önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • stefano
    Aktif
    • 13 Kasım 2008
    • 229

Bilen arkadaşlardan bilgi almak istediğim bir konu var.

Malum çeşitli fonlar var. Son dönemde tlnin bir kısmını bunlara yatırdım. Mevduatta faiz oranının günlüğü hesaplanıyor ve %15 stopaj kesilerek vade sonu hesaba yansıtılıyor.

Fonlarda ise o günün değeriyle alım değeri arasındaki rakamdan %10 stopaj kesiliyor diye biliyorum.

Fakat fonlarda birde "Fon Yönetim Ücreti" adı altında yıllık bir oran var. Bu %10 stopaj dışında ayrıca böyle bir ek kesinti yapılıyor mu, yoksa bu ücret fonun günlük rakamı içine mi dahil oluyor ? Yani %10+yönetim ücreti şeklindemi oluyor.

Eğer ek kesinti yoksa bazı risksiz fonlar mevduattan daha iyi performans sağlıyor, ama aksi durum varsa hesabı tekrar yapmak lazım. Fonları aldım ama daha satmadım açıkçası.

Yorum

• hocamurat2001
      Aktif
      • 26 Haziran 2014
      • 367

bizim bist lsvegas kumar masasına dönmüş resmen 10 dkda 4000 ouan göç 5 dk 2500 puan çık vaaavvvvv

Yorum

• raistlin39
        Katılımcı
        • 21 Temmuz 2016
        • 171

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sn.Kuzu, Bugün tüm zamanların işlem hacmi kırıldı.YF 470 mio TL mal aldı ama piyasayı tutamadı.Ben 123.250 short açtım.Sabah karlı olanları kapamıştım.Kocaoğlan/Kochol/Celocan ve Bankalar geberik.Petkim bugün %15 ile endeksi tuttu.Ben ortalığın kan gölüne döneceğini düşünüyorum...Jöleli Reisten almış yetkiyi 150 mio dolar ile cirit atmaya çalışıyor YF dan.Doğrayacaklar onu...
        Sn. Kuzu,

Bilançolar iyi gelmeye devam ediyor. Bankacılık sektörü de zaten dipte sayılır. doların bu amansız çıkışı endeksi dolar bazlı düşürmeye devam ediyor(bu sabah itibariyle 16.500'ü gördü). böyle bir ortamda Hale Türk Hanım kan gölü beklese de, düşüş beklemek ne kadar doğru sizce. Short pozisyonda bekliyorum ama zarar kesmeyi düşünmeye başladım.

Şimdiden teşekkürler...

Yorum

• Hale Türk
          Aktif
          • 05 Haziran 2018
          • 318

Dünkü shortlardan sabah açılışta yine 3000 puan aldım viopta ama üzülüyorum ülkem için.Bizde sanayiciyiz 800 kişi çalışıyor fabrikamızda ve bugün akşam üzeri 150 kişi çıkarıyoruz işten.İşçi bunlar.Çok yazık ama çıkarmak zorundayız.İş alamıyoruz 3 aydır.

Yorum

• boş
            Aktif
            • 02 Aralık 2008
            • 253

raistlin39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Sn. Kuzu,

Bilançolar iyi gelmeye devam ediyor. Bankacılık sektörü de zaten dipte sayılır. doların bu amansız çıkışı endeksi dolar bazlı düşürmeye devam ediyor(bu sabah itibariyle 16.500'ü gördü). böyle bir ortamda Hale Türk Hanım kan gölü beklese de, düşüş beklemek ne kadar doğru sizce. Short pozisyonda bekliyorum ama zarar kesmeyi düşünmeye başladım.

Şimdiden teşekkürler...
            Forex kaldıraca açıkmı ? Bugün

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum

• Titrettin
              Aktif
              • 20 Aralık 2016
              • 318

bir kaç gün önce Dolar konusunda 1. balkan savaşı gibi olduk diyordum ama onda bile mücadele edildi. düşman çatalcada durduruldu. bu dolar tl karşılaştırması sanki ruslarla yaptığımz çeşme deniz savaşına benziyor. tüm osmanlı donamması sadece yanıyor ve öyle izliyoruz.

Yorum

• raistlin39
                Katılımcı
                • 21 Temmuz 2016
                • 171

boş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Forex kaldıraca açıkmı ? Bugün

forex piyasasında işlem yapmıyorum sn boş. forex piyasası hakkında bilgim yok. viopta pozisyondayım.

Yorum

• e.yegen
                  Tecrübeli
                  • 05 Mart 2009
                  • 530

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

raistling.....bundaki üst ve alt cızgıları kullan....dolar endeks nedeniyle....ortası 18 000 dolar endekstir....

