önce 50 000 ler sonra 300 000 ler....

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • gundwane
    Tecrübeli
    • 18 Ağustos 2011
    • 1921

Kuzu eurolarını getirip bizim bankalara yatırmaları TL yi düşürmez.
    eurolarını TL ye çevirmeleri düşürür diyeceğim ama aslında o da denizde kum..
    Anca hepsi getirse..
    Ama hükümetin kaçak güreştiğini (böyle abidik tedbirlerle) gören fonlar o euroları da yutar benden söylemesi..
    Para piyasalarında korkaklığın kokusunu aldılar mı kan kokusu almış köpekbalığı gibi üşüşürler.
    Korkaklıkla beraber aptallıkda diyelim..
    Birde Sen misal dolarlarını iran bankasına koyar mısın?

Yorum

• gundwane
      Tecrübeli
      • 18 Ağustos 2011
      • 1921

RTE batı dünyasında gitgide bir dictator ne yapacağını belli olmayan yaptıklarına bir mana verilemeyen gerçeklikten kopmuş bir lider olarak lanse edilmeyen başlandı...
      Batılıların düşünce tarzlarını iyi bilmek lazım.
      Bunun sonu Libya suriye ırak gibi olur..
      Baş aşşa dibe gidiyoruz..İmajımız sıfırlanmak üzere sonrada terrorist ülke insan haklarının çiğnendiği ülke olacaz..Önce ambargo ardından başka uygulamalar ardından malum.

Yorum

• cayata
        Katılımcı
        • 19 Ağustos 2011
        • 98

kuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        kuzu ekolunun farkı sudur....FORWARD THİNKİNG dir....gelecegi tahmin edip pozizyon almaktır....bu ekol...bosişlerle ugrasmaz....
        Abi Emeğin büyük, teşekkürler. BIKMIŞ geçende dolar öngöründen birini yazmıştı, kendimce cevabı verdimClick image for larger version

Name:	kuzu-1.jpg
Views:	1
Size:	177.7 KB (Kilobyte)
ID:	521273

Yorum

• ysf1
          Katılımcı
          • 04 Temmuz 2013
          • 197

benim ki öneri değil.teknik yaklaşım.yatırım tavsiyesi değildir.ya tutarsa teknik çalışmasıdır.Elliott +fibonasi+pu

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• akıncı
            Tecrübeli
            • 24 Nisan 2018
            • 616

cayata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Abi Emeğin büyük, teşekkürler. BIKMIŞ geçende dolar öngöründen birini yazmıştı, kendimce cevabı verdim[ATTACH=CONFIG]1035[/ATTACH]

gülmekten yıkıldım...

bu forumda 2013 yılında ikiside yazıyordu...

dolar 1.70 idi....

kuzu....dolar önce 2.20 sonra 2.80 sonra 3.20 sonra 3.80 sonra 4.60 dedi...müddet 4 yıl dedi...

babo....şiddetle karsı cıktı...hayal görüyorsun dedi....kuzu dolara bindi 1.70 den ilan etti....4.50 de indi ve birdaha binmem dedi....

peki niye gülüyorum....babo hep kuzunun 4 yıl gerisinde...kuzu grafı cızıyor....babo onu izliyor....GRAFİCTEN BASKA BİLGİSİ YOK.

Yorum

• moneybiz
              Katılımcı
              • 18 Kasım 2011
              • 90

BÖYLE ÖNERİLERİNİZİ....döşeyin usaglar.....
              100k USD'yi getirip, 5 sene bankada veya devlet tahvilinde tutana, 5. yıl sonunda ömür boyu oturum izni veya vatandaşlık vaadi.

1 senesi 5k USD'den ceza affı. Parayı öde cezaevinden çık. Bedelli askerlik varsa bu da olabilir.

Yorum

• Misafir

ytd.2013 yılından bu yana akılları nerdeydi acaba?tuketerek sürdürülebilir.büyüme nerde görülmüş.

Yorum

• labtek
                  Tecrübeli
                  • 11 Ekim 2009
                  • 505

herkez bi çözüm önerisi sunsun....bu devlet bizim....bu krizden nasıl cıkarız....

bi tane ben sunayım...EKONOMİK MODELDE OLMASI MUHTEMELLERDEN....

şuanda avrupada euro faizi sıfır civarı....6 milyon turk var....

hükümet deseki euro ları bizim merkeze yatırın FAİZİ YÜZDE 5.....kaç milyar euro gelir acep....

BÖYLE ÖNERİLERİNİZİ....döşeyin usaglar.....

TABİİ BU...euroya hucumu saglar....buna engel olmak üçün deseki....türk parasını korumak üçün...tl verip euro alana yuzde 10 vergi kodum.
                  Iyi pazarlar olsun... Kuzu, 6 milyon Türk`ün agzi cok yandi. Oradan umulan para gelmez. Göndereni zaten mimlerler... IMF yine bas taci sanirim. Ekstra özel vergiler mümkün.. Iyi de ne kadar daha? Benyamin ne derse o durum o...
                  Insana dürüstlük öğretmeyen hiçbir inanç ve felsefeye saygı duymuyorum...

