önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

sarısıcak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük metafor Sayın KUZU.
    tessekkurler ediyorum....zevkti.....

METAFOR NEDIR.....

Metafor, diğer adıyla “Mecaz“… Etimolojik olarak Antik Yunan ‘a kadar uzanan bir söz sanatı, tıpkı Türk Edebiyatın’ daki Mecaz-i Mürsel ya da Kinaye gibi. Ancak kavram bu kadar yüzeysel bir tanımla geçiştirilemez.

Metafor yazıp hem de onu okuyabilmek her şeyden önce ince bir zeka gerektirir..... Zira metafor, felsefe ve edebiyatın vazgeçilmezlerindendir.

Neden Metafor?

Çünkü üretken her yazar ve sanatçı kendisini sanatsal anlamda ispata girişmek, kişisel yeteneklerini (kelime hazinesi, duygusal derinlik, espri kabiliyeti) sergilemek ister. Bu durum hem okuyucu hem de yazar tarafında eğlenceli bir olaydır. Güçlü bir üslubu beraberinde getiren Metaforik metinler ROMA EDEBIYATININ vazgecilmezleridir....

marcus antonios....cesarin cesedini senatonun onune tasir...ve METAFORIK bi konusma yapar....bu konusma IC SAVASI baslatir...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

hisselerin dolar bazlı grafiklerine bakıyorum..
      Hepsi çöp ötesi değerlerden işlem görüyor..
      Bankalar da DAHİL..
      Tupras falan anca değerini koruyabilmiş..
      Bu mu yıldızı parlayan ülke..

Yorum

• tovbekar
        Yeni Üye
        • 10 Mart 2016
        • 16

Sn Kuzuya sn Kazımdan mesaj
        elçiye zeval olmaz babında bir ricanın yerine getirilmesidir...
        sn Kuzu mesaj kutunuz dolu imiş sn Kazım size mesaj yazmak istiyor mesaj kutunuzu boşaltabilirseniz benim elçiliğim sonuç getirmiş olur...

bu arada insan başka canlıların dünyasıdır çok güzel ve ufuk açıcı idi . teşekkürler

Yorum

• Misafir

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          hisselerin dolar bazlı grafiklerine bakıyorum..
          Hepsi çöp ötesi değerlerden işlem görüyor..
          Bankalar da DAHİL..
          Tupras falan anca değerini koruyabilmiş..
          Bu mu yıldızı parlayan ülke..
          sayin gundwane sirketlerin temel analizine bakarak not artiriminda bulunmaniza sasirdim dogrusu.kacinci yuzyildayiz.4 islem yapiyorsunuz.yenilige acik olun.saglik gorevlisiniz.is ariyorsunuz.cv doldurmaya ne gerek var.tecrubeye ne gerek var.direk aradiklari sorunun cevabi hangi gazeteyi okuyorsunuz.yeni yepyeni sirket analizi.a sirketin saglik gorevlisinin aradigi dogal olarak istedikleri gazeteyi okuyan hastalardir.bu mu yildizi parlayan ulke demekten bende kendimi alamiyorum.

Yorum

• ata
            Tecrübeli
            • 13 Nisan 2014
            • 439

smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            emmimminn tabiriyle... BATMAYANLARIN LİSTESİ nın... Güncel hali...

