Gelişmeler - Akıl Oyunları - Strateji - Komplo Teorileri

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ÇAKAL
    Ağa'nın Adamı
    • 27 Haziran 2007
    • 2545

Hizbullah’ta ordu silahı çıktı, hesabı sorulmadı!

31/07/2008
    ÖZGÜR CEBE
    Şırnak’ta, 2001’de Hizbullahçılarda LAV silahı, roketatar ve ağır makineliler çıktı. Dava sırasında Jandarma, “Silahlar bizim, dava bitince iade edin” dedi. Dönemin alay komutanı, Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Ersöz’dü.

DİYARBAKIR - Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün Şırnak Jandarma Alay Komutanlığı’nı yürüttüğü 2001 yılında, bir Hizbullah operasyonunda ele geçen çok sayıda ‘vahim nitelikte’ silahın, sonradan, askeriyeye ait olduğu ortaya çıkmıştı.

http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=77
    Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
    Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)

Yorum

• ÇAKAL
      Ağa'nın Adamı
      • 27 Haziran 2007
      • 2545

Milliyet'in manşeti böyle.Ünlem işareti koymakla neye dikkat çekmek istemiş acaba?Haberi yapana sormak lazım.

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...KOMUTAN&ver=06

Yorum

• ÇAKAL
        Ağa'nın Adamı
        • 27 Haziran 2007
        • 2545

Kanaltürk'te futbol şöleni başlıyor

Moskova’da düzenlenecek turnuva dev ekipleri ekranlarınıza getirecek...

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenecek olan Railways Cup Türkiye saatiyle 18.00’de Milan-Sevilla maçıyla başlayacak.

Geçen yıl aynı turnuvada 3’üncü olan Milan, bu sezon kadrosunu Arsenal’dan Flamini, Barcelona’dan Ronaldinho, Zambrotta, Genoa’dan Borriello ve Empoli’den Abate ile güçlendirdi. Sevilla takımı ise Keita, Daniel Alves gibi oyuncularını kaybetmesine rağmen Mallorca’dan Navarro, Lyon’dan Squillaci, Le Mans’tan Romaric ve Lanus’tan Acosta gibi isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Bu süper maçın ardından Türkiye saatiyle 20.15’te ev sahibi Lokomotif Moskova ile Chelsea karşı karşıya gelecek.

Rusya liginde 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 24 puanla 4’üncü sırada bulunan Lokomotif Moskova geçen yıl bu turnuvada sonuncu olmuştu. İngiltere’nin başarılı takımı Chelsea ise takımın başına Scolari’yi getirdi.

Porto’dan Jose Bosingwa’yı 16.5 milyon sterlin’e ve Barcelona’dan Deco’yu alan Chelsea Makalele’yi ise Paris Saint Germain takımına verdi. 1 Ağustos’taki maçları kazanan takımlar 3 Ağustos Pazar günü saat 15.30’da finalde karşı karşıya gelecek.

İlk günün mağlupları ise aynı gün saat 13.00’te yine karşılaşacak. Bugün ve Pazar günü oynanacak 4 karşılaşma da Kanaltürk’ten canlı yayınlanacak.

Yorum

• MAGGGMA
          ...................
          • 12 Haziran 2007
          • 1375

'"Yeni'siz 'TL'ler sonbaharda
          2009 başından itibaren dolaşıma çıkacak "yeni" ibaresi kaldırılmış "Türk Lirası" banknotlar kamuoyuna tanıtılacak.

Cuma, 01 Ağustos 2008 01:47

2009 başından itibaren dolaşıma çıkacak "yeni" ibaresi kaldırılmış "Türk Lirası" banknotlar, eylül sonu ekim başı kamuoyuna tanıtılacak.

"Yeni" ibaresi yer almayacak banknotları tanıtmak amacıyla bir firmayla anlaşma imzalayan Merkez Bankası, firmanın gerekli dokümanları toparladığını bildirdi.

Paradan 6 sıfır atılmasıyla kullanılmaya başlanan Yeni Türk Lirası'ndan üç yıl aradan sonra, yenhiden TL'ye dönülüyor. 2005 yılında altı sıfırın atılmasıyla birlikte tedavüldeki paraların karışmaması amacıyla "Yeni" ibaresi eklenen Türk Lirası özüne dönüyor. 2009 yılında "Türk Lirası" olarak piyasaya sürülecek olan banknotların tanıtımı için ise Merkez Bankası'nın çalışmaları hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde bir firma ile kampanya anlaşması imzalayan Merkez Bankası, firmanın çalışmaları sürdürdüğünü kaydetti. Merkez Bankası, banknotların Eylül sonu Ekim başı kamuoyuna tanıtmayı planlıyor.

