önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • e.yegen
    Tecrübeli
    • 05 Mart 2009
    • 530

Borsayi makro yorumlamak bu olsa gerek maliyet hesabi o yuzden 84,000 onemli. Her sey yoluna girerse hedef 108.000 yok is dahada kotuye sararsa 84.000 elveda 75.000 hedef.Ama tum olumsuzluklar satildi bence daha ne haber dusebilirki.oyleyse tepkiye 90.000 ramak kaldi..

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      şimdi o dolar bazlıyı hazırlarken....ben biraz tl bazlıdan dan bahsedeyim....

17 sene önce AKÜPE iktidara geldiğinde borsa endeksi yuvarlak 10 000 di….

senin ve kardeşinin 10 000 ar tl niz vardı....

sen götürüp bu 10 000 tl yi borsaya yatırdın endeksi aldın....

kardeşinde götürüp 10 000 tl yi banka mevduatına yatırdı....

ikinizde bu paralara hiç dokunmadınız.....

17 yıl BİRLEŞİK FAİZLE....KARDEŞİNİZİN PANKADA Kİ TL Sİ.....suan ne olmuş aldığı faizlerle....108 000 tl olmuş ve pankada…..

17 yıl ENDEKSE 10 000 tl verip aldığın para şimdi kac…..suan…..oda satabilsen KARANLIK ODADA....84 000 TL OLMUS....

BAK İKİLMİŞSİN TL BORSADA....öbür köyde....düşmedikçi düşmedikçi diyen kerizzler para kavramını bilmiyorlar....dolar bazlıda cesed….

NOT....ağzımdan zaman zaman rakkamlar çıkar....misal 108 000 de cıktı….bak hiçbirseyi kafadan atmıyorum.....önümdeki kıyaslamalı graflar söylüyor....birde enflasyon kıyaslamalı grafım var...ondan başka bi gün bahsederim...BU ŞİRKETLERİN DEFTER DEGERİNİ ÖLDÜREN Bİ GRAF.
      şimdi gelelim....kuzunun bu baslıga kodugu önce 58 000 sonra 300 000 nereden geliyor...KUZU ATIYOR MU BU RAKKAMI....

YOG ULA....kuzu bilim adamı....sarlatan değil kafadan atmaz....

gelelim 58 000 endeksse....

yukarıda ıkı kardeş vardıya…..şimdi onlar üç kardeş ossun….her birinin 10 ar bin tl si var....

biri borsayı aldı....biri parasını tl mevduata yatırdı...öbürü de....gitti 10 bin tl si ile dolar aldı....bankaya yıllık yüzde 3 dolar faizi ile yatırdı....

aküpe iktidara geldiğinde....dolar-tl 1.70 idi....verdi 10 000 tl yi aldı 5882 doları....götürdü bankaya dolar mevduatına yatırdı....oda 17 yıl bekledi....öbürleri gibi....faizle ana parası....9508 dolara çıkmış....

şimdi bozdursa ne alacak....9508 çarpı 6.10 dolar tl kuru....ne ediy...ne ediy….58 000 tl ediy….

işte 58 000 endekse düşeceyiz diyen kuzu.....bu hisaplarla bi yere varıy….

bak üç kardeş....üçüde uzun ve uzundanda uzun yatırımcı...

biri tl mevduata yatıyor 17 yıl ellemiyor.....108 000 tl si var suan…..

öbürü borsaya yatırıyor...…………………………………………………...84 000 tl si var....

üçüncüsü....dolara yatırıyor...………………………………………...58 000 tl si var....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• Money DOCTOR
        Katılımcı
        • 20 Haziran 2018
        • 139

Peki kuzu hocam maliyetleri ortada iken 300.000 gibi endeksi nasıl hesap ediyoruz. ?

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

bu ne biçim iştir....bu ne biçim ikiştir demeyin ula....bu bir bilim...adı...KAPİTAL AKÜMÜLASYON PROSESLERİ....

PEKİ BU BİLİMİN PİRİ KİM....kuzu efendi hazretleri....marifet kapısınIN ULUSEYHİ....

buradan giderek....dolar-tl maksimum ne oluru....kolayca hesaplarsınız ula....

çIkIn…..çıkın....çıkın o tımarhaneden....orada anlatılan hersey….sizi kolay soymaya yöneliktir....

hangi tımarhane....KLASİK BİLGİ TIMARHANESİ....
          YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Peki kuzu hocam maliyetleri ortada iken 300.000 gibi endeksi nasıl hesap ediyoruz. ?
            COK KOLAY ULA....

misal faiz yüzde 60 yıllık olursa borsa kac olur diye....Google dan kuzu efendi hazretlerini tıkla....tıgggg karsında 300 000 i görürsün.

