önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Haa misak-ı milli içinde musul kerkür de vardı sanırsam..
    Haa buraları alırım petrolü çıkarırım satarım petrol bağımlılığından kurtulurum dersen
    işte o zaman dolar 2 tl
    borsa 300.000 olur

onun dışında da hiiiiçç bişi olmaz..

Yıllardır yazarım petrol olmadığı sürece TR 2 ileri 1 geri gider gelir..
    Ne zaman musul kerkük bizim kontrolümüze geçer bizim petrolümüz dünya piyasalarına girer TR lig değiştirir.

Yorum

• kuzu
      furuşan akıncı
      • 11 Aralık 2008
      • 13961

sevgili gundwane....

ekonomi ayrı....turkiye yi parcalamaya calışmak ayrı seylerdir....

ekonomi.....bu tüm gelişen ülkelerde aynıdır....önce onlara DOLAR borc verip....onları kendine pazar yaparsın mal satarsın...sonra DOLARLARI geri cagırıp onları krize sokar ve ütersin....BU BİR BİLİMDİR...KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ baslıgı altında 20 yıldır anlatıyorum bunu...tüm gelişen ülkeler bu durumdadır....

politika ise....suanda turkiyeye uygulanan....bölmek...halkı birbirine düşürmek filan...ERDOGAN ın feto darbesinden sonra...ATATURKCU bir dış politikaya sarılmış olmasıdır....SURİYE suanda tekrar kendini toparlıyor....zionist proje çöküyor...bunu ERDOGAN VE PUTIN saglıyor...görünene bakma...sonuclara bak....bu nedenle ERDOGAN a düşmanlar....SURİYEDE çark etti diye...BOP u yırttı attı diye.
      YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

• winvob
        Katılımcı
        • 03 Mart 2009
        • 109

Aynen dediğin gibi Kuzum.

Sevgili gundwane,
        Atatürk neden Atatürk olabildi?

Sevr'i yırtıp attığı,emperyallere diz çöktürdüğü için.
        Atatürk sonrası neden tekrar emperyallerin kucağında bulduk kendimizi?

Hatırlarsan Kuzum ne demişti?
        Tayyip Bey herkesden çok Atatürkçü olacak.
        İşte bunun sancıları, şu an yeniden emperyallerle yaşadığımız savaştan kaynaklanıyor.

İki seçenek var:

Ya artık dincilerin de tu kaka dedikleri Atatürk ve Cumhuriyete sarılmayı seçmenin bedelini ülke olarak biraz zorluklarla da olsa ödeyeceğiz.

Ya da hala emperyallerin kapısında aşağılanarak süründürülüp,ülke iç savaşa sokularak,Kıbrıs elden giderek,3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz kuşatılarak ve sonrasında da neler olabileceğini bileceğiz.
        Erdoğan'ın da başına gelen 15 Temmuz musibeti ile Türkiye yeni rotasını çiziyor artık...Saçma gelebilir ama bu ''DEVRİM'' dir.

Yarım kalmış Atatürk devrimini bunlar mı gerçekleştirir pek bilemeyiz ama Atlantik partileri CHP ve İYİ parti ile bunlar gerçekleşemez.

Tayyip Bey,üretim ekonomisini de keşfettiğinde kim takar artık ''DOLAR'' ı.

Geleceğimiz Avrasya'da...Ben değil Atatürk söylemiş.

Yorum

• freeyourmind
          Katılımcı
          • 12 Mart 2016
          • 198

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          evet hale....

aynen böyle....seçim bitti....artık hepimiz tek yumruk olarak ERDOGAN ın ardında durmalıyız.....yabancı basın...yerli işbirlikçiler...turk halkını bölerek....suriye halkına çevirip iç harb fıstıklıyacak HAREKETLERE giriyorlar....suriyeyede 2011 de aynen böyle yaptılar....suriye halkı bu ihanetini çok agır ödedi ve hala ödüyor....

biz TURKLER dış düşman belirdi mi....aramızdaki küçük anlaşmazlıkları DERHAL UNUTAN VE BİRLEŞEN BİR MİLLETİZ....bosuna cabalıyorlar....TARİH TURKUN BU ÖZELLİKLERİ İLE DOLUDUR.

