DZGYO- Denız Gayrımenkul Yatırım Ortaklıgı A.Ş.

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yagmur
    Kıdemli
    • 29 Nisan 2008
    • 4717

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-DENİZ YO

Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 10.03.2009 tarihli yazısı aşağıya
    çıkarılmıştır.
    “Şirketimizin 10 Mart 2009 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu
    Toplantısında
    Şirketimizin 2008 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 31 Mart
    2009 tarihinde bulunduğu “Büyükdere Caddesi, No:106, Kat:1, Esentepe,
    Şişli, İstanbul” adresinde saat 11:00’de ve İmtiyazlı Pay Sahipleri
    Genel Kurul Toplantısı’nın 31 Mart 2009 tarihinde bulunduğu “Büyükdere
    Caddesi No:106, Kat:1, Esentepe, Şişli, İstanbul” adresinde saat
    11:30’da ek belirtilen gündemlerle toplanmasına katılan Yönetim Kurulu
    Başkan ve üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi.”
    Olağan gündem maddelerinin yanısıra, Sermaye Piyasası Kurulu ve
    T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmış olması
    halinde Şirket esas sözleşmesinin “Sermaye ve Hisse Senetleri”
    başlıklı 11. maddesinin, Türk Ticaret Kanunu’nda 5274 sayılı Kanun ile
    yapılan değişikliklere ve Bakanlar Kurulu kararına uyumlu hale
    getirilmesi için tadil edilmesi hususunun müzakere edilmesi ve tasdiki
    hususunun da yer aldığı Olağan Genel Kurul toplantı gündemi, aynı
    konunun görüşüleceği A Grubu İmtiyazlı pay sahipleri toplantısı
    gündemi, vekaletname örneği ve tadil metni ekte yayınlanmaktadır.

İMKB

(11/03/2009 - 07:34:58)
    Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• yagmur
      Kıdemli
      • 29 Nisan 2008
      • 4717

***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.'nden gelen yazi: Sirketimizin 18 Mart 2009 tarihinde yapilan yonetim kurulu toplanti- sinda: Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: IV, No: 41 sayili "Sermaye Piyasasi Kanunu'na Tabi Olan Anonim Ortakliklarin Uyacaklari Esaslar Hakkinda Tebligi"nin; 7. maddesi cercevesinde, Sirketimiz "Pay Sahipleri Ile Iliskiler Birimi" olusturulmasina, Sirket genel muduru Baykal Karacaoglu'nun Pay Sahipleri Ile Iliskiler Birimi yoneticisi olarak atanmasina, 8. maddesi cercevesinde, Sirketimizin sermaye piyasasi mevzuatindan kaynaklanan yukumluluklerinin yerine getirilmesinde ve kurumsal yonetim uygulamalarinda koordinasyonu saglamak uzere Sirket genel muduru Baykal Karacaoglu'nun gorevlendirilmesine, katilan yonetim kurulu baskan ve uyeleri tarafindan oybirligi ile karar verildi. ***DNZYO*** (19/03/2009 - 09:19:00)
      Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.

Yorum

• PEHLİVAN
        Çalışkan
        • 13 Şubat 2009
        • 1138

19.03.2009 - 16:00 - Ulusal PazarDeniz YatırımDeniz Yatırım Nakit Temettü VerecekSoru: Deniz Yatırım Ortaklığı temettü vereceğini açıkladı. Yalnız benim anlamadığım konu 1TL =1 TL diyor. yani 100 lotum varsa 100 TL mi ödeyecek? Eğer ben yanlış anladıysam olay nasıldır?
        Cevap: Okurlarımızdan gelen yoğun istek üzerine internet sitemizde bir hesap makinesi oluşturmuş bulunmaktayız. Söz konusu hesap makinesi ile herkes doğrudan gerekli rakamları girerek bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı ile nakit temettü miktarını hesaplamaları mümkün olabilmekte.
        Sorumuza dönecek olursak Deniz Yatırım Ortaklığı 2008 yılı bilançosuna göre 2,6 milyon TL zarar açıkladı. Şirket söz konusu zararı 5,5 milyon TL tutarındaki "Geçmiş Yıllar Karları" hesabından
        mahsup edecek. Kalan 2,9 milyon TL ile özsermaye düzeltme farklarından gelen 8,3 milyon TL’yi ve "Hisse Senedi İhraç Primleri" hesabından nakdi temettü olarak dağıtacak. Dağıtılacak toplam tutar 14,9 milyon TL olacak.
        Deniz Yatırım Ortaklığı’nın verdiği bilgiye göre nakit temettü ödemesi yüzde 100 oranında olacak. Yani 1 TL nominal bedelli hisse için 1 TL ödemede bulunulacak. Elinde 100 lot hissesi olan yatırımcımızın alacağı temettü ödemesi ise 100 TL olacak.

Yorum

• yagmur
          Kıdemli
          • 29 Nisan 2008
          • 4717

***DNZYO*** DENIZ YAT. ORT.'NIN 20/03/2009 TARIHLI PORTFÖY DEGER TABLOSU Detayli bilgi için : http://www.imkb.gov.tr/veri/yopdt.zip

*** IBS HABER MERKEZI ***
          (24/03/2009 - 09:00:47)

Yorum

• PEHLİVAN
            Çalışkan
            • 13 Şubat 2009
            • 1138

26.03.2009 - 17:47 - Ulusal Pazar Deniz Yatırım

Deniz Yatırım’ın Portföyündeki Hisse Oranı Yüzde 26

Soru: Deniz yatırım Ortaklığı yüzde 100 temettü verecek ama tarihi belli değil. Peki 1,8 gibi bir fiyattan Deniz yatırım Ortaklığı almak mantıklı olur mu?

Cevap: Deniz Yatırım Ortaklığı’nın 23 Mart 2009 tarihli açıklamasına göre birim pay değeri 2,68 olarak açıklandı.
            Yatırım otaklıklarında piyasa koşullarına bağlı olarak portföy değerlerinin hızlı şekilde yükselip indikleri görülmekte. Bu durum çoğu zaman hissenin piyasa değer ile pay değeri arasında belli bir marjın kalmasını gerektiriyor.
            Deniz Yatırım Ortaklığı hisse başına yüzde 100 nakit temettü veriyor. Dağıtım tarihi ise henüz açıklanmadı.
            Deniz Yatırım Ortaklığı’nın portföyünde hisse senedi enstrümanlarına ayrılan kısım yüzde 26,34. Portföyde borçlanma senetleri yüzde 38,04’lük, repoya ise yüzde 35,63’lük paya sahip bulunuyor.
            Portföyde yer alan hisse senetleri ağırlıklı olarak banka, haberleşme ve holding şirketlerine ait bulunuyor.

Yorum

• yagmur
              Kıdemli
              • 29 Nisan 2008
              • 4717

***DNZYO*** DENIZ YAT. ORT.'NIN 27/03/2009 TARIHLI PORTFÖY DEGER TABLOSU Detayli bilgi için : http://www.imkb.gov.tr/veri/yopdt.zip

(31/03/2009 - 09:01:50)

Yorum

• yagmur
                Kıdemli
                • 29 Nisan 2008
                • 4717

***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.'nin 31.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 31 Mart 2009 tarihinde yapilan Imtiyazli (A) Grubu Pay Sahipleri Genel Kurul Toplantisinda; -Esas sozlesmemizin "Sermaye ve Hisse Senetleri" baslikli 11. maddesinin, 5274 sayili Kanun ile Turk Ticaret Kanunu'nda yapilan degisiklikler cercevesinde (TL) "Turk Lirasi"na uyumlu hale getirilmesi icin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun ve Sanayi ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugu'nun onay verdigi sekilde tadil edilmesine, Oy birligi ile karar verildi. Imtiyazli (A) Grubu Pay Sahipleri Genel Kurul Toplanti Tutanagi ektedir. " Soz konusu toplanti tutanagi Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. ***DNZYO*** (31/03/2009 - 14:14:25)

Yorum

• yagmur
                  Kıdemli
                  • 29 Nisan 2008
                  • 4717

