Bildiklerimizi yeniden tazeleyelim(analiz okulu)

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • MAYDAY
    Katılımcı
    • 23 Temmuz 2009
    • 98

ATR..
    Piyasanın Hareketliliğinin Derecesini Belirten Bir Göstergedir. Yüksek ATR Değeri, Genellikle, Panik Satışlar
    Sonrasında Oluşan Dip Noktalarda Görülür. Düşük ATR Değeri İse Piyasanın Yüksek Değerlere Ulaştıktan Sonra
    Girildiği Uzun Süreli Konsolidasyon Dönemlerinde Gözlenir. ATR, Diğer Hareketlilik Göstergeleriyle (Standart Sapma)
    Aynı Şekilde Yorumlanabilir.
    Envelope İki Tane Hareketli Ortalamadan Oluşur. Bir Hareketli Ortalama Yukarı, Diğeri İse Aşağı Kaydırılır. Envelope,
    Bir Piyasanın Normal İşlem Görme Bandının Alt Ve Üst Sınırlarını Belirler. Üst Banda Ulaşıldığında Satış, Alt Banda
    Ulaşıldığında İse Alış Sinyali Üretilir.
    Bantların Aşağı Ve Yukarı Kaydırma Oranları Hareketliliğine Göre Değişir. Piyasa Ne Kadar Hareketli İse Kaydırma
    Oranlarının O Kadar Yüksek Olması Gerekir. Fiyatlar Bantlara Değdikten Sonra Daha Gerçekçi Seviyelere Gelme
    Eğilimindedir. Bollinger Bands İle Aşağı Yukarı Aynı Şekilde Yorumlanabilir.
    ACEMİ BORSACIYIMDIR.YAZDIKLARIM AL-SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.KENDİ SESLİ DÜŞÜNCEMDİR

Yorum

• MAYDAY
      Katılımcı
      • 23 Temmuz 2009
      • 98

KAİRİ..
      Son İşlem Değeri İle Hareketli Ortalama Arasındaki Farkın Yüzde Olarak İfade Edilmesidir. Piyasalar Dalgalı
      Durumda İken Kairi'nin Yüksek Seviyelere Ulaşması, Fiyatların Belli Bir Aralıktan Kurtularak Trend Dönemine
      Girileceğini İfade Eder. Piyasaların Sakinleştiği Dönemlerde İse Kairi'nin Yüksek Seviyelere Ulaşması Aşırı Alım
      Durumunda Olunduğunu Gösterir
      ACEMİ BORSACIYIMDIR.YAZDIKLARIM AL-SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.KENDİ SESLİ DÜŞÜNCEMDİR

Yorum

• MAYDAY
        Katılımcı
        • 23 Temmuz 2009
        • 98

LARRY WİLLİAMS;IN %R,Sİ..
        Verili Sayıdaki Günlerdeki Fiyat Aralığının En Son Kapanış Fiyatıyla İlişkisinin Ölçülmesi
        Kavramıyla Benzer Bir Temele Dayanır. En Son Günün Kapanışı, Verili Sayıdaki Günlerin Fiyat Aralığının En Yü
        ksek

Değerinden Çıkartılır Ve Elde Edilen Fark Aynı Dönemin Toplam Fiyat Aralığına Bölünür. Willams'ın Osilatörünün
        Ölçeğindeki Aşırı
        -Alım Ve Aşırı-Satım Bölgeleri -20 Ve -80 Değerlerinden Çizilmiştir.
        Zaman Çevrimlerine Bağlı Olarak Zaman Döneminin Seç
        imi

Larry Willams'ın %R'sinin Bir Diğer Özelliği Ana Piyasa Çevrimleriyle Yakından İlgili Olmasıdır. Çevrim Uzunluğunun
        1/2'si Gibi Bir Zaman Dönemi %R'de Kullanılır. 14, 28 Ve 56 Gibi Takvim Günlerine Bağlı Olarak 5,10 Ve 20 Günlük
        Dönemler Kullanım İçin Önerilebilir. Wilder'ın RSI'si Gibi Willams'ın %R'si De 28 Günün Yarısı Olan 14 Günü Kullanır.
        28 Takvim Gününün (20 İşlem Günü), Önemli Bir Aylık Çevrim Gününü Temsil Ettiğini Ve Bu Çevrimle Diğer Sayıların
        İç İlişkide Olduğunu Söylememiz Yerinde Olacaktır. 5 Günlük Stokastik Değerinin Popülaritesi, 10 Günlük Momentum
        Ve 14 Günlük RSI, Geniş Şekilde 28 Günlük Çevrime Dayanır Ve Bu Çevrimin Değerinin 1/4 Ve 1/2'sini Ölçerler.