demokrasi yok...efendim diktatörlük....efendim tek adam...bu trasları sık görecegiz...demokrasi yokmus...lem ipne seçim olduya işte...halk ERDOGAN ı seçti işte...hiyle yok...dubara yok....HALK SECTİ...bu demokrasi işte....demokrasi senin istediginin seçilmesi mi....

aman haaa usaglar....uyanık olun....BU ÜLKE BİZİM....sakın kendinizi yabancı ve yerli işbirlikçi çıkışlara kaptırmayın....sonu SURİYEDİR....gözlerinizi dört açın...bi dahaki seçimde ERDOGAN ı secmezsiniz....oraya kadar...sakın doldurusa gelmeyin....
          Kuzu hocam sana saygım sonsuz ama şaşırdım açıkçası.
          Demokrasi sadece seçim midir yani. Seçim yapılmayan ülke mi var. Ben sana söyleyeyim maalesef ülke tam bir faşist tek adamlığa doğru yol alıyor. :( Sen uzaktasın belki oradan hissedemiyorsun...

Yorum

• starred messages
            Yeni Üye
            • 05 Ocak 2018
            • 44

evet hale....

aynen böyle....seçim bitti....artık hepimiz tek yumruk olarak ERDOGAN ın ardında durmalıyız.....yabancı basın...yerli işbirlikçiler...turk halkını bölerek....suriye halkına çevirip iç harb fıstıklıyacak HAREKETLERE giriyorlar....suriyeyede 2011 de aynen böyle yaptılar....suriye halkı bu ihanetini çok agır ödedi ve hala ödüyor....

biz TURKLER dış düşman belirdi mi....aramızdaki küçük anlaşmazlıkları DERHAL UNUTAN VE BİRLEŞEN BİR MİLLETİZ....bosuna cabalıyorlar....TARİH TURKUN BU ÖZELLİKLERİ İLE DOLUDUR.

demokrasi yok...efendim diktatörlük....efendim tek adam...bu trasları sık görecegiz...demokrasi yokmus...lem ipne seçim olduya işte...halk ERDOGAN ı seçti işte...hiyle yok...dubara yok....HALK SECTİ...bu demokrasi işte....demokrasi senin istediginin seçilmesi mi....

aman haaa usaglar....uyanık olun....BU ÜLKE BİZİM....sakın kendinizi yabancı ve yerli işbirlikçi çıkışlara kaptırmayın....sonu SURİYEDİR....gözlerinizi dört açın...bi dahaki seçimde ERDOGAN ı secmezsiniz....oraya kadar...sakın doldurusa gelmeyin....

tool to take screen snapshot

zor tabi bu işler. değişik durumlar var tabii. ben anlamam böyle işlerden.kafa odun baba.

saygılar.hörmetler.büyük küçük herkezin elinden öperim.Devletim bir tanedir.Hepimiz Devlet için varız NETEKİM . !!!!!

Yorum

• starred messages
              Yeni Üye
              • 05 Ocak 2018
              • 44

neyse...

konuyu tatlıya bağlayalım.

memleketin hali ...

Yorum

• gundwane
                Tecrübeli
                • 18 Ağustos 2011
                • 1921

sevgili gundwane....

ekonomi ayrı....turkiye yi parcalamaya calışmak ayrı seylerdir....

ekonomi.....bu tüm gelişen ülkelerde aynıdır....önce onlara DOLAR borc verip....onları kendine pazar yaparsın mal satarsın...sonra DOLARLARI geri cagırıp onları krize sokar ve ütersin....BU BİR BİLİMDİR...KAPİTAL AKUMULASYON PROSESLERİ baslıgı altında 20 yıldır anlatıyorum bunu...tüm gelişen ülkeler bu durumdadır....

politika ise....suanda turkiyeye uygulanan....bölmek...halkı birbirine düşürmek filan...ERDOGAN ın feto darbesinden sonra...ATATURKCU bir dış politikaya sarılmış olmasıdır....SURİYE suanda tekrar kendini toparlıyor....zionist proje çöküyor...bunu ERDOGAN VE PUTIN saglıyor...görünene bakma...sonuclara bak....bu nedenle ERDOGAN a düşmanlar....SURİYEDE çark etti diye...BOP u yırttı attı diye.
                Yok şimdi bi kere tatsızlık olmaz..Öyle bişi yok.
                Ben RTE ile Atatürk ü karşılaştırmam..
                Bu ne aşırı Atatürkçü olduğumdan veya olmadığından neden Reis ci olup olmadığımdan dır..