***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.'nin 31.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 31 Mart 2009 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda; - Dagitilabilir Diger Kaynak tutarindan, odenmis sermayemizin %100 (1 TL=1 TL) oraninda (brut=net) 14.985.000 TL tutarinda "Nakit Temettu"nun 10 Nisan 2009 tarihine kadar dagitilmasina, - SPK mevzuati uyarinca sirketin 2008 yili hesap ve islemlerinin bagimsiz dis denetimi amaciyla DRT Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S. ile Bagimsiz Denetim sozlesmesi imzalanmasina ve konuda sirket yonetimine yetki verilmesine, - Esas sozlesmemizin "Sermaye ve Hisse Senetleri" baslikli 11. maddesinin, 5274 sayili Kanun ile Turk Ticaret Kanunu'nda yapilan degisiklikler cercevesinde (TL) "Turk Lirasi"na uyumlu hale getirilmesi icin, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun ve Sanayi ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugu'nun onay verdigi sekilde tadil edilmesine, - Yonetim Kurulu Uyeliklerine, Sn.Cafer Bakirhan, Sn.Huseyin Sami Celik, Sn.Enver Erdem, Sn.Ali Kursad Aydin ve Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S.'yi temsilen Sn.Hakan Ates'in iki yillik sure icin yeniden secilmelerine ve ayrica Sn.Orhan Kazici'nin iki yillik sure icin Denetci olarak secilmesine, Oy birligi ile karar verildi. Genel Kurul Toplanti Tutanagi ile Genel Kurul'a sunulan ve oybirligi ile kabul edilen Kar Dagitim Tablosu ektedir. Gunluk Bulten ekinde yayinlanacak Toplanti Tutanaginda DRT Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S., yonetim Kurulu tarafindan dis denetim firmasi olarak secilmesinin onaylanmasina, Esas sozlesmenin "Sermaye ve Hisse Senetleri" baslikli 11. maddesinin, 5274 sayili Kanun ile Turk Ticaret Kanunu'nda yapilan degisiklikler cercevesinde (TL) "Turk Lirasi"na uyumlu hale getirilmesi icin tadil edilmesine, Yonetim Kurulu Uyeliklerine Cafer Bakirhan, Huseyin Sami Celik, Enver Erdem, Ali Kursad Aydin, Hakan Ates'in iki yillik sure icin Yonetim Kurulu Uyeliklerine yeniden secilmelerine ve ayrica Orhan Kazici'nin iki yillik sure icin Denetci olarak secilmesine karar verildigi hususlari da yer almaktadir. ***DNZYO*** (31/03/2009 - 14:31:53)

Yorum

• yagmur
                    Kıdemli
                    • 29 Nisan 2008
                    • 4717

***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.'nden gelen yazi: Sirketimizin 02 Nisan 2009 tarihinde yapilan Yonetim Kurulu Toplantisinda; 1)31 Mart 2009 tarihinde yapilan sirketimiz Olagan Genel Kurul'unda secilen Yonetim Kurulu Uyeleri kendi aralarinda asagidaki sekilde gorev paylasimi yapmislardir. Hakan Ates: Yonetim Kurulu Baskani Cafer Bakirhan:Yonetim Kurulu Baskan Yardimcisi Huseyin Sami Celik: Yonetim Kurulu Uyesi Enver Erdem: Yonetim Kurulu Uyesi Ali Kursat Aydin: Yonetim Kurulu Uyesi 2)Yonetim Kurulu Uyeleri Cafer Bakirhan ve Enver Erdem'in sirketimizin Denetimden Sorumlu Komite uyeliklerinin devamina 3)Yonetim Kurulu Uyesi Enver Erdem'in sirketimizin Ic Kontrolunden Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi gorevinin devamina 4)Sirketimizin Yonetim Kurulu Uyelerinin 1.Derece, Genel Mudur Baykal Karacaoglu'nun 2.Derece imza yetkilerinin devamina oy birligi ile karar verilmistir. ***DNZYO*** (02/04/2009 - 13:53:51)

Yorum

• PEHLİVAN
                      Çalışkan
                      • 13 Şubat 2009
                      • 1138

02.04.2009 - 15:22 - Ulusal Pazar Deniz Yatırım

Deniz Yatırım’da Temelsiz Söylenti

Soru: Deniz Yatırım Ortaklığının Borsa kotundan çekileceğine dair söylentiler var. Bu söylentiler doğru mu? Doğru ise bu durum temettü öncesi hisseyi
                      nasıl etkiler?

Cevap: Yatırım ortaklıkları yapıları gereği halka açık statüsünde bulunmakta olup hisselerin aktif bir şekilde işleme konu olabilmesi için de Borsa kotunda yer almaları gerekmekte.
                      Söz konusu söylentinin herhangi bir temeli bulunmadığı gibi konuyla ilgili alınmış bir karar yada açıklamada bulunmuyor.