LİSTE
            232323
            3520
            abc
            Abebe
            ACI
            adergah
            adoer
            ainos
            akarcay
            akçaağaç
            akıncı
            albica
            ALEN
            aliak
            aliev
            alpa_gon
            altinorta
            AmurTemur
            apprentice
            astharoth1912
            ata
            atkey
            ayhan53
            aylakbaggal
            azina
            azizaydin
            BachiBouzouk
            badapin
            baracudas
            berkaraman
            bilgehan2004
            bir bilmeyen
            bobincom
            BogAyv
            boş
            bridge
            bubico
            bubico
            buin
            cabbar
            cankut
            cayata
            celikay
            celme
            Cem2002
            chronical
            coparal
            CR7
            culex
            ÇOLAKOĞLU
            DaMaT
            daroka
            dayan
            deepblack
            delix
            DEMİR65
            demobig
            deptors
            Domel
            e.yegen
            egelii
            elmas13
            entemena
            erkmen
            evreninyeri
            Feridunabi
            forsen
            freeyourmind
            gani
            greenspan41
            grotesque
            Guerra
            gundwane
            Hale Türk
            harbi1962
            haritacı
            haumaruu
            hazan26
            haziran51
            hocamurat2001
            hsynkzmz
            hurolg
            ihakki
            ilke63
            istinyetilkisi
            itsme
            iyigit01
            jakeoz
            Kakosi
            kalekale17
            Kanji
            karabela
            kelmiker
            kemal52x
            kenanji
            kenankenan
            kiwi
            klml
            Kmlbs
            kmlm
            knife
            kordon68
            kursat1
            kuvarstb
            kuzey
            labtek
            LeGeND2369
            lennon
            levent aslan
            liono
            luzuci
            Magnaertai
            mayki05
            mdogan06
            mehmet.ozbilgic
            mersel65
            mert_77
            mesut72
            mirodin
            mitli
            mohikan
            Money DOCTOR
            moneybiz
            muratti
            musician
            my2
            nominal
            NURO
            ohannesburg
            okur
            ombusman
            onur_aydogan
            optra
            orion
            oxford
            oya
            ozdo
            phaon
            power
            raistlin39
            rean
            redblack
            repalize
            rust
            rüzgar
            sahan88
            saleve
            salihdemir
            sarısıcak
            scm
            Se_M
            sea48
            Seaside75
            seba
            selam
            semoz
            serapsuna19
            slm
            slumberwillcomesoon
            smartinvestor
            smmm
            sonperde33
            STABO
            starred messages
            stefano
            steve_harris
            SubZero5
            svc44
            swayze
            şemsi
            talciron
            Tarum
            tefuksikret
            titanp4
            Titrettin
            tolga541
            Tosun
            tovbekar
            tradervob
            troas
            unalturgut
            URANACUS
            wavew
            WinWin
            Wise_Man
            wisewell
            yhyilmaz
            yigit64
            yorgun
            ysf1
            yurdanur44
            zafici
            zephry
            zeynep29
            zulzilal
            Bu nasıl bir listedir ya ,utanmadan benim adımı ,ben ata - olarak,zikrederek burda orda dedikodumu yapanları görüyorum ,yazılar halen duruyor.Bunlarla aynı listede olmak kabul edeceğim bir şey değil..ya beni silin ya onları.

Bu foruma bu kadar emekten sonra, bu forumu bitirmek istediklerini açıkça başka platformlarda belirtilenlerin ,kuzu emmiye,forum sahibi simurg'a olmadık hakaretler küfürler yapanların ve biz her platformda samimice burayı savunurken bunların olduğu listede olmak olacak şey değil.. bunu görünce çok sinirlendim ama çok...

Yorum

• ata
              Tecrübeli
              • 13 Nisan 2014
              • 439

ata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Bu nasıl bir listedir ya ,utanmadan benim adımı ,ben ata - olarak,zikrederek burda orda dedikodumu yapanları görüyorum ,yazılar halen duruyor.Bunlarla aynı listede olmak kabul edeceğim bir şey değil..ya beni silin ya onları.

Bu foruma bu kadar emekten sonra, bu forumu bitirmek istediklerini açıkça başka platformlarda belirtilenlerin ,kuzu emmiye,forum sahibi simurg'a olmadık hakaretler küfürler yapanların ve biz her platformda samimice burayı savunurken bunların olduğu listede olmak olacak şey değil.. bunu görünce çok sinirlendim ama çok...

Ben bazen şaka yazarım ,kolay kolay sinirlenmem ama sinirlendiğimde gerçekten çok ciddiyimdir.

Yorum

• ata
                Tecrübeli
                • 13 Nisan 2014
                • 439

Ben ,Ekrem başkan kadar sabırlı değilim..yarın vob seansı başlamadan liste düzeltildi düzeltildi ..düzeltilmezse bu forum ile ilişkimi sonlandırıyorum.

