önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzu
    furuşan akıncı
    • 11 Aralık 2008
    • 13961

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    parasal hacimler....DÜNYA.....

ADAM altını satıp....pariteleri satıp düşürüyorsa...petrole daha az dolar ödüyorsa dünyada....DOLAR HACMİ AMRİKİDE ARTAR....bu borsaları 20 000 e cakar ....avrupada cogalan euro....ne yapar...

bu hacimlerin emilmesi lazım....bunu FED yapacaktır....

bu amriki ve avrupa borsalarını yukarı basar....emme tutunmaları zordur....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

dolayısıyla....

finansal piyasalarda....YENİ NORMALLERE ihtiyac vardır ki...ANOMALY durumlar oluşmasın....

YENİ NORMALLER....MULTYNATİONAL lerin...trump ın izolasyon politikası ile davranış biçimlerinde gizlidir....

TUTUNMALARI ZORDUR....

ÇÜNKİ....bundaki hareket...gelip onları...haşat eder...
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• greenspan41
        Aktif
        • 30 Nisan 2009
        • 327

Üstadım benim Gözlemlediğim Bu Amerikanın Localleşme hareketi ile ülkelerinde pahalılaşan mallar Amerikada örneğin enflasyonu patlatacaktır. Bu da fazi artışlarının hızlanmasına neden olacağını düşünüyorum. Kuzu hocam bu Önce altın ve gümüşü Patlatmaz mı? Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren.

Yorum

• kuzu
          furuşan akıncı
          • 11 Aralık 2008
          • 13961

öyleyse FED bi çare arayacaktır....o çare bu çeyrekte ortaya cıkacaktır....ÇÜNKİ...bu hafta ve önümüzdeki hafta WALL-STREET...trump ın EKONOMİ ile ilgili EXECUTİVE ORDER larını bekliyor....vergi indirimi v.s....vergi indirimide dolar hacmini artıracaktır...

velhasıl usaglar....SANCILI Bİ İLK CEYREKTEYİZ....2017 DE....

Yorum

• kuzu
            furuşan akıncı
            • 11 Aralık 2008
            • 13961

greenspan41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Üstadım benim Gözlemlediğim Bu Amerikanın Localleşme hareketi ile ülkelerinde pahalılaşan mallar Amerikada örneğin enflasyonu patlatacaktır. Bu da fazi artışlarının hızlanmasına neden olacağını düşünüyorum. Kuzu hocam bu Önce altın ve gümüşü Patlatmaz mı? Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren.
            GREENSPAN....

geride kaldı o yazılarım...borsa 92 000 allahın emri derken....parasal genişlemede....altın...parite...petrol ilişkisinde....her paranın kendi hüküm alanı içinde genişliyecegini....bu bizi 92 000 basar...amrikiyi...tavanı feyzaya basar demiştim...

istenen ENFLASYON artısı....bununla her ülkede parayı geri emecekler...ENFLASYON VERGİ DEMEKTİR....bunun üçün TRUMP ın gümrük vergisi koması lazım ki...ÇİNDEN GELEN MALLARIN FİYATI ARTSIN...ve enflasyon olsun...

işte bu hareket....yukarıda sözünü ettigim MULTYNATİONAL leri bir pozizyon almaya zorlayacaktır...ÇİNDEKİ üretimi onlar yapıyor...

bunnarın davranış biçimleri...YENİ NORMAL leri yaratacaktır....

bu NORMALLERLE ilgili...buradaki brokerlarla girdigim iddialar var...

bunları bizim piyasada martta yazmıya baslıyacagım...emme burada feci tartısıyor...ve tahmin yürütüyoruz...

Yorum

• greenspan41
              Aktif
              • 30 Nisan 2009
              • 327

Üstadım TRUMP "Tanrının yarattığı en büyük istihdamcısı olacağım" diyor bu tüm metalleri patlatmaz mı? Üstadım Yeni dönemde faizler yükselecek.

Yorum

• kuzu
                furuşan akıncı
                • 11 Aralık 2008
                • 13961

greenspan41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Üstadım TRUMP "Tanrının yarattığı en büyük istihdamcısı olacağım" diyor bu tüm metalleri patlatmaz mı? Üstadım Yeni dönemde faizler yükselecek.
                diyor...ve meksikaya yüzde 20 gümrük vergisi koyacagım da dedi...DUVARI BU PARAYLA YAPACAKMIŞ...

ve fekat...henuz executive order ları yok....bu hafta veya haftaya....o orderlarla....ENFLASYON mu....degil mi...anlıyacagız...

