Hisse_Trade 11

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ahilas34
    Bağımlı
    • 02 Kasım 2011
    • 1442

hayırlı sabahlar arkadaslar, Rastgele

Yorum

• radyolog
      OKURYAZAR
      • 03 Ağustos 2008
      • 23825

Günaydin arkadaşlar
      DÖVÜNMEYİN. NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Yorum

• general72
        Tecrübeli
        • 24 Nisan 2009
        • 433

S.A. hayırlı sabahlar,

Yorum

• levent martı
          Kıdemli
          • 06 Eylül 2008
          • 4782

dgzte 153
          155 izle
          157 üzeri önemli,,,
          “Bir kuş kadar olamadım,iki kanat bulamadım...” Haydar Ergülen

Yorum

• GÜKO25
            Ankara sponsoru
            • 02 Eylül 2009
            • 11992

bu verus nedir neyin nesidir bilen duyan varmı :)
            Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
            Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

YAZDIKLARIM YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR BU BÖYLE BİLİNE...

Yorum

• GÜKO25
              Ankara sponsoru
              • 02 Eylül 2009
              • 11992

abim burçe ne işşşş :
              Mevlana der ki;

Bildiklerini anlat Ama akıl vermeye kalkma, Anlatılanları iyi dinle; Ama hepsini doğru sanma.
              Sessiz kalmak,bir şey bilmediğin anlamına gelmez,Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez..!

Yorum

• GÜKO25
                Ankara sponsoru
                • 02 Eylül 2009
                • 11992

Dunya capinda 153 ulkede temsil edilen bosch grubu’nun kurulus yili 1886.
                Otomotiv teknolojileri, sanayi teknolojileri, dayanikli tuketim mallari ve
                enerji ve bina teknolojileri olmak uzere 4 sektorde faaliyet gosteren bosch,
                2012 yilinda butcesinin yuzde 9.1’ini ar-ge’ye ayirirken, dunya capinda 4 bin
                800’den fazla patent basvurusunda bulundu.
                Bosch turkiye genel muduru
                steven young, vizyonunu, bosch adina `surdurulebilir kalkinma yaklasimi
                cercevesinde gelecek odakli ve yenilikci cozumlerle her zaman tercih edilen
                marka ve vazgecilmez is ortagi olmak` seklinde acikliyor.

Surdurulebilirlik ve yenilikcilik, bosch’un olmazsa olmazlari. Bosch’un dunya
                capinda bir marka olmasi ve bu basariyi 100 yili askin bir suredir artirarak
                devam ettirmesinde bu iki unsurun rolu buyuk.
                Steven young, `bosch’u bosch
                yapan yedi degerimiz var` diyor ve bu degerleri, gelecek ve sonuc odaklilik;
                sorumluluk; girisim ve kararlilik; aciklik ve guven; adalet; guvenilirlik ve
                kulturel cesitlilik olarak siraliyor.
                Bosch markasinin degerlerini,
                geleneklerini ve hedeflerini steven young’dan dinleyelim:
                `bosch icin
                gelenekler cok onemlidir. Bosch bir vakif firmasidir aslinda. Aile fertleri
                yonetimde yoktur. Sirketi profesyoneller yonetir. Sloganimiz, ‘yasam icin
                teknoloji’. Teknoloji uretir ve gelistiririz. Gectigimiz sene ciromuzun yuzde
                9.1’ini ar-ge’ye ayirdik. Hedefimiz, olmayan bir teknolojiyi icat etmek ve
                insanliga sunmak. Bosch’un urettigi teknolojinin hedefi, daha kaliteli,
                konforlu, ekonomik ve cevreye duyarli bir hayat saglamak. Bir diger hedefimiz,
                musterimize yakin olmak. 153 ulkede faaliyet gosteriyoruz. Bosch 1886’da
                kuruldu. 1902’de buji sayesinde otomotivde devrim yapti. 1920’lerde 40 ulkede
                faaliyet gosteriyordu. Turkiye’deki faaliyetlerimize 1910 yilinda basladik.
                Dunyaya teknoloji yaymakta, ulkelerin sanayilesmesinde ve kalkinmasinda
                bosch’un buyuk katkisi vardir. Bugun otomotiv teknolojileri, sanayi
                teknolojileri, dayanikli tuketim mallari ve enerji ve bina teknolojileri olmak
                uzere dort is sahasinda faaliyet gosteriyoruz. Gunde 19 patent basvurusu
                gerceklestiriyoruz.`
                `bosch stuttgart’ta kuruldu. Stuttgart’in ve
                almanya’nin disina cikmasaydi, bosch olamazdi. Sadece almanya’da uretip, ihrac
                etmedi. Gittigi ulkelere de know-how’unu goturdu. O ulkelerde uretim yapmaya
                basladi. Farkli ulkelerin kulturunu, pazarini benimsedi. Turk markalarinin da
                ayni sekilde hareket etmesi gerekiyor. Ar-ge olmazsa olmaz. Kendinizi
                farklilastirmiyorsaniz, yarin icin yatirim yapmiyorsaniz, katma deger
                saglamiyorsunuz demektir. Ar-ge yoksa, sadece taklitcilik yapiyor olursunuz.
                Bunun yani sira, topluma ne verdiginiz, sosyal sorumluluk adina ne sagladiginiz
                cok onemli. Bosch’un bir diger ozelligi yonetimin profesyonellerde olmasi.
                Bizim 5-7 yil icinde ceo’muz degisir. Turkiye’de sirketlerin yuzde 93’unu aile
                firmalari olusturuyor. Bu sirketlerin ortalama omru 25 yil. Bunu yukariya
                tasimak icin sirketleri profesyonellerin yonetebilmeleri gerekir.`

