Tekniğe İnanma, Tekniksiz Kalma

Collapse
This topic is closed.
X
Bu konu sabit bir konudur.
X
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • bikmisbroker
    BaBo
    • 27 Şubat 2009
    • 1009

Grafigimde belirttigim 2 ci SARI cizgiye bugun 5 agustos 2009 1 ci seans itibari ile dokunduk.
    Bu arada dikkatimi ceken sey ise, borsada bu cikisda LOKOMOTiF lik yapmis senetlerde yorgunluk var.
    Prim yapmamis senetlerde hareket var.
    Bilmem bu yazdiklarim sizlere birseyler iFADE ediyormu??

Yorum

• bikmisbroker
      BaBo
      • 27 Şubat 2009
      • 1009

Bana Bu cikisin hedefi hakkinda sorular soruluyor.
      Orta-Uzun vadeli hedefler ve destek ve direncler hakkinda bilgi vermek amaci ile Bu topicin basindan beri baz aldigim grafigin son halini veriyorum.

Yorum

• bikmisbroker
        BaBo
        • 27 Şubat 2009
        • 1009

Yorum

• bikmisbroker
          BaBo
          • 27 Şubat 2009
          • 1009

Takip ettigim grafigim assagidaki gibidir.
          Bu grafik XU100 bazli ve TL olup, uzun vadeli bir grafiktir.
          Tahmin ettigim direnc bolgesinde takilmis vaziyetteyiz.
          Bu seviyede "Kagit donme" gormekteyim.
          Bu direnc seviyesinde kagit donulup bir muddet de assagi salinma gerceklesirse yukarlarda en azindan onceki TEPE seviyesini hedefleyebiliriz.
          Kisa bir sure Yatay, hafif yatay assagi bir seyir izlenebilir.

Yorum

• ŞEN
            Yeni üye
            • 01 Aralık 2008
            • 2

Hayırlı olsun abi, özledim seni.

Yorum

• bikmisbroker
              BaBo
              • 27 Şubat 2009
              • 1009

Makus Talih..
              Bu Yazimda biraz eskilerden baslayip gunumuze gelmek istiyorum.
              Eskiler derkene bu satirlari okuyan pek cok kisinin (Ben de dahil) bilmedigimiz bir durumdan bahsedecegim.
              Ulkemizdeki FAiZ oranlari 1960 yilindan bu yana yaklasik 50 senedir hic gelmedigi seviyelere geldi ya da gelmek uzere.
              Bankaciliga basladigim 1980 li yillarin basinda Rahmetli Kastelli ilk olarak gecelik faizi icat etmisti.
              Yillarca bu ulkede yatirim yapmak, uretmek, istihdam yaratmak, nakit paranin getirdigi RANT karsisinda tabiri caizse "enayilik" ile esdegerdi.
              Bugun geldigimiz noktada dusen faizler karsisinda paranin RANTI nin bittigini de gormus olmanin mutlulugunu yasiyorum.
              Para sahipleri Yillarca bu ulkede inanilmaz RANT elde etmislerdir.
              Cok fazla risk alanlarin paralari batan bankalarda, batan bankerlerde SIFIR olmasina ragmen genelde rantiyeden fayda saglayan insanlar toplugu olduk ciktik!
              Neticesinde de SENET ile CEK ile is yapan garip bir piyasa olustu.
              SENETìn ve de CEKìn Dunyada bu kadar degisik amacla kullanildigi bir baska ekonomi varmi bilmiyorum..

Elbette bu yuksek rant verilen para ile BORCLANIP is yapmaya kalkanlarda KAR MARJLARINI inanilmaz seviyelere cikartmislardir.
              Oyle ya, Yillik %50-%60 faizlerin verildigi bir ulkede bir sekilde bankadan Borclanan ve is yapmaya calisan SANAYiCi bu maliyeti fiyatina KAR MARJINA yansitmak durumunda kaliyordu-kaldi..
              Dunyada yasanan bu ekonomik KRiZ nedeni ile Amerikan dolarinda baslayan dusus bir sekilde Turkiyeye giren para ile regule edilen DOLAR neticesinde de bu daralmayi firsat bilen ve de FAiZLERi olmasi gereken seviyelere ceken TCMB..
              Bu gune kadar 20 yillik mazisi olan borsamizda LiDER kagitlar her zaman mali sektor kagitlari oldular. Degisen sartlar cercevesinde bu daralma ve faiz dusurulmesi neticesinde Sanayinin, Uretimin, Ihracatin patlamasi gerekmektedir.
              Oyle ya, sanayici kar marjini dusurmek zorunda, rekabet etmek zorunda cunki?
              Ihracatci fiyatlarini gozden gecirmek zorunda, Yillarca RANT pesinde kosan PARA bile mevcut durumunu gozden gecirmek zorunda!! Faizlerin inmesi ekonomide son 50 yilda gormedigimiz bir sanayi ve de uretim ve ihracat/istihdam hamlesi yaratmak zorunda.,
              Ben dahil bizim kusak boyle bir donem gormedik.

Bu noktadan hareketle faizlerin daha da dusuk seviyelerde oldugu bir ulke hayal ediyorum.
              Boyle bir ulkede Kar marjlari dunya standartlari seviyesinde, rekabetci ve ihracatci bir sanayi hayal ediyorum.
              Neticesinde de Sanayi sirketlerinin liderligini yaptigi bir BORSA gormek kismet olacakmi acaba..