Yorum

• MAYDAY
          Katılımcı
          • 23 Temmuz 2009
          • 98

MACD..
          İki Hareketli Ortalama Arasındaki İlişkiyi Gösteren, Trend İzleyen Bir Göstergedir. MACD, 26 Ve 12 Günlük
          Ksponensiyal Hareketli Ortalamaların Farkıdır. Ayrıca "Signal" Veya "Trigger" Çizgisi Denilen 9 Günlük Eksponensiyal
          Hareketli Ortalama Da Beraberinde Çizilir. MACD, İşlem Aralığı Geniş Olan Piyasalarda Daha Başarılı Sonuçla
          r Verir.

Üç Farklı Şekilde Yorumlanabilir.
          CROSSOVERS (Kesişme Noktaları)
          MACD'nin Temel Yorumlanış Şeklidir. MACD, Sinyal Çizgisinin Altına İnince Satım, Üstüne Çıktığında İse Alım Yapılır.
          Ayrıca, Sıfır Seviyesinin Altına İnince Satım, Üstüne Çıktığında İse Alım Yapmak Yaygın Bir Yöntemdir.

Yorum

• MAYDAY
            Katılımcı
            • 23 Temmuz 2009
            • 98

OVERBOUGHT/OVERSOLD CONDITIONS.(AŞIRIALIM/AŞIRISATIM DURUMLARI)..
            MACD Aşırıalım/Aşırısatım Göstergesi Şeklinde De Kullanılabilir. Kısa Vadeli Hareketli Ortalama Uzun Vadeli Hareketli
            Ortalamadan Hızlı Bir Şekilde Uzaklaşıyorsa (Yani, MACD Yükseliyorsa) Fiyatların Gereğinden Fazla Hareket Ettiğini Ve
            Kısa Süre İçinde Daha Gerçekçi Seviyelere Geri Gelineceği Kabul Edebiliriz. MACD'nin Aşırıalım/Aşırısatım Durumları
            Hisse Senedinden Hisse Senedine Farklılık Gösterir.

Yorum

• MAYDAY
              Katılımcı
              • 23 Temmuz 2009
              • 98

DIVERGENCES.(FİYAT HAREKETİYLE UYUMSUZLUK)..
              Fiyat Hareketiyle Uyum Göstermediği Zaman Mevcut Trendin Sona Ereceği Yorumu Yapılabilir. MACD Yeni Düşük
              Seviyelere Ulaşırken Fiyatların Yeni Düşük Seviyeleri Test Edememesi Düşüş Trendinin Sona Ereceğini, MACD
              Yeni

Yüksek Sevilere Ulaşırken Fiyatların Yeni Yüksek Seviyelere Ulaşamaması İse Yükseliş Trendinin Son Bulacağını
              Gösterir. İki Durum Aşırıalım /Aşırısatım Durumları İle Aynı Anda Gerçekleşirse Daha Da Büyük Önem Taşımaktadır.

Yorum

• MAYDAY
                Katılımcı
                • 23 Temmuz 2009
                • 98

MASS INDEX..
                Fiyatların Yüksek Ve Düşük Seviyelerinin Arasındaki Farkın Açılması Veya Daralmasını İnceleyerek Trend
                Dönüşlerini Teşhis Etmeye Yarayan Bir Göstergedir. 25
                -Günlük MASS Index'in 27.0 Seviyesinin Üstüne Çıkması Ve
                Sonrasında 26.5 Seviyesinin Altına İnmesi Trendin Yön Değiştireceğini Gösterir.
                Bu Durum Gerçekleştiği Taktirde, Trendin Yönü 9
                -Günlük Eksponensiyal Hareketli Ortalama Yardımıyla Saptanır.

