Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
not....cocuk esirgeme kurumunun AKILLI PARA dedigi yabancilar....BU UCKAARTCILARDIR....
Zaten önceki postta akubeli oligarklar sikke sikke dolarlarını bozacaklar döviz hesaplarını TL ye çevirip 4.60 a kadar çekecekler demiştiniz. Bu konuşmanın devamında da sanırım şimdi büyük beklenti içine girmiş ve elinde MB den çok dolar tutan halkı bir güzel tokatlama senaryoları konuşulmuş olabilir. Klasik keriz silkeleme senaryosu...
Ben de mahalle berberinin bile dolar aldığı ortamda seçimlere full TL ile girdim. Bundan önce de demiştim yedirmezler demiştim. Pala bu acımaz hiçbir zaman. Yazın millet dolar 10 olacak diye 6.5 lerden tulum dolara girdi. Onları bezdirme yeri için 4.60 lar çok uygun. Borsada kan emici patronlar gibi diplerden dolarları toplamaya başladıkları zaman dolara geçeriz artık. Zaten dolar buralardan 8-10 TL lere gidecekse dükkanı kapatıp bir büyük açma vakti gelmiş demektir. Paranın pek işlevi olmaz gündelik hayatta. Venezuella gibi kiloyla satarlar sokakta.
Kuzu Emmi yine farkını koydun ortaya bankaların ekmeğini yedirdin gider ayak bizlere. Ellerin dert görmesin.
çevremde dolara geçmeyen herhalde bir tek ben varım. 6,30 lardan dan beri bir çok kişi biliyorum dolara geçen ve seçim sonrası 8-9 bekleyen. hala alıyorlar.
geçen yaz olan kur hareketi bu seçim öncesi çıkartılmak istenilen buhran ve ekonomik kriz idi. bu son harekette aynı yerden. ağır bir ekonomik buhran ağır bir seçim yenilgisi.. seçim yenilgisi olmuş olursa da istenilen olmadı.bir sonraki seçime çok var. seçimden sonra zamlar, vergiler, olacağı aşikar ama dolarcıların avucunu yalayacağını da düşünüyorum.
biri yorum yazar....zamanlamasini yazmaz....oburu...o yorumlari alir zamani kullanarak PARAYA CEVIRIR....
sele oldu....furusan akinci kuzu....IC DINAMIKLERE OYNADI....iki gunde parayi aldi ve gitti....
nedir o icdinamikler borsada....
diyelim subat ayindayiz....bir A kaardi var....fiyati 9 panginot....
bi gurup yatirimci diyorki....bu kaardin mart sonu fiyati 8 panginot.....obur gurup yatirimcida diyorki....bu kaardin mart sonu fiyati 10 panginot....
IDDIALASIYORLAR....paralari gomuyorlar iddiaya....biri diyor bu kaardi mart sonunda...saa 8 liradan teslim edecegim....oburu diyor 10 liradan teslim edecegim....
kontratlara para yatiriyorlar....biri o kaardi shortlamis....biri longlamis....
furusan akinci kuzu....bu usaglarin bu iddiasini biliyor....kontrat sayilarini goruyor.....
geliyor....BU IDDIADAN PARA KAZANIYOR....cunki....cuma gunu veya en gec pazartesi gunu....IKI TARAFTA BU KAARTLARI PIYASAAN SATIN ALIP OBUR TARAFA TESLIM EDECEK....
ben yazilarimda....MARGIN e girdiler deyip duruyorum....o dedigimi anlamiyor...anlatip....birde senden bi ikim borsaci olmaz deyince....oda senin gibi gidip oglunu tokatliyor....
ogrenin ulen....tembel herifler.....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
bu listeye bakin....adiniz yoksa....adim yok ekle benni deyin....carsamba listeyi kesinlestirip biz bize kalacagiz....daha rahat yazarim...yayilir diye herseyi yazamiyorum....
sevgiler....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
ayhan53 ve altinorta yi ekle smart....benden rica ettiler....
yaw yeni kayit olanlar varmis....onlar hemen mesaj yazamiyorlar.....YANSIMA nickinide ekle....bunu biz haftaya cumaya uzatalim....sen ara ara listenin son halini yayinla.....ismini goremiyenler buraya...veya smarta ozeline yazi yazsinlar....