Bu longcu dograr....hemide shortcu dograr....her müşteri velinimettir grafı....hep yelpazedir....

kene tır yükler....parayı ikiye katlar....süresi 1 ila 3 aydır....üçüncü çeyrek bilancolari bekler....eylülü yani...kene amacı bu bilancolarda....şirketlerin dolar-tl dalgalanmasi nedeniyle zarar acıklıyacagı hesabıdır....her sirket zarar acıklarsa yüzde 10 düşer...buda borsayı tl de yüzde 10 çökertir....kene de tirlari yükler gider....hisap bu....temel analiz...

bu yelpaze ise.....kisa vade furusma....fur-kac üçündür....

Misal...papaz breon bırakıldı hubarı hurrraaa yelpaze üst cızgı 98 000....papaz breon bırakılmadı hurraaa yelpaze alt cızgı....92 000....ve fekaattt...bunnar önemli degildir..görüntülerdir....üçüncü ceyrek bilancoları acıklanınca....realite hükmeder.....
                  92.000 çalişti kuzu başkan yine bildin şapka çikartiyorum biz yine acele ettik

Yorum

• egelii
                    Tecrübeli
                    • 25 Ağustos 2011
                    • 2961

bu yaz gününde tatil arasında 6bin point cepte
                    allah bin bin bereket versin
                    dolarda gidiyeahh

Yorum

• Hale Türk
                      Aktif
                      • 05 Haziran 2018
                      • 318

Hale Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sn.Kuzu, Bugün tüm zamanların işlem hacmi kırıldı.YF 470 mio TL mal aldı ama piyasayı tutamadı.Ben 123.250 short açtım.Sabah karlı olanları kapamıştım.Kocaoğlan/Kochol/Celocan ve Bankalar geberik.Petkim bugün %15 ile endeksi tuttu.Ben ortalığın kan gölüne döneceğini düşünüyorum...Jöleli Reisten almış yetkiyi 150 mio dolar ile cirit atmaya çalışıyor YF dan.Doğrayacaklar onu...
                      Kan gölü...💁

Yorum

• e.yegen
                        Tecrübeli
                        • 05 Mart 2009
                        • 530

Interneti yavaşlattilar adamlar dipten aldilar yine yabanci saati dolari hisselere bastilar

Yorum

• oxford
                          Tecrübeli
                          • 03 Kasım 2013
                          • 467

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          çok sıkıştırıyor dostlarım....2013 de....DOLAR-TL 4.60 A gidecek dedin....bundan sonrası ne oluru yazmadın....yazmıyorsun niye...

ENFLASYON un kemikleşmesini bekliyorum.....TURKİYENİN KALKINMA MODELLERİ VAR....

YAZAYIM BİRAZ....

1995 İLA 2002 ARASI....YÜKSEK ENFLASYONLA KALKINMA....dolar-tl bunda heryıl 1.75 katına cıkar....

2002 İLA 2013 ARASI.....SIFIRA YAKİN SABİT ENFLASYONLA KALKINMA.....DOLAR-TL bunda sabit....

henuz erken....ama eger turkiye....YUKSEK ENFLASYONLA KALKINMAYI SECERSE....

dolar tl için milat 4.60 dır....bunun üstü yüksek enflasyondur....henuz tam belli degil...fekattt 5.40 olduk...

o zaman tahminlerimi yazayım...

dolar tl.....temmuz 2018 de.....4.60 dı...

dolar-tl.....temmuz 2019 da.... 8.05 olur....

dolar-tl.....temmuz 2020 de....14.08 olur....

dolar-tl.....temmuz 2021 de....24.64 olur....

bag size ne dedim....usaglar beni yazmaya zorlamayın dedim....BIYIR.

BORSA ENDEKSİ....dolar*tl 4.60 iken kactı....90 000 di...

borsa......temmuz 2018 de 90 000 di....

borsa......temmuz 2019 da....135 000 olur...

borsa......temmuz 2020 de....235 000 olur...

borsa......temmuz 2021 de....410 000 olur....bak baslıgımda bosuna 300 000 yazmamısım...hisapla yazmısım.
                          herhal bu olacak hiperenflasyon..hem dolar çıkacak hem borsa...emme bu dolarla eyl
                          l de 3. çeyrekler nasıl gelecek de çıkacak bilmiyorum..

Yorum

• e.yegen
                            Tecrübeli
                            • 05 Mart 2009
                            • 530

Hisseler bedava oldu artik yabanci yüksek kurdan döviz bozup saldirir hisselere ilerleyen günlerde

Yorum

• egelii
                              Tecrübeli
                              • 25 Ağustos 2011
                              • 2961

e.yegen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Hisseler bedava oldu artik yabanci yüksek kurdan döviz bozup saldirir hisselere ilerleyen günlerde
                              5.80 den garan a talibim

Yorum

• boş
                                Aktif
                                • 02 Aralık 2008
                                • 253

egelii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                5.80 den garan a talibim
                                Hiç sanmam, bir ışık varda karşıdan gelen tırın ışığı sanki

Yorum

Working...
                                X

Debug Information