`turkiye’ye 95 yilinda geldim. Muthis bir ortamdi. Enflasyon yuzde 100’un
                ustundeydi. Herkes bankaciydi. Repo diye bir sey vardi. Finans piyasalarini
                herkes yakindan takip ediyordu. Hizli degisim vardi, kirilganlik cok yuksekti,
                risk bulutlari uzerimizdeydi, ama cok keyifliydi. Ben, otomatik pilot kullanmak
                yerine, firtinalarla mucadele etmeyi seven bir insanim. Turkiye iyi bir yol
                aldi, ama daha gitmesi gereken yol var. Bu degisimi iyi yonetmek gerekir. Kriz,
                degisimi yonetemeyenler icin, bir sonuctur. Degisimi iyi yonetirseniz, krize
                girmezsiniz. Dunya bir koy oldu artik; bunun bir guc oldugunu bilmek gerekiyor.
                Degisimi takip eden, uyum saglayan ve uygulayabilenler, yarinin liderleri
                olacak.`
                `bosch, kuresel isinma konusunda cok onemli bir adim atti. Dunya
                genelinde herhangi bir yaptirim yokken, 2020 yilina kadar dunyadaki tum uretim
                tesislerinin karbon emisyonunu 2007’ye gore yuzde 20 azaltma sozu verdi. Su an
                yuzde 15’i basardik. Turkiye’deki fabrikalarimizda yenilenebilir enerji
                kullanimi; yagmur sularinin kullanimi; enerji verimliligi ile 2 yilda 2 milyon
                euro tasarruf ettik. Boylece 600 bin agacin olusturacagi hava temizligini,
                kendimiz yapmis olduk. Gecen sene ar-ge butcemiz 5 milyar euro oldu. Ar-ge’nin
                yuzde 45’ini cevreye dost urunler veya dogal kaynaklarin daha az kullanimini
                saglayacak urunler icin kullaniyoruz. Ne kadar az enerji tuketirsek, o kadar az
                emisyon salgilariz. Bursa fabrikasinda enerji okulu kurduk. Bu okulda 2 bin 450
                kisiye egitim verdik. Enerji uretmenin zor oldugu; enerjiyi verimli bir sekilde
                harcamak gerektigi yonunde bilinc olusturuyoruz.`
                `ihracatimiz avrupa
                agirlikli, ama japonya, abd gibi ulkelere de turkiye’den ihracat yapiyoruz.
                Bizi basarili kilan ozellikler; tesislerimizin dunya capinda rekabetci olmasi,
                calisanlarimiz ve urunlerimizin altyapisi olarak siralanabilir. Almanya’dan en
                ust duzey urunleri biz aliyoruz. Bursa fabrikamiz, bosch’un uluslararasi uretim
                aginda cok saygin bir yere sahip.
                Turk sirketlerinin de, her zaman en
                yuksek teknolojiyi uretmek icin hedef koymalari gerekli. Bu altyapi turkiye’de
                var. Sirketler, vizyon ve misyon hedeflerinde dunyayi hedef alsinlar. Bu sayede
                diger gelismekte olan ulkelerden ayrismis olurlar. Biz bosh turkiye olarak
                almanya ve abd ile rekabet ediyoruz, cin’le degil.`
                `turkiye’de sanayi
                ve hizmet sektoru onemli olcude gelisecek. 2023 yilinda turkiye’nin ihracatinin
                500 milyar dolara ulasmasi ongoruluyor. Bunun 100 milyar dolarinin makine
                sektorunde gerceklesmesi bekleniyor. Su anda 15 milyar dolarlik bir hacim var.
                Sanayide buyuk bir gelisme bekliyoruz.
                Ote yandan hizmet sektoru cok
                onemli bir paya sahip. Burada saglik on plana cikacak. Turkiye’nin bolge icin
                saglik merkezi olma ihtimali var. Turkiye nufusunun yas ortalamasi su anda 30.
                2040 yilinda ortalama yas 40 olacak. Turkiye bu donemi iyi degerlendirirse, cok
                onemli sicrama yapabilir.
                Ulkede satin alma gucu artiyor. 2002 yilinda
                hane halkinin yuzde 65’inin yillik gelir seviyesi 15 bin dolarin altindaydi.
                Bugun, nufusun yuzde 65’inin gelir duzeyi 15 bin dolarin uzerine cikti. Bu
                seviye yukselmeye devam edecek. Halkimiz hayat kalitesini artirmak icin daha
                fazla imkana sahip olacak. Ev, otomobil, ev esyasi, turizm gibi sektorlerde
                gelisim yasanacak. Insaat gibi bir cok sektor de bu durumdan olumlu
                etkilenecek.`
                `dunya genelinde is gunu basina 19 patent basvurumuz var.
                Turkiye’de 3 tane devlet tasdikli ar-ge merkezimiz var. 310 kisinin calistigi
                bu merkezler, beyaz esya icin cerkezkoy’de; otomotiv icin bursa’da ve isi
                teknolojileri icin manisa’da faaliyet gosteriyor. Bu merkezler icin toplamda
                110 milyon euro yatirim yaptik. Turkiye icin ar-ge yapiyoruz. Bunun yani sira,
                son iki yildir dunya icin ar-ge yapiyoruz. Turkiye’de urettigimiz ar-ge’yi,
                iclerinde almanya, fransa ve japonya gibi otomotiv devlerinin bulundugu 8
                ulkeye ihrac ediyoruz.sanayi bakanligi, tubitak ve universitelerle isbirligimiz
                var. Know-how’umuzu turkiye’de paylasiyoruz. Bir ornek vermek gerekirse; dizel
                uretiyoruz. Dizel teknolojisini oyle bir noktaya getirdik ki, egzozdan cikacak
                hava 2015’te saf havanin ozelliklerine ulasacak. Yani 2015’te egzozdan saf hava
                cikacak.`
                steven young, bosch’un 1971 yilindan bu yana turkiye’ye 2 milyar
                euro yatirim yaptigini; bu yatirimin 1 milyar eurosunun son 5-6 yilda
                gerceklestigini soyluyor. Onumuzdeki uc sene icinde, kurduklari fabrikalardaki
                uretim hatlarini doldurmaya odaklanacaklarini soyleyen young’un verdigi
                rakamlar, oldukca dikkat cekici:
                > 1910 yilinda turkiye’de faaliyet
                gostermeye baslayan bosch, 1971’den bu yana turkiye’de uretim yapiyor.
                >
                bosch’un 1971 yilindan bu yana turkiye’ye yaptigi yatirim miktari 2 milyar
                euro. Bu yatirimin 1 milyar eurosu son 5-6 yilda gerceklesti.
                > onumuzdeki
                3 yil icinde yeni fabrikalarin uretim hatlari doldurulacak. Istihdam artacak;
                yan sanayiye talep ve isgucu yaratilacak.
                > dogrudan yatirim devam edecek.
                Yeni teknolojiler turkiye’ye gelecek. Turkiye’de kurulacak yetkinlik
                merkezlerinde, bosch muhendisleri know-how’larini paylasacaklar.
                > 2012
                yilinda 1.3 milyar euro ihracat gerceklestirdik. Bu oran turkiye’nin toplam
                ihracatinin yuzde 1.2’sine denk geliyor.
                > dunya genelinde is gunu basina
                19 patent basvurumuz var. Turkiye’de 3 tane devlet tasdikli ar-ge merkezimiz
                var. Bu merkezler icin toplamda 110 milyon euro yatirim yaptik