Halen dolaşımda bulunan Yeni Türk Lirası banknotlar ise 1 Ocak 2010 tarihinde dolaşımdan kaldırılacak. 2009 yılında Yeni Türk Lirası banknotlar ile Türk Lirası banknotlar bir yıl süreyle birlikte dolaşımda kalacak. Yeni Türk Lirası banknotlar için 1 Ocak 2010 tarihinde işlemeye başlayacak olan 10 yıllık zaman aşımı süresi 31 Aralık 2019 gününe kadar devam edecek.

Yorum

• KUTERO
            Beybaba
            • 19 Temmuz 2007
            • 437

PKK'yı Ergenekon kurdurdu çünkü...

Ergenekon-PKK ilişkisiyle ilgili Kürt kökenli siyasetçiden çarpıcı iddia... Amaç Kürtleri dinden uzaklaştırmak mı? iyibilgi zoom

Ergenekon terör örgütü ile PKK arasında yakın ilişki olduğu yönündeki iddialara Kürt kökenli eski siyasetçi Abdülmelik Fırat'tan destek geldi.
            Derin devlet, PKK'yı 'Kürtleri dinden uzaklaştırmak' için kurdu
            Yaklaşık 10 yıldır PKK'nın derin devlet tarafından kurulduğunu savunan Fırat, iddianamenin kendisini teyit ettiğini belirtti. Abdullah Öcalan'ı ajanlıkla suçlayan Fırat, ilginç bir iddiada bulundu: "Devletin sivil ve asker kanadından birçok önemli isimle görüşmeler yaptım. Bana 'derin devletin yapamadığını bu örgüt başardı. Kürtleri dinlerinden, örf ve adetlerinden kısa zamanda uzaklaştırdı.' diyorlardı."
            Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadelere göre, PKK'nın kurucuları arasında Öcalan'ın yanı sıra Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük gibi isimler de var. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülüyor.

İhtimal dahilinde olan hiçbir şey gözardı edilemez..
            İhtimal dahilinde olan her şey için tedbirli olmak gerekir..

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

[url]http://kutero.blogspot.com/[/url][COLOR="#000000"][/COLOR]

Yorum

• KUTERO
              Beybaba
              • 19 Temmuz 2007
              • 437

ŞOK belge: ADD'yi Pentagon kurdurtmuş!

Veli Küçük'ün evinde bulunanlar belgeler arasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile ilgili önemli bir rapor da ele geçirildi.

Belgede, "Kuruluşunu Yekta Güngör Özden'in gerçekleştirdiği Atatürkçü Düşünce Derneği, Pentagon tarafından Türkiye ve Avrusya Bölgesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin merkezi olarak tasarlanmış ve kurdurulmuştur." ifadeleri yer alıyor.

Ergenekon İddianamesinin ek dosyaları avukatlara dağıtıldı. Ek dosyalarda sanıkların evlerinde ve iş yerlerinde ele geçirilen önemli belge ve bilgilere yer verildi. Veli Küçük'ün evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir dosyada "Atatürkçü Düşünce Derneği" başlıklı rapor dikkat çekti. Bu raporda şu iddialar yer alıyor; "Kuruluşunu Yekta Güngör Özden'in gerçekleştirdiği Atatürkçü Düşünce Derneği, Pentagon tarafından Türkiye ve Avrusya Bölgesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin merkezi olarak tasarlanmış ve kurdurulmuştur. Çevik Bir, bu merkezin başına geçme çalışmalarına başlamıştır. Böylece Türk kamuoyu çok daha kolay yanılgıya sürüklenecek, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sivil inisiyatif içinde yer aldığını sanacak, 'Büyük Oyun'un oyuncularına dönüştürülecektir.

[SIZE=3][I][FONT=Comic Sans MS]Grafiklerimi toplu halde görmek için[/FONT][/I] [/SIZE]:

Yorum

• ÇAKAL
                Ağa'nın Adamı
                • 27 Haziran 2007
                • 2545

KUTERO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                PKK'yı Ergenekon kurdurdu çünkü...

