Şimdii Anadolu da güzel bir ilçe vardır, adı da güzel, Çiçekdağı.
Türküsü boldur. Birinde şöyle söyler " güzeli ağladırlar, çirkini söyledirler "
Yani kıraathanenin kıraat kısmı bize kaldı. ;)
Bir hikaye,
Adetleri güzel bir padişah vardı. Bir gün kullarından birisine bir meyva verdi.
Köle meyvayı, öyle bir güzel, öyle bir iştahlı yemeye başladı ki sanki evvelce o meyvayı tatmamıştı bile.
Ağını şapırdatarak lezzetle yemesine padişah da özendi, yemek istedi
Dedi ki "bir parçacık da bana ver, pek iştahla yiyorsun da imrendim adeta"
Köle padişah ada o meyvadan bir parçacık sundu. Padişah tadınca kaşlarını çattı, meyve öyle acıydı ki.
Dedi ki " A köle, bu işi kim yapar? Böyle acı bir meyvayı, bu kadar lezzetle kim yiyebilir ? "
Köle, padişahına, Padişahım dedi; elinden yüzbinlerce armağan aldım yedim. Hepsi de tatlıydı, lezzetliydi. Bir kerecik de elinden böyle acı bir meyvedir geldi. Hemencecik elimi eteğimi çekeyim, suratımı buruşturayım öyle mi?
He an elinden bir hazine erişmede, nasıl olur da bir acıya incinirim, katlanamam?
Ferideddin- i Attar / Mantık Al- Tayr
.............................................
Türküsü boldur. Birinde şöyle söyler " güzeli ağladırlar, çirkini söyledirler "
Yani kıraathanenin kıraat kısmı bize kaldı. ;)

Bir hikaye,
Adetleri güzel bir padişah vardı. Bir gün kullarından birisine bir meyva verdi.
Köle meyvayı, öyle bir güzel, öyle bir iştahlı yemeye başladı ki sanki evvelce o meyvayı tatmamıştı bile.
Ağını şapırdatarak lezzetle yemesine padişah da özendi, yemek istedi
Dedi ki "bir parçacık da bana ver, pek iştahla yiyorsun da imrendim adeta"
Köle padişah ada o meyvadan bir parçacık sundu. Padişah tadınca kaşlarını çattı, meyve öyle acıydı ki.
Dedi ki " A köle, bu işi kim yapar? Böyle acı bir meyvayı, bu kadar lezzetle kim yiyebilir ? "
Köle, padişahına, Padişahım dedi; elinden yüzbinlerce armağan aldım yedim. Hepsi de tatlıydı, lezzetliydi. Bir kerecik de elinden böyle acı bir meyvedir geldi. Hemencecik elimi eteğimi çekeyim, suratımı buruşturayım öyle mi?
He an elinden bir hazine erişmede, nasıl olur da bir acıya incinirim, katlanamam?
Ferideddin- i Attar / Mantık Al- Tayr
.............................................

Yorum