Hareketli Ortalama Düşüş Trendinde İ

Yorum

• MAYDAY
                  Katılımcı
                  • 23 Temmuz 2009
                  • 98

MFI..
                  Bir Hisse Senedine Akan Paranın Gücünü Belirten Bir Göstergedir. RSI'a Benzemekle Birlikte, Aradaki Farklılık
                  RSI'ın Sadece Fiyat Hareketini Hesaba Katması, MFI'nın İse İşlem Hacmini De Kullanmasından Kaynaklanmaktadır.

Fiya
                  t Hareketi İle Gösterge Arasındaki Trend Farklılığı Önemli Bir Durumdur. Fiyatlar Yükseliş Trendinde İken MFI'nın
                  Düşmesi (Veya Fiyatlar Düşüş Trendinde İken MFI'nın Yükseliş Trendinde Olması) Trendin Bir Süre Sonra Yön
                  Değiştireceği Anlamına Gelmektedir.
                  MFI 80 Seviyesinin Üzerine Çıktığında Piyasanın Tepe Noktası Oluşturduğu, 20 Seviyesinin Altına İndiğinde İse Dip
                  Noktası Oluşturduğu Yorumu Yapılabilir.

Yorum

• MAYDAY
                    Katılımcı
                    • 23 Temmuz 2009
                    • 98

MOMENTUM..
                    Kavramı, Osilatör Analizleri İçinde Temel Bir Önem Taşır. Momentum, Fiyatların Değişim Oranını Ölçer.
                    Sabit Bir Fiyat Aralığı Alınarak Fiyatın Değişimi Ölçülür. 10 Günlük Bir Momentum Çizgisi Çizebilmek İçin, Son Günün
                    Kapanış Fiyatından On Gün Önceki Kapanış Fiyatı Çıkartılır. Elde Edilen Artı Ya Da Eksi Değer, Bir Yüz Çizgisi Etrafına
                    İşaretlenir. Momentumun Formülü;
                    M = 100(V - VX)'Dir.
                    Bu Formülde, "V" En Son Günün Kapanış Fiyatı, "VX" De, X Gün Öncesinin Kapanış Fiyatıdır.
                    Eğer Son Günün Kapanış Fiyatı, On Gün Öncesinin Kapanış Fiyatından Daha Büyük Olursa, Yüz Çizgisinin Üzerine Bir
                    Ar
                    tı Değer Eklenecektir. Eğer En Son Günün Kapanış Fiyatı, On Gün Öncesinin Altında Olur İse, Yüz Çizgisinin Altına Bir
                    Eksi Değer Eklenecektir.
                    10 Günlük Momentum Çok Kullanılan Bir Zaman Periyodu Olsa Da, Herhangi Bir Zaman Periyodunu Da Pek Doğaldır

K
                    i Kullanabiliriz. Daha Kısa Dönemli (5 Günlük Gibi) Bir Momentum Daha Hassas Bir Çizgi Oluşturur. Daha Uzun
                    Dönemli (20 Günlük Gibi) Bir Momentum, Osilatörün Salınımlarının Daha Yumuşak Olduğu, Daha Düz Bir Çizgi
                    Oluşturur. Momentum, Yükseliş Ya Da Düşüşün Oranını Ölçer
                    Momentum Göstergesinin Neyi Ölçtüğü Konusunun Üzerinde Biraz Daha Duralım. Bir Zaman Aralığı İçin Fiyat
                    Farklılıklarını Çizmekle, Yükseliş Ya Da Düşüşün Oranı Ölçülmüş Olur. Fiyatlar Yükseliyor İse Ve Momentum Çizgisi Yüz
                    Çizgisinin Üzerine Çıkmış Ve Yükseliyor İse Bu, Yukarı
                    -Trend’in İvme Kazanıyor Olduğu Anlamına Gelir.
                    Yukarıya Doğru Tırmanmakta Olan Momentum Eğer Düzgünleşmeye Başlarsa Bu, Fiyattaki Yeni Artışların, 10 Gün
                    Önceki Artışlarla Aynı Olduğu Anlamına Gelir. Böyle Bir Durum, Fiyatlar Hala İlerliyor Olsa Da, Yükseliş Oranının (Ya
                    Da İvmenin) Aşağı Düşmesi Anlamına Gelir. Momentum Çizgisinin Yüz Çizgisine Doğru Düşmeye Başlaması, Fiyatların
                    Yukarı
                    -Trend’i Hala Yürürlükte Olsa Da Giderek İvme Kaybettiğini Anlatır. Yukarı Trend Artık Momentum

