YKBNK Yapı Ve Kredi Bank.
Collapse
X
-
12.02.2009 - 18:24 - Ulusal Pazar
Yapı Kredi Bankası
Yapı Kredi, Kayıtlı Sermaye Tavanını Yükseltebilir
Soru: Yapı Kredi Bankası’nda sermaye artırımı söz konusu mu?
Cevap: Yapı ve Kredi Bankası’nın kayıtlı sermaye tavanı 5 milyar TL.
Banka 15 Aralık 2008 tarihinde çıkarılmış sermayesini 3 milyar 427 milyon TL’den nakit arttırarak 4 milyar 347 milyon TL’ye yükseltti.
Bankanın yakın tarihli sermaye artırımında bulunduğu göz önünde alındığında yeni bir sermaye artırımını beklemek kanımızca doğru olmayacaktır.
Öte yandan çıkarılmış sermayenin kayıtlı sermaye tavanına yaklaşmış olduğu düşünüldüğünde, Banka’nın kayıtlı sermaye tavanını yükseltme ihtimalinin daha yüksek olduğu söylenebilir.
Yapı ve Kredi Bankası’nın kayıtlı sermaye tavanını yükseltebilmesi için gerçekleştireceği genel kurul toplantısında karar alması gerekiyor. Ancak bu güne kadar yapılan açıklamalar arasında bu yünlü bir karar bulunmuyor.
Yorum
-
YAPI KREDİ’NİN KARI YÜZDE 45 ARTTI
Bankanın 2008 yılsonu bilançosuyla ilgili bir değerlendirme yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, dünyada etkili olan mali krize rağmen Yapı Kredi’nin 2008 yılında konsolide net kârını % 45 gibi sektör ortalamasının çok üzerinde bir oranda artırdığını ve bir çok alanda pazar paylarını yükselttiğini belirtti.
2008 KONSOLİDE NET KÂRI % 45 ARTIŞLA 1 MİLYAR 261 MİLYON TL
Bankanın 2008 yılsonu bilançosuyla ilgili bir değerlendirme yapan Yapı Kredi Murahhas Azası ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, dünyada etkili olan mali krize rağmen Yapı Kredi’nin 2008 yılında konsolide net kârını % 45 gibi sektör ortalamasının çok üzerinde bir oranda artırdığını ve bir çok alanda pazar paylarını yükselttiğini belirtti.
Bankanın güçlü sermayesi ve bilançosundaki yüksek likit kompozisyonu sayesinde ekonominin ihtiyaç duyduğu finansmanı 2008 yılında sağlamaya devam ettiğini belirten Bayazıt, son derece likit, sağlam ve dengeli bilanço yapısı, gelişmiş risk yönetimi ve güçlü öz kaynaklarıyla bu zorlu döneme hazırlıklı bir şekilde girdiklerini ifade etti. Bayazıt söyle devam etti;
“Nakdi kredilerimizi bir önceki yıla göre % 35 artırarak bu yolla ekonomiye sağladığımız finansman büyüklüğünü 38.9 milyar TL’ye çıkardık. Mevduatımızı ise % 31 artırarak 44.0 milyar TL seviyesine ulaştırdık, sermaye yeterlilik rasyomuz ise banka bazında %15.7, grup bazında ise %14.2 olarak gerçekleşti.
2008 yılı Yapı Kredi açısından hem büyüme hem de kârlılık anlamında pozitif bir yıl oldu. Kârlılığımızı % 45 artırırken, toplam aktiflerimizi de % 26 oranında büyütmeyi başardık. Kredi Kartları, Varlık Yönetimi, Leasing ve Faktoring alanlarında önde gelen konumumuzu sürdürürken, KOBİ kredileri, Tüketici Kredileri ve Konut Kredilerinde ise pazar payımızı artırdık.”
Yapı Kredi’nin, başarılı risk yönetimi ve maliyet kontrolü sayesinde, gelirlerindeki % 21’lik artışa karşın giderlerinin yalnızca % 9 büyüdüğünü ve gider/gelir rasyosunda kalıcı iyileşmeler kaydettiğini belirten Bayazıt, 2008 bilançosunda bu oranın bir önceki yıla göre 5.7 puan daha düşerek % 53 seviyesine gerilediğine dikkat çekti.