Yorum

• PEHLİVAN
                        Çalışkan
                        • 13 Şubat 2009
                        • 1138

03.04.2009 - 0:09 - Ulusal Pazar Deniz Yatırım

Deniz Yatırım Nakit Temettü Verecek

Soru: Deniz Yatırım Ortaklığı temettü dağıtacakmış.Elimde 5200 lot var.Bu 5200 TL vereceği anlamına mı geliyor? Temettü verdikten sonra fiyat nerelerde olabilir? Temettüyü hesabımıza geçinceye kadar tutmamız gerekiyor mu?

Cevap: Deniz Yatırım Ortaklığı 31 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yüzde 100 nakit temettü dağıtma kararı aldı.
                        Şirket nakit temettüyü 10 Nisan 2009 tarihine kadar dağıtacağını duyurdu.
                        Elinde 5.200 lot hissesi olan bir yatırımcı 5.200 TL nakit temettü ödemesi alacaktır. Temettüye hak kazanmak için dağıtımın yapıldığı günden bir gün önce hisseye sahip olmak gerekli ve yeterlidir. Temettü dağıtımının yapıldığı gün artık hisse senedi satılsa dahi nakit temettü kazanılmıştır. Temettü bedeli aynı gün hesaba geçmemiş olsa dahi kâr payı alınacaktır.

Yorum

• yagmur
                          Kıdemli
                          • 29 Nisan 2008
                          • 4717

***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.'nin 03.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin 31 Mart 2009 tarihinde yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda alinan karar geregince, 03 Nisan 2009 tarihinde yapilan Yonetim Kurulu Toplantisinda; Dagitilabilir Diger Kaynak tutarindan, odenmis sermayemizin %100 (1 TL=1 TL) oraninda (brut=net) 14.985.000 TL tutarinda "Nakit Temettu"nun 06 Nisan 2009 tarihinde itibaren dagitilmasina baslanacak olup, Merkezi Kayit Kurulusu (MKK)'na teslim edilerek kaydilestirilmis paylara ait nakit temettunun odemesinin MKK tarafindan araci kurumlar nezdindeki ortaklarimiz hesaplarina yapilacagini, henuz kaydilestirilme islemi yapilmamis paylar icin ise Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S.'nin "Buyukdere Cad., No:106, K:16, Esentepe/Sisli/Istanbul" adresindeki sirket merkezine basvurularak kaydilestirilme islemi yaptirildiktan sonra nakit temettunun Deniz Yatirim Ortakligi A.S. tarafindan odenecegini, Sayin Ortaklarimiza ilanen duyurulur." ***DNZYO*** (03/04/2009 - 15:12:08)

Yorum

• yagmur
                            Kıdemli
                            • 29 Nisan 2008
                            • 4717

*** Temettu Odemesi : DNZYO.E % 100 (A.O.F : 0,84 - TL) [Not: Temettu orani, brut orani ifade etmektedir.]*** (06/04/2009 - 08:57:59)

Yorum

• yagmur
                              Kıdemli
                              • 29 Nisan 2008
                              • 4717

***DNZYO*** DENIZ YAT. ORT.'NIN 10/04/2009 TARIHLI PORTFÖY DEGER TABLOSU PORTFÖY DEGERI : 27.254.150,57
                              TOPLAM DEGER : 27.418.504,20
                              BIRIM PAY DEGERI : 1,8297

Detayli bilgi için : http://www.imkb.gov.tr/veri/yopdt.zip

(14/04/2009 - 09:01:13)

Yorum

• menot
                                Yeni Üye
                                • 01 Mart 2009
                                • 34

***DNZYO***DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

Ortaklığın Adresi : Büyükdere Caddesi No:108/B K:8 Esentepe-Şişli-İstanbul
                                Telefon ve Faks No. : (212) 336 50 82-83 / (212) 212 79 48
                                Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : (212) 336 50 82-83 / (212) 212 79 48
                                Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı? : Hayır
                                Özet Bilgi : Ana Sözleşme tadiline ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu onayı

AÇIKLAMA:
                                Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 23 Aralık 2011 tarihli toplantısında,

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VI No:30 sayılı "Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğ"ine uyum sağlanması amacıyla, Şirketimizin ana sözleşmesinin 9., 12., 13., 15. ve 33. maddelerinin hazırlanan tadil tasarısına uygun olarak değiştirilmesi ve ilgili mercilerin onaylarının alınarak gerekli tüm yasal işlemlerin yürütülmesi hususlarında Şirket yönetiminin yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

IMKB

Yorum

Working...
                                X

Debug Information