Yorum

• kuzu
                  furuşan akıncı
                  • 11 Aralık 2008
                  • 13961

bu politikalar ve uygulamaları...üç simulasyon yapmama neden oldu....

misal...turkiye simulasyonumda....bunu senin üçün şimdi yazayım...detayları martta...

dolar-tl ilk etapta 2.80 e düşecek....sonra 5.6.....bu parasal genişlemenin ENFLASYON la emilmesi SIMULASYONUMDA böyle....borsa ise...300 000.....

Yorum

• kuzu
                    furuşan akıncı
                    • 11 Aralık 2008
                    • 13961

bu neden böyledir....finansal piyasalarda....YENİ NORMALLER den önce...ANOMALY ler oluşur...bu pozizyon ayarları ve adaptasyon için şarttır...CENGİZ HAN ın orduları ile ilgilidir bu...

Yorum

• kuzu
                      furuşan akıncı
                      • 11 Aralık 2008
                      • 13961

borsanın 300 000 e gitmeside TL EMME PROSESİNİN bir parcasıdır....enflasyona ilaveten....

Yorum

• kuzu
                        furuşan akıncı
                        • 11 Aralık 2008
                        • 13961

parasal hacimler....TURKİYE....

adam tl verip dolar alıp gidiyorsa....tl cogalıyor....dolar azalıyor.....COGALAN TL nin emilmesi lazım....bu eskiden devlete ait...tupras ve eregli v.s şirketlerin üretimlerine yüzde 15 zamla yapılırdı....şimdi nasıl yaparlar bi SORU İŞARETİ????????
                        bu turk borsasını 92 000 e caksada....sıhhatli degildir...tutunması zordur...
                        92 000 e çıkış nedeni bu tl de genişleme ve sıhhatli degildir...sıhhatli degildir lafım...BİR BELİRSİZLİGİ İŞARET EDİYOR...BUNA DİKKAT EDİN...

hangi belirsizligi....oradan sonra ne olurla ilgili belirsizligi...

buna FITCH siyasal gidişat dedi....

Yorum

• gundwane
                          Tecrübeli
                          • 18 Ağustos 2011
                          • 1922

tr için konuşursak..
                          Paranın emilmesi değilde
                          a*b de...a sabitken b nin değerinin yükselmesi..

enflasyon..
                          Paran yine para ama alabileceğin mal ve hizmet daha az..

Borsalar enflasyonist ortamlar sever diye duymuştum..

Güzel..
                          de..
                          Ya faiz kısmı..

enflasyon içinde düşük faiz mi..

enflasyonla beraber yüksek faiz mi..

2.80 dolar kuru 2. önermede olabilir..(ama öyle 2 ayda değil)

Öte yandan kurda gerileme faizlerde yükselme bu kadat yüksek kredi stoğu (1.6 trilyon tl) olan bir ülkede kabus gibi bir senaryo..

Neden..
                          Kursa gerileme cari açığı patlatır..
                          Cari açık yüksek ise üretim düşük demektir..(öyle ya neden uğraşıp üretim hoppp ithal ederim motaj çak gitsin)
                          Diğer yandan faiz de yüksek ise üretim düşük demektir..
                          Düşük üretim düşük büyüme
                          Düşük büyüme+yüksek faiz..

Nasıl dönecek bu 1.6 trilyon tl..

Yorum

• kuzu
                            furuşan akıncı
                            • 11 Aralık 2008
                            • 13961

yazdıklarım dogrultusunda hareketleri izleyin....ANOMALY....parite çıkıyor...1.08.....şimdi...1.15 de...dolar-tl 2.80 dir...

Yorum

• kuzu
                              furuşan akıncı
                              • 11 Aralık 2008
                              • 13961

bakın gene hiç işitmediginiz....hiç duymadıgınız....mevzulara BARNAK basıyorum....

ula namıszıları....ben BARNAK bastım mı....İMKANSIZA barnak basarım....olacakları coookkkk önceden yazarım ki....akıllı olasız...ha ha ha

bak BABO korkudan gelemiyor....bunları okudumu...zaten gıt olan aklı....grafiklerin üstüne akıyor....gus gibim cik cik yapıyor tweeterde...ha ha ha

Yorum

• gundwane
                                Tecrübeli
                                • 18 Ağustos 2011
                                • 1922

yazdıklarım dogrultusunda hareketleri izleyin....ANOMALY....parite çıkıyor...1.08.....şimdi...1.15 de...dolar-tl 2.80 dir...
                                Hobaaa uçan kuzu..

1.15 paritede dolar tl 3.50 olur..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information