-dunya-
                |
                Mevlana der ki;

Yorum

• radyolog
                  OKURYAZAR
                  • 03 Ağustos 2008
                  • 23825

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  bu verus nedir neyin nesidir bilen duyan varmı :)

DÜN işlem görmeye başladı

yeni halka arzlardan

Yorum

• radyolog
                    OKURYAZAR
                    • 03 Ağustos 2008
                    • 23825

TMSN için plan yapalımmı levent hocam

Yorum

• levent martı
                      Kıdemli
                      • 06 Eylül 2008
                      • 4782

GÜKO25 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      abim burçe ne işşşş :
                      izliyorum,
                      445 üzerinde kalırsesa dikkat ederim,,,

Yorum

• levent martı
                        Kıdemli
                        • 06 Eylül 2008
                        • 4782

derim 712 oldu,
                        geçen hafta
                        kim sormuştu?

Yorum

• sinterklass
                          Tecrübeli
                          • 17 Mayıs 2009
                          • 1522

yeni tavan manyağımız akpaz mı olucak ? ismde uyuyor ...
                          Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .

Yorum

• GÜKO25
                            Ankara sponsoru
                            • 02 Eylül 2009
                            • 11992

olmıp

bu nasıl bir isimdir şeker ismine benziyo ::)))
                            Mevlana der ki;

Yorum

• levent martı
                              Kıdemli
                              • 06 Eylül 2008
                              • 4782

radyolog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              TMSN için plan yapalımmı levent hocam
                              tmsn 580
                              dönüş için güç topluyor
                              595 üzeri izle
                              6 üzeri hız
                              611/633/644 izlerim
                              de
                              endeks?

Yorum

• reisim_43
                                Aktif
                                • 24 Eylül 2009
                                • 273

Günaydın dostlar
                                Birşeyler biliyorsan anlatki dostlar faydalansın.
                                Birşeyler bilmiyorsan sus ki millet adam sansın.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information