Ufak bir hatırlatma
Doları patron hisseleri ile karıştırmayın
Birisi sınırlı
Diğeri sınırsız..
Birde patron sizin malınıza göz diktimi basar hisseleri basar kötü haberi bilançoyu döker milleti
Ama dolarda birileri ülke nin gidişatı iyi değil diye düşünyorsa (doların asıl sahipleri) vatandaş dolarda imiş değil miş önemi kalmaz..
Zaten vatandaşın elinde DOLAR YOK..
Bunu da yazın bi kenara..
Bankada ki cash dolar 4-5 milyar vardır yada yoktur..
Gerisi dağıtıldı bilee..
Bir küçük not daha..
MT im aradı dcd dolar alalım opsiyonu yapalım mı dedi..(durup dururken) Mayısa
Özellikle 5.30 a ( o gün dolar 5.42 lerde idi) daha iyi opsiyon primleri çıkıyormuş diye de duydum..
yaw yeni kayit olanlar varmis....onlar hemen mesaj yazamiyorlar.....YANSIMA nickinide ekle....bunu biz haftaya cumaya uzatalim....sen ara ara listenin son halini yayinla.....ismini goremiyenler buraya...veya smarta ozeline yazi yazsinlar....
Tövbekar Abi seçim analezi yaptım, kuzuya gönderemedim, mesaj kutusu doluymuş, sana gönderiyorum.
Kuzu Hocam, Bayburtlu Yusuf hadisesini takip etmişsindir. Dün irakıyı açtın, başladın çekmeye, aklımda hep Bayburtlu Yusuf var.
Böyle yapınca bana vahiy geliyor, resmen malum oluyor be ya.
Zabaleyin kendime gelince, olayı çözdün. Bayburtlu Yusuf olayı bir senaryo. Senaryo seçim sonuçlarıyla ilgili. Şuan seçim sonucu belli, Teyyip Ağam biliyor. Bahçeli Ağam, Hulusi Ağam, Meral Abacuk, Kılıçdaroğlu Ağam hepsi biliyorlar.
Cumhur ittifakı ağır bir seçim yenilgisi alacak. İstanbul da getti, İmamoğlu kazandı bile.
Muhalefette 17 senelik hınç var. Sokaklara dökülüp sevinç gösterilerini abartacaklardır. Haksız da değiller. Akplilerin seçimler sonrası yaptıkları ortada. Seçim sonuçları açıklanmaya başladığında, saat farkı sebebiyle önce doğu ve güneydoğu, sonra da orta anadolu oyları gelecektir. İlk sonuçlarda Cumhur ittifakı baya önde olur. Bu durumda da önce Akp ve Mhpliler sokaklara çıkıp, kornalara basmaya hatta havaya ateş etmeye başlarlar. Fakat ilerleyen saatlerde fark hızla kapanır ve Millet ettifakının seçimleri kazanacağı anlaşılır. Artıkın Estanbul ve Angara muhalefete geçecektir. Bu sefer Chp, İyi Parti, Saadet ve Hdpliler sokaklara dökülür.
Bu durumda ciddi kavga ve çatışma ortamı oluşur. İşte Bayburtlu Yusuf senaryosu bunun için yazıldı. Devlet Bahçeli tabanına hakim olacaktır. Akplilerden de Bayburtlu Yusuf gibi davranmaları isteniyor.
Bu yazdıklarım olursa, Tayyip Ağamın Meral Abacuğun önünü açtığı ve Meral Abacuğun Böyyük Türkiyanın yeni başkanı olacağı da kanıtlanmış olacaktır.
Hayırlı ossun."
sn tefuk ya bu mick öbüründen de kötü KAZIM ın ricası elçiye zeval olmaz ( sn Kuzuya ricaı olmuştuk ama cezasını bitirmedi)... altarıyorum
bu arada listeye o da eklense mi?
Yorum