Cafe elit 2
Collapse
X
-

Erdal Sarızeybek’in, Yeniçağ’a özel açıklamaları şu şekilde:
"Rusya açıklama yaptı, hava desteğini biz veriyoruz dedi.
Türkiye’nin yaptığı açıklamada, topçu silahları ile ateş altına alındığı yazıldı. Dolayısıyla verdiğimiz şehitler, hava saldırısı sonucuysa bu doğal olarak Rusya’nın açtığı ateş ile olacaktır. Ya da Rusya’nın desteklediği Suriye güçleri ile… Mantık bunu gösteriyor. Ama bence burada asıl üzerinde durulması gereken nokta şu, ‘bu savaş kimin için?’, biz Suriye ordusu ile neden karşı karşıya geliyoruz. Bence bunun üzerinde durmak daha önemli.
""RUSYA İLE AMERİKA ANLAŞTI"
"Amerika, Türkiye’deki siyasi iktidarı destekliyor. Doğal olarak bu harekâtı da destekliyor. Rusya’da Suriye ordusunu destekliyor. Türkiye, Rusya ile Amerika’nın arasında kıskaca girmiş durumda. Türkiye makasa alınmış durumda. Yani bizi Suriye ordusu ile yer yer çatıştırıp, Esad rejimini devirmek istiyorlar. Asıl amaç bu. Hem Rusya’nın hem de Amerika’nın amacı bu. Çünkü Rusya ile Amerika anlaştı artık. Şu anda Rusya, Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçası oldu. Neyin karşılığında? Suriye’de aldığı hava, kara, deniz üstleri karşılığında. Hem Orta Doğu’ya indi, 200 yıldır inememişti. Orta Doğu’ya indi ve Amerika’nın projesinin bir parçası haline geldi."
"İSRAİL’İN AMACI ESAD’I DEVİRMEK"
"Asıl oyuncu İsrail. İsrail’in amacı da şudur. Esad rejimini devirerek, İsrail yanlısı bir hükümeti iş başına getirmek istiyorlar. Bu hükümet iş başına gelirse, İran yalnızlaştırılmış olacak. Hem Lübnan’daki Hizbullah ile İran’ın bağını kesecek, hem Suriye ile İran’ın bağını kesecek. İran’ı yalnızlaştırmış olacak. Hedef bu. Şu an Türkiye izlediği bu Suriye politikası ile 1’e 1 İsrail ve Amerika’ya hizmet ediyor. 1’e 1. Kelimeleri çok dikkatli kullanmaya çalışıyorum ama durum aynen böyle. Türkiye bu politika ile İsrail’in Orta Doğu projesine hizmet ediyor."
Yorum
-
-
-
-
-

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/c...ti-226999h.htm

https://www.haberasi.com/erdogan-aci...dusurmek/3160/
.jpg)
https://www.istanbulgercegi.com/akpl...iz_204850.html

https://odatv.com/turk-diye-bir-irk-...011131200.html

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/c...ur-175184h.htm

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-241314h.htm

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...ri-269249h.htm
Yorum
-
-

Dışişleri Bakanlığı'na göre "Büyükelçi, nezdinde görevli bulunduğu ve akredite edildiği ülkelerde
Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanını temsil eder. Büyükelçi, görev yaptığı ülkede
büyükelçiliğe bağlı tüm birimlerin amiridir."
Alman tanımına göre, "Büyükelçi, Almanya'nın gözü, kulağı ve ağzıdır."
AKP iktidarı ise mevcut Dışişleri personelini "monşer" kabul ettiği için büyükelçi olarak dışarıdan atamalar yapmaktadır. Son atamalara bakıldığında büyükelçi olmak için AKP iktidarının yeni kriterler geliştirdiği anlaşılmaktadır.
Meselâ, ülkesinde bir cinayetten yargılanırken yurt dışına kaçmış olmak, vatandaşlıktan kendi isteğiyle çıkmış olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmamış olmak, Türkleri Ermeni soykırımı yapmış olmakla suçlamak, yeni kriterler arasındadır.Yine rüşvet almakla suçlanırken bakanlıktan istifa etmiş olmak, iktidarın soruşturma izni vermemesi sonucu şimdilik paçayı kurtarmış olmak da büyükelçi olmak için geçerli niteliklerdir.Tek tek atamalar incelendiğinde başka kriterler de tespit edilebilir elbette.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/b...er-54959yy.htm
Yorum
-
-














Yorum