Kaybediyordur.
                    Momentum Çizgisi, Yüz Çizgisinin Altına Düştüğü Zaman, En Son Günün Kapanışı 10 Gün Önceki Kapanışın Altına
                    Düşmüş Demektir Ve Kısa Dönemli Bir Aşağı
                    -Trend’in Etkili Olduğundan Söz Edebiliriz. Momentum, Yüz Çizgisinin
                    Altındaki Hareketini Daha Aşağılara Doğru Sürdürürse, Aşağı
                    -Trend Momentum Kazanır. Ancak Momentum Çizgisi
                    Yeniden Yükselmeye Başladığı Zaman Analizci Aşağı
                    -Trend’in İvme Kaybettiğini Bilebilir.
                    Momentumun İki Zaman Aralığı Arasındaki Fiyat Farklılığını Ölçtüğünü Akılda Tutmak Önemlidir. Momentum
                    Çizgisinin Yükselebilmesi İçin Son Günün Kapanış Fiyatı 10 Gün Önceki Kapanış Fiyatının Üzerinde Olmalıdır. Eğer
                    Fiyatlar 10 Gün Önceki Fiyatlarla Aynı Olarak Kalırsa, Bu Durumda Momentum Çizgisi Düz Bir Çizgi Olacaktır. Eğer En
                    Son Günün Kapanış Fiyatı, 10 Gün Öncesinin Kapanış Fiyatının Altında Olur İse, Fiyatlar Hala Yükseliyor Olsa Da,
                    Momentum Çizgisi Düşmeye Başlayacaktır. Bu, Momentum Çizgisinin, Fiyat Trendinin O Andaki Yükselişinin Ya Da
                    Düşüşünün İvme Kazanması Ya Da Kaybetmesini Ölçmesidir.
                    Momentum Çizgisi Fiyat Hareketine Öncülük Eder
                    Momentum Çizgisi Fiyat Hareketinin Her Zaman Bir Adım Önündedir. Momentum Çizgisi Fiyatlardaki Yükselişin Ya Da
                    Düşüşün Birkaç Gün Önünde Gider, Daha Sonra, Varolan Trend Halen Hareketini Sürdürürken O İvme Kaybetmeye
                    Başlar Ve Daha Da Sonra, Fiyatlar İvme Kaybetmeye Başladığı Zaman Fiyatların Aksi Yönünde Hareket Etmeye Başlar.
                    Alım Ya Da Satım Sinyali Olarak Yüz Çizgisinin Geçilmesi
                    Momentum Grafiğinin Bir Yüz Çizgisi Vardır. Teknik Analizcilerin Pek Çoğu, Yüz Çizgisinin Geçilmesini Bir Alım Ya Da
                    Satım Sinyali Olarak Kullanırlar. Yüz Çizgisinin Yukarıya Doğru Geçilmesi Bir Alım Sinyali, Aşağıya Doğru Geçilmesi İse
                    Bir Satım Sinyalidir. Ancak Burada, Ana Trend Analizlerinin Esas Analiz Olduğu Bir Kere Daha Vurgulanmalıdır.
                    Osilatör Analizleri, Varolan Piyasa Trendinin Aksi Yönünde İşlem Yapmanın Bir Özrü Olarak Kullanılmamalıdır. Alım
                    Pozisyonu Ancak, Piyasanın Trendi Eğer Yukarıya Doğru Olursa Ve Momentum Çizgisi Yüz Çizgisini Yukarıya Doğru
                    Keserse Açılmalıdır.
                    Bir Yukarı Ya Da Aşağı Sınırın Var Olmasının Gerekliliği
                    Momentum Çizgisi İle İlgili Bir Sorun, Daha Önceden Düzenlenmiş Olan Bir Yukarı Ve Aşağı Sınırın Olmayışıdır. Daha
                    Önce, Osilatör Analizlerinin Asıl Değerinin, Piyasaların Ne Zaman Ekstrem Bölgelerde Olduğunu Belirleyebilmek
                    Olduğunu İfade Etmiştik. Fakat, Momentum Çizgisinde Hangi Yükseklik "Çok Yüksek" Ve Hangi Düşük Değer "Çok
                    Düşük"Tür? Bu Sorunu Çözebilmenin En Basit Yolu, Gözle Yapılan İncelemedir. Momentum Çizgisinin Geçmişteki
                    Grafiği İncelenerek, Onun Üst Ve Alt Değerlerinden Yatay Çizgiler Çizilebilir.
                    Diğer Bir Teknik, Momentum Çizgisini Normalize Etmektir. Bu Teknik, +1 Ve
                    -1 Gibi Bir Aralığa Girebilmesi İçin
                    Momentum Çizgisinin Değerinin Bir Sabit Bölen İle Bölünmesidir. Bunu Yapabilmenin En Kolay Yolu, En Son
                    Momentum Değerini, İncelenen Zaman Değeri İçinde Mümkün Olan Maksimum Değer İle Bölmektir. Örneğin On
                    Günlük Bir Momentum Çizgisinde, Son Günün Momentum Değeri Alınır Ve Bu Değer 10 İle Çarpılmış (Momentum
                    Çizgisinin Uzunluğu) Bir Limit Harekete Bölünür.
                    Sonuç, Ele Alınan Zaman Dönemi İçinde Bir Piyasanın Hareket Edebileceği Maksimum Miktarın Bir Yüzdesi Olacaktır
                    Ve +1 İle
                    -1 Aralığına Girilecektir. Bu İşlemler Yapıldıktan Sonra, "Tehlikeli Bölgeler"İn Nereler Olduğunu Önceden
                    Görebilmek Mümkün Hale Gelir.
                    Böyle Bir Bant Tanımlandıktan Sonra, "Tehlikeli Bölgeler" Değişik Şekillerde Belirlenebilir. Bunun Bir Yolu, Yüz
                    Çizgisinin Altında Ve Üzerindeki Hareketlerin Yüzdelerini Ölçmektir Diğer Bir Yol, Bütün Değerlerin %95'inin Aşağı Ve
                    Yukarı Sınırlar İçinde Kalacağı Şekilde, Yüz Çizgisinin Altında Ve Üzerinde İki Standart Sapma Ölçmektir. Bu Düzeylerin
                    Ötesine Taşan Bir Hareket, Aşırı
                    -Alım Ya Da Aşırı-Satım Koşullarının Ortaya Çıkmış Olduğunun Bir Uyarısı Olacaktır.
                    Bütün Bunları Yapmaktaki Amaç, Fiyat Salınımlarını Kapsayan Üst Ve Alt Sınırları, Bu Sınırlar Geçildiğinde Piyasanın
                    Uç Bir Değere Erişmiş Olduğunu Belirleyebilecek Ve Piyasanın Değişebileceği Konusunda Bir Uyarı Alabilecek Şekilde