RTE batının oyununu bozuyorsa 16 senede DOLAR borcunu yaparken aklı nerede idi.
                Yerli milli herşeyin bozarken dağıtırken aklı nerede idi..
                Hala (çok klişe olacak ama ) köprü geçişleri dolara indeksli..Bari enflasyona endeks lede namın çıkmasın..
                Atatürk yerli ve millici idi..

Çok çok farklı lar..Yani burada sayfalarca tartışsam yine yetmez..

İkinci olarak..

Bunlarla zafer kazandık..
                Geçenlerde çok reis ci gençten bir eleman ile sohbetteyiz..nasıl övüyor süleyman soylu reis oy oy oy..
                batı matı..2 günde diz çöktürürüz şu bu..
                kim ki amerikaaa..

şöyle bi baktım
                elde iPhone
                gözlük ray-ban
                altında adidas
                araç BMW.. baba inşaatçı

gerekirse şehit oluruz bilmem (bi yandan da caddeden geçen hatunları kesmecede haaa )
                dedim sen önce şu iphonu u bi ver bende 3 gün kalsın
                olmazzz dedi hınzır hınzır gülerek..

bu zihniyet ile mi batıya karşı zafer kazanacaz..
                baktım bedelli kovalıyo..
                bu ordu yerli ve milli değil dinsiz ordu darbeci ordu ben burada askerlik yapmam diyor..

Yorum

• gundwane
                  Tecrübeli
                  • 18 Ağustos 2011
                  • 1921

Reis belkide bop kaldırdı attı ama
                  çok geç kaldınnnnn derler..

Bu saatten sonra
                  Şeyini kaptırmışsın adamlara..
                  Faiz artırmasalardı hadi sıkı ise..
                  Neden artırdın..

O rusya çin şu bu arka çıksa idi gönderse idi dolarcıklarını bize..

Neden göndermediler..
                  Sahi katar ın adı geçmiyor..Paraları mı bitti..

hatta tam tersine ne var ne yoksa satmışlar..allah allah ..

Ne zaman dünyada Türk malları gezer
                  Ne zaman dünya markalarımız olur
                  Ne zaman bu ülke cari açık vermez fazla verir..
                  seni de dolarını da diyebilirsin..

yoksa öyle bop u attım idlib e girdim halepden çıktım..

olmaz..

hadi indirsinler faizi

dolar 7 - 8 10..

1 tl dolar gidişinde senin borcun 200 300 milyar TL oynuyor..
                  5 tl yürüse dolar..

Nerede o kadar TL..

Şirketlerimizin kar oranları meydanda..

amerika dan kopmuşuz da rusya çin şu bu..

RTE bakın geçen ezberden kuran okuyordu..
                  Ne diyor Kuran..

Bunların hepsi aynıdır..
                  Onların dinine girmediğiniz sürece size karşıdırlar..

Amerikadan kurtulduk da rusya ile ortağız ne değişti...mesela..

Yorum

• gundwane
                    Tecrübeli
                    • 18 Ağustos 2011
                    • 1921

kerkük musul..
                    dünyanın yanılmıyorsam en kaliteli petrolleri çıkıyor bu bölgede..
                    çök buralara..
                    genişlet sınırlarını (çöle doğru değilde)
                    hem kendin kulan hem petrol satıcısı ülke haline gel..
                    haa savaşırlar…

misak-ı milli de bu 2 side vardı..
                    atatürk hamle yapar..
                    ingilizler savaşırız der..

bitik bir ordu ile olamazdı..
                    çekiliriz..

