önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

freeyourmind Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzu hocam benim biraz kafam karıştı;
    sen jeopolitikten dolayı rus ve irana kayan bir türkiyeye ABD'nin ister istemez destek atacağını söylüyordun. şimdi almanlar ve araplar diyorsun. ama biz iran ve rus ile beraberiz bu araplar bize niye para verecekler ki? Bence bu saatten sonra arapları kimse koruyamaz hele türkiye hiç koruyamaz, korkudan Trumpa laf bile edemiyoruz hocam.

Ayrıca borsa konusunda haklı çıkıyor gibisin, bravo diyorum ama 2.80 kur bana da çok zor geliyor, bence ana akım değişmedi kur trump saçmalığı yatışmaya başlıyınca tekrar yükselecek.
    ben pek al sat yapmayı sevmiyorum hem vaktim yok hem de bunu yapacak bilgim yok diye düşünüyorum. Daha çok ana trendleri tahmin edip önceden pozisyon almaya çalışıyorum.

şimdi senin simülasyon gerçek oldu dolar da 2.80 civarına indi dersek, peki sonra ne öngörüyorsun kur için. dolar 2.80 olduğunda bizim cari açık arşa çıkar...
    ABD onlara öderecek....biri cari fazlayı aiyor üretimden...öbürü cari fazlayı alıyor petrol ve gazdan...ikiside americanın kasalarıdır..bu yıllardır böyle....digeride japler...ALMANYA ikinci dünya harbinden bu yana bagımsız bir ülke degildir henuz...japlerde öyle...gulf zaten amrikidir...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Bugün kü hareketi hiç beklemiyordum..

Dolar da tepki bekliyordum borsa da gevşeme..

İlginç oldu..

Yanıldık..

Kuzu son günlerde son formda yalnız..Tebrikler..

Hayırlısı..
      tessekkürler bitanem....3.55 i bekle...o olmazsa SIMULASYON 1 borsada tutturdu....dolarda tutturamadı olacak ki...bu basarı sayılmaz....
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
        furuşan akıncı
        • 11 Aralık 2008
        • 13961

peki 2.80 nedir....neden onu yazıyorum hep...olacak diye yazmıyorum onu ben

O RAKKAM....

benim hesap yöntemlerimden cıkan....

TURK SATINALMA PARİTESİ DEGERİDİR....bu deger hesaptan cıkan rakkamdır....ÜSTÜ HERSEY overshhotingdir....2018 ilk ceyrege kadar...

normal kosullarda olması gerekendir....olmazsa....bu zorlanmış durumdur....zorlanmış durumu ise...o ülkenin merkezi bilerek ve istiyerek yapar ki...buda FREE EKONMİYİ zorlamaktır ki...TRUMP herkesi bununla sucluyor suan....cezalandıracagım diyor....neyle O ÜLKELERE DOLAR SÜRERİM diyor....kimle...CENGİZ HAN ın orduları chase le citi ile...v.s.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

diger bir deyişle....benim bu hesabımı chase ve citi yapmış ise....TRUMP da engel degilse ki degil....kışkırtacak...

yarın...

chase

ve citi...

turk piyasasına 10 milyar dolar gömse....ve 2.80 e çaksa....buna merkez dısında hiçbirsey mani olamaz....ve 2.80 den geri alırsa...büyük kar...

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

şimdi gelelim SIMULASYON 3 E....2 degil...onun kosulları geopolitic...

SİMULASYON 3....

bunda benim yaptıgım hesap....SATINALMA PARİTESİ....2.80 DEGİLDE 3.20 İSE....refarandum hayır veya evet nedeniyle....

bu SİMULASYONUM....borsa 102 500....dolar-tl 3.20....borsa dolar endeks AYNI...SIMULASYON 1 LE 32 000....

sımulasyon 1 Den....sımulasyon 3 e geçişin on kosulu...haftaya cuma....3.55 in altı yanmalı....YANMAZSA geçiş basladı demektir...yani borsa hedef referandum önü 102 500 olur....