Belirleyebilmektir.
                    Bir Momentum Çizgisini Normalize Edebilmek İçin Limit Hareketin Bir Bölen Olarak Kullanımının Bazı Kusurları Vardır.
                    Bunun Bir Sonucu Olarak Teknik Analizciler, Bölen Olarak Kullanabilecekleri Daha Sofistike İstatistiki Araçlarla
                    Deneme
                    ler Yapmışlardır.
                    Donald R.Lambert, Kendi Commodity Channel Index (CCI)'Sını Çizerken, Bölen Olarak Ortalama Sapmayı Kullanmıştı.
                    Lamberd'in CCI'sı Esasen Bir Osilatör Olarak Geliştirilmemiş Olsa Da, Bölen Olarak Limit Hareketin Yerine Ortalama
                    Sapmanın Kullanılması Düşüncesi Osilatör Analizlerine De Uyarlanabilir. Açıkça Amacının Dışında Olmasına Karşın,
                    Bazı Teknik Analizciler CCI'yı Bir Osilatör Olarak Kullanırlar. Welles Wilder'ın Göreceli Güç Endeks’i (RSI) Ve George

Lane 'İn Stokastiğinde Üst Ve Alt Sınırların Belirlenebilmesi Sorunu Daha Geçerli Şekilde Ele Alınmıştır.

