Lev-hal-şer-has vob-varant- hisse

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • leventaslan
    Katılımcı
    • 08 Haziran 2009
    • 166

PINSU da uyanmaya başladı..ben orda 6 ve 9 aylık bilançoyu görmek istiyorum..bu sebeple hiç al sata girmedim bu hissede..
    yanılıyorda olabilirim..
    Ama yanılmıorsam..iyi bi fiyata satarım..
    https://twitter.com/LEVENTASLAN91

Yorum

• leventaslan
      Katılımcı
      • 08 Haziran 2009
      • 166

Gözler ne durumda Aslı hanım..:-) akşam bi yorum alırım sizden

Yorum

• leventaslan
        Katılımcı
        • 08 Haziran 2009
        • 166

Politika faizlerinin değişmemesi bankaları etkileyecektir..
        Bu bankaların karlarında düşme olmayacağı anlamına gelir..ama merkez bankasından bu faizler ile para almayı becerebilen banka için geçerli tabii..

çünkü..merkez bankası her ne kadar politika faizini düşük tutsada..o faiz üzerinden verdiği para miktarını azaltıyor..unutmamak lazım.

Yorum

• linilsa
          Yeni Üye
          • 20 Ocak 2014
          • 16

bugün bol bol seyredi levent bey, ben doktora gidiyorum yarın sabah bu borsa bir şey olmazsa

Yorum

• eren@
            Tecrübeli
            • 24 Nisan 2008
            • 2344

cümleten hayırlı akşamlar
            Kopyaladıklarım çoğu sosyal medyada görüp istifadenize sunduğum resim yorum ve benzeriler 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 104.,107. ve 115. Maddelerinde de belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz .

Yorum

• linilsa
              Yeni Üye
              • 20 Ocak 2014
              • 16

size de hayırlı akşamlar eren@

Yorum

• leventaslan
                Katılımcı
                • 08 Haziran 2009
                • 166

Sıkıntı yok galiba.. %80 ihtimalla şu pozlara..sadece 5. pozları eklemek kalacak..
                80,600-83,700-83,800 bu vade..83,650 diger vade longlar devam...düşük maliyetle öbür vadeye atabildiğimi atmaya çalışacağım..

varant pozlar duruyor..
                DXDSP-0,10
                EKDBO- 0,02
                EKDCB- 0,14
                GADCJ-0,03
                GADCI-0,12
                OZDGF-0,27 ( Bu alt satlarla devam ediyor..gerçek maliyeti 0,16 kuruş)
                Görüldüğü üzere varantlardan külliyen zarardayım:-))
                Hisselerden PINSU ve FENER...ile yola devam..
                VARANT tan kazandıklarımla alınan fenerler ve DENCM ler satıldı...DENCM yi geri alacam..
                özet bu..:-))

Yorum

• linilsa
                  Yeni Üye
                  • 20 Ocak 2014
                  • 16

çok üzüldüm Levent Bey zararda olmanıza, umarım longlardan çıkartırsınız zararınızı...

Yorum

• leventaslan
                    Katılımcı
                    • 08 Haziran 2009
                    • 166

Hasan şu senin sistemin grafiğini..lütfedipte bide buraya koysan..nasıl olur?..:-)

Yorum

• ExclusivelyKARA
                      Yeni Üye
                      • 17 Ocak 2014
                      • 24

leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Hasan şu senin sistemin grafiğini..lütfedipte bide buraya koysan..nasıl olur?..:-)
                      [IMG][/IMG]
                      Money=Power=Respect

Yorum

• oxford
                        Tecrübeli
                        • 03 Kasım 2013
                        • 467

Kuzu USD 2.76 olur diyor. Sonrada MB nın bu faiz kararıyla yurtdışından döviz gelecek anlamı çıkar diyor......Eeeeee bu ne yahu şimdi...... O zaman USD neden artsın? Ben anlamadım bu yorumu..... Dolar 270 olduktan sonra mı döviz gelecek demek istiyor acaba?
                        leventaslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        bankacı değilim..bu standart sapma olayını bilmiyorum..ağırlıklı ortalamalardan sapmayı söylemiş galiba..ama emin değilim..
                        ama ondan sonra söyledikleri önemli bence..merkez bankası rezervlerinin geldiği noktada dövizde olanları çıkartmış..
                        1994 ve 2001..
                        bugün catedral de bizi sınava tabii tuttu..bi 38 rakamında diretti..orda net rakam 4 milyar gibi bi rakam..
                        brüt rezervlerin yarının altına indiğinde faizlerin geldiği noktayı örnek vermiş..
                        yani o faizi yükseltmese bile piyasada o faizler patlar diyor.

