Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Citigroup bankalar için hedef fiyatını güncelledi Parantez içindeki rakam eski fiyat hedefleri. (önceki):
GARAN: 8,00.. (7,43)
HALKB: 16,40 .(14,26)
ISCTR: 6,10 ...(4,92)
VAKBN: 5,05 ..(3,94)
YKBNK: 4,40 ...(4,05)
Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .
gunluk bulten
bist100 endeksi hafta basindan itibaren devam eden yukselisini dun de %0.21 deger kazanarak devam ettirdi. Fed tutanaklari oncesinde dar bir bant icinde seyreden borsa istanbul’da, islem hacmi ise bir onceki gunun ve haftalik ortalamasinin uzerinde gerceklesti. Banka ve sanayi endeksleri sirasiyla %0.44 ve %0.75 oraninda yukseldi.
Brent petrol fiyatlari dun de 108.1$ seviyesine %0.6 oraninda gerileyerek, son 15 gunun 12’sinde dusus kaydetti. Abd 10-yillik tahvil faizleri ise saat 21.00’de aciklanan fed’in haziran ayina iliskin toplanti tutanaklarinin ardindan, %2.60 seviyesinden %2.55 seviyesinin altinda kadar geriledi. Bugun ise iki gun onceki kapanis degeri olan %2.56 seviyesinden islem goruyor.
Fed’in dun aciklanan tutanaklarinda, halihazirda 35 milyar$ olan varlik alimlarini, agustos ayinda para politikasi toplantisi bulunmamasi nedeniyle, temmuz ayinda 10 milyar$, eylul ayinda 10 milyar$ ve ekim ayinda da 15 milyar$ olacak sekilde, onumuzdeki uc toplantida sonlandiracagi belirtildi. Tutanaklar, fed'in hedef faiz oraninda taban ve tavan belirlemek icin gecelik repo kontratlari ve bankalarin rezerv fazlasina odenen faizi birlikte kullanmayi planladigini ortaya koydu. Ayrica fomc uyelerinin ilimli ekonomik buyumenin surecegi, issizlik ile enflasyonun da fed'in koydugu hedeflere dogru kademeli olarak ilerleyecegi yonundeki beklentilerini koruduklari gozlendi. Her ne kadar piyasalarda 2015 yili ortasinda beklenen faiz artirimina iliskin net bir ipucu tutanaklarda yer almasa da finansal krizle mucadele kapsaminda uygulamaya baslanan politikalardan ne sekilde cikilmasi gerektigi konusunda etrafli tartismalarin yapildigi ortaya cikti.
Bugun asya borsalarinda japonya’da aciklanan makine siparisleri verisinin oldukca zayif gelmesi sonrasinda %0.42 ekside islem goren nikkei endeksi disinda, genel olarak olumlu bir gurunum mevcut. Abd vadelileri %0.10 ekside seyrediyor, avrupa borsalarinin ise %0.10 artida acilmasi bekleniyor.
Yatirim finansman menkul degerler a.s.
**raporun tamami ekteki dosyada bulunmaktadir***
yasal uyari
burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri “yatirim danismanligi”
kapsaminda degildir. Yatirim danismanligi hizmeti, araci kurumlar, portfoy
yonetim sirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile musteri arasinda
imzalanacak yatirim danismanligi sozlesmesi cercevesinde sunulmaktadir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarin kisisel
goruslerine dayanmaktadir. Bu gorusler mali durumunuz ile risk ve getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan
bilgilere dayanilarak yatirim karari verilmesi beklentilerinize uygun
sonuclar dogurmayabilir.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti sermaye piyasası kurulu tarafindan yayimlanan seri:v,no:52 sayılı "yatırım danışmanlığı faaliyetine ve bu faaliyette bulunacak kurumlara iliskin esaslar hakkında tebliğ" çerçevesinde aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Yapılacak teknik ve temel analizin kişiden kişiye farklılık arz edebileceği bu analizlerde yapılan öngörülerin gerçekleşmeme olasılığının bulunduğu dikkate alınmalıdır.
Vobda bu resme göre ben kısa alırda yukarı isterse o zaman bir daha değerlendiririm ..
Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .
