Cafe ELİT
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
yabancilar çifte vatandaşlar %35 kontenjanla
elini kolunu sallaya sallaya üniversitelerin
istedikleri bölümlerine
bakhelorya ve yös sinaviyla
terlemeden sikilmadan yerleşip okuyabiliyor
ted kolejlerinden
"ib(uluslararası bakelorya )
getirenler sınavsız
veya yös denilen ygs den kat be kat basit
formalite sınavla
yök'de bu konuda herhangi bir şey yapmiyor aksine
yurtdişinda yükseköğrenime giden türk öğrencilerin
denkliklerini almalarini zorlaştirmaktan başka
.....bakolarya isyanı çıktı!

yök’ün geçtiğimiz yıl yurtdışındaki türk okullarında okuyanlara uygulamaya kalkıştığı ve habertürk’ün gündeme taşımasıyla son bulan ayrıcalıklı ve sınavsız üniversiteye geçiş için şimdi de ib, toefl ve sat sistemleri gündeme geldi. Yök’ün kktc’de bu yıl, türkiye’de ise seneye uygulamayı planladığı sistemi yök başkanı yusuf ziya özcan açıklamıştı.
4.7 milyon çocuğa haksizlik
“uluslararası bakalorya-ibolgunluk sınavı” ile üniversitelere sınavsız öğrenci alınacağını bildiren özcan, ib diploması olanlara kontenjan ayrılacağını vemezunların lys sonucuna bakılmaksızın üniversiteye yerleşeceğini söyledi. Türkiye’de ib eğitimi veren okullar incelendiğinde, 4 milyon 748 bin 610 öğrencisi olan 9 bin 281 devlet lisesi içinden sadece istanbul’daki mümtaz turhan sosyal bilimler lisesi’nde bu eğitimveriliyor.
sadece 30 kolej
sayıları 774’e ulaşan özel liseler içinde ise türkiye’nin yüksek öğrenim ücretleriyle dikkat çeken eğitimdemarka olmuş 30 lisesinde ib eğitimi verildiği ortaya çıkıyor. 30 kolejde ib okuyan öğrenciler için üniversitelerin kapısı sınavsız aralanmış olurken, bir tek devlet lisesi dışında bu olanaktan faydalanan okul bulunmuyor.
‘ithal sistem onur kirici’
türkiye özel okullar derneği başkanı cemgülan, bu sisteme sert tepki gösterdi: “türkiye’ye ait sınav sistemleri değil. Amerikalının yaptığı sat ve toefl’la ben üniversiteye niye öğrenci alayım? Bu çok onur kırıcı. Elâlemin yaptığı sistemle niye öğrenci alınsın? Ithal yöntemle öğrenci yerleştirmek türkiye’yi aşağılamaktır.”
‘yök eşit firsat sağlamali’
sistemin çokmasraflı olduğunu da kaydeden özel okullar derneği başkanı cem gülan, şunları söyledi: “ib uygulayacak olan bir okul kurmakta olan bir kişi olarak söylüyorum. Yök, bütün çocuklar için eşit imkân sağlamalı. üniversite için çılgınca bir savaş yapılıyor. çok küçük bir kesim istediği bölüme giriyor. Istanbul’daki ile hakkâri’deki çocuğa eşit şans tanımalısınız. Hakkâri’de ib eğitimi veren okul mu var? Hakkârilinin suçu ne?” gülan, “şu anda ilköğretimbaşarı puanı da, ortaöğretimbaşarı puanı da resmen sahtekârca satılıyor” diye konuştu.
international bakalorya (ib)
uluslararası bakalorya (ib), dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve 3 değişik gruptan oluşan bir sistem. Ib ilköğretim 1. Kademe türk ulusal eğitim sistemi’nde 1-5. Sınıflara yani 3-12 yaş grubuna uygulanır. Ikinci kademe, 11-16 yaş grubuna uygulanır. üçüncü kademe 16-19 yaş grubuna uygulanır ve uluslararası düzeyde üniversiteye girişi sağlayan dip lo ma verilir. 9 ya da 10. Sı nıf ta ib dip lo ma prog ra mı na hazırlık düzeyinde eğitim verilir. Diploma ingilizce, fransızca ya da ispanyolca olabilir.
işte ib'li okullar
ahmet ulusoy lisesi, aka koleji, ar-el koleji, ankara yüce okulları, bahçeşehir koleji, beykent koleji, bilkent üniversitesi hazırlık okulu, darüşşafaka lisesi, doğuş eğitim kurumları, enka okulları, eyüboğlu lisesi, özel bilkent lisesi, istek vakfı, istanbul community school, itü geliştirme vakfı özel ekrem elginkan lisesi, koç özel lisesi, kültür lisesi, ted ankara koleji, ted bursa koleji, tarsus amerikan koleji, tev inanç türkeş lisesi, zeynep mutlu eğitim vakfı özel kemer okulları, özel izmir amerikan lisesi, özel yüzyıl işıl lisesi, özel mef okulları, özel mef anadolu lisesi, özel marmara koleji, özel bilkent erzurum laboratuvar lisesi, beykent eğitim kurumları ile prof. Dr. Mümtaz turhan sosyal bilimler lisesi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber...a-isyani-cikti
Yorum
-
................Bu 1988 yılında getirilen sadece kayıtlı rakam
Üreme ile şu an 10 milyon olmuştur.
Suriyeden gelenler ise 3.5 milyon kişi
ve buda kayıtlı rakam en az 5 milyon vardır
on yıl sonra bebek mamasıyla vuruşan bu vatanını
satıp kaçanlarla birlikte 40-50 milyon olurlar
ekmek elden su gölden vergi yok fatura yok
ilaç bedava sağlık bedava
Türk milletinin derisi yüzülüyor bu haklardan
yararlanabilmek için ve 1 veya 2 çocuğunu
besleyebilmek için Özalın yanlış politikalarını bu gün
ampuller uyguluyor
TÜRK MİLLETİ UYANIK OLMALI