HAFTAYA CUMA AYIN 10 U....ERDOGAN GULF DEN 15 İNDE DÖNECEK....PARADAN YANİ...eeeehhh bende 3.55 altını oraya çeksen ŞUBAT 16 ZAMANLAMA...GEÇİŞ İÇİN....

bu nedenlede....bu kosul oluşmadan POZİZYONLARDAN AYRILMAK ABESLE İŞTİGALDİR....

Yorum

• kuzu
              furuşan akıncı
              • 11 Aralık 2008
              • 13961

İNSANOGLU....vucut ve ruh tan ibarettir....ruh 5 duyusu yoktur...vucuttaki 5 duyu ruhun algılama bilgilerini oluşturur....BU BİLGİLER YALNISSA....yani yanlış seyleri gösteriyorlar....yalnış şeyleri duyuruyorlarsa...ALGIMADA ruhun dayandıgı girdiler ona yannıs ulastırılıyorsa....

dinlerde ve feylesofide....ruhun mükemmellige ulsması en iyi BUDİZM ve HINDUZİM de anlatılır...batini ve zahiri girdiler İRDELENİRKEN....hem gördügün yanlıştır hem duydugun yalnıştır dinin esas mantıgıdır...

günümüzde MARKS....DEGİŞMİYEN TEK ŞEY DEGİŞİMDİR DERKEN....yunan dinleri,hınduizm,ve budizm....MATERYAL DEGİŞİM YOKTUR...topraqtan dogar toprak olursun derken...RUHU AYIRMIŞTIRLAR...DEGİŞİM SADECE RUHTADIR...VUCUTTA DEGİL...digerek ruhu besleyen bilgi kaynaklarına yönelmişlerdir...bu bilgiler yanlışsa...

ondaki....karar mekanizması hasat edilir....az önce vob 24 ü okudum....hissenet de....bir kaç diyer topigede baktım...karar mekanizmaları hasat edilmiş insanları gördüm üzüldüm....

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

SİMULASYON 2....BUNU ŞİMDİLİK YAYINLAMIYORUM....bu üç simulasyonun ortak noktası...92 000 üçündede var....ondan sonra yayınlamaya baslarım...

Yorum

• haziran51
                  Yeni Üye
                  • 17 Ocak 2011
                  • 42

Syn kuzu,, sizi uzun zamandır okurum borsacılık oynayıp battıktan sonra ,, başladım okumaya,, ve zaten hayata dışardan bakmak daha çok uyar bana ,, yalnızca okumak ,, ve sizi izlemek ,, yalnızca bir iki kere çok önden koştunuz ,, görüyordunuz,, dediğiniz gibi olacaktı,, öylede yaşantı hep,, şimdide çok iyi okuyorsunuz,, sizi izlemek ve okumak benim için büyük bir zenginlik oldu hep,,

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

referandum....TURKİYE İÇİN İYİ DEGİLDİR....muhalefetsiz kalmış bir partinin kendisi muhalefet olur ve HAYIR der....bu HAYIR...turkiyeyi çökertir...

ayrıca evet cıksada DEGİŞEN BİŞEY yoktur....ama HAYIR çıkarsa....bu YAYLAN demektir....

ben tayyip bey olsam...bu yasayı imzalamam....kaduk ederim....

