Teknoloji Dünyasından haberler.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragon
    Bağımlı
    • 09 Haziran 2007
    • 941

Storm kablosuz bağlanacak

BlackBerry'nin ilk dokunmatik cep telefonu olan Storm'un güncellenmiş versiyonunda kablosuz ağlara bağlanma özelliği bulunuyor.

Önceleri sadece dedikodu olarak internette dolaşan bilgilere ekran görüntüleri de eklendi. Buna göre Storm'un güncellenen yeni sürümünde Wi-Fi özelliği de bulunacak. İlk versiyonda 9500 olan model kodu da 9550 olarak güncelleniyor. Ürünün dış görünümde radikal değişikler bulunmuyor. Bir iki makyajlanmış bölüm dışında önceki versiyondan çok fazla bir fark da yok.

Ekim ayında resmi olarak duyurusu yapılması beklenen BlackBerry Storm 9550 ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

cnet..
    Ben ben değilim,Sen olmayınca
    Sen sen değilsin,Ben olmayınca

Yorum

• Dragon
      Bağımlı
      • 09 Haziran 2007
      • 941

Microsoft'a şok ceza

ABD'nin Teksas bölge mahkemesinde alınan bir karar Microsoft'u zor durumda bıraktı.

Firmanın patent ihlali yaptığına karar veren Teksas Bölge Mahkemesi, Office paketinin içinde bulunan Word yazılımının satışını durdurdu. Bölge yargıcı Leonard Davis tarafından verilen karara göre XML, DOCX ve DOCM dosyalarını açabilen Word sürümlerinin satışı yasaklandı. Patent ihlali yapan Microsoft ABD'de Word sürümlerini satamayacak.

Kanada merkezli i4i isimli firmanın 2007 yılının Mart ayında açtığı davada, kendilerinin 1998 yılında patentini aldıkları bir teknolojiyi Microsoft'un kullandığını iddia etmişlerdi. Daha önce Mayıs ayında ayında Word 2003 ve Word 2007'de bulunan bu özellik sebebiyle i4i'ye 200 milyon dolar ödemeye mahkum edilen Microsoft, bilerek patent ihlali yaptığı için 37 milyon dolar daha ceza ödemek zorunda kalacak.

Karara itiraz etmek için 60 günü olan Microsoft henüz bir girişimde bulunmadı. Ancak karar kesinleşirse bu dosyaları destekleyen Word sürümünün ABD'de satışı yapılamayacak.

cnet..

Yorum

• apruncurtigin
        Tecrübeli
        • 13 Mart 2007
        • 613

Cepte 4G'ye doğru Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon Wireless, 4G ya da bir başka deyişle Dördüncü Nesil (LTE-Long Term Evolution) testi yaptı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, şirket, ABD'nin Boston ve Seattle kentleri arasındaki testi başarıyla tamamladı. Test sırasında video, dosya indirme ve yükleme, internette gezinti denendi. Test sırasında ses transferi, Voice over Internet Protocol (VoIP) ile LTE 4G üzerinden denenmiş oldu.

Verizon ilk ticari 4G ağını gelecek yılın başlarında, 100 milyon abonesine açmayı hedefliyor. Hizmetin tüm ABD'yi yayılması ise 2013 yılını bulacak.

-DÜNYA 4G'YE HAZIRLANIYOR-

Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanında faaliyet gösteren Huawei, yıl başında telekom operatörü TeliaSonera ile Norveç'in başkenti Oslo'da dünyanın ''ilk'' 4G/LTE (Uzun Vadeli Dönüşüm - Long Term Evolution) altyapısını kurmak üzere anlaşmıştı.

Geçen yıl ABD'de hizmet veren T-Mobile, LTE temelli ağ testini Almanya'da yapmş. Denemede, Bonn kentinde Ren nehrinin iki ayrı yakasında bulunan Deutsche Telekom binası ile T-Mobile binası arasında hareket eden bir araçtan veri alışverişi gerçekleştirilmişti.

Türkiye'de İSE Turkcell, bu yıl içinde yaptığı testte, saniyede 170 Mbps üzerinde bir hıza ulaşmıştı.

17.08.2009 17:37:58
        Borsacıların ve borsanın yeni adresi
        [url] www.keyborsa.com[/url]

Yorum

• exittance
          Yeni üye
          • 12 Ağustos 2009
          • 2

TTNET'in sınırsız 8 Mbit'e kadar tarifesine geçmiştim. Evim santrale uzak olduğu için bir kaç denemeden sonra benim için kopmadan en rahat bağlanabileceğim hızın 2 Mbit olduğunu gördüm...