Yorum

• smartinvestor
                  Tecrübeli
                  • 29 Kasım 2015
                  • 901

Sayın ata,

Kuzu emmimin demesi üzerine... gerek buradan gerekse özelden, kendisine teşekkür/destek mesajı yazanları... ve de kendi verdiği isimleri... Liste haline getirdim...

Liste tamamen onun talimatı doğrultusunda oluşmuştur... Listeye bakar emmimmm... Kimisi isterse çıkarır.... Kimi isterse ekler.... Bilgi onun... Kiminle paylaşmak isterse, keyf/tercih/karar onun...

Nacizane sadece emmimin dediği şekilde listeyi oluşturdum... benim Gerisini o bilir... Takdir onun...

Yorum

• smartinvestor
                    Tecrübeli
                    • 29 Kasım 2015
                    • 901

Ben ,Ekrem başkan kadar sabırlı değilim..yarın vob seansı başlamadan liste düzeltildi düzeltildi ..düzeltilmezse bu forum ile ilişkimi sonlandırıyorum.
                    smartinvestor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın ata,

Kuzu emmimin demesi üzerine... gerek buradan gerekse özelden, kendisine teşekkür/destek mesajı yazanları... ve de kendi verdiği isimleri... Liste haline getirdim...

Liste tamamen onun talimatı doğrultusunda oluşmuştur... Listeye bakar emmimmm... Kimisi isterse çıkarır.... Kimi isterse ekler.... Bilgi onun... Kiminle paylaşmak isterse, keyf/tercih/karar onun...

Nacizane sadece emmimin dediği şekilde listeyi oluşturdum... benim Gerisini o bilir... Takdir onun...
                    Dediğiniz kişiler kimdir bilemiyorum... Kuzu emmine derseniz iyi olur.... Değerlendirir gereğini yapar...

Yorum

• ata
                      Tecrübeli
                      • 13 Nisan 2014
                      • 439

Değerli smartinvestor ,SEN RAHAT OL ,seni severiz bilirsin

Bu forum yarın 09:30 a kadar kararını verecek ,bu alemi batıran dedikoducu kendi düşük zeka seviyelerine layık yazan pislikler mi ? samimi koruyanlar olanlar mı?

Bugüne kadar beyaz hep siyahı yendi ..bakalım tarih tekerrür edecek mi?

Zerre şakam yoktur.

Yorum

• ata
                        Tecrübeli
                        • 13 Nisan 2014
                        • 439

kuzu denen şahıs ,son dalgada küçük yatırımcıyı 20 bin point düşüşten kurtardı ..ki onlar kendi yazdıkları yerde perişan oldular ..yazıları görüyoruz..kuzu kendi dostlarından bir liste yaptı ..teşekkürü tebriği bırak
                        o listeye gelip para için mi yaptın diyen oldu .. kendine göre ileri ve fakat bizce oldukça geri kalan zekasıyla kendince kuzuya hakaret ediyor sadece kuzuya değil ha tüm o listedekilere ..ve ben ata olarak bu şahıs ile aynı listede mi olacağım ? haa !? utanmadan benim 5 has üyesinden biri olan arka bahçeye gidip benim adımı zikreden bu dedikoducu...

Diğerlerinin pisliklerini yazmayım ..tonlarcasını sildikleri halde bazı yazıları halen bu forumda mevcut,kendilerinden utanırlar.

Yarın 09:30 a kadar listeyi düzenleyin ..ki ..bu alemde tertemiz bir sayfa açılsın.Kimse dedikoduyu aklının köşesinden bile geçirmesin ,laf sokmayı ebediyen unutsun ve herkes adam gibi yazsın...adam gibi.Adam gibi yazmayanı ,burda orda öbüründe +1 yazanı çıktığı yere sokarım..yapmadığım şey değil bunu bütün alem bilir.

Listeyi düzenleyin.