Yorum

• MAYDAY
                      Katılımcı
                      • 23 Temmuz 2009
                      • 98

NVI..
                      İşlem Hacminin Bir Önceki Güne Göre Düştüğü Günleri Göz Önüne Alır. NVI, İşlem Hacminin Yükseldiği
                      Dönemlerde, Bilgisiz, Kalabalığı Takip Eden Yatırımcıların Piyasaya Girdiğini Kabul Eder. Bunun Aksine, İşlem
                      Hacminin Azaldığı Dönemlerde, Uzman Yatırımcılar Sessiz Bir Şekilde Pozisyon Açarlar. Dolayısıyla, NVI, Uzman
                      Yatırımcıların Hareketlerini İzlemek Amacıyla Kullanılır.

Yorum

• MAYDAY
                        Katılımcı
                        • 23 Temmuz 2009
                        • 98

NVI,NİN..
                        Bir Yıllık Hareketli Ortalamasının Üstüne Çıktığı Anda Yükseliş Trendi Olasılığı %95 Dir. NVI'nın Bir Yıllık
                        Hareketli Ortalamasının Altına İndiği Dönemde İse Yükseliş Trendi Olasılığı %50 Ye Düşer. Sonuç Olarak, NVI
                        Genellikle Yükseliş Trendi Göstergesi Olarak Kullanılır.

Yorum

• MAYDAY
                          Katılımcı
                          • 23 Temmuz 2009
                          • 98

OSİLATÖRLER..
                          Fiyatların Yatay Bir Bant İçinde Dolaştığı Trendsiz Piyasalarda (Trend
                          -Takipçisi Sistemlerin İyi Sonuç
                          Vermediği Bu Tür Piyasalarda) Son Derece Yararlıdırlar. Osilatörler Teknik Analizciye, Bu Tür Yatay Hareket Eden
                          Trendsiz Piyasalarda Hareket Edebilmenin İmkanlarını Verirler. Ancak, Osilatörlerin Değeri, Yalnızca Yatay
                          Piyasalardaki Kullanımlarıyla Sınırlı Değildir. Osilatörler, Trend Kazanmış Dönemlerde Fiyat Grafikleriyle Bağlantı
                          İçinde Kullanılınca, Kısa
                          -Dönemdeki Piyasanın Uç Noktalarının (Aşırı-Satım, Aşırı-Alım Koşulları) Sinyallerini Vermede
                          De Son Derece Yararlıdırlar.
                          Osilatörler Aynı Zamanda, Fiyat Hareketinde Momentum Kaybı Açık Biçimde Ortaya Çıkmadan Önce, Trendin
                          Momentum Kaybettiği Konusunda Uyarırlar. Osilatörler, Bir Trendin Tamamlanmak Üzere Olduğunu Bazı
                          Uyumsuzluklar Göstererek Haber Verebilirler.
                          Osilatörlerin Yorumu
                          Momentum Osilatörlerini Çizebilmenin Pek Çok Değişik Yolu Olsa Da, Yorumu Bir Teknikten Diğerine Çok Az
                          Değişiklik Gösterir. Osilatörlerin Hemen Tamamı Birbirine Çok Benzer. Bazı Osilatörlerde Yatay Bir Orta Değer Vardır.
                          Kullanılan Formüle Bağlı Olarak Bu Orta Çizgi Genellikle Bir Sıfır Çizgisidir. Yine Bazı Osilatörlerin 0'dan 100'e Ya Da
                          - 1

Den +1'e Uzanan Sınırları Vardır.

Yorum

• MAYDAY
                            Katılımcı
                            • 23 Temmuz 2009
                            • 98

1 )SIFIR ÇİZĞİSİNİN KESİLMESİ..
                            Osilatörlerden Yaralanmanın En Basit Yolu, Orta Değeri (Ya Da Sıfır Çizgisini) Sinyal Üreten Bir Çizgi Olarak
                            Kullanmaktır. Osilatör, Sıfır Çizgisinin Üzerine Çıkarsa Alım, Sıfır Çizgisinin Aşağısına Düşerse Satım Yapılır.
                            Momentum Grafiklerinde En Çok Kullanılan Teknik Budur. Bu Teknik, Piyasanın Trendi Yönünde Hareket Ederek
                            Kullanıldığı Zaman Daha İyi Sonuç Verir. Sıfır Çizgisi, Aşağı
                            -Trendlerde Direnç, Yukarı-Trendlerde İse Destek Olarak Rol

Oynar.
                            2) Ekstrem

Yorum

• MAYDAY
                              Katılımcı
                              • 23 Temmuz 2009
                              • 98

