Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Dünya padisahin, kayserin, hakanin olsun;
Cehennem kötünün, cennet iyinin olsun;
Tesbih meleklerin olsun, temizlik Rizvan' in:
Sevgili bizim olsun, cani canimiz olsun.
Dünyaya geldiler, cosup tastilar;
Güldüler, eglendiler, anlastilar;
Bir kadehte siziverdiler bir gün
Ölüm uykusunda kucaklastilar.
Biliyorum varligin, yoklugun dis yüzünü;
Yükselmenin de alçalmanin da içyüzünü;
Ne çikar öte yanini da bilsem felegin:
Bezmisim bilgiden, atmisim her türlüsünü
Yilan gibi tasa girsen de, Saki,
Sizar ecelin suyu bulur seni;
Bu dünya toprak, Saki, türkü söyle;
bu soluk bir yel, sarap ver, Saki.
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Ben biyiklari süpürge etmisim meyhanede:
Hayirmis, sermis birakmisim ikisini de.
iki dünyayi karpuz gibi önüme koysalar
Ne birine metelik veririm, ne ötekine.
Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Her gün biri çikar, baslar ben, ben demege,
Altinlari gümüsleriyle övünmege.
Tam isleri diledigi düzene girer:
Ecel çikiverir pusudan: Benim ben, diye.
Bayram geldi; isimiz istir bu aralik;
Horoz kani gibi sarap bollasir artik.
Gel gelelim esekler de bos gezer simdi:
Oruç gemi agizlarindan çikar, yazik.
Bir yanarim Tanri özlemiye Musa gibi;
Bir ölürüm murada ermeden Yahya gibi;Yari gökte kalirim hep bir igne yüzünden, Hep bir baska derdin terzisiyim Isa gibi.
Bir yanarim Tanri özlemiye Musa gibi;
Bir ölürüm murada ermeden Yahya gibi;Yari gökte kalirim hep bir igne yüzünden, Hep bir baska derdin terzisiyim Isa gibi.
Ey kör! Bu yer, bu gök, bu yildizlar, bostur bos! Birak onu, bunu da gönlünü hos tut hos! Su durmadan kurulup dagilan evrende, Bir nefestir alacagin, o da bostor bos !
Kim senin yasanı çignemedi ki soyle? gunahsız bir omrun ne tadi kalir soyle. yaptigim kotulugu kotulukle odetirsen eger seninle benim aramda ne fark kalir ki soyle
Tanri bizi çamurdan yarattiginda, biliyordu bu dünyada ne isimiz olacak. isledigim günahlar hep onun, emriyledir o halde cehennemde beni nicin yakacak?
isyan edip karsinda duracagim, neredesin?karanligi, isiğa yoracagim, neredesin? İbadete karşılık cenneti alacaksam 'bagis mi ticaret mi' diye soracagim, neredesin?
Ey dogru yolun yolcusu, çaresiz kalma;
Çikma kendinden disari, serseri olma;
Kendi içine sefer et erenler gibi:
Sen görenlerdensin, dünya seyrine dalma.
Bilgisizliimi sundum durdum aleme;
Bir yoksulluk karanligi çöktü gönlüme;
Utandim günahimdam, müslümanligimdan:
Bundan böyle zünnar takacagim belime.
Elimde olsa dünyayi küçümserdim;
iyisine de kötüsüne de yuf çekerdim;
Daha dogrusu bu asagilikk yere
Ne gelirdim, ne yasardim, ne ölürdüm.
Toprak olup gitmislere sorarsan
Ha gavur olmussun ha müslüman.
Kimler bu dünyada elenmemisse
Ötekinde yalniz onlar pisman
Seyh fahiseye demi? ki: - Utanmaz kadin;
Her gün sarhossun, onun bunun kucagindasin.
Dogru, demis fahise, ben öyleyim; ya sen?
Sen bakalim su göründügün adam misin?
Öldürmek de, yasatmak da senin isin;
Bu dünyayi gönlünce düzenleyen sensin.
Ben kötüyüm diyelim, kimde kabahat?
Beni böyle yaratan sen degil misin?
Kör cehalet çirkeflestirir insanlari, suskunlugum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var elbet. Lakin bir lâfa bakarim laf mı diye, bir de söyleyene bakarim adam mı diye
Yorum