Mesutc İle mutlu trade (m&m)

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ubatu
    Katılımcı
    • 02 Haziran 2009
    • 189

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanılmıyorsam deniz taşımacılığına ilişkin endeks, BİST100 deki deniz taşımacılığı ile ilgili şirketleri etkiler
    Baltic Dry Endeks’i tamamen hammadde taşıyan gemicilik maliyetleri ile ilgili bir endekstir.
    Demir cevheri, çelik, kömür, çimento, bakır, kum, gübre, v.b kuru yük taşımacılığının göstergesi konumundadır.

Baltic Dry endeksini diğer ekonomik göstergelerden üstün kılan ise Spekülasyon imkânının olmaması, endekste revizyonun söz konusu olmaması, Manipüle edilememesi ve endeksin gerçek zamanlı olup her gün yenilenmesi.

Her gün 26 farklı rotada çeşitli malların taşıma fiyatları alıcı ve satıcıdan sağlandıktan sonra bunların tek bir endeks ile ortalaması alınıyor. Endekste sadece ham madde ve kuru yük taşıyan, sayıları belli olan gemilerin maliyetleri alınıyor.

Endeks’te mamul madde ve konteynır taşımacılığı yer almıyor.

Peki bu endeks nasıl yorumlanıyor,

Endeks hammadde taşıma maliyetlerini izlediğinden dolayı küresel ticaretteki keskin düşüşler durgunluğun daha da derinleşeceğini, yükselişler ise ekonomilerde canlanma olduğunu işaret ediyor.

Yorum

• eren@
      Tecrübeli
      • 24 Nisan 2008
      • 2344

CaptKUTERO>
      brent haftalık log.. kahverengi ve turkuaz trendlerini aşağıya kırdı.. destekte.. 106,35

Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• eren@
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2008
        • 2344

30 günlük fiyat yatırımcı için uygun değil Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) İstişare Kurulu Başkanı Haydar Öztürk, değerlendirmelerde bulundu

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) İstişare Kurulu Başkanı Haydar Öztürk, Borsa kortundan çıkarma ve ortaklıktan çıkarma konularına ilişkin yeni SPK düzenlemesi konusunda Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

Öztürk, 30 günlük ortalama fiyatın yatırımcı için uygun olmadığını ve halka arzdaki hassasiyetin ortaklıktan çıkarmada da olması gerektiğini söyledi.

Borsadaki fiyatların şirketlerin gerçek değerlerini yansıtmadığına dikkat çeken Öztürk, önceki uygulamaların kendileri için daha makul uygulamalar olduğunu belirtti.

Öztürk, "Hukuk kurulumuz küçük yatırımcıların talebini değerlendirecek. 30 günlük fiyat kamuya sağlalan bir hak değildir. Ortalama fiyat şirketin gerçek değerini göstermez" dedi.

Şirketlerin Borsa korundan neden çıktığını tartışmak gerektiğini belirten Öztürk, "Piyasa değeri defter değerinden 7 kat fazla olan şirketler var. Hukuk kurulumuz nasıl bir dava açılacağını inceliyor" şeklinde konuştu.
        Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• eren@
          Tecrübeli
          • 24 Nisan 2008
          • 2344

Bankalara 1 trilyon dolar verecek! AMB Başkanı Draghi, son kredi imkanı ile birlikte, bankalara yaklaşık 1 trilyon dolar ucuz fon sağlayabilir

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin son teşvik imkanının bankalara 700 milyar dolardan (950 milyar dolar) daha fazla ucuz fonlama sağlamasını bekliyor.

AMB Başkanı'nın hedefli borç verme programı, Bloomberg'in aylık anketine katılan 45 ekonomiste göre, planlandığı üzere, reel ekonomi için kredilerde önemli ölçüde artış getirecek ve aynı zamanda, finans sisteminde bol nakit kalmasını sağlayacak. Draghi, Mayıs ayındaki seçimlerden bu yana Strasburg'daki Avrupa Parlamentosu'nda yapacağı ilk konuşmasında konu hakkında bilgi verebilir.