EKSKREM BANT ANALİZLERİ YADA OSİLATÖRLERİN EKSKREM NOKTALARIN ANALİZLERİ..
                              Osilatörlerin Kullanımının İkinci Bir Yolu Ekstrem Bant Analizleri Ya Da Ekstrem Noktaların Tanımlanmasıdır. Diğer Bir
                              Deyişle, Osilatör Bantlarının Uç Sınırları, Piyasanın Ekstrem Noktaları Konusunda Uyarıcı Olarak Kullanılır. Daha
                              Sofistike O
                              silatörlerin Hemen Tamamı, Aşırı-Alım Ya Da Aşırı-Satım Bölgeleri Olarak Düşünülen Üst Ve Alt Bölgelere
                              Sahiptirler. Örneğin Göreceli Güç Endeksi (RSI)'Nin, 0'dan 100'e Düşey Bir Ölçeği Vardır. Osilatör Üzerinde 30 Ve 70
                              Değerlerinde İki De Yatay Çizgi Görünür. 70 Çizgisinin Üzerine Çıkılması Bir Aşırı
                              -Alım Durumunu, 30 Çizgisinin Altına

Düşülmesi İse Bir Aşırı
                              -Satım Durumunu Anlatır.

Yorum

• MAYDAY
                                Katılımcı
                                • 23 Temmuz 2009
                                • 98

3 )UYUMSULUĞUN ÖRNEĞİ..
                                Osilatör Analizlerinden Yararlanmanın Üçüncü Ve Muhtemelen En Değerli Yolu Uyumsuzlukları Gözlemekt
                                ir. Bir

Uyumsuzluk, Osilatör Çizgisi Ve Fiyat Çizgisinin Birbirlerinden Ayrıldığı Ve Zıt Yönlere Doğru Hareket Etmeye Başladığı
                                Bir Durumu Anlatır.
                                Bir Yukarı
                                -Trend’de, En Çok Rastlanılan Osilatör Uyumsuzluğu Tipi Ve Bizim Bu Tartışmada Üzerinde Duracağımız Tip,
                                Fiyatlar Çıkışı Sürdürüyorken Osilatörün Fiyat Hareketinin Yeni Tepelerini Onaylamamasıdır. Bu Çoğunlukla, Ralli
                                Hareketinin Muhtemelen Başarısız Kalacağının Kusursuz Bir Uyarısı Olur Ve Negatif Uyumsuzluk Olarak Adlandırılır.
                                Bir Aşağı
                                -Trend’de, Osilatör, Fiyat Hareketinin Oluşturduğu Yeni Tabanı Onaylamaz İse, Bir Pozitif Uyumsuzluk Ortaya
                                Çıkmış Olur Ve En Azından Kısa Dönemde Yukarıya Doğru Bir Tepki Hareketinin Ortaya Çıkabileceğinin Uyarısı Olur.
                                Her İki Durumda Da Osilatör Modeli, Çoğu Zaman Bir İkili
                                -Tepe Ya Da İkili-Tabana Benzer.

Uyumsuzluk Analizi İçin Önemli Bir Gereklilik, Uyumsuzluğun Osilatör Ekstremlerinde Ortaya Çıkmasıdır. Örneğin
                                RSI'deki Bir Uyumsuzluğun, 70 Çizgisinin Üzerindeki Ya Da 30 Çizgisinin Altındaki "Tehlikeli Bölgele
                                rde" Ortaya

Çıkması Daha Önemlidir. 70'in Üzerindeki Ya Da 30'un Altındaki Bir Uyumsuzluk Önemli Bir Sinyal Olabilir Ve Dikkat
                                Edilmelidir.
                                Uyumsuzluğun Bir İkinci Biçimi, Osilatör Çizgisinin Fiyattan Önce Önemli Bir Tepeyi Ya Da Tabanı Geçmesidir. Trend
                                in

Yönüne Bağlı Olarak Osilatörde Aşağı Ya Da Yukarı Doğru Yönelmek Şeklinde Bir Eğilim Vardır. Yukarı
                                -Trend’lerde,
                                Osilatör Yukarıya Doğru Hareketlenme Ve Aşağı Trend’lerde Aşağıya Doğru Hareketlenme Eğilimindedir.
                                Osilatör Çizgisinin Tepe Ve Tabanları, Fiyat Grafiğindeki Tepe Ve Tabanlarla Çoğunlukla Uyum Sağlar. Bir Yukarı
                                -