2008 yılında hızlı şubeleşme planını büyük başarıyla yürüttüklerini ve “en çok şube açan banka” unvanını aldıklarını belirten Bayazıt şöyle devam etti;
“2008’te 185 yeni şube açarak toplam şube sayımızı 861’e yükselttik. Bu şube ağımızın dörtte bir oranında genişlediği anlamına geliyor. Yeni şubelerimizden elde ettiğimiz gelirler hedeflerimizin % 32 üzerinde, maliyetleri ise hedeflediğimizden %16 daha düşük gerçekleşti.
Alternatif Dağıtım Kanalları’na da ağırlık vererek “yeni nesil” 678 ATM’yi hizmete sunduk. Türkiye’de bir ilk olan Barkod okuma fonksiyonuyla, müşterimiz olsun olmasın herkesin fatura ödemelerini yapabildiği ATM’lerin de katkısıyla bankacılık işlemlerinin % 69’unu şube dışına çıkarmış olduk”.
Dünyada bankacılık sektöründe yaşanan kan kaybına rağmen Yapı Kredi’nin 2008 marka değeri sıralamasında – pek çok rakibini geride bırakarak - yaklaşık 100 basamak yükseldiğine işaret eden Bayazıt, şunları kaydetti;
“Banka olarak her alanda müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın dünyanın önde gelen yayınları tarafından takdir görmesi son derece gurur verici. En son Euromoney tarafından Yapı Kredi Private Banking olarak Türkiye’de Yılın Bankası seçildik.
Ayrıca Avrupa’nın en büyük sekizinci kredi kartı programı olan Worldcard, The Banker’ın marka değeri sıralamasında Dünyanın En Değerli 10. Kart Programı seçildi.
Sonuç olarak; yaşanan ekonomik çalkantı, Yapı Kredi’nin müşterileri ve çalışanları için daima ilk tercihi olma hedefini değiştirmedi. Verimli bir biçimde her alanda liderliğe oynayan bir banka olma vizyonumuz doğrultusunda kararlılıkla yürüyoruz. 2008 yılında ve 2009’un henüz başında layık görüldüğümüz uluslararası ödüller* bu kararlılığımızın çok önemli bir kanıtıdır.”
Yapı Kredi’nin 31 Aralık 2008 Tarihli Konsolide Finansal Sonuçlarına İlişkin Seçilmiş Göstergeler:
Net Grup kârı: 1 milyar 261 milyon TL
Faaliyet giderleri: 2 milyar 560 milyon TL
Toplam gelirler : 4 milyar 785 milyon TL
Toplam aktifler: 70 milyar 872 milyon YTL
Net faiz dışı gelirler: 1 milyar 961 milyon TL
Toplam mevduat: 44 milyar 023 milyon YTL
Net faiz gelirleri: 2 milyar 824 milyon TL
Toplam Krediler: 38 milyar 910 milyon YTL
Yorum
-
YKB'NİN ORTAĞI DEVLET DESTEĞİ İSTİYOR
İtalyan Il Messaggero gazetesi, Unicredit bankasının İtalay ve Avusturya hükümetinden 4 milyar euroluk devlet desteği isteyeceğini yazdı.
Gazete, bünyesinde Avusturya’da faaliyet gösteren Bank Austria’yı da barındıran Unicredit, Avusturya hükümetinden 3 milyar, İtalya’dan da 1 milyar avroluk yardım isteyeceğini bildiriyor. Yardım ile ilgili planların bankanın 17 Mart’ta yapacağı genel kurulda görüşüleceği söyleniyor.
Piyasa uzmanlarına göre Unicredit’i devletten destek almasını zorlayan nedenlerden biri, 2007 yılında 6.5 milyar euro olan net kârın, krizden dolayı yarı yarıya düşerek 3.78 milyar euro civarında gerçekleşeceği beklentileri. Unicredit, geçen yıl aralık ayında 2008 yılına ait kâr beklentilerini 5.2 milyar euro olarak revize etmişti. Ancak yatırım bankacılığı bölümünün 1.7 milyar euro zarar etmesi hedefleri alt üst etti.
Yapı Kredi'nin yüzde 50 ortağı konumunda olan Unicredit'in hisselerindeki sert düşüşen ardından Libya Lideri Kaddafi şirketin yüzde 5'ine denk gelen hisseelri borsadan toplayarak yönetime girmeyi talep etmişti.
Ayrıca banka geçtiğimiz günlerde yöneticilere ödenen primlerin kesileceğini açıklamıştı.
HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ
Yorum
-
YKB: Banka almayla ilgilenebiliriz
Yapı Kredi Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, 2009'da önceliklerinin
tasarruf yapmak olduğunu belirtirken, 2010'da 1000 şube hedefi için
çalışacaklarını ve satın almalarla ilgileneceklerini söyledi.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Bayazıt, kriz koşulları altında
2009'a yönelik stratejilerini açıkladı. Bayazıt, 2009'da öncelikle
etkin tasarruf tedbirlerini devreye sokacaklarını ve aktif kalitesini
korumaya çalışacaklarını belirtti.
Yapı Kredi ayrıca krizin
etkilerinin azalması ile birlikte banka satınalmaları ile de ilgilen
ecek. Bayazıt, 2009'un kredi koşulları nedeniyle sektörde
konsolidasyonu zorlaştırdığını belirterek, "Ama şu toz duman bir
ortalıktan kalksın, tablo netleşmeye başlayınca konsolidasyonların
olacağı çok açık. Şu anda kar marjları üzerindeki rekabetçi baskı ile
maliyet baskısı konsolidasyonları önümüzdeki dönemde hızlandıracak"
dedi. Krizin ortadan kalkması ile satınalmalarla ilgilenebileceklerini
söyleyen Bayazıt, "Bizim özellikle derinlik kazanmak istediğimiz kesim
bireysel ve KOBİ kesimi konusundaki görüşümüz koruyoruz.
Hissedarlarımıza değer katma vaadi olan her konu ilgi alanımızda
olmaya devam edecek. Satınalmalarla kesinlikle ilgileneceğiz" dedi.
"Geli r tarafında çok ciddi bir baskı olacağı açık" diyen Bayazıt,
yeni yılda yüzlerce kalemde tasarruf tedbiri alacaklarını kaydetti.
Bayazıt, "İşlem hacimleri ve faizler düştü. Sektördeki rekabet ise
devam ediyor. Bu nedenle bu yıl, etkin masraf yönetimi yapacağımız ve
aktif kalitesini korumaya yönelik adımlar atacağımız bir yıl olacak.
İçine girdiğinizde tasarrufa gidilecek yüzlerce kalem var. Hemen her
kalemde tasarrufa gidilecek" dedi.
"Biz tedrici tasarruf önlemleri almıyoruz. Gider kalemlerinde
kalıcı iyileştirmeler daha önemli" diyen Bayazıt, 2008'de alternatif
dağıtım kanalları'na ağırlık vererek "yeni nesil" 678 ATM'yi hizmete
sunduklarını ve şube maliyetlerini azaltma yönünde önemli bir adım
daha attıklarını belirtti. Bankanın güçlü sermayesi ile ekonominin
ihtiyaç duyduğu finansmanı 2008 yılında sağlamaya devam ettiğini
belirten Bayazıt, "Son derece likit, sağlam ve dengeli bilanço,
gelişmiş risk yönetimi ve güçlü öz kaynakla bu zorlu döneme girdik"
dedi.
Daha önce 2009'da bin şube açma hedefini koyan Yapı Kredi, kriz
nedeniyle programını askıya aldı. Küresel koşulların kendilerini şube
açma programını askıya almaya zorladığını belirten Bayazıt, 2010'da
programa kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Bayazıt,
"2007'de açıkladığımız bin şube hedefini büyük ölçüde hayata geçirdik.
2008'de 186 yeni şube açarak bu alanda Türkiye'nin en çok şube açan
bankası olduk. Eğer küresel koşullar çok olumsuz gelişmeseydi, şube
açma programını devam ettirirdik. Ama takdir edersiniz ki, bu
olağanüstü koşullarda bu hedefi ertelemek zorunda kaldık. 2010'da
ekonomik normalleşmenin başlaması ile birlikte programı yeniden ele
alacağız" dedi. Türkiye'de bankacılık sektöründe çok yoğun bir rekabet
yaşandığını hatırlatan Bayazıt, 2008'de kârlarını yüzde 45 gibi sektör
ortalamasının çok üzerinde bir oranda artırarak 1 milyar 261 milyon TL
seviyesine ulaştırdıklarını hatırlattı.
2009'a yönelik gerçekçi hedefler belirlediklerini söyleyen
Bayazıt, "2009'un tüm bankalar için zor olacağı açık. Hedefler
rasyonel olmalı" diyen Bayazıt, "Geçen seneye göre birçok şeyi daha
iyi yapma hedefi koyduk. