Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Sinsi ve uzun bir savaşın alışkanlığı var galiba üzerimizde.
Buna, bu kendini ustaca saklayan savaşa alıştıysak, nerede insan olmanın, toplumsal ruhu.
Savaş ve ölümler sadece, "kendi düştüğü yeri yakar bir talihsizlik" gibi algılanıyorsa eğer, biz "ulus" olarak farkındalığımızı kaybetmişiz demektir.
Her seferinde, kayıplara " Çok üzüldüm, çok şükür bizim çocuklar askerliğini oralarda yapmıyor" cümlesini kuranlardan olma şansı !! için mi duacı olacağız. İlla ki, tepkimizi göstermek için, ateş gelip bizim kapımıza mı dayanmalı.
Alışkanlık, kabullenmenin,
Bıkkınlık, teslimiyetin hemen öncesi aşamalardır, insanoğlu arada bir başını kaldırıp etrafına bakmalı...
Sinsi ve uzun bir savaşın alışkanlığı var galiba üzerimizde.
Buna, bu kendini ustaca saklayan savaşa alıştıysak, nerede insan olmanın, toplumsal ruhu.
Savaş ve ölümler sadece, "kendi düştüğü yeri yakar bir talihsizlik" gibi algılanıyorsa eğer, biz "ulus" olarak farkındalığımızı kaybetmişiz demektir.
Her seferinde, kayıplara " Çok üzüldüm, çok şükür bizim çocuklar askerliğini oralarda yapmıyor" cümlesini kuranlardan olma şansı !! için mi duacı olacağız. İlla ki, tepkimizi göstermek için, ateş gelip bizim kapımıza mı dayanmalı.
Alışkanlık, kabullenmenin,
Bıkkınlık, teslimiyetin hemen öncesi aşamalardır, insanoğlu arada bir başını kaldırıp etrafına bakmalı...
.............................
sevgili mecaz
ateş düştüğü yeri yakıyor..her anne-babanın da yüreği yanıyor..korku,mecburiyet,çaresizlik,vatan aşkı,öfke,gurur,...uzar gider bu duygular..
sen-ben-o yetmiyor düşünmemiz,acı çekmemiz,isyanımız..
yetmiyor..
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
ateş düştüğü yeri yakıyor..her anne-babanın da yüreği yanıyor..korku,mecburiyet,çaresizlik,vatan aşkı,öfke,gurur,...uzar gider bu duygular..
sen-ben-o yetmiyor düşünmemiz,acı çekmemiz,isyanımız..
yetmiyor..
Ne zaman birlik olacağız o halde. Nerde bizim insan olmaktaki gücümüz?
Duyguyla olmaz bu iş, akılla olur..
Sevgili yağmur, bizde bir atasözü vardır " bana dokunmayan yılan, bin yaşasın " der, böyle atasözü olmaz..
.................................................. ..................................;) gelen gelmeyen, soran, sormayan, söyleyen, susan herkese iyi geceler..
"Aba vakti aba,yaba vakti yaba"
İstenmeyen olayları zamanında yapamazsanız ,onunla yaşamak zorunda kalırsınız.Duygularınız,öfkeniz zamanla körelmeye başlarki buda sonun başlangıçı olur.
PKK ya karşı yapılan ilk "GÜNEŞ" harekatında askerdim dile kolay 24 sene geçmiş.Peki ne değişti? Binlerce şehit ,milyarlarca dolar.
Hani dilim varmıyor söylemeye düşüncesi bile kanımı donduruyor işin içinde rantmı var?
Vurdum duymazlıkmı?sinmişlikmi,benimsemişlikmi.
Bir şehit haberi gelir otomatiğe bağlanmış gibi şehitlerimize allahtan rahmet dileriz.Birazda kaldıysa milliyetçi ruhumuz kabarır "Şehitler ölmez vatan bölünmez"
Bir saman alevi gibi parlar söneriz.Nezamana kadar .......
Bir şehit haberi gelene kadar...
Ben ben değilim,Sen olmayınca
Sen sen değilsin,Ben olmayınca
Kuşların padişahı, bilgi ağacında yaşarmış, kaf dağının ardında...
Yirminci kuş Hüthüt e dedi ki: " Tanrı yolunda temizlik nasık olur? Ey seçimi isabetli, tedbiri doğru Hüthüt, söyle "
Bir şeyle uğraşmak adeta bana haram... Neyim va , neyim yoksa saçıp döküyorum.
Elime ne geçerse kaybediyorum, Adeta alime aldığım şey bir akrep kesiliyor
Kendimi bir türlü zaptedemiyorum, Elimde ne varsa hepsini sarfediyorum
O'nun Hariminde temizleneyim, tertemiz olayım da, belki bu temizlikle yüzünü görürüm, olur ya.
Ve Hüthüt cevap verd;
" Bu yol herkesin gideceği yol değildir. Bu yola tertemiz giriş kafidir.
Neyi var neyi yoksa oynayıp elden çıkaran, yol alır, temizlikle huzura erer,
Dikilmişi yırt, yırtılmışı da dikme; neyin var ise bir kıla kadar , hepsini yandır
Her şeyini, ateşli bir ah ile yaktın mı, külünü topla, üstüne otur
Böyle yaparsan herşeyden kurtulursun, Yok yapmazsan, ömrünce herşeye üzül, kan yutadur...
................................Feridüddin-i Attar, Mevlana'nın hocası kabul edilir..
Adam bara gitmis tam arkasinda bir devekusu..
- Bir bira..! demis adam..
- Ben de..! demis devekusu.
Barmen servisi yapmis..
- Hesap üç dolar kirk iki! demis..
Adam elini cebine sokmus bir avuç para çikarip bara koymus. Saymis barmen.. Kurusu kurusuna 3 dolar 42!..
Ertesi gün
- Viski! demis adam.
- Ben de! demis, devekusu.
- Yedi dolar ondört! demis Barmen..
Yine elini cebine atmis adam.. Pat!. Çikartmis parayi. Tami tamina 7 dolar 14.. Günlerce devam etmis bara gelisler.. Içki.. Aynisi devekusuna.. Aynen cepten para..
Merak etmis barmen sonunda..
- Kuzum nedir bunlar..
Parayi saymadan tami tamina çikariyorsun cebinden..
- Ben sihirli bir lamba buldum demis adam..
- Ne alirsam.. Bir bardak su veya bir Rolls Royce cebimde kurusu kurusuna parasini buluyorum..!
- Peki.. Peki bu devekusu? diye sormus Barmen..
- Haa o mu?! demis adam.. Bir de benimle ayni zevkleri paylasan uzun bacakli bir piliç dilemistim.
Yorum