Geçen gün dir dosya indirirken 550K ile indiğini görünce oldukça şaşırdım. !!!
          TTNET bağlantı protokolümü değişitirerek ADSL2+ yapmış şimdi bağlantı hızım fiilen 6 Mbit....

Download hızı başdöndürücü.. İlk defa TTNET'i tebrik edesim geldi..

Yorum

• Dragon
            Bağımlı
            • 09 Haziran 2007
            • 941

Camda bile çalışan fare

Logitech'in piyasaya sürdüğü Performance Mouse X ve Anywhere MX fareleri cam da dahil olmak üzere birçok parlak yüzeyde çalışabiliyor.

Bugüne kadar farelerin en büyük sorunu cam yüzeylerde çalışamamalarıydı. Logitech'in satışa sunduğu yeni fareler ise cam da dahil olmak üzere her türlü parlak yüzeyde çalışabiliyor. Firmanın yeni fareleri Darkfield adı verilen özel bir teknolojiyi kullanıyor. Bu yeni teknoloji zemindeki en küçük mikroskopik partikülü bile algılayabildiği için, fare her türlü yüzeyde çalışabiliyor. Bu sayede cam yüzeyler artık farelerin de çalışabileceği zeminler oluyor.

Yeni teknolojiyi kullanan Performans Mouse MX modelinin yurtdışı fiyatı 89, Anywhere MX modelinin fiyatı ise 69 dolar olarak açıklandı.

cnet...

Yorum

• Dragon
              Bağımlı
              • 09 Haziran 2007
              • 941

iPhone 3GS ay sonunda geliyor

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 3GS, 28 Ağustos'ta ülkemizde de satışa sunuluyor.

Turkcell ve Vodafone tarafından kontratlı ve kontratsız paketler ile satılacak olan iPhone 3GS'in fiyatı ile ilgili net bir bilgi verilmedi. Önceki model olan iPhone 3G'ye göre daha hızlı bir işlemciye sahip olan telefonda video kayıt özelliğine sahip 3 Megapiksel kamera, MMS gönderme ve otomatik netlik yapabilen kamera gibi özellikler bulunuyor.

ABD'de Haziran ayından beri satışta olan yeni model ülkemizde bu ayın sonundan itibaren satışa sunulacak.

cnet..

Yorum

• Dragon
                Bağımlı
                • 09 Haziran 2007
                • 941

Güvercin internetten daha hızlı

Güney Afrika'da yapılan denemede bir güvercinin internetten daha hızlı olduğu ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre Güney Afrika’nın Durban şehrindeki bir bilgi teknolojisi şirketi, 11 aylık bir kuşun bacağına 4 GB hafıza kartı bağlayarak ülkenin en büyük ADSL şirketi Telkom’un hizmet hızına karşı test etti.

Winston adlı güvercin, belleği 96 KM uzaklığa 1 saat 8 dakikada götürürken, bellekteki bilgilerin sisteme aktarılması 1 saat sürdü. Yani toplamda 2 saat 8 dakikada bilgi taşınmış oldu. Öte yandan ADSL bağlantısı iki saatte bilginin sadece yüzde 4’ünü aktarmıştı.

Bu yarışın fikri şirketteki bir çalışanın ADSL hızından şikayetçi olması üzerine geldi. Çalışan, bilgiyi güvercinle göndermenin daha hızlı olabileceğini söyledi ve yarış fikri böylece ortaya çıktı.

Winston, şirketin Howickteki çağrı merkezinden yolculuğuna başladı ve flash belleği Durban’daki ofise götürdü. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamada güvercine enerji artırıcı hiçbir yem verilmediği ve etrafta hiçbir kedinin de olmadığı belirtildi.

Firma, güvercinin iki ofis arasını bir saat sekiz dakikada aldığını, verinin flash bellekten sisteme aktarılmasının da bir saat sürdüğünü açıkladı.

cnet..

Yorum

• Dragon
                  Bağımlı
                  • 09 Haziran 2007
                  • 941

Motorola da Android üretti

Son yıllarda maddi anlamda zor günler geçiren Motorola, Google'ın işletim sistemi Android'i kullanan modeli CLIQ'i tanıttı.

