Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....
Collapse
X
-
mehmet.ozbilgic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAlıntıdır .....
Yabancı bir kac buyuk fon TL nin Swap operasyonları nedeniyle milyonlarca dolar zarar yazmış. Fonlar MB nın bu hareketi nedeniyle TL ye muhtaç kalmış. Londrada TL ye % de 124 bin talep oluşmuş. Para bulamadıkları için borsada daki TL varlıklarını satmaya başlamışlar...
Bu herifler TL'leri olmadığı halde sonradan swap yaparak tamamlarız diye Asya piyasalarından usd almis, açığa işlem yaptılar, bu arada USD yi uçurdular... şimdi TL açıklarını kapamak istiyorlar ama TL alamıyorlar bankalar swap yapmıyor, BIST deki kagıtlarını satıp TL alıyorlar bu nedenle borsa da düşüyor...TL arıyor adamlar!
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
adını dün komustum bitanem....BATIK KERİZZ SATIŞLARI GELECEK DEMİŞTİM....HEM DOLAR-TL DÜŞECEK....HEMDE BORSA DÜŞECEK....EREGLİ yıkıldı...gibileride....bankacılık endeksi....düşmüyor artık....öbür endeksler düşüyor....65 000 İM....batık keriz satısları üçün konuldu.
bak bugünün kahramanı yuzde 8 düştü....KERİZZLER BUNDA COKKKKK....
how to screenshot on windows 7
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
aylar once yazmıştım.....SON FAZA GİRECEGİZ....O FAZDA....HEM DOLAR-TL DÜŞECEK....HEMDE BORSA....şimdi o faza girdik....bu fazın adı....kuzuda...BATIK KERİZZZZ SATIŞLARIDIR....
YOGGGGGG....ele şey olurmu yawww....diyenler coktu....şimdi öz gözleri ile görüp....ne dedigimi rahatca anlıyorlar....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
batık kerizzz satışları iki asamalı olur....kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösteraylar once yazmıştım.....SON FAZA GİRECEGİZ....O FAZDA....HEM DOLAR-TL DÜŞECEK....HEMDE BORSA....şimdi o faza girdik....bu fazın adı....kuzuda...BATIK KERİZZZZ SATIŞLARIDIR....
YOGGGGGG....ele şey olurmu yawww....diyenler coktu....şimdi öz gözleri ile görüp....ne dedigimi rahatca anlıyorlar....
1...İLK CALKANTIDA.....ZORA GİRMİŞ KERİZZLERİN MALINI....ARACI KURUMLAR ZORLA SATARLAR....
2....bu zorla satıslar....fiyatları asagı çekecegi üçün....yeni bi batık kerizzz gurubu oluşur....
3....son asamada ise....bunların malı satılır.....VE ORTALIK SESSİZLEŞİR....İŞLEM HACİMLERİ ESKİNİN DÖRTE BİRİNE İNDİMİ....bu diptir artık.
demek ki....NE ÖNEMLİ SİNYALMİŞ.....İŞLEM HACMİMLERİNİN.....ESKİNİN DÖRTTE BİRİNE İNMESİ....önemliymiş.YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
dikkatinizi bi noktaya daha çekeyim....BUDA COK ÖNEMLİ....bankacılık endeksi yıkıldıgında....yani bist 100....88 000 e çöndügünde....dolar bazlı endeksimiz.....2008 dibi olan 12 500 e inmişti....bugün BIST 100 87 000 YE ÇÖNDÜ.....emmme....DOLAR BAZLI ENDEKSİMİZ....15 000 DE....bak çıkmısız...düşmemişiz....BAK....YUZDE 20 ÇIKMIŞIZ....
NEYİ İDDİA ETMİŞTİM AYLAR ÖNCE....tl bazlı endekste düşüş hep son fazda olur....YANİ DOLAR-TL DÜŞERKEN OLUR DEMİŞTİM....
şimdi bu hisapta....dolar bazlı endekste 12 500 e inerek bi ikili dip yaparız....12 500 dolar endeks önemli.....gelelim benim 65 000 e....bu graficsel bi deger....BU DEGİŞKENDİR....
MİSAL DOLAR-TL.....BUGUNKİ DEGERİ....5.80 İSE....CARP 12 500 LE....NE EDİİİ....72 500 EDİYYY....65 000 deeelll....dolar-tl 5.2 olursa carp 12 500 le 65 000 olur....YANİ 65 000 OYNAK Bİ RAKKAMDIR....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
aynen..olacağı o...gundwane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterYalnız bu swap işinde bi yön var..
Bir nevi sigorta işi görüyordu..
Şimdi bu sigorta yüzde 25 e indi..