Ergenekon-PKK ilişkisiyle ilgili Kürt kökenli siyasetçiden çarpıcı iddia... Amaç Kürtleri dinden uzaklaştırmak mı? iyibilgi zoom

Ergenekon terör örgütü ile PKK arasında yakın ilişki olduğu yönündeki iddialara Kürt kökenli eski siyasetçi Abdülmelik Fırat'tan destek geldi.
                Derin devlet, PKK'yı 'Kürtleri dinden uzaklaştırmak' için kurdu
                Yaklaşık 10 yıldır PKK'nın derin devlet tarafından kurulduğunu savunan Fırat, iddianamenin kendisini teyit ettiğini belirtti. Abdullah Öcalan'ı ajanlıkla suçlayan Fırat, ilginç bir iddiada bulundu: "Devletin sivil ve asker kanadından birçok önemli isimle görüşmeler yaptım. Bana 'derin devletin yapamadığını bu örgüt başardı. Kürtleri dinlerinden, örf ve adetlerinden kısa zamanda uzaklaştırdı.' diyorlardı."
                Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadelere göre, PKK'nın kurucuları arasında Öcalan'ın yanı sıra Doğu Perinçek ve Yalçın Küçük gibi isimler de var. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün PKK ile işbirliği yaptığı ileri sürülüyor.

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=79829
                Terör elebaşısı Öcalan'la defalarca görüştüğüne dikkat çeken Abdülmelik Fırat, 1970'li yıllarda Ankara'da siyaset yaparken terör örgütü elebaşısının bir öğrenci olarak kendisini ziyaret ettiğini, 1997'de de Suriye'de bir araya geldiklerini söyledi. Ardından da şu ifadeleri kullandı: "Barzani ile Talabani'yi barıştırmak için davet edilmiştim. Suriye'de Öcalan beni birkaç kez otelde ziyaret etti. Baktım ki, orada da kendisini Suriye istihbaratı kullanıyor. Kendisine, 'Bu milletin çocuklarını dağa çıkarmayın. 50 bin insanın ölmesine neden oldunuz. 4 bin köy yandı. Bunlar, Kürtler için büyük bir felakettir. Bir teşkilat Kürtlerin iyiliği için varsa nasıl bu sonuçlara sebebiyet verir?' dedim. Ama beni dinlemedi."

Yorum

• ÇAKAL
                  Ağa'nın Adamı
                  • 27 Haziran 2007
                  • 2545

Allah rahmet etsin.Mekanı cennet olsun.Yakınlarına Rabbim sabır versin.

Osman Yağmurdereli hayatını kaybetti

02 Ağustos 2008 Cumartesi 02:35
                  İSTANBUL -İHA- Ünlü yapımcı, AK Parti Milletvekili Osman Yağmurdereli vefat etti.
                  Osman Yağmurdereli (56) tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde enfeksiyonda ilerleme olması ve solunum sıkıntısı yaşaması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Yağmurdereli'nin sağlık durumuyla ilgili olarak enfeksiyonu vücudunun tolere edemediği ve bu yüzden karaciğer ve böbreklerinde sıkıntı oluştuğu ve sabaha karşıda solunum sıkıntısı başgösterdiği için yoğun bakım ünitesine alındığı açıklanmıştı.
                  Yağmurdereli, 6 Şubat 1953 tarhinde dünyaya gelmişti.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
                  Gecenin ilerleyen saatlerinde Osman Yağmurdereli'yi ziyarete gelen sanatçılar arasında Bülent Ersoy, Gülben Ergen ve Armağan Çağlayan vardı. Bülent Ersoy'un güçlükle ayakta durduğu gözlenirken araçtan inerken düşme tehlikesi geçirdi. Ersoy, Yağmurdereli'nin durumu hakkında açıklama yapmaktan kaçındı ve ziyaret sonrası göz yaşlarına hakim olamadı. Sanatçı Gülben Ergen'in de çok üzgün olduğu gözlendi. Ergen, "Söyleyecek bir şey yok. Hepimiz çok üzgünüz" dedi. Armağan Çağlayan ise "durumu çok iyi değil. Umarım düzelir. Şuan da yaşam destek ünitesine bağlı" şeklinde konuştu. Metro Turizm Sahibi Galip Öztürk de Yağmurdereli ailesini ziyarete gelenler arasındaydı.