Kayar kapaklı bir ürün olan CLIQ, Motorola'nın tanımına göre 'sosyal özellikleri' olan ilk telefon. Bu özellikler ise Facebook, Twitter ve benzeri sosyal ağlara olan entegrasyonu ile sağlanıyor.

480x320 piksellik dokunmatik bir ekrana sahip olan ürünün 3G, Wi-Fi, 5 Megapiksel kamera, Tam Q klavye ve standart kulaklık çıkışı gibi özellikleri bulunuyor.

Telefonun ABD'de operatör sözleşmesi ile ücretsiz verilmesi planlanıyor. Ayrıca satın almak isteyenler içinse fiyat 399 dolar olarak açıklandı.

Son dönemde popülaritesini artıran Android işletim sistemi artık daha fazla cep telefıonunda karşımıza çıkmaya başladı. İlk olarak HTC G1 modeli ile karşımıza çıkan Android işletim sisteminin en önemli özelliği Linux tabanlı olması ve aplikasyon desteğinin bulunması. Android Market adı verilen online yazılım mağazasında yaklaşık 10 bin farklı aplikasyon bulunuyor. iPhone'da bu rakam 65 bin. Cep telefonu üreticileri için aplikasyon alanı ciddi bir gelir kapısı ve telefondan çok daha fazla kar getiriyor.

cnet.

Yorum

• Dragon
                    Bağımlı
                    • 09 Haziran 2007
                    • 941

802.11n standardı sonunda onaylandı

Yaklaşık 7 yıldır 'Draft n' olarak kullanılan ve standartları açıklanmayan 802.11n kablosuz ağ standardı resmen kullanıma sunuldu.

Kablosuz ağlardaki hız limitini minimum 300 Mbps'e çıkaran yeni teknolojiyi destekleyen ürünler birkaç yıldır satılıyordu. Ancak resmi olarak spesifikasyonları belirlenmeyen 802.11n teknolojisi ile ilgili standartlar açıklandı. Halen kullanımda olan 802.11g teknolojisinde desteklenen maksimum hız 54 Mbps. n teknolojisi ayrıca normal kablosuz ağlara göre 5 kata kadar daha fazla etki alanı sunuyor.

Wi-Fi Alliance tarafından açıklanan resim standartlarla birlikte Draft N standardı artık kullanılmayacak. Halen Draft N standartlarını kullanan cihazlar ise yazılım güncellemesi ile nihai standartlara kavuşacaklar.

Yeni standartların 15 Eylül'de duyurulacağı ve kamuoyunun bilgilendirileceği açıklandı.
                    cnet.

Yorum

• Dragon
                      Bağımlı
                      • 09 Haziran 2007
                      • 941

Photosmart ailesi yenilendi

HP, TouchSmart dokunmatik teknolojiye sahip yeni HP Photosmart yazıcı çeşitlerini piyasaya sunuyor.

HP Photosmart serisini tamamlayan en yeni ürünler; HP Photosmart C4680, HP Photosmart C4780, HP Photosmart ve HP Photosmart Kablosuz, HP Photosmart Plus ve HP Photosmart Premium modellerinden oluşuyor.

HP, Yeni HP Photosmart serisi ile baskı deneyimini aile hayatınızın bir parçası haline getiriyor. Yazıcı anlayışını standart bir cihazdan bütün ailenin kullanabileceği eğlenceli ve yaratıcı bir platforma dönüştürüyor. Benzersiz TouchSmart teknolojisiyle, ailenin en genç üyeleri bile bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara gerek duymadan, fotoğraflarını kendi başlarına yazdırabilirler. Bunun yanı sıra, aileler TouchSmart ekranındaki kısayol tuşlarını kullanarak, yaratıcı ve eğlenceli işler yapabilirler, örneğin Quickforms – Hızlı Formlar’a tıklayarak kareli veya çizgili okul kağıtları, şablonlar veya sudoku gibi oyunları basabilirsiniz.