şimdi savaşarak veya siyasi oyunlarla..
                    geçir eline o bölgeleri..
                    yapabilir misin..
                    bütün dünya tepene çöreklenir..

kolay değil..

peki üretim yap icat arge şu bu..
                    nerede o gençlik..
                    eğitim mi kaldı..

gençlerimizin hali malum..
                    eğitimi bitirdiler..

atatürk zamanındaki okullardan çıkanlar dan ABD ye üni ye gidenler 3. sınıfdan başlıyordu..
                    bakınız oktay sinanoğlu..

babm 33 lü idi..
                    o da aynı şeyleri söylerdi..
                    liselerde çok ciddi eğitim vardı der..
                    üni ler de keza..

Yorum

• gundwane
                      Tecrübeli
                      • 18 Ağustos 2011
                      • 1921

Üzgünüm biraz sert ifadelerle yazdım da..
                      İşimiz çok zor çokkk
                      Duvar ne yana eğikse o yana yıkılır..

Yorum

• serapsuna19
                        Katılımcı
                        • 21 Haziran 2015
                        • 116

Gerçekleri çok sert ve acı bir şekilde suratımıza çarpmışınız, Sayın Gundwane ama şöyle biraz düşününce, bize yıllarca okullarda anlatılan "jeopolitik önemimiz " den başka birşey yok herhalde elimizde. Borsa hakkında ne düşünüyorsunuz 2018 yılı için.

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• Domel
                          Yeni Üye
                          • 07 Mart 2016
                          • 9

Ataturk ve RTE’i ayni cumle icinde kullanmak hic ama hic yakismadi. Gizli gizli bize RTE reklami yapiyorsuni gibi.
                          O kim ulke icin civi cakmak kim. Birileri zorla alin burasi sizin demedikce bunlarin memleket icin icraati sifir. Ulkeyi baskasi degil bizzat akp parcaliyor. Sagcisi solcusu da ayni poku yiyip canak tutuyor.
                          Haydut devlet olduk ciktik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum

• bridge
                            Katılımcı
                            • 22 Haziran 2009
                            • 74

Guzum sen Geopolitics işine girme batacan
                            Ortaokul kahramanlık öyküleri gibi değil dünya. Hele bu ülke var ya hiç tanımazsın.
                            Resmi tarih dışına çık , bağımsız yayın oku felan ama RTE yi bize anlatma.
                            Ben anlatırsam millet de dökülür ağlamaktan.

Yorum

• winvob
                              Katılımcı
                              • 03 Mart 2009
                              • 109

Sevgili arkadaşlar,

Burada kimse RTE nin şakşakçılığını yapmıyor deyip şöyle devam edeyim.

---Partiler niçin vardır?
                              Temel olarak kendi ideolojilerini hükmettirebilmek için kurulmuşlardır.

---Siz bir partinin nesine bakarak oy verirsiniz?
                              Genelde genetiktir...anadan babadan gördüğümüz şekilde oy kullanırız....Hiç ''Parti Programını'' okurmuyuz? Asla.

---Sağcılık,Solculuk vardır...nedir bu kavramlar bilirmiyiz peki!!!

Adalet,özgürlük,eğitim,iş,güvenlik vb. ortak çatı altında her iki kesimde de olmazsa olmazdır...Çünkü bunlar ideolojiye girmez...Hayatın kendisidir bunlar.

Sol taraf için ''sosyalistlik,kamuculuk,eşit bölüşüm,tam bağımsızlık vb...bir de dinsiz derler''...uzatmaya gerek yok.

Sağ taraf için de ''içine ne katsam bilemedim şimdi''...var da var yani...2 temel unsur

1-Özelleştirmecidir.
                              2-Liberaldir...''Onların verdiği kadar mutluluğu ve zenginliği alırsınız. Belirleyici onlardır. Özgür olduğunuzu hissedersiniz. İşiniz vardır veya şirketiniz size bir refah sağlıyor sanırısınız. Oysa bu bir aldatmacadır. Sermaye egemenliğinin dikkatini çekmiyorsanız ve onu rahatsız etmiyorsanız, mesele yoktur. Aksi halde her şeyinizi kaybetmeye hazır olun.''