Yorum

• ÇAKAL
                    Ağa'nın Adamı
                    • 27 Haziran 2007
                    • 2545

Namık Kemal ZEYBEK

Üzüldüm

02/08/2008

Gazetemizin dünkü başlığı şöyleydi: “Türkiye oh dedi...” Elbette bakış açısına göre bu hüküm doğrudur. Ama ben “eyvah” dedim. Kimse AKP’nin hazine yardımının yarısından yoksun kaldığına üzüldüğümü sanmasın. Sadece AKP’nin değil partilerin aldığı hazine yardımına ilke olarak karşıyım. Demokrasimizin demokratikleşmesini bozan etkenlerden biri de bu yardımlardır. Aldığı oylarla ödüllenen partilere bir de oyları oranında akça ödülü vermenin neresinde doğruluk vardır.
                    Ama konumuz bu değil...
                    Hayır! AKP’nin kapatılmamış olması da değil üzüntüm. Bu dava açıldığından beri bu iddianame ile parti kapatmanın yanlış, haksız ve tehlikeli olduğunu yazıp duruyorum.

Üzüntüm demokrasimiz adınadır. Üzüntüm laiklik kavramı bakımındandır.
                    İnsanların inançlarının gereği veya başka etkenlerle giyim kuşamlarına karışılmasını demokrasiye ve laikliğe aykırı buluyorum.
                    İnanç özgürlüğünün önünü açan bir yasama çalışmasının laikliğe aykırı saymak ise laikliğe aykırıdır diye düşünüyorum.
                    İslamda başörtüsünün olup olmadığı ise evet ‘bilginlerin’ konusudur. Müslümanlarda başörtüsü vardır diyenler için vardır, yoktur diyenler için de yoktur. Bu işin uzmanları ‘ulema’dır ve onlara sorulmalıdır sözü ise bu anlamda doğrudur ve laikliğin gereğidir.
                    Ne olacak yani... Dini konularda da laik mahkemeler ve siyasetçiler mi karar verecekler...
                    Nitekim ‘ulema’ dan ‘vardır’ diyenler çoğunlukta olsa da “yoktur” diyenler de vardır.
                    Değerli okuyucum, evet üzüldüm, 141,142,163. maddelerin kaldırılarak düşünce özgürlüğü alanının genişlemesine katkısı olan bir yurttaş olarak bu son kararda daraltıcı bir etki olacağını gördüğüm için üzüldüm.

İkinci ANAP hükümeti döneminde çıkarılan bir yasa ile üniversitelere giyim-kuşam özgürlüğü getirilmişti. Bu yasayı onayan kararın gerekçesinde Anayasa Mahkemesi ‘başörtüsü’nü istisna tutmuştu.
                    Bu günkü başörtü yasağının tek hukuki dayanağı işte o cümledir. Yasa gerekçesindeki bir cümle... Bakın nelere yol açtı.

“Devrim Yasaları” mı dediniz? Hayır kadın kılığı ile ilgili bir yasa yok.
                    Ve Atatürk’ün kadın kılığındaki zorlamaları yanlış bulduğuna dair deliller var.
                    Ata’nın Genel Sekreteri Hasan Rıza Soyak’ın hatıralarında konuyu yazmıştım.
                    “ Velevki” diye başlayan İspanya söylemini ise “velevki” sözünün anlamını bilenler ve iyi niyetle anlayanlar doğru anlamış olmalılardı.
                    Bundan ötesi laf ü güzaf...
                    Hayır ! Vicdani kanaatim ve hukuk okumuşluktan gelen görüşüm olarak söylüyorum. İddianamede AKP’nin laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğuna dair hiçbir ciddi delil yoktur.
                    Karar “ ne şiş yansın ne kebap” diyerek günlük siyasete bir “oh” dedirtmiştir. Doğrudur... Ancak uzun dönemli demokratikleşmemizin önüne bir duvar çekilmiştir.
                    Türkiye “din elden gidiyor” korkusundan kurtulmuştur. Şimdi de “laiklik elden gidiyor” korkusundan kurtulmalıdır.

