile ABD Hazine tahvil faizlerine ilişkin tahminlerini düşürdü
New York'ta Matthew Jozoff ve Alex Roever öncülüğündeki JPMorgan analistleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika ürünlerine ek gümrük vergisi uygulanacağını açııklamasının ardından hazırladıkları notta, "Bu haftaki son gelişmelerin muhtemelen iş dünyası güveni üzerinde süregelen etkileri olacak," dedi ve "Büyüme endişeleri muhtemelen kısa vadede ortadan kalkmayacak ve aslında daha da artabilir" değerlendirmesinde bulundu.
JPMorgan analistleri, bu değerlendirmeler ile birlikte, yıl sonu için 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilleri faiz tahminini önceki seviyesi olan yüzde 2.45'ten yüzde 1.75'e düşürdü.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/jpmorgan...usurdu-2223439
Dolar/Tl 5.78 cıvarlarında.
Bist'in yarın yükselme olasılığı çok yüksek.(bence)
YTD
Yorum
-
Dolar için bir kötü haber daha: ˜Panda piyasası™
ABD yıllarca aynı şeyi yaptı. Üç beş cente bastığı kağıtları 100 dolara sattı. Dünyayı dolara boğdu.
Sonra da iktidarları bastığı dolarlarla belirlemeye başladı.
Ekonomik krizler yarattı.
Türkiye de nasibini aldı.
2001 krizi bir milyar dolarla çıkarıldı.
Ekonomi altüst edildi.
Irak işgaline direnen Ecevit Hükümeti yıkıldı.
1997 Asya krizi de benzer.
DOLAR SALTANATINA KARŞI
Dünyada dolara isyan var.
Komşu ülkeler ticarette yerel paralara yöneldi.
Çin başı çekti.
Asya’da yerel para ile ticaret başladı.
Rusya da destek verdi.
Türkiye de harekete geçti.
Son dönemde yapılan tüm anlaşmalarda "yerel para ile ticaretin desteklenmesi" maddesi kondu.
BRICS İÇİNDE YEREL PARA
Rusya’dan bir açıklama geldi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı BRICS İle İlişkiler Dairesi Başkanı Mihail Kalugin, "Öncelikli hedefimiz, BRICS ülkelerinin ulusal para birimleriyle ticarete geçişini sağlamak" dedi.
BRICS Grubunu oluşturan beş ülkenin Merkez Bankalarının karşılıklı ticarette para birimlerinin kullanımı imkanlarını düzenli olarak ele aldığını vurguladı.
Adım adım ilerlemesini istedi.
5-10 yıl içerisinde dikkat çekici gelişmeler yaşanabileceğini bildirdi.
Önemli.
HENÜZ DÜŞÜK, AMA...
Yerel para birimi ile ticaret, yeni dönemin işareti.
Şu anda rakamlar çok yüksek değil.
Ama oran hızla yükseliyor.
Yakın bir gelecekte ciddi rakamlara ulaşacağı açık.
Bu arada Avro ile ticaret de artıyor.
TAHVİL SATIŞI
Ülkeler borç para bulmak için tahvil ihraç ediyor.
Şu anda ağırlık dolarda.
Belli ölçekte de Avro.
Dünyada iki önemli merkez var.
Londra ve New York piyasası.
ABD ve İngiltere dünyayı buralardan yönetmeye çalışıyor.
Uluslararası mafyalaşmış finans kuruluşları hep pusuda.
Kan kokusu almış köpek balıkları gibiler.
Uluslararası istihbarat örgütleri ile de iç içeler.
Türkiye de buralarda borç arayışında.
PANDA PİYASASI
Şimdi bu iki merkeze yeni bir rakip çıktı.
Çin’deki "Panda Piyasası".
"Panda Piyasası" giderek büyüyor.
Londra ve New York gibi acımasız da değil.
YENİ GELİŞME
Dolar yerine Yuan.
Avrupa ülkeleri de Yuan cinsinden borçlanmaya başladılar.
İlk Polonya ve Macaristan başvurmuştu.
Portekiz ve Avusturya da aynı yolda.
Üstelik de birbirleriyle yarışıyorlar.
Avro bölgesinden müşteriler.
TÜRKİYE DE HAZIRLIK YAPIYOR
Dünyada ilgi giderek artıyor.
Yuan da artık dikkatle izlenen para birimi.
Gelen bilgilere bakılırsa Türkiye de hazırlık yapıyor.
Yuan’ın müşteri defteri genişliyor.
Dolar için kötü haber.
Yavaş da olsa saltanatı yıkılıyor.
Yorum
-
Rusya ile Çin, ticarette ulusal para kullanımını geliştiriyor © Flickr
RUSYA
00:12 06.06.2019
Rusya Devlet Başkanı Putin, "(Çin ile) ikili ticarette ruble ve yuan kullanımının daha da yaygınlaştırılması amacıyla hükümetler arası bir anlaşma imzaladık" dedi.
Yorum
-
Rusya'dan dikkat çeken dolar hamlesi
AA 06.06.2019 19:05
Rus petrol şirketi Gazprom Neft’in Üst Yöneticisi Aleksandr Dyukov, bu yıl ilk defa Rus rublesi üzerinden petrol ihracatına başladıklarını belirterek, “Yakın gelecekte Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki tüm ülkelere ruble ile petrol ihraç edeceğiz” dedi.
Yorum
-
Hindistan'dan ABD'ye S-400 resti: İstediğinizi yapın
Hindistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Yeni Delhi yönetiminin, ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın almaya kararlı olduğu belirtildi.
Yorum
-
Hah şöyle... Hindistan böyle irkek olsun ki Şangay örgütü de ABD haydutunu öttürsün..iki gozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterHindistan'dan ABD'ye S-400 resti: İstediğinizi yapın
Hindistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Yeni Delhi yönetiminin, ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen Rus yapımı S-400 hava savunma sistemi satın almaya kararlı olduğu belirtildi.Sırça köşkte oturan komşusuna taş atmamalı..
Yorum
-
kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterniye iki gözüm....
cunki….
bu kardeşim....
ötede....sanki benim temel analizi okumuş ...ki daha yayınlamamıştım....BURASI TÜM ZAMANLARIN EN DÜŞÜGÜ demişti....
ve temel analize göre öyle....tüm zamanların en düşüğü...
cunki….ne diyot temel analizim....10 000 tl yi faize koy 17 yıl bekle...kac ediyor....108 000 tl...….borsa kaçtı...83 000 tl...bak cok altında....ne olması gerek 108 000....
22.05.2019 günü yaptığım yorum.
Bu kadar kar yeter.(92.539/ 83.535 yaklaşık %11)
Allah bereket versin.
YTD
Yorum
Yorum