185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor
NEDEN KUZEY IRAKA KAÇMIYOR BU KIROLAR
İLLA BİZİM YAL TENEKELERİNİ YALAYIP KANIMIZI İÇECEKLER
MADEM TÜRKLER DÜŞMAN NE ....ZIN ...MI VAR BURDA
Yorum
-
...........
Meclis'te yasalaşan kanunla birlikte kayıp-kaçak bedelinin ödenmesine devam edilecek.
Yasalaşan kanun, sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Öte yandan; sosyal medya kullanıcıları, yasalaşan kanuna tepki gösteriyor.
Aylık 1 lira 20 kuruşluk elektrik faturasıyla
"balkonumu da klima taktıracağım"
diyen yüzsüzün paylaşımı görenleri çıldırtıyor.

http://www.ensonhaber.com/kayip-kaca...016-06-05.html

http://www.ensonhaber.com/hdplilerin...016-02-04.html
Yorum
-
.....PKK lıların evlere verdiği hasar karşılığı 1,5 tirilyon dağıtılıldı ....
Resimde devletden para sömüren,
fakat kapı önüne bomba döşenirken bilgi vermeyen nankörleri görmektesiniz
HARAM ZEHİR ZIKKIM OLSUN...

https://www.facebook.com/Bordo.Berel...type=3&theater
Yorum
-
-
.....
Yorum
-
...................
http://www.ensonhaber.com/devlet-bah...016-05-31.html
........
İran'ın Kerec kentinde bulunan Recayişehr Cezaevi'nde bulunan 7 Kürt tutuklu,
'ulusal güvenliği tehlikeye atmak' suçlamasıyla hakim karşısına çıkarıldı.
HEPSİ İDAM EDİLECEK
Mahkeme, söz konusu tutukluların kendilerini savunmak için
avukat tutmalarına izin vermedi ve 7 Kürt için idam karar verdi.
İran'da, ocak ayında da 5 Kürt, 'kasten adam öldürmek'
suçundan idam edilmişti.
http://www.ensonhaber.com/iranda-7-k...016-05-28.html
ASKER POLİS VE MASUM KANI İÇEN
VATAN HAİNLERİNE
YAPILACAK MUAMELE BUDUR
Yorum
-
-

PYD, Münbiç'in adını değiştirdi
ABD desteğiyle Münbiçi kuşatan terör örgütü PKKnın Suriye uzantısı PYD, şehirde özerklik ilanına hazırlanıyor.
Terör örgütü, şehrin adını da Kürtçede ölümsüz gelin anlamına gelen Mabuk olarak değiştirdi.
Yorum
-
yabancilar çifte vatandaşlar %35 kontenjanla
elini kolunu sallaya sallaya üniversitelerin
istedikleri bölümlerine
bakhelorya ve yös sinaviyla
terlemeden sikilmadan yerleşip okuyabiliyor
ted kolejlerinden
"ib(uluslararası bakelorya )
getirenler sınavsız
veya yös denilen ygs den kat be kat basit
formalite sınavla
yök'de bu konuda herhangi bir şey yapmiyor aksine
yurtdişinda yükseköğrenime giden türk öğrencilerin
denkliklerini almalarini zorlaştirmaktan başka
.....bakolarya isyanı çıktı!