Halkımızın ezici çoğunluğu dine saygılı ve laikliği benimsemiş durumdadır. Demokrasi halkın kendisini yönettiği sistemin adıysa bu halk ne ateist diktatörlüklere ne de teokratik olmak iddiasındaki diktatörlüklere destek vermez.
                    Demokrasiye ve laikliğe inanıyorsak, gereklerini de yerine getirmeliyiz. Yasaklayarak, setler çekerek, duvarlar örerek değil... “Daha çok hak, daha çok özgürlük” diyerek...
                    :super:

Kimse yanlış anlamasın ne AKP’liyim ne de bir başka partili. AKP veya öteki partiler kendilerini feshetse de Türkiye hiçbir şey kaybetmez. Yenileri kurulur. Ama böylesine kararlarla çok şey kaybederiz.
                    http://www.radikal.com.tr/Default.as...&CategoryID=97

Yorum

• KUTERO
                      Beybaba
                      • 19 Temmuz 2007
                      • 437

“Asıl ‘Yeşil’, Veli Küçük'tü”

Ergenekon dosyasındaki bir belgede, “Yeşil” kod adının Veli Küçük tarafından kullanıldığı öne sürülüyor. Kod adının deşifre olması üzerine, ismin Mahmut Yıldırım’a verildiği iddia ediliyor. Bir iddia da şu: “Veli, yüzbaşıyken Pentagon’da eğitim gördü. CIA ile birlikte bir Suriye gemisini kaçırmıştı”

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi basın bürosunda bulunan bir belgede, Susurluk skandalının kilit ismi “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında çok önemli bir iddia göze çarpıyor. Belgede, “Yeşil-Alaattin”di başlığı var; bu ifade kastedilen Alaattin Çakıcı... Ancak belgenin aynısı İşçi Parti Basın Bürosu Başkanı Hikmet Çiçek’te de ele geçirildi. O belgedeki başlık ise farklı: “Yeşil-Veli Küçük”tü.
                      Bu duruma açıklık getiren savcılık, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bilgisayarındaki değişiklikle Veli Küçük isminin “Alaattin” yazılarak, kimliğinin gizlenmeye çalışıldığını ifade ediyor.
                      Belgede, Veli Küçük’ün 1984 yılından itibaren “Yeşil” kod adını kullandığı öne sürülüyor.
                      NEREYE GİTSE ÖLÜM OLUYOR
                      Belgede şu ifadelere yer verildi: “Veli Küçük’ün kod adı ‘Yeşil’di. 84’ten beri Küçük Yeşil diye anılır. JİTİM’in kuruluşundan beri bu kod adı ile bilinir. Sonra Küçük’ün üzerine varmaya başladılar. Bunun üzerine Veli Küçük, Cem Ersever’den ‘Yeşil’ kod adını kullanacak birini bulmasını istedi. Ersever’de gitti, Mahmut Yıldırım’ı buldu. Behçet Cantürk nerede öldürüldü, kim sorguladı Kocaeli’nde? Veli Küçük nereye giderse ölümler oluyor, dikkat çekici değil mi ?”
                      Belgede; “Veli, yüzbaşıyken Pentagon’da eğitim gördü. Üsteğmenken de CIA ile birlikte bir Suriye gemisini kaçırmıştı” iddiası da yer alıyor.
                      “ERGENEKON’U CIA KURDURDU”
                      Aynı belgede, Mahmut Yıldırım’ın Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın adamı olduğu ve MİT ile arasına mesafe koyduğu ileri sürülüyor.
                      Ergenekon Terör Örgütü’nün CIA ajanları tarafından kurdurulduğu iddiasına da yer veriliyor.
                      NTV

Yorum

• ÇAKAL
                        Ağa'nın Adamı
                        • 27 Haziran 2007
                        • 2545

İstanbul dünyada ilk 5’e girerse 150 bin finanscı iş bulacak
                        3 Ağustos 2008 Pazar,

Finans merkezi olması için çalışmaların başladığı İstanbul, dünyada bu alanda ilk 5’e girerse 150 bin kişilik finansçı ordusuna ek istihdam sağlayacak.

Yorum

• MAGGGMA
                          ...................
                          • 12 Haziran 2007
                          • 1375

ilginç

Yorum

• ÇAKAL
                            Ağa'nın Adamı
                            • 27 Haziran 2007
                            • 2545

Taşıt vergileri ve trafik cezalarını cepten öğrenebilirsiniz!

Cep telefonları artık günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Belirli bir yaşı aşmamış çocuklarımız dışında hemen hemen tüm vatandaşlarımızın cep telefonu kullandığını söylemek yanlış olmasa gerek.

