firenze Nickli Üyeden Alıntı
Mesajı göster
Suriye'deki Gelişmeler
Collapse
X
-
Suriyeli Muhalif Tugaydan "Esad öldü" iddiası
Özgür Suriye Ordusu içerisinde rejim karşıtı mücadele veren Duma Şehitleri Tugayı, yayınladığı video mesajında Devlet Başkanı Beşar Esad'ın öldüğünü iddia etti.
Güncelleme:30 Mart 2013 17:32
Silahlı muhaliflerin önünde duyuruyu okuyan bir muhalif komutan, Suriye ve Arap ülkelerindeki halklara seslenerek, "Duma Şehitleri Tugayı, halkımızın sabırsızlıkla beklediği Esed'in ölümünü sizlere iletiyoruz" dedi. Esad'ın ölüm haberinin Cumhuriyet Sarayı içerisindeki komutanlardan geldiğini söyleyen muhalifler, "Eğer Esed yaşıyor ise kendisini 12 saat içinde medyada görmek istiyoruz" dedi.
Muhalif komutan ayrıca, rejim safında çatışan askerlere de seslenerek, "Kendinizi en yakın Özgür Suriye Ordusu noktasına teslim edin. Çünkü bu vakitten sonra kendilerine merhamet gösterilmeyecektir. Ama teslim olurlarsa adil bir mahkemede yargılanacaklarına söz veriyoruz. Dininize ve halkınıza ve vatanınıza karşı savaşmaktan vazgeçin" ifadelerini kullandı.T.C TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Yorum
-
Suriye gündemden düştü mü? Evet düşürüldü diyebiliriz.
Bu aralar özellikle yurtdışı basınında başı kuzey kore çekiyor.
kuzey kore aşağı, kuzey kore yukarı...
iran'ı unuttular.
bu arada israil ve türkiye arasında akdenizdeki doğalgazla ilgili gizli bir anlaşma yapıldığına söylentiler arasında.
göreceğiz bakalım allah ne demiş!Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
Esad'ın askeri gücü zayıflıyor mu?
Esad Golan tepelerinden askerlerinin büyük kısmını çekti.
Peki nereye ve niye çekti?
Muhtemelen merkezde zayıflayan askeri güçlerine taze kan arıyorlar.
Ayrıca olası bir saldırıya karşı da kalesini sağlamlaştırıyor. Diye düşünülebilir.
Ancak perde arkasında başka meselelerde olabilir.
Aslında Golan tepeleri için İsraille aralarında bir ateşkes sözkonusu.
Konunun İsrail - Türkiye yakınlaşmasıyla bağlantısı olabilir.
Çekilme Esad'ın İsrail'e küçük bir ultimatomu niteliğinde. Neden?
Çünkü kontrolsüz bir sınır bölgesi eşkıya grupların o bölgelerde rahat rahat at koşturabileceği anlamını taşıyor. Bizim Kuzey Irak sınırımız gibi...
Peki Esad İsrail cephesinden gelecek bir saldırıdan kendini emin mi hissediyor?
Hayır elbette. Benim düşüncem olası bir saldırıda askerlerinin açık hedef olmasında çekiniyor. Zira tepeler şu an zaten İsrail'in elinde ve İsrail teknolojik açıdan Suriye kuvvetelerini çok kolay bir şekilde harcayabilir.
Esad için Golan tepeleri resmi olarak da İsrail'in eline geçti diyebiliriz.
(Kişisel düşüncelerdir.)Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
Ben Basra'dan Ömer...
Belki haberin yoktur diye yazıyorum Franks;
Önce demokrasi yağdı göklerden
Sonra özgürlük geçti üstümüzden
Palet palet...
Ve insan hakları namlularından
Yüzü maskeli adamların
Saniyede bilmem kaç bin adet.
Demokrasi bizim eve de isabet etti
Bir gün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu
Babamın vücudunda
Tam on sekiz adet
İnsan hakları saymışlar.
Annem zaten yoktu
Ben doğarken
İlaç yokluğundan ölmüş.
Ambargo falan dediler ya
Anlamadım, çocuk aklı işte
Sen daha iyi bilirsin...
Sizde de barış böyle midir Franks?
İnsan hakları çocukları yetim,
ve ayaksız bırakır mı orada da?
Ya demokrasi?
Güpegündüz pazara düşer mi?
Ve zenginlik...
İnsanları korkudan uykusuz bırakır mı?
Ve kuşlar gökyüzünü terkeder mi orada da?
Babamla söylediğim son dua dilimde,
Ayaklarım hastanede,
Ve giymeye kıyamadığım ayakkabılar
Elimde kaldı...
Çocuğun var mı Franks?
Al... çocuğuna götür onları
Bir işe yarasın.
Kimbilir baktıkça,
Belki beni hatırlarsın.
"Bu nasıl demokrasi Franks?
Düştüğü yeri yaktı
Merhamet hür dünyaya
Bu kadar mı Irak'tı?"[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
Kendi topuğuna sıkmak
Haftasonu Dera'da üzücü bir olay...
Hz Ömer Camisinin minaresini yıktılar. Esad ya da muhalifler farketmez.
Allah'ın adının anıldığı bir yer... Anlaşılan kendilerini kaybetmişler.
Bu yıkımı gayri müslim bir kuvvet yapsaydı yer gök inlerdi elbet.
Şimdi ne farketti de .... !!!!Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre, Beşşar Esad, Genel Af kararını onayladı. Karar, 16.04.2013 tarihi öncesinde işledikleri ve ya katıldıkları suçlar nedeniyle yakalanan tutuklulara yönelik genel af içeren yasama kararında idam ve ağırlaştırılmış müebbet gibi cezaların hafifletilmesine yönelik hükümleri içeriyor. Silah ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından dolayı tutuklu ve hükümlü olanların faydalanamayacakları belirtilen yasama kararında sağlık problemleri ve yaşlılık gibi durumların da hafifletici sebep olarak değerlendirileceği ifade ediliyor. Genel Af kararı, 16.04.2013 tarihili Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.* ''HATİCEYE DEĞİL ,NETİCEYE BAK''........
Yorum
-
Netenyahu muhaliflere silah yardımı yapma konusunda pozitif görünüyor. İstek direkt İngiltere'den...
Kan gölüne çevirecekler mezopotamya'yı !Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
Suriye'de sona yaklaşılıyor diye bir his var içimde.
Esad'ın Golan'dan çekilmesi,
Muhaliflere silah yardımının gündeme getirilmesi,
Kimyasal silah dedikoduları,
Askeri havaalanını muhaliflerin ele geçirmesi (dolayısıyla NATO güçlerinin)
Zemin yavaş yavaş hazırlanıyor.Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
-
Arap Baharı operasyonları genellikle Halkı ayaklandırıp yönetimleri devirme şeklinde gerçekleşti.
Halkın beceremediği yerde yardım da edildi. (Kaddafi örneği)
Ancak Suriye'nin durumu biraz daha farklı.
Anladığım kadarıyla Rusya bu ülke konusunda ikna edilemiyor.
İsrail kimyasal silah diyor. ABD temkinli yaklaşıyor.
Allah büyüktür. Bakalım neler göreceğiz.Konuşmak bir mana ise susmak binbir mana. Herkes konusmasına konuşur lakin sükût yürekli olana.
Yorum
Yorum