Yorum

• AmurTemur
                          Katılımcı
                          • 06 Ekim 2012
                          • 120

Ben ,Ekrem başkan kadar sabırlı değilim..yarın vob seansı başlamadan liste düzeltildi düzeltildi ..
                          Sevgili Ata...

Ne güzel bir ismin var "Ata"...Öz türkçe....

Nedir Ata nın anlamı......Ata: Ulu,saygın kişi, baba, ced, adın ve soyun bağlı olduğu kök...

Baba affedicidir,kapsayıcıdır...TOPLUMDA "ÇOK BABA ADAM" TABİRİ BOŞUNA KULLANILMAMIŞTIR..

Dedikodu yapan,arkadan konuşan varsa elbette hata yapmıştır...Ama insanoğlunda bir vicdani muhasebe vardır.

Hata yapan bir insan da gün gelir vicdani muhasebe yapar ve hatasını görerek tövbe eder...

İnsanız gün gelir hepimiz hataya düşebiliriz...Emme vicdani muhasebe ile hatamızdan döneriz....

Sn Kuzu nun sevdiğim bir özelliği vardır...BAZEN AMACINI AŞAN CÜMLE KURAR...Ama bir süre sonra farkeder ve özür diler...Gönül alır...Bir de kin gütmez...

Bu Türklerin genetiğinde vardır.Bir anda parlar,amacını aşan söz eder, ama bir süre sonra bunun hata olduğunu görür,gelir gönül alır....

İşte bunun gibi ...Siz baba adam olmasaydınız kendinize ATA ismini seçmezdiniz.Baba kapsayıcı,affeden ve kin gütmeyendir...

Geçmişte kötü söz eden olduysa da onlar da zaten vicdani muhasebesini yapmış,hatasını anlamıştır ki bu foruma gelmişlerdir.

Türklüğün töresinde kapıya gelen insan geri çevrilmez.Kapıya gelen zaten, ben artık dost oldum demek için gelmiştir.

ÖZÜR DİLEMEK,AFFETMEK, KAPSAYICI OLMAK,GÖNÜL ALMAK BÜYÜKLÜKTÜR...

Aldığın ismin kapsayıcılığı ile gel beni dinle üstte yazdıklarını sil.ÖZÜN DOĞRU Kİ, ÖZ TÜRKÇE ATA İSMİNİ ALMIŞSIN.Seni seviyoruz...Ara sıra da leylim ley Türküsü nü bekliyoruz senden...

FARKLI VERSİYONLA BU DA BENDEN OLSUN...

.

Yorum

• ata
                            Tecrübeli
                            • 13 Nisan 2014
                            • 439

Ben ,beni listeye alın demedim -aldınız ,silin diyorum onu da yapmıyorsunuz ..adımın malum şahıslarla aynı listede olmasını istemiyorum bu benim bireysel hakkımdır.Lütfen adımı listeden silin.

An itibarıyla bu forum ile olan ilişkimi sonlandırıyorum ,bugüne kadar bu forumda iyi zaman geçirmeme vesile olan başta kuzu emmi olmak üzere herkese teşekkür eder bol şanslar diliyorum.

Yorum

• smartinvestor
                              Tecrübeli
                              • 29 Kasım 2015
                              • 901

Ben ,beni listeye alın demedim -aldınız ,silin diyorum onu da yapmıyorsunuz ..adımın malum şahıslarla aynı listede olmasını istemiyorum bu benim bireysel hakkımdır.Lütfen adımı listeden silin.

An itibarıyla bu forum ile olan ilişkimi sonlandırıyorum ,bugüne kadar bu forumda iyi zaman geçirmeme vesile olan başta kuzu emmi olmak üzere herkese teşekkür eder bol şanslar diliyorum.
                              Sayın ata abim...

Kuzu emmime olan hürmetinizden ötürü listeye almıştım sizi...

Kuzu emmimmm... Çıkar derse çıkarırım... Konu benim dışımda... Kusuruma bakmayınız... Anlayışınız için teşekkür ederim...

Ne yapayım emmimmm...?

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

borsaya donelim....ben ata ile konusurum....hakli oldugu cok sey var....
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information