yök’ün geçtiğimiz yıl yurtdışındaki türk okullarında okuyanlara uygulamaya kalkıştığı ve habertürk’ün gündeme taşımasıyla son bulan ayrıcalıklı ve sınavsız üniversiteye geçiş için şimdi de ib, toefl ve sat sistemleri gündeme geldi. Yök’ün kktc’de bu yıl, türkiye’de ise seneye uygulamayı planladığı sistemi yök başkanı yusuf ziya özcan açıklamıştı.
4.7 milyon çocuğa haksizlik
“uluslararası bakalorya-ibolgunluk sınavı” ile üniversitelere sınavsız öğrenci alınacağını bildiren özcan, ib diploması olanlara kontenjan ayrılacağını vemezunların lys sonucuna bakılmaksızın üniversiteye yerleşeceğini söyledi. Türkiye’de ib eğitimi veren okullar incelendiğinde, 4 milyon 748 bin 610 öğrencisi olan 9 bin 281 devlet lisesi içinden sadece istanbul’daki mümtaz turhan sosyal bilimler lisesi’nde bu eğitimveriliyor.
sadece 30 kolej
sayıları 774’e ulaşan özel liseler içinde ise türkiye’nin yüksek öğrenim ücretleriyle dikkat çeken eğitimdemarka olmuş 30 lisesinde ib eğitimi verildiği ortaya çıkıyor. 30 kolejde ib okuyan öğrenciler için üniversitelerin kapısı sınavsız aralanmış olurken, bir tek devlet lisesi dışında bu olanaktan faydalanan okul bulunmuyor.
‘ithal sistem onur kirici’
türkiye özel okullar derneği başkanı cemgülan, bu sisteme sert tepki gösterdi: “türkiye’ye ait sınav sistemleri değil. Amerikalının yaptığı sat ve toefl’la ben üniversiteye niye öğrenci alayım? Bu çok onur kırıcı. Elâlemin yaptığı sistemle niye öğrenci alınsın? Ithal yöntemle öğrenci yerleştirmek türkiye’yi aşağılamaktır.”
‘yök eşit firsat sağlamali’
sistemin çokmasraflı olduğunu da kaydeden özel okullar derneği başkanı cem gülan, şunları söyledi: “ib uygulayacak olan bir okul kurmakta olan bir kişi olarak söylüyorum. Yök, bütün çocuklar için eşit imkân sağlamalı. üniversite için çılgınca bir savaş yapılıyor. çok küçük bir kesim istediği bölüme giriyor. Istanbul’daki ile hakkâri’deki çocuğa eşit şans tanımalısınız. Hakkâri’de ib eğitimi veren okul mu var? Hakkârilinin suçu ne?” gülan, “şu anda ilköğretimbaşarı puanı da, ortaöğretimbaşarı puanı da resmen sahtekârca satılıyor” diye konuştu.
international bakalorya (ib)
uluslararası bakalorya (ib), dünyanın birçok ülkesinde uygulanan ve 3 değişik gruptan oluşan bir sistem. Ib ilköğretim 1. Kademe türk ulusal eğitim sistemi’nde 1-5. Sınıflara yani 3-12 yaş grubuna uygulanır. Ikinci kademe, 11-16 yaş grubuna uygulanır. üçüncü kademe 16-19 yaş grubuna uygulanır ve uluslararası düzeyde üniversiteye girişi sağlayan dip lo ma verilir. 9 ya da 10. Sı nıf ta ib dip lo ma prog ra mı na hazırlık düzeyinde eğitim verilir. Diploma ingilizce, fransızca ya da ispanyolca olabilir.
işte ib'li okullar
ahmet ulusoy lisesi, aka koleji, ar-el koleji, ankara yüce okulları, bahçeşehir koleji, beykent koleji, bilkent üniversitesi hazırlık okulu, darüşşafaka lisesi, doğuş eğitim kurumları, enka okulları, eyüboğlu lisesi, özel bilkent lisesi, istek vakfı, istanbul community school, itü geliştirme vakfı özel ekrem elginkan lisesi, koç özel lisesi, kültür lisesi, ted ankara koleji, ted bursa koleji, tarsus amerikan koleji, tev inanç türkeş lisesi, zeynep mutlu eğitim vakfı özel kemer okulları, özel izmir amerikan lisesi, özel yüzyıl işıl lisesi, özel mef okulları, özel mef anadolu lisesi, özel marmara koleji, özel bilkent erzurum laboratuvar lisesi, beykent eğitim kurumları ile prof. Dr. Mümtaz turhan sosyal bilimler lisesi.
http://www.haberturk.com/yasam/haber...a-isyani-cikti
Yorum
-
-
...........
Meclis'te yasalaşan kanunla birlikte kayıp-kaçak bedelinin ödenmesine devam edilecek.
Yasalaşan kanun, sosyal medyada tepkilere neden oldu.
Öte yandan; sosyal medya kullanıcıları, yasalaşan kanuna tepki gösteriyor.
Aylık 1 lira 20 kuruşluk elektrik faturasıyla
"balkonumu da klima taktıracağım"
diyen yüzsüzün paylaşımı görenleri çıldırtıyor.

http://www.ensonhaber.com/kayip-kaca...016-06-05.html

http://www.ensonhaber.com/hdplilerin...016-02-04.html
Yorum
-
...............Bu 1988 yılında getirilen sadece kayıtlı rakam
Üreme ile şu an 10 milyon olmuştur.
Suriyeden gelenler ise 3.5 milyon kişi
ve buda kayıtlı rakam en az 5 milyon vardır
on yıl sonra bebek mamasıyla vuruşan bu vatanını
satıp kaçanlarla birlikte 40-50 milyon olurlar
ekmek elden su gölden vergi yok fatura yok
ilaç bedava sağlık bedava