Cep telefonunun bu denli yoğun kullanılmasına paralel olarak bazı önemli bilgilerin de cep telefonları vasıtasıyla elde edilebilmesi şüphesiz oldukça önemli bir kolaylık. Gelir İdaresi de bu yönde bir kolaylığı cep telefonu kullanan vatandaşlarımız için sunmaya başladı. Bu yepyeni uygulama sayesinde motorlu taşıtlarla ilgili bir çok önemli bilgiyi cep telefonumuza kısa mesaj (SMS) gelmesi suretiyle öğrenebileceğiz.
                            Hangi bilgiler ne şekilde öğrenilebilecek? İşte cevabı:

1- Aracımın Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar? Bu sorunun cevabı için cep telefonlarının mesaj bölümüne "MTV PLAKANO" yazıp 1189'a SMS göndermek yeterli. Örneğin aracınızın plakası 06 GIB 89 ise telefonunuzun mesaj bölümüne "MTV 06GIB89" yazıp 1189'a gönderebilirsiniz. Gelen cevap mesajında ".... yılı ocak ve temmuz ayı taksitlerinin her biri ....YTL'dir" bilgisi yer alacak.

2- Aracımın Motorlu Taşıt Vergisi borcu ne kadar? Aracınızın önceki dönemlere ilişkin olarak ödemediğiniz MTV borcunu da kısa mesaj yoluyla öğrenebilirsiniz. Bunun için cep telefonlarının mesaj bölümüne "MTV PLAKA NO TESCİLTARİHİ TC KİMLİK NO (VERGİ NO)" yazıp 1189'a gönderilecek.

Örnek mesaj şu şekilde yazılacak. "MTV 06GIB89 01012008 12345678901" Bu mesaja gelecek yanıtta geçmiş yıllara ilişkin olarak toplam ne kadar MTV borcu olduğu bilgisi yer alacak. Her bir yıl için ne kadar vergi borcu bulunduğunun cevabı için "MTV AYRINTI" yazılıp 1189'a gönderilecek. Bu durumda aşağıdakine benzer şekilde bir ayrıntı mesajı gelecek:

2008/1 için Ö.YTL
                            2007/2 için Ö.YTL
                            2006/1 için Ö.YTL

3- Aracımın trafik cezası borcu ne kadar? Aracınızın henüz ödenmemiş trafik cezası tutarının ne kadar olduğunu da kısa mesaj ile öğrenmek mümkün. Bunun için telefonların mesaj bölümüne "TPC PLAKANO TESCİLTARİHİ TCKİMLİKNO(VERGİ NO)" yazıp 1189'a göndermek yeterli.
                            Örnek mesaj şu şekilde yazılacak. "TPC 06GIB89 01012008 12345678901" Bu mesaja gelecek yanıtta geçmiş yıllara ilişkin olarak toplam ne kadar trafik cezası borcu olduğu bilgisi yer alacak.

Ayrıntı için "TPC AYRINTI" yazılıp 1189'a gönderilecek. Bu hizmetlerin bedeli ise 2 SMS / 4 kontör.
                            Yani sadece 2 SMS bedeli karşılığında MTV ve trafik ceza borcu cep telefonlarından öğrenilebilecek. Ayrıntılı bilgi alınmak istendiğinde ise en fazla 4 SMS gönderilebilecek ve bedeli en fazla 5 SMS / 10 kontör olacak. Bu yeni uygulama yıllar önce dile getirilmiş olsaydı sanırım güler geçerdik ve hayalden öteye gidemez derdik.
                            Fakat bugün itibariyle gelinen bu nokta, Gelir İdaresi'nin teknolojik altyapısını ne kadar geliştirdiğini gösterdiği gibi devletimizin mükellefe/ vatandaşa vermiş olduğu önemi de vurguluyor. Vatandaşlarımızın artık vergi dairelerine gitmeden MTV ve trafik cezası borçlarını oturduğu yerden öğrenmesi mümkün.

İsmail KÖKBULUT

Yorum

• MAGGGMA
                              ...................
                              • 12 Haziran 2007
                              • 1375

ÇAKAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Taşıt vergileri ve trafik cezalarını cepten öğrenebilirsiniz!

Cep telefonları artık günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Belirli bir yaşı aşmamış çocuklarımız dışında hemen hemen tüm vatandaşlarımızın cep telefonu kullandığını söylemek yanlış olmasa gerek.

