
Terör örgütü PYD, Rusya ve ABD'nin desteğiyle Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Aziz-Cerablus hattı için diretiyor.
Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD, Halep’in kuzeyinde yer alan ve güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında Afrin ile Kobani’yi birleştirmek için Rusya’dan ve ABD’den de destek alarak iki yönlü ilerlemeye çalışıyor.
ABD öncülüğündeki koalisyonun ve Rusya’nın hava saldırılarından istifade eden örgüt, ittifak halinde olduğu bazı gruplar ile Halep’in doğusu Tişrin’den ve batısı Afrin’den Azez-Cerablus hattındaki muhaliflere harekât düzenliyor. Üstelik bu sırada DAEŞ de Azez’de muhaliflere saldırıyor.
DAEŞ DE VAR
Terör örgütü PYD koalisyonun hava saldırılarının ardından 27 Aralık’ta Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı’nı DAEŞ’ten aldı ve sonrasında Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içinde yer alan bazı Arap ve Kürt gruplar ile Tişrin Baraji’nin 9 km kuzeybatısındaki Ebu Kalkal bölgesine dayandı. Terör örgütünün hedefi Afrin ile Kobani’yi birleştirmek için Fırat’ın batısında DAEŞ’in kontrolünde bulunan Cerablus’a ilerlemek. Bunun için ikinci saldırı hattı olarak da Afrin’i kullanıyor. Kasım ayının sonundan bu yana PYD Rus savaş uçaklarının önünü açmasıyla Afrin’den muhaliflerin Azez’deki cephe hatlarına saldırıyor. Azez’de doğudan sızmaya çalışan DAEŞ ile mücadele eden muhalifler, bir yandan da Afrin’den saldıran SDG (yani PYD) ile çatışıyor.

















Yorum