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      İNSANOGLU....vucut ve ruh tan ibarettir....ruh 5 duyusu yoktur...vucuttaki 5 duyu ruhun algılama bilgilerini oluşturur....BU BİLGİLER YALNISSA....yani yanlış seyleri gösteriyorlar....yalnış şeyleri duyuruyorlarsa...ALGIMADA ruhun dayandıgı girdiler ona yannıs ulastırılıyorsa....

dinlerde ve feylesofide....ruhun mükemmellige ulsması en iyi BUDİZM ve HINDUZİM de anlatılır...batini ve zahiri girdiler İRDELENİRKEN....hem gördügün yanlıştır hem duydugun yalnıştır dinin esas mantıgıdır...

günümüzde MARKS....DEGİŞMİYEN TEK ŞEY DEGİŞİMDİR DERKEN....yunan dinleri,hınduizm,ve budizm....MATERYAL DEGİŞİM YOKTUR...topraqtan dogar toprak olursun derken...RUHU AYIRMIŞTIRLAR...DEGİŞİM SADECE RUHTADIR...VUCUTTA DEGİL...digerek ruhu besleyen bilgi kaynaklarına yönelmişlerdir...bu bilgiler yanlışsa...

ondaki....karar mekanizması hasat edilir....az önce vob 24 ü okudum....hissenet de....bir kaç diyer topigede baktım...karar mekanizmaları hasat edilmiş insanları gördüm üzüldüm....
                      misal...PETROL NEDİR...BES DUYUMUZLA GÖRDÜGÜMÜZ SİYAH RENKLİ AKICI MADDEDİR...BU GERCEKTİR....

........PETROL FİYATI NEDİR....bes duyumuzla hissettigimiz birseymidir...hayır degildir....bu gercek degildir....

petrolun kendisi....FİZİKTİR....petrolun fiyatı ise....metafiziktir....burada SOCRATES konusur....META yunancada sonra demektir...metafizik ise fiziktensonrası demektir ki....bu GÖRÜNMÜYENDİR....ELLEYEMEZSİN....KOKLAYAMAZSIN...T ATAMAZSIN...neyi...PETROLU MÜ...hayır onu herseyle duyarsın ve bilirsin...petrolun fiyatı....görülemez...duyulamaz...koklanamaz...tat ılamaz...

soruda sudur....bu invisible sey....neden ipnedir...

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

efendim petrol fiyatıda ipne ossun demeyin usaglar....

ipnelik bulasıcı...gidip sarı gacıya diyorki....lesbiyen ol...oynak ol...daha zevkli....

gacı erkekleri bırakıp....gidip kadınların kollarına ve boyunlarına ve kulaklarına dolanıyor...kadınlar yoldan cıkıyor....

kocalarını zorluyor....ayşenin gocası almiş...seni yıkılasın sen erkekmisin...bi burma bilezik almadın....erkek elindeki tl yi kuyumcaya teslim edip....tl yoldan cıkıyor....

bak hiçbiri görünmüyor....hiçbirini elliyemezsin....hepsi METAFİZİK....BİRBİRİNE DOLANIP...ortalıgı karıştırıyorlar....

gercek olan...PETROL....ALTIN...TL...ama bunların oluşturdugu fiyatsal salınımlar metafizik....gercek degil....

Yorum

• kuzu
                          furuşan akıncı
                          • 11 Aralık 2008
                          • 13961

öyleyse....

metafiziyi bileceksin ki....reality ve apperance arasında ki kriterlerden yola çıkıp....fiyatı algılıyasın.....

misal....borsanın 102 500 e gitmesi....realite midir...apparance mıdır....

reality nedir...5 duyunla hissettiyin şeydir....

apparance ise....öyle olması birileri için daha hoş olan şeydir....realite degildir....

reality mi ve apparance mi.....bu yeni durum....

hiçbirfiyat reality degildir....PEKİ APPARANCE i ne oluşturur...

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

usaglar sıkılmıyorsanız devam ederim....

Yorum

• mehmet.ozbilgic
                              Katılımcı
                              • 07 Haziran 2015
                              • 74

Seni dinlemek bir zevk. Niye sıkılalım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• şemsi
                                Katılımcı
                                • 10 Haziran 2009
                                • 107

Sevgili Kuzu
                                Harika gidiyo.teskkrler

Yorum

Working...
                                X

Debug Information