Trend’de Fiyatlar Eğer Osilatörle Birlikte Yükselen Tepe Ve Tabanlar Şeklindeki Bir Model Ortaya Çıkartmışken,
                                Osilatör Aniden Önemli Bir Tabanın Daha Altına Düşerse, Bu Çoğu Zaman Trendin Muhtemelen Yukarıdan Aşağıya
                                Doğru Dönecek Olduğunun Bir Uyarıcısı Olur. Bir Önceki Tepenin Geçilmesi İse Doğaldır Ki, Bir Aşağı
                                -Trend’deki
                                Muhtemel Bir Tabana İşaret Eder.
                                Osilatörleri Yorumlamanın Genel Kuralları

Genel Bir Kural Olarak; Bir Osila
                                törün, Osilatörün Aşağı Ya Da Yukarı Sınırına Ulaşması, Fiyat Hareketinin Çok Fazla
                                İlerlemiş Olduğunu Ve Bu Nedenle Bir Tür Düzeltme Ya Da Ertelemenin Beklenmesi Gerektiğini Anlatır. Yine Bir Diğer
                                Kural Olarak; Alım Noktası, Osilatör Çizgisinin Alt Sınıra Yakın Olduğu Bölge Ve Satım Noktası Da, Osilatör Çizgisinin
                                Yukarı Sınıra Yaklaştığı Bölgedir. Yüz Çizgisinin Kesilmesi Alım Ya Da Satım Sinyali Olarak Kullanılır.
                                Osilatörlerin En Önemli Üç Kullanımı
                                Osilatörlerin En Yararlı Olduğu Üç Durum Vardır. Bu Durumların, Osilatörlerin Hemen Bütün Biçimleri İçin Geçerli
                                Olduğunu Göreceğiz.
                                1. Bir Osilatör, Aşağı Ya Da Yukarı Sınırlarına Ulaştığı Zaman Çok Yararlıdır. Osilatör, Yukarı Sınırına Yaklaştığı Zaman
                                "Piyasa Aşırı
                                -Alındı", Aşağı Sınırına Ulaştığı Zaman Da "Piyasa Aşırı Satıldı", Denir. Bu Her İki Durum Da, Fiyat
                                Trendinin Aşırı Uzamış Ve Bozulabilir Olduğu Konusunda Bizi Uyarır.
                                2. Osilatör Bir Uç Sınıra Ulaştığı Zaman, Fiyat İle Osilatör Arasındaki Uyumsuzluk Çoğunlukla Önemli Bir Uyarıdır.
                                3. Yüz Çizgisinin Kesilmesi, Fiyat Trendinin Yönü Konusunda Önemli Bir Sinyal Verebilir.

Parabolic,
                                Mükemmel Çıkış Noktaları Sağlar. Hisse Senedi Fiyatı Parabolic'in Altına İndiği An Alım Pozisyonlarınızı,
                                Üstüne Çıktığı An İse Açığa Satım Pozisyonlarınızı Kapatmanızı Önerir. Parabolic Alım Konumunda İse, Fiyatlar Ne
                                Yönde Hareket Ederse Etsin Stop Noktası Her Gün Bir Miktar Daha Yükselecektir. Yükselme Miktarı Fiyat Hareketinin
                                Büyüklüğüne Bağlıdır. Benzer Şekilde, Parabolic Satım Konumunda İse Stop Noktası Her Gün Biraz Daha Düşecektir.
                                Price Oscillator, İki Hareketli Ortalama Arasındaki Farkı Gösterir. Aradaki Fark Gerçek Değer Veya Yüzde Olarak İfade
                                Edilebilir. Price Oscillator, MACD'ye Benzer. İki Gösterge Arasındaki Farklılık, MACD 'Nin Daima 12 Ve 26 Günlü
                                k

Hareketli Ortalamaları, Price Oscillator'un İse Herhangi İki Periyotu Kullanmasından Kaynaklanır. Kısa Vadeli Hareketli
                                Ortalama Uzun Vadeli Hareketli Ortalamanın Üzerine Çıktığı Anda Alım, Altına İndiğinde İse Satım Yapılır.

Yorum

Working...
                                X

Debug Information