Yüzde 75 de MB nın üzerinde yanılmıyorsam..
Olası biryüksek döviz talebinde MB karşılayamazsa..
Ne olur..
Bu çözüm uzun süreli bir çözüm değil..
Birde bizim kiler B planı acaba yabancı fonlara hisse sattırıp sonra bunlarla hisse rallisine mi çıkmak..
Dün ve bugün kü düşüşler bankaları çokda fazla etkilemedi..
İlginç işler oluyor..
Yorum
-
Bu iyi olmadi %100 mal aldik simdi karalara bagladik baskan hani bayram sonu roketleyecektik.65 derse endeks sermaye yariya iner baskan..kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterdikkatinizi bi noktaya daha çekeyim....BUDA COK ÖNEMLİ....bankacılık endeksi yıkıldıgında....yani bist 100....88 000 e çöndügünde....dolar bazlı endeksimiz.....2008 dibi olan 12 500 e inmişti....bugün BIST 100 87 000 YE ÇÖNDÜ.....emmme....DOLAR BAZLI ENDEKSİMİZ....15 000 DE....bak çıkmısız...düşmemişiz....BAK....YUZDE 20 ÇIKMIŞIZ....
NEYİ İDDİA ETMİŞTİM AYLAR ÖNCE....tl bazlı endekste düşüş hep son fazda olur....YANİ DOLAR-TL DÜŞERKEN OLUR DEMİŞTİM....
şimdi bu hisapta....dolar bazlı endekste 12 500 e inerek bi ikili dip yaparız....12 500 dolar endeks önemli.....gelelim benim 65 000 e....bu graficsel bi deger....BU DEGİŞKENDİR....
MİSAL DOLAR-TL.....BUGUNKİ DEGERİ....5.80 İSE....CARP 12 500 LE....NE EDİİİ....72 500 EDİYYY....65 000 deeelll....dolar-tl 5.2 olursa carp 12 500 le 65 000 olur....YANİ 65 000 OYNAK Bİ RAKKAMDIR....
Yorum
-
Ben de aynı durumdayım... % 220 filan gibi krediyle birlikte gırtlak spot maldayım...Yarına herkesin düşündüğünün tersine herif ya da jöleli artık her kimlerse ciddi bir yukarı alım beklentim var...Yoksa epey daha faiz ödryecek gibiyim...e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBu iyi olmadi %100 mal aldik simdi karalara bagladik baskan hani bayram sonu roketleyecektik.65 derse endeks sermaye yariya iner baskan..
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-

O ZAMAN...O GRAFA....HAYDAR BOKU YEDİ YAZMISTIM....gecmişi tarıyorum bilgi notlarımdan...bulursam onuda asıcam....
NORMAL BORCTA....tüm macroeconomic ratiolar uyumludur....
ANORMAL BORCA GİRDİGİMİZ 2013 DE İSE....TÜM MACROECONOMİC RATİOLAR BOZLMAYA BASLADI....
bunnarı 2013 yazılarımda hep anlattım....

demekki haydarın sorunu....bu grafic....haydar 500 milyar dolar borclu....haydarın borcu....250 milyar olsaydı....SORUNU OLMAZDI...bu borcun faizini ödeyebilirdi.....şimdi haydar 500 milyarın faizini ödeyemiyor....bunu bilenlerde haydara artık BORC VERMİYORLAR...
PEKİ HAYDAR NASIL KURTULUR....işte bu kuzu nun yeni gündemi.....YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yorum
-
Globali hesab etmeden lokalde %100 veya kredili mala girmek ....aliak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterABD borsaları inişe nasıl, ne zaman, ne kadar (% ?)
gecebilir?
Trump'un gelişi;
ABD şirketlerine yaradı. Kârları ve hisse fiyatları tavanlarda.
ABD çalışanlarına yaradı. İşsizlik dip yapıyor.
ABD yönetimi gümrük v.s. hareketlerle dünyayı karıştırıyor.
Bu hareketleri fevrî mi?
Bir hesaba dayalı bilinçli çabalar mı ?
Simülasyonlarını gerçekçi yaptıklarını varsayarsak borsalarında önumüzdeki yıllarda ciddî düşüşler bekleyebilir miyiz?
Doların rezerv para niteliği kalkabilir mi ?
ABD'nin bu hamlelerine enerji ihracatcısı ülkelerin bir kısmı ürünlerini farklı paralarla satarak doları, dolayısıyla da ABD'yi sarsabilir mi ?
SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu nasıl mantık ?
Borsacı her zaman yedek mermisi olan adamdır.
Kumarbaz ise bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüsünde batar.
Vah ki ne vah ?
SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
Yorum