Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Fatih Çekirge, hastanede Vanlı bir çocuğa gösterilen ilgili köşesine taşıdı.
Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, 'Abi, aha da Te-Ce kimlik No'm' başlıklı yazısında Haseki Devlet Hastanesi'nde şahit olduğu Vanlı bir çocuğa gösterilen ilgiyi yazdı.
Çekirge, bu yazısını neden yazdığını ise şu sözlerle açıkladı; "Surâda, Cizreâde çocukları Te-Ce diye bağırttıran, Türkiye Cumhuriyetiâni âTCâ diyerek aşağılamaya, yabancılaştırmaya çalışan o kafa için yazıyorum."
Fatih Çekirge'nin yazısından bir kısım;
Bir devlet hastanesinin acil servisinde...Vanâdan gelmiş, sıraya giren bir çocuğun sağlık memuruyla konuşmasını dinliyorum:âÇok ağrım var abi...
AHA DA TE-CE NUMARAM
Aha da Te-Ce numaram...âSağlık memuru çocuğun ağrıyan kalçasını muayene ediyor ve sonra yanındakine dönüp:âBarkod ver de sırayı alsınâ diyor...Memur bilgisayardan âTC kimlik Noâyuâ girip barkodu çıkarıyor...Hemen ardından âkalbimâ diyen bir başkası geliyor...
Sağlık memuru ona öncelik veriyor. İşaret parmağına oksijen ölçeri takıyor...
TEK BİR KÖTÜ MUAMELE YOK
Az sonra Vanlı çocuk da ekrandaki numarasını görüp içeri giriyor... Sabah 2 saat o acili izledim. Görevlilerde bir tek kötü muamele yok. Zaten her şey kamerayla kaydediliyor. Geçmiş günleri hatırlayarak çıktım oradan...
Şimdi, yılın ilk günü böyle acil servise neden gittim ve bunları niye yazıyorum?
SUR'DA CİZRE'DE ÇOCUKLARI TE-CE DİYE BAĞIRTTIRAN O KAFA
Çünkü...Surâda, Cizreâde çocukları Te-Ce diye bağırttıran, Türkiye Cumhuriyetiâni âTCâ diyerek aşağılamaya, yabancılaştırmaya çalışan o kafa için yazıyorum. Te-Ce dediğiniz bir kimliktir.. Ve içi boş bir kimlik değil, tam tersine devletin etnik kimliği, kim olursa olsun herkese sahip çıkmak için elinden geleni yaptığı bir kimliktir...
Yani polis aracını taşlarken çocuklara Te-Ce dedirtenler, İstanbulâda bir devlet hastanesinde Kürt kökenli olup da TC kimlik numarasını kullanan o çocuk açısından bunun sıradan bir harf kümesi olmadığını bilsinler diye yazıyorum.
Hakkari'de hamile kadın askeri helikopterle taşındı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde doğum sancısı çeken 23 yaşındaki kadının imdadına Mehmetçik yetişti. Hamile kadın helikopterle taşındı.
KÖYE HELİKOPTER GÖNDERİLDİ
Yolun kardan kapalı olması, bölgedeki kış şartları gözönünde bulundurularak bu durum önce kaymakamlığa, ardından da askeri yetkililere iletildi. Yapılan değerlendirme sonucu köye hemen bir helikopter gönderilmesine karar verildi.
Amerikalı ünlü para spekülatörü Siyonist George Soros'un Türkiye'de kimlere maddi yardımda bulunduğu tek tek sıralandı. İşte Soros'un Türkiye'de destek verdiği sözde vakıf ve derneklerin listesi:
İŞTE O LİSTE
"* Afrikalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma (Afrotürk) Derneği - Afro-Türk Renkler: Afro-Türk Kadın ve Çocukları Güçlendirilmesi, Sosyal Dayanışma ve Farkındalık Meydana Getirilmesi,
* Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu - Roman Hakları Forumu’nu (Romfo) Güçlendirme Projesi,
* Anadolu Kültür - Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu,
* Anadolu Kültür - Sosyal ve Ekonomik Olarak Dezavantajlı Üniversite Öğrencilerinin İhtiyaç Duydukları Maddi Kaynakları Sağlayacak Burs Programı,
* Bağımsız Araştırma Bilgi ve İletişim Derneği - Telgraflarda Sürgün Günlüğü,
* Bağımsız Sinemacılar Derneği - Acının İki Yüzü,
* Bellek ve Kültür Sosyolojisi Çalışmaları Derneği (BEKS) - Ermeni Gençlerin Post-Belleği Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma,
* Boğaziçi Üniversitesi - Türkiye’de Siyasetin Anlam Haritasını Çizmek: Tartışma Eksenleri ve Yorum Çerçeveleri,
* Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği - Türkiye Hapishaneler Enformasyon Ağı,
* Diyarbakır Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (DİSA) - Önce Anadili: Eğitimde Anadili ve Çok Dillilik,
* Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği - Geride Kalanlar,
* Güneydoğu (Turabdin) Süryani Kültür ve Dayanışma Derneği - Birlikteyken İyiyiz,
* Hrant Dink Vakfı - Anadolu’nun Kültür Mirasını Ortaya Çıkarmak ve Savunmak,
* İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği – Trans Hakları Projesi,
* İzmir Çağdaş Romanlar Derneği - Çocuklarına Gelinlik Değil Bezden Bebek Diken Roman Kadınların Kapasitesinin Güçlendirilmesi,
* KAMER Vakfı - Dünyayı Kadınlar ve Çocuklar Değiştirecek Projesi,
* Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği - LGBTİ’lerin İnsan Haklarının İzlenmesi Programı,
* Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği - Trans-İzleme: Türkiye’de Translara Yönelik Hak İhlallerinin Savunuculuk Perspektifiyle İzlenmesi,
* Koç Üniversitesi - Türkiye Seçim Araştırması 2015,
* Muş Kadın Çatısı Derneği - Çocuk İstismarına Dur De! 2,
* Ortak Gelecek için Diyalog Derneği – Doğruluk Payı,
* Pembe Hayat Lgbtt Dayanışma Derneği - 5. Pembe Hayat Kuirfest,
* Pembe Hayat Lgbtt Dayanışma Derneği - Adaletin T Hali,
* Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) - LGBT Eşitliğinin Altyapısını Oluşturmak,
* Suriye Can Derneği - Nusaybin Suriye Can Okulu,
* Toplumsal Duyarlılık ve Şiddet Karşıtları Derneği DUY-DER - Çocuklar İçin Mayın ve Çatışma Atıkları Eğitim Projesi - Doğubeyazıt, Pervari, Eruh Köyleri,
* Uluslararası Şeffaflık Derneği - Batı Balkanlar ve Türkiye’de Ulusal Şeffaflık Sistemi ve Yolsuzlukla Mücadele Gelişiminin İzlenmesi,
* YUVA Derneği - Suriyeli Mültecilere Destek Projesi,
* Zan Sosyal Siyasal İktisadi Araştırmalar Vakfı - Ezidilerin 73. Fermanı Şengal Soykırımı.
Yorum