Yorum

• leventaslan
                          Katılımcı
                          • 08 Haziran 2009
                          • 166

meto15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Kuzu USD 2.76 olur diyor. Sonrada MB nın bu faiz kararıyla yurtdışından döviz gelecek anlamı çıkar diyor......Eeeeee bu ne yahu şimdi...... O zaman USD neden artsın? Ben anlamadım bu yorumu..... Dolar 270 olduktan sonra mı döviz gelecek demek istiyor acaba?
                          benim long oluş sebeplerimden birisi o işte..
                          şimdi olay şu..Akıllı para sürekli yer değiştirir..önce kendine bi yer bulur ve girer..girdiği yer diptir..sonra o para sebebiyle orası yükselir..ve çıktığı zaman orda işi bitmiştir..ve orası tepe olur..

şimdi nereler tepe olabilir?
                          Gelişmiş ülkeler..ve gelişmiş ülkelerin bonoları tepe..çünkü sıfır faizi vardı..bu para burdan çıkıyor..

gideceği yer yine gelişmekte olan ülkeler..ama bu ülkelere para geleceği zaman yeteri para kazanması lazım..
                          Herkes neden bahsediyor.yüksek faizden..bu yüksek faiz gelmeyecek..çünkü faiz yükselirse 2011 de satılan %11 civarı faizli bi tahvil vardı. 10 yıllık tahvil..bu tahvili alanlar zarar eder..

faizler %7 diyelim..kurda 2,20..para bu kurdan ülkeye girdi..ve 1 yıl sonra kur yine aynı .bu para dolar bazında ne kazanır? %7..
                          peki kur 2,70 olsa..faizde %7..para bu kurdan ülkeye girse..ve 1 yıl sonra kur 2,20 olsa..bu para dolar bazında ne kazanır?...yaklaşık %31...olay bu..
                          Kuzunun anlattığıda bu..
                          Borsa açısındanda..bugün dolar endeksi bu kurdan 30,000 civarında..kuru 2,7 e çekersen..bu 26,000 lere düşüyor..endeks TL olarak düşmeden bu ediyor..bide o panikle düşüşü ekle..

Yabancı olaya bu sebeple kur olarak bakar..ve yüksek kur..herşeyi ucuza almak demektir..Eğer iyi fiyatı bulursa...öyle ilkeye milkeyede bakmaz...parayı nasıl kazanacaksa oraya gelir..

KUZU nun kafasında çok tilki dolaşıyor..hepsini hesaplamaya çalışıyor...buda onlardan birisi..onu söylemeye çalışmış...

KUZU nun kafasını karıştırmasın kimse..bırakın istediğini düşünsün..o yurtdışında..ve içimizde en soğukkanlı düşünebilen o...bide üstüne tecrübesi var..
                          En son 30,000 puan düşecek dediğinde doğru düşünüyordu..ama kafasını karıştırdılar..yukarı dedi..yanılmış borsacı durumuna düştü..
                          o ana kadar doğru gidiyordu..

Yorum

• leventaslan
                            Katılımcı
                            • 08 Haziran 2009
                            • 166

bizim içinde önemli olan..yüksek kur+yüksek faiz+ yüksek enflasyon...
                            unutmayın bunu..
                            çünkü biz kaldıraçlı oynuyoruz..yüksek enflasyon demek..borsanın reel getirisi sıfır bile olsa..biz kaldıraç kullandığımz için eğer yukarı oynarsak..her halukarda enflasyonun üzerinde kazanırız..
                            yüksek kur ise borsanın dolar bazında az yükselmesini sağlar..ama bizi ilgilendiren tl dur..çünkü biz tl koyuyoruz..tl kazanıyoruz..bu önemli bizim için..

Yorum

• serdar2428efe
                              Yeni Üye
                              • 19 Ocak 2014
                              • 1

iyi aksamlar usta

Yorum

• TIFIL
                                Yeni Üye
                                • 06 Eylül 2007
                                • 26

S.A
                                bol kazançlı bir gün olması dileğimle..
                                81 üstü kaldıkça 83500 ve 87700 hedef aralığı...bence..
                                yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yazdıklarım beni bağlar. Uğranılacak kar/ zarardan sorumlu tutulamam. Ben TIFIL bir vobçuyum..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information