Irak’ta yaşanan kaos, ülkenin bölüneceği konusunda tartışmaları beraberinde getirdi. Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ülkenin birkaç ay içinde referanduma giderek “kendi kaderine karar vereceğini” söylemesinin ardından bağımsız Kürdistan kurulacağı tartışmaları da gündeme geldi.
Ülkenin bağımsızlığa kavuşmasıyla birlikte kendi para birimini kullanmaya başlayabileceği de tartışılıyor. Bu tartışmalar arasında internette “sahte” Kürt para birimi tasarımları dolaşmaya başladı. Bu tasarımların bazıları 2011 yılına kadar gidiyor.
Rudaw sitesinin haberine göre işadamları şimdiden Kürdistan parasının tasarımının hazır olduğunu belirtti. Ancak yetkililer yaptıkları açıklamalarda şimdilik bu söylentilere kulak asılmamasını belirtiyor.
KRDMB de 3.10-3.11 den işlem görmekte, 3.10 dan ilk alımımı yaptım, ipeke de 2.66'dan ek alım yaptım
dün 15.15
KRDMB 3.18
Alttaki Saatlik resme göre ben Long olmam gerek ama ben macera arıyorum
değer verdiğim Mustafa Süme kardeşimiz der ki 9,58+ haftalık kapanış görüp alımların kuvvetini izleyelim. %20-25 arasında prim potansiyeli taşıyor.
GARAN #ISCTR #HALKB #VAKBN görünümlerini değiştiren CitiGroup 1-9 Temmuz alım-satım işlemleri .
trade'de neleri dikkate alacağız PİN kardeşimizin görüşleridir ..
1-şişkin para arzı dolayısıyla artık dünyada, gelişmiş piyasa/EM korelasyonu ve metalar arasında korelasyon ve etkinlik aramayacağız
2-Özellikle TR spot piyasasının bir geçiş döneminde olmasından dolayı, şirket tahtalarındaki volatilite ve yüklü giriş çıkışlara hazır olacağız
3-MB nın ne olursa olsun güçlü, kendisini mudafa etmk zorunda olan bir A.Ş olduğu düşüncesyle faiz, döviz hareketlerni buna göre değerlendireceğiz
4-işlemleri, sahip olduğumuz portfoyun beklentisi ve risk algısına göre devam ettirme yolundan HİÇBİR zaman ayrilmayacağız
5-haber, data, TV, yorumcu kirliliklerinde boğulmayacağız
6-domestik piyasada yeni oluşturulan enstrumalarla eskileri arasındaki etkileşimi ve yenilerin oturmuşluğunu inceleyeceğiz
7-özellikle yurt dışı emtia piyasalarındaki hareketler ile FED'in guvenilirliğini ve sağlamlığını izleyeceğiz.(ECB şu an önemli değil)
8-asıl amacımızın piyasaları tam anlamiyla cozmek değil,portfoy performansi olduğunu unutmayacağız.
9-bu yolda ilerlerken hayatın TRADE'den ibaret olmadığını,TRADE için muhakkak asıl hayatın kendisinden de feyz alınması gerektiğni bileceğiz
15 yıldır borsacının gördükleri, yaşadıkları ve tecrübeleri özetlemek istiyorum. Bu size bir kardeşinizden öğüt olsun..
Kişisel mantık.
1. Asla full mala girme.
2. Asla tek hisseye girme.
3. Asla dandik hisselere girme.
4. Asla tek sektöre yatırım yapma.
5. Asla panik yapma ve ekran seyretme.
6. Asla dip arama. Makul maliyetlen.
7. Asla tepe arama. Makul satış yap.
Pala'nın oyunu.
8.Endeksi yükselt, iyi haberlerle destekler
9.Endeksi düşür mek için, kötü haberlerle destekler.
8.Madde olurken, günlerce mal çıkar.
9.Madde olurken, günlerce mal toplar.
Genel,
10. Sabırlı ve disiplinli ol.
11. Tiyolarda uzak dur. Sen bile duymuşsan ,haber bilerek sana ulaştırılmıştır emin ol .Yoksa sen duymayacaktın. %98. Çok sağlam dayın varsa % 2 desin demek ki.
12. Herkesi ve herşeyi oku. Ama kimseye inanma ve güvenme.
13. Herkes satarken azar azar al. Günlere haftalara aylara yay gerekirse.
14. Herkes alırken azar azar sat.Günlere haftalara aylara yay gerekirse.
Yorum