Tek dokunuş
                      Sadece tek bir dokunuşla, ev ödevleri, resimler ve iş belgeleri kolaylıkla yazdırılır. HP Photosmart serisinde laboratuvar kalitesinde resim baskısı ve yoğun renkler standart olarak gelir. Böylelikle tüm aile fertleri güzel anları hiç olmadığı kadar kolay şekilde paylaşabilir. Fotoğraf koleksiyonları, otomatik kırmızı göz giderme, ışık ve renk seçenekleri arasında gezinmek ve seçim yapmak için bellek kart yuvasını ve HP TouchSmart ekranını kullanarak, yüksek kaliteli baskıları kolay ve hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Kullanım kolaylığı
                      Yeni HP Photosmart yazıcıları, geniş bir işlevsellik sunmalarının yanında, kurulum ve kullanım kolaylığı da sağlar. Temel özellikleri:
                      •HP Photo Print Gadget, kullanıcıların fotoğrafları, bir masaüstü simgesine sürükleyip bırakma yöntemiyle, bilgisayar ortamında olabilecek her yerden -klasörlerden, uygulamalardan, e-postadan ve web sitelerinden- kolaylıkla baskı almasını mümkün kılar.. Bu yazılım, fotoğrafların fotoğraf kağıdı boyutuna uyması için otomatik olarak düzenlenmesini ve kırpılmasını sağlayarak, fotoğraf düzenleme ve yazdırma işlemini çok daha basit ve keyifli bir iş haline getirir.
                      •HP Smart Web Printing (Akıllı Web Baskısı) uygulaması, kullanıcıların webden baskı alırken sadece ilgilendikleri bölümleri yazdırabilmeleri sağlayarak, mürekkep ve kağıttan tasarruf etmelerini imkan verir.
                      •HP Photosmart serisindeki yazıcıların birçoğunda, tüm ailenin evin her yerinden dilediğince baskı alabilmesi için kablosuz bağlantı bulunmaktadır. Kablosuz bağlantı kurulumu artık tek bir düğme ile hiç olmadığı kadar kolay
                      •Apple iPhone™ veya iPod touch™ kullanıcıları, Apple store’dan ücretsiz olarak indirilebilen HP iPrint Photo uygulamasını kullanarak, fotoğraflarını kablosuz yazdırmanın tadını çıkarabilirler.

cnet.

Yorum

• Dragon
                        Bağımlı
                        • 09 Haziran 2007
                        • 941

Gmail yine sorun çıkardı

Dün akşam saatlerinde yaşanan Gmail sorununda bazı kullanıcılar adres defterlerine ulaşamadı.

Google'ın popüler e-posta hizmeti Gmail'de sorunlar bitmiyor. Daha önce birkaç saatlik kesintiler yaşanan serviste şimdi de adres defterine erişim sıkıntısı ortaya çıktı. Yaklaşık 2 saat süren ve 24 Eylül 2009 tarihinde Türkiye saati ile 16.00-18.00 saatleri arasında yaşanan sorun yüzünden erişim sıkıntısı yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google ise bu kesinti ile ilgili bilgi vermedi. Firma sorunun 'sınırlı sayıda kullanıcıyı' etkilediğini açıklamakla yetindi.

cnet..

Yorum

• Dragon
                          Bağımlı
                          • 09 Haziran 2007
                          • 941

Picasa yüz tanıyor

Google'ın fotoğraf düzenleme ve arşivleme yazılımı Picasa'nın piyasaya sürülen 3.5 sürümü yüz tanıma özelliğine sahip.

Ücretsiz bir yazılım olan Picasa, bir süredir internet üzerinden kullanımda yüz tanıma hizmeti veriyordu. Ancak 3.5 versiyonu ile birlikte bu özellik bilgisayarlarda da kullanımmaya başladı.

Kurulduktan sonra önce bilgisayardaki fotoğrafları tarayan ve indeksleyen Picasa, ardından yüzleri taramaya başlıyor. Tanınan yüzlere isim vererek benzer yüzlerin aynı isim altında tanımlanlasını da sağlayabiliyorsunuz.

Her zamanik gibi hızlı olan Picasa'yı buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

cnet..

Yorum

• Dragon
                            Bağımlı
                            • 09 Haziran 2007
                            • 941

İlk küp Türk uydusu uzayda

Üç yıldan beri üzerinde çalışılan Türkiye’nin ilk küp uydusu,uzaya fırlatıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölümü tarafından Türkiye’de üretilen ‘İTÜpSAT1’, Hindistan’dan uzaya yollandı.

Türkiye saatiyle 09.21’de Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu (ISRO) tarafından Sriharikota kentinden PSLV C-14 roketi ile uzaya fırlatılan "İTÜpSAT1", yine Türkiye saati ile 09.41’de yerden 720 kilometre yüksekteki yörüngesine ulaştı.