Yorum

• Penguen
                Mahdumu Kamil
                • 02 Mayıs 2008
                • 1387

Yiğidi Öldür Hakkını Teslim Et !

Değerli Büyüğüm,

Her ne kadar risk ile kazanç kol kola yürüse de insan yaşlandıkça daha temkinli hareket ediyor. Derede yüzen bendenize VOB okyanus gibi göründü. Gözüm korktuğundan ayağımı bile sokamadım. Geçen yılın sonunda sorduğunuz bir sual ile benim de ona verdiğim bir cevap hatırıma geldi. Papuçlarınızı parlatmak için o mesajları köşenize kopyalıyayım dedim.

Açtığınız Altın Vuruş köşesi kıytırık Hisse Köşeleri kadar ilgi görmese de 2.11.2009'da;

"Sorumu soyle sorayim daha net olacak;
                US$ 3500.- Olursa, XU100 USD grafigi ne durumda olur??" diye sormuşsunuz.

Bendeniz de aynı gün;

"Balıklama dalmayın" diye uyarınızı yapsanız da balık tutmak için dalayım ve "aferin"i kapayım dedim 3.500 x 0.70 = 24.500 dip olur." demişim.

Ardından katmerli aferini kapmışım. "Bekledigim cevap, ""Kirli CIKIN"" sayin penguenden geldi. Bu penguen arkadasimiz varya, ben dahil pek cok teknik analizciyi sulu goturur-susuz getirir.. " buyurmuşsunuz.

Endeks 59 binden 55 bine gerilediğinde "aşağıya çok yolumuz var" diyen de sizsiniz. Endeks 26.500'lü seviyelerde gezinirken "24.500'den döner" diyen de sizsiniz. Aslında sözünüzü dinlesek, izinizden gitsek 4 köşe olmuştuk. Biraz uzun bir azaman ama aradan bir yıl geçtikten sonra hakkınızı teslim edeyim istedim.

Sevgi, saygı, iyi dileklerimi sunuyorum. Ufkunuz hep açık ve aydınlık olsun.
                [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]MEVLANA'dan :[/B][/COLOR][/FONT]
                [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Ok gibi doğru olsam; yay ile atarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,[/B][/COLOR][/FONT]
                [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Doğruda aç görmedim; eğride tok,[/B][/COLOR][/FONT]
                [FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok ![/B][/COLOR][/FONT]

Yorum

• asi
                  Aktif
                  • 05 Temmuz 2009
                  • 270

gördüğüm bildiğim numberone
                  üstüne bilmiyorum

Yorum

• bikmisbroker
                    BaBo
                    • 27 Şubat 2009
                    • 1009

Bu grafigimi bir yerlere asip borsayi izlemek isterim.
                    Bu uzun vadeli analizde bahsettigim noktalarin test edilecegini dusunmekteyim.
                    Limitler assagida 1.8 EURO, yukarda ise 3.4 EURO dir.
                    Kisaca 1.8 assagi gecilirse bu ihtimaller ve bu grafik COPE gider.
                    Moda deyim ile "Bohcamizda bulunsun" ..

Yorum

• bikmisbroker
                      BaBo
                      • 27 Şubat 2009
                      • 1009

EURO/USD de usd e lehine EURO aleyhine bir tablo o-la-bi-lir..
                      (1.43 ler hatta 1.40 lar gundeme gelebilir)

Yorum

• UFO
                        Katılımcı
                        • 10 Aralık 2008
                        • 0

Tebrikler Sn. Babo. Her zamanki gibi erken uyarı sisteminizi çalıştırıp hedefi onikiden vurmuşsunuz. Elinize emeğinize sağlık.
                        1,43 lerin altını gördük, 1,40 ve altına doğru beklentilerimizi koruyoruz Tekrar bir güncelleme yapabilirseniz çok seviniriz.
                        Selamlar
                        Dolar long devam...Hedef FEZA :))

Yorum

• bikmisbroker
                          BaBo
                          • 27 Şubat 2009
                          • 1009

Bu Topicde 99 numarali Gonderimizdeki BABA grafigin "durum ve gidisat" hakkinda bize genel fikir vermesi nedeni ile GUNCEL halini assagida bulabilirsiniz.

Yorum

• EMİR
                            Yeni üye
                            • 27 Eylül 2009
                            • 5

Sn.Bıkmışbroker öncelikle hoşgeldiniz tekrar..Sizin yorumlarınızı okumak
                            çok güzel ve yönlendirici..Acaba USD ile ilgili görüşlerinizide tekrar bir
                            gözden geçirip paylaşabilirmisiniz lütfen..
                            Teşekkürle

Yorum

• bikmisbroker
                              BaBo
                              • 27 Şubat 2009
                              • 1009

Biz de biraz nostalcik takilalim bari?
                              2 Agustos 2009 dan bu yana ne olmus?
                              Birsey degil bir de TOBO olusursa ya, yukardaki hedef de (5 EURO) paramparca olur o zaman!!

Yorum

• ÇAKAL
                                Ağa'nın Adamı
                                • 27 Haziran 2007
                                • 2545

bikmisbroker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                                Biz de biraz nostalcik takilalim bari?
                                2 Agustos 2009 dan bu yana ne olmus?
                                Birsey degil bir de TOBO olusursa ya, yukardaki hedef de (5 EURO) paramparca olur o zaman!!

Günaydın sevgili babo.k12k12
                                Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
                                Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

Working...
                                X

Debug Information