Din de liberalizm içinde yaşam bulur.
                              Din kuralları kanaat etmeyi, tevekkülü, azla da yetinmeyi, itaati emrettiği için dinin bu yönünü liberaller yani servet kazanmak isteyenler, bu sermayeyi sağlayacak güce erişmek için dini kullanarak toplumları uyuturlar.

İşin özü ise:

Solculuk; anti emperyalizm yani tam bağımsızlık.
                              Sağcılık; emperyallerin uşaklığıdır.

Şimdi gelelim sevgili gundwane'in yakınmalarına.

Elbette dediklerinde haklılık payı var.
                              Kuzu'nun sana ilk verdiği cevapta, ''ekonomi ayrı,Türkiye'yi parcalamaya calışmak ayrı seylerdir.'' demişti.

Atatürk sonrası, hangi parti icazet almadan hükümet kurabildi.

Diyebilirsiniz ki Ecevit...Amborgaları ve krizleri yaşadık...sonra da düşürüldü.

RTE' e de bizzat en işbirlikçi olarak getirilen biriydi...Hem sağcılık, hem de dini argümanlar. Amerika'nın ve Batı'nın 100 yıldır uygulamaya çalıştığı planının bitirici adamı olarak ve özellikle de A.Gül...2015'e kadar da tıkır tıkır işledi.

2002 den 2015 e kadar ''DOLAR'' yerinde saydı...Küresl genişleme!!!Para bolluğu.
                              Bu para bolluğu olmasa idi 2002 senesi öncesi doların seyrine bir bakın...O zamanda kimse ne Çin ne Rusya Dolar göndermiyor, faizler %50-%100 arası, enflasyon da hemen hemen faizlere yakın seyrediyordu.

Şimdi bunlardan (dolardan,faizden) şikayetçi olanlar, Amerika namlularını Türkiye'ye çevirmiş vaziyetteyken söylendiğinde, öyle düşünmüyor olunsa bile emperyal destekçiliği yapılmış anlamına gelmez mi?

Bu ülkenin % 70 i sağcıdır...RTE'e de baştadır...Kuyumuzu kazan ABD karşıtlığı da şimdilerde % 90 ı geçmiştir.

Bu bir bilinç sıçraması mıdır?...Elbette öyledir.

Toplumları 5- 10 senede değiştirebilir misin?...Elbette hayır.

Şu an, % 50 üstü kitleyi peşinden sürükleyen RTE, bu yolda gittiği sürece, mevzilendiği yer ve duruşunu beğenmeyenler ne yapmasını isterler?

Ya da şimdi ki muhalefet partilerinin bu ülkeye ne verebileceğini düşünürler...Bu partilerin seçim beyannamelerini incelediklerinde PKK ve Fetö ile mücadelede ne dediklerinden haberleri var mı?

Sonuç 1;
                              Sağcılıkla,solculuk yer değiştirmiş...Solu temsil ettiğini söyleyen devşirilmiş CHP emperyallerin kucağında, sağı temsil eden AKP'de emperyallerle karşı karşıya.

Sonuç 2;
                              Partililerimizi ve partimizi iyi tanımadan, salt RTE düşmanlığına kanalize edilerek olaylara bakarsak inanın cambaza bak cambaza durumuna düşürülürüz.

Yorum

• bridge
                                Katılımcı
                                • 22 Haziran 2009
                                • 74

Hiç bir şey bilmeden nasıl da ahkam kesmeler
                                bu siyasetçiler ne anlatır merak ederdim şimdi tamam.
                                Al bak demokrasi ;

Bu anlık rapor.
                                Ülkeyi bölmek isteyen biri varsa o başta oturuyor.
                                Paranoid sendromlarınızı millete bulaştırmayın.

İki günde insan girişi yasaklanan bölgede yangınları siyonist , soros , illümünati rodshild falan mı yaptı ,
                                daha yazmayayım üzülürsünüz.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information