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

bagggg….faiz tl...faiz dolar...borsa endeksi....YUMURTAMI TAVUKTAN CIKMIŞTIR....TAVUK MU YUMURTADAN...gibidir...cugabını...benim gibi...ermiş EVLİYA VE EMBİYA görür....

anadın nı….Money...basmuridim….

Yorum

• Money DOCTOR
                Katılımcı
                • 20 Haziran 2018
                • 139

Valla kuzu hocam ben kendi dolar bazlı grafiklerimde 35000 endeksi çok rahat görüyorum. O zaman dolar kuru kaç olur bilemem. Ama bu süreç de mevcut düzenin AKP siz olarak devam edeceğini düşünüyorum.

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

Money DOCTOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Valla kuzu hocam ben kendi dolar bazlı grafiklerimde 35000 endeksi çok rahat görüyorum. O zaman dolar kuru kaç olur bilemem. Ama bu süreç de mevcut düzenin AKP siz olarak devam edeceğini düşünüyorum.

18 tl olur kur....olması gereken o....carp senin 35 000 endeksle bunu....630 000 tl endeks eder....benim verdiğim 300 000 ise....ilk durak....bunda dolar-tl 9....carp senin 35 000 dolar endeksle....karsında ne var....300 000 tl endeks var....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

ula sen benim NE YAMAN VE PİSLİK Bİ HERİF OLDUGUMU 25 yıldır biliysin….namıssızzz….BEN HİÇBİRSEYİ KAFADAN ATMAM.....bilim adamıyım ben....ÇELİK ÇOÇUK DEGİL....

BEN yazdımmı….ben konustummu…….dağlar yürür....denizler yarılır....gök...dünyaya tecavüz eder.....imkansızla dans ederim ben....

çünkiiiii….

ben kuzuyum....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

şimdi aranızdan biri çıkıp der ki....kuzu bu 18 tl kurunu attı....yooogggg asla....atmadım....

17 yıl önce....10 000 tl yi bankaya kodun kac oldu incik....108 000 tl….

17 yıl once..kur...1.70 tl yi bankaya koyup 17 yıl bekleseydin ne olurdu....18...onsekkiz pangınot olurdu.

baggg atmıyım….

ne yapıyormuş kapitalzm….kapital akümülasyon prosesi yapıyormus….yazarı kim bu bilimin....kuzu efendi hazretleri...

Yorum

• Money DOCTOR
                        Katılımcı
                        • 20 Haziran 2018
                        • 139

Kuzu hocam ben hesabı yaptım ancak hesabın tutarlılığını sağlamak için bir bilim hocamın fikrini de almak istedim

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

seni namıssız seni....üç ay sonra yazacaklarımı....ŞİMDİ YAZDIRDIN....senden başka kimse...bu bilgileri yazdıramazdı bana....

saaaa….

ramazan hedeyam ossun ula....bayramda şeker filan bekleme...elini öpüyüm...eccik daha torbasını boşaltayım deme...ZIRNIK VİRMEM...HA HA HA

Yorum

• smartinvestor
                            Tecrübeli
                            • 29 Kasım 2015
                            • 901

Emmimmm... Var olasın... Pirimizsin...

Bu bilgileri veren öğreten kim var başka...

Yorum

• aliak
                              Katılımcı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 70

35 cent için tl faizlerin %10 altına inmesi gerek.
                              dolar 15 tl endeks de 525.000

faizlerin inmesi için bütçe gelir-gider dengesi yeniden kurulmak gerek. vergilerle olabilir, ancak geçici olur. çünkü suriyede abd ile türkiye arasında bilek bükme mücadelesi var S-400 kavgası ondan.
                              ABD "benim suriye ve iran , hatta türkiye üzerinde yapacağım operasyonlarıma tehdit." diyor S-400 için.

kalıcı bütçe dengesi için suriye ve bölgesinde ABD'nin bizi zorladığı askerî harcamaların bitmesi gerek.(her ekonominin taşıyabileceği bir savaş gücü var. bizimki bir kolordu seviyesinde olabilir, ancak şu anda bir ordu seviyesinde muharebe içindeyiz. düşüncesindeyim.

Sayın kuzu, ABD yönetiminin PKK ve Suriye politikası değişebilir mi? ABD'de bu politikaların zıddını savunan siyasiler var mı? egemen olabilirler mi?

Yorum

• aliak
                                Katılımcı
                                • 18 Eylül 2013
                                • 70

Doğu Akdeniz gazı da gelecekte borsamızı mutlaka etkileyecek bir konu:

Yorum

Working...
                                X

Debug Information