AMB, şirketlere ve hanehalkına verilen kredileri, Euro Bölgesi'nin kırılgan toparlanmasında önemli bir zayıflık olarak nitelendirdi. Haziran ayında duyurulan daha geniş çaplı tedbirler paketinin bir parçası olarak, TLTRO programı olarak adlandırılan ve Draghi'nin bu ay yaptığı açıklamada nihayetinde 1 trilyon euroya kadar çıkabileceğini vurguladığı imkan, banka kredileri ile ilgili dört yıla kadar vadeli düşük maliyetli fon sağlıyor.

Dublin'de Merrion Capital başekonomisti Alan McQuaid, "Bu imkan büyük çaplı olmalı; para ucuz ve bankalar bu imkanı kullanmayı bir kusur olarak görmemeli," dedi ve "Bu durumda, Draghi'nin, 1 trilyon euronun yeniden finanse edilmesi ihtiyacının doğacağı 2018'e kadar bir sorunu olmayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Yorum

• ahilas34
            Bağımlı
            • 02 Kasım 2011
            • 1442

hayırlı haftalar arkadaslar

Yorum

• MESUTC
              KEYFE KEDER YAZAR
              • 22 Mayıs 2008
              • 4444

ahilas34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              hayırlı haftalar arkadaslar
              hOşceldun da
              Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• eren@
                Tecrübeli
                • 24 Nisan 2008
                • 2344

Citigroup 7 milyar dolar ödeyecek Citigroup, ABD soruşturmasında 7 milyar dolar ödemeyi kabul etti

Citigroup, 2008 finansal krizine giden dönemde sattığı mortgage destekli menkul kıymetler konusunda yürütülen ABD soruşturmasında 7 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Anlaşmanın bugün açıklanması bekleniyor.

4 milyar dolar ABD Adalet Bakanlığı´na ödenecekken 2.5 milyar dolar müşterilere ödeme olacak. 200 milyon dolardan fazla bir oranda FDIC´ye, 300 milyon dolar beş eyalet yönetimine ödenecek.

Hafa sonu imzalanan anlaşmanın görüşmeleri aylar sürmüştü.

Yorum

• ahilas34
                  Bağımlı
                  • 02 Kasım 2011
                  • 1442

80,000 devirmissiniz hadı hayırlısı

Yorum

• ubatu
                    Katılımcı
                    • 02 Haziran 2009
                    • 189

mesutc hocam alış veriş yokmudur

Yorum

• ubatu
                      Katılımcı
                      • 02 Haziran 2009
                      • 189

dyoby biriktirilebilir dedi bir arkadaş sence nasıldır durumu akşama inceleme yapabilirmisin,teşekkürler

Yorum

• MESUTC
                        KEYFE KEDER YAZAR
                        • 22 Mayıs 2008
                        • 4444

ubatu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        dyoby biriktirilebilir dedi bir arkadaş sence nasıldır durumu akşama inceleme yapabilirmisin,teşekkürler
                        Bakalım ama... bence hiç bakmayalım dostum... BİST 100 içindeki hisseler yeter bize
                        Yaw bugün siteyi ihmal ettim, unuttun işin doğrusu Yahu dostum sen skpe de yoksun seni bugün kaçak sanıyordum
                        Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.

Yorum

• ubatu
                          Katılımcı
                          • 02 Haziran 2009
                          • 189

MESUTC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bakalım ama... bence hiç bakmayalım dostum... BİST 100 içindeki hisseler yeter bize
                          Yaw bugün siteyi ihmal ettim, unuttun işin doğrusu Yahu dostum sen skpe de yoksun seni bugün kaçak sanıyordum
                          hocam skype açmayı unutuyorum ) burda da oluyorum ama dışarı çıkıyorum geç geliyorum falan neticede izlmede geçiyor işte

Yorum

• MESUTC
                            KEYFE KEDER YAZAR
                            • 22 Mayıs 2008
                            • 4444

Lokman hekimden söz ettim durdum, ilgi duyan olmadı sanırım, şimdi 3.21 tavan... tavan çözüldü ama... daha çok su kaldırır bu pilav

Yorum

• MESUTC
                              KEYFE KEDER YAZAR
                              • 22 Mayıs 2008
                              • 4444

iki hissem biri tavana biri taban gitti aynı anda; biri lokman ki tavana giden.... )

Yorum

• MESUTC
                                KEYFE KEDER YAZAR
                                • 22 Mayıs 2008
                                • 4444

3.06 dan ilave lokman aldım

Yorum

Working...
                                X

Debug Information