Türkiye uydusuna ek olarak Hindistan tarafından üretilen Oceansat-2 uydusu yanında 4 Alman ve 1 İsviçre uydusunu da yörüngeye götüren PSLV C-14 roketinin fırlatılışı, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi laboratuvarından da canlı olarak izlendi.

10X10X10 santimetre ebatında, yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki uydu yerden 720 kilometre ötedeki yörüngesinde dönerken yerkürenin kıtasal fotoğraflarını çekerek yollayacak. İTÜpSAT1, dünyayı yaklaşık 90 dakikada bir dönecek.

İTÜ Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, “İTÜpSAT1 bir VGA kameraya ek olarak sıcaklık, ivmelenme ve manyetik alan ölçümü yapan duyargalara sahip. Yer yüzeyinden 720 kilometre mesafeye yerleştirilecek olan İTÜpSAT1, dünyamızın kıtasal ölçekte resimlerini çekerek İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde proje ekibi tarafından kurulan yer istasyonuna iletecek. Sıcaklık, ivmelenme ve diğer bilgiler de düzenli olarak aktarılacak” dedi.

cnet..

Yorum

• Dragon
                              Bağımlı
                              • 09 Haziran 2007
                              • 941

Yeni Atom işlemciler geliyor

Intel 2009 yılının son çeyreğinde yeni Atom işlemcilerini piyasaya süreceğini açıkladı.
                              Pineview adı verilen yeni işlemci şu an bir çok Netbook yani mini dizüstü bilgisayarda kullanılan Atom çiplerin yerini alacak. Intel Platform Pazarlama Departmanı’nın yöneticisi Jeff DeMuth Pineview’ın tüketicilere ne zaman ulaşacağı konusunda bilgi vermese de ilgili çevreler 2010 yılının ilk çeyreğinde yeni işlemcili Netbooklar'ın satışa sunulacağını belirtiyor.

Intel, Atom adlı işlemcisini geçen sene piyasaya çıkartmıştı ve şu an neredeyse tüm Netbooklar Atom kullanıyor. Firma, 2009 yılının başlarında Atom çiplerini daha ince Netbook tasarımı, daha hızlı performans ve daha uzun batarya ömrü sağlayan Pineview çipler ile değiştireceğini açıklamıştı.

Yeni çip, hem grafikleri hem de hafıza kontrollerini CPU içerisinde entegre ederek Atom çiplerine göre kapladığı gerekli alanı yüzde 70 oranında düşürüyor. Intel yetkilileri bilgisayar üreticilerinin daha ince netbook üretmeleri için çip boyutlarını düşürmek istediğini söyledi. Entegre çipler ayrıca Netbooklar'ın güç kullanımını da düşürüyor.

cnet..

Yorum

• Dragon
                                Bağımlı
                                • 09 Haziran 2007
                                • 941

Deney 7 başlıyor

Yeni nesil işletim sistemi Windows 7’nin lansman etkinlikleri kapsamında Microsoft Türkiye, internette iddialı olan herkesi çok keyifli ve özel bir yarışmaya davet ediyor.

Katılımcılar arasından seçilecek iki kişi yarışma süresince bir mekanda yedi gün yedi gece kendilerine verilen görevleri tamamlamaya çalışacak ve sanal topluluk oluşturma becerilerini ortaya koyacaklar.

PC, İnternet ve mobil platformların sunduğu olanaklardan bireylerin en üst seviyede yararlanmasına fırsat yaratacak yeni nesil işletim sistemi Windows 7’nin lansmanı yaklaşırken, Microsoft bu büyük randevuyu birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Windows 7’nin yaratacağı çarpıcı değişimin altını çizmeye hazırlanan Microsoft Türkiye, bu amaçla “Deney 7” adıyla teknoloji meraklılarına ve macera düşkünlerine son derece keyifli ve heyecanlı bir yarışma düzenliyor.

Birincinin 20.000 TL değerinde bonus yüklü Garanti Bonus Card kazanacağı bu yarışmanın çekişmeli geçmesi bekleniyor. Online gerçekleşecek yarışmanın bütün ayrıntıları ve heyecanı Deney7 adresinden bire bir izlemek mümkün.

“Deney 7” yarışmasına katılmak isteyenler, kendi özgün yaratıcılıklarını ifade eden video, resim, blog vb. gibi bir eser ile Deney7 adresi üzerinden başvurubilirler.

cnet..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information