Cep telefonunun bu denli yoğun kullanılmasına paralel olarak bazı önemli bilgilerin de cep telefonları vasıtasıyla elde edilebilmesi şüphesiz oldukça önemli bir kolaylık. Gelir İdaresi de bu yönde bir kolaylığı cep telefonu kullanan vatandaşlarımız için sunmaya başladı. Bu yepyeni uygulama sayesinde motorlu taşıtlarla ilgili bir çok önemli bilgiyi cep telefonumuza kısa mesaj (SMS) gelmesi suretiyle öğrenebileceğiz.
                              Hangi bilgiler ne şekilde öğrenilebilecek? İşte cevabı:

1- Aracımın Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar? Bu sorunun cevabı için cep telefonlarının mesaj bölümüne "MTV PLAKANO" yazıp 1189'a SMS göndermek yeterli. Örneğin aracınızın plakası 06 GIB 89 ise telefonunuzun mesaj bölümüne "MTV 06GIB89" yazıp 1189'a gönderebilirsiniz. Gelen cevap mesajında ".... yılı ocak ve temmuz ayı taksitlerinin her biri ....YTL'dir" bilgisi yer alacak.

2- Aracımın Motorlu Taşıt Vergisi borcu ne kadar? Aracınızın önceki dönemlere ilişkin olarak ödemediğiniz MTV borcunu da kısa mesaj yoluyla öğrenebilirsiniz. Bunun için cep telefonlarının mesaj bölümüne "MTV PLAKA NO TESCİLTARİHİ TC KİMLİK NO (VERGİ NO)" yazıp 1189'a gönderilecek.

Örnek mesaj şu şekilde yazılacak. "MTV 06GIB89 01012008 12345678901" Bu mesaja gelecek yanıtta geçmiş yıllara ilişkin olarak toplam ne kadar MTV borcu olduğu bilgisi yer alacak. Her bir yıl için ne kadar vergi borcu bulunduğunun cevabı için "MTV AYRINTI" yazılıp 1189'a gönderilecek. Bu durumda aşağıdakine benzer şekilde bir ayrıntı mesajı gelecek:

2008/1 için Ö.YTL
                              2007/2 için Ö.YTL
                              2006/1 için Ö.YTL

3- Aracımın trafik cezası borcu ne kadar? Aracınızın henüz ödenmemiş trafik cezası tutarının ne kadar olduğunu da kısa mesaj ile öğrenmek mümkün. Bunun için telefonların mesaj bölümüne "TPC PLAKANO TESCİLTARİHİ TCKİMLİKNO(VERGİ NO)" yazıp 1189'a göndermek yeterli.
                              Örnek mesaj şu şekilde yazılacak. "TPC 06GIB89 01012008 12345678901" Bu mesaja gelecek yanıtta geçmiş yıllara ilişkin olarak toplam ne kadar trafik cezası borcu olduğu bilgisi yer alacak.

Ayrıntı için "TPC AYRINTI" yazılıp 1189'a gönderilecek. Bu hizmetlerin bedeli ise 2 SMS / 4 kontör.
                              Yani sadece 2 SMS bedeli karşılığında MTV ve trafik ceza borcu cep telefonlarından öğrenilebilecek. Ayrıntılı bilgi alınmak istendiğinde ise en fazla 4 SMS gönderilebilecek ve bedeli en fazla 5 SMS / 10 kontör olacak. Bu yeni uygulama yıllar önce dile getirilmiş olsaydı sanırım güler geçerdik ve hayalden öteye gidemez derdik.
                              Fakat bugün itibariyle gelinen bu nokta, Gelir İdaresi'nin teknolojik altyapısını ne kadar geliştirdiğini gösterdiği gibi devletimizin mükellefe/ vatandaşa vermiş olduğu önemi de vurguluyor. Vatandaşlarımızın artık vergi dairelerine gitmeden MTV ve trafik cezası borçlarını oturduğu yerden öğrenmesi mümkün.

İsmail KÖKBULUT
                              Birde bu türden eski vergi borçlarının tahsilatınıda bankalar yoluyla yapılmasını sağlasalar daha da kolaylaşacak işleri...

Yorum

• MAGGGMA
                                ...................
                                • 12 Haziran 2007
                                • 1375

Yorum

Working...
                                X

Debug Information