"Kutsal kitaplarda çokça adı geçen "şeytan" gerçek dünyada size ahlâk dersi veren bir yobazdan başka bir şey değildir..."

NIETZSCHE

Yorum

• oxford
                    Tecrübeli
                    • 03 Kasım 2013
                    • 467

Banks and corporates in Turkey continue to have enough external funding to sustain a still widening current account. In contrast the government debt sell-off is larger. Rollover rates have fallen well below 100%

Yorum

• oxford
                      Tecrübeli
                      • 03 Kasım 2013
                      • 467

kuzu ekolunun farkı sudur....FORWARD THİNKİNG dir....gelecegi tahmin edip pozizyon almaktır....bu ekol...bosişlerle ugrasmaz....
                      IMF gelmeden hec bi iş duzelmez.ona gore düşünmeli bence.

Yorum

• oxford
                        Tecrübeli
                        • 03 Kasım 2013
                        • 467

Robin Brooks
                        â€

@RobinBrooksIIF
                        11 Tem

One story about Turkey is the falling Lira and weak BoP. But in many respects that story is a symptom, not the cause. The real story is that 2017 saw a government-led lending boom, boosting growth big time. The credit impulse has now turned negative, weighing on growth big time.

Yorum

• oxford
                          Tecrübeli
                          • 03 Kasım 2013
                          • 467

Özerk kuruluşlar yani merkez bankası Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlanmış. yabancı bunu nasıl algılar?

Yorum

• gundwane
                            Tecrübeli
                            • 18 Ağustos 2011
                            • 1921

IMF gelirse..
                            enflasyon altı maaş zammı
                            teşviklerin kalkması
                            vergilere zam..

gibi yandaş oy deposunun istemediği şeyler le birlikte gelir.
                            Kimse kimse bedavadan para vermez..

Yapılacak tek şey güvenin inşasıdır..
                            Diğer tedbirlerin hepsi dostlar alışverişde görsündür..
                            Kimseye yediremezsin..

sebze de meyve de devletin ..çiftçi ile son alıcı arasındaki toptancı halci şucu bucu ya (ki çoğu mafya) müdahele etmesi lazım..
                            enflasyon ile mücadele gerek..
                            maaşlar bir sene dondurulacak..
                            faiz bir daha artırılıp ses edilmeyecek..
                            kanal istanbul rafa kaldırılacak..
                            teşvikler tamamen kaldırılacak..
                            1-2 ayda toparlanır ama..

zor..

Yorum

• hocamurat2001
                              Aktif
                              • 26 Haziran 2014
                              • 367

Bana göre yapılacak iş borun işlenmesi için gerekli ekipmanların fabrikanın her ne ise işte teknolojik bakımdan TL ile acil inşa edilip seri üretime başlayarak yani diyelim işlenmiş bor piyasada 4 dolarsa örnek veriyorum 2.5/3 liradan piyasaya arz edip dolar darphanesini acilen fiiliyata geçirip tüm dünya piyasasını ele geçirmekle ancak atlatıldı çünkü zaten dünya rezervinin %85/90 nı zaten ülkemde

Yorum

• kuzu
                                furuşan akıncı
                                • 11 Aralık 2008
                                • 13961

dövüşmek yoook....sevişmek var....

incik ona cugabı ben veririm....nerede yazmış bunu twiterde....tweet ne demek...GUS GİBİM ÖTMEK DEMEK....her gus güzel öter mi....yooo ötmez...misal ceddimiz demişki....KARGA GİBİ ÖTME ULEN....ilave etmiş....gusbeyinli demiş....twitter bu nedenle adını twitter kodu....GUSLARIN ÖTTÜĞÜ YER ANLAMINA.....

BEN GUSMUYUM OLUM....twitterde öteyim....diyelim öttün....dogru öt deyyuuuzzz....

ne dedi guzu....böyyük yazayımda gör...karga zor görür....şok faiz artısı yaparsa merkez... direct yüzde 25.....dolar-tl önce 3.20 sonra 2.80....merkez sok faiz artısı yapmadı yüzde 16 yaptı...onuda dedim bele giderse...6 ya bile çıkar...dedim...

KARGA GUSU NEAPMIŞ....BASINDA VE SONUNDAKİ DEDİKLERİMİ ATMIŞ....2.80 İLA 3.20 Yİ YAZMIŞ.....ve melemiş....

incik karga melemez....kuzu meler....yani ben....karga öter....oda ötmüş.....ha ha ha

niye ötmüş....kasıntısı tutmuş....karga uyuzu kötü olur...eli kolu yok ki karganın gendini gasısın....benim kasımamı istemiş...

kasırım kasımasına emme....biraz uyuzdan ceksin sonra.....
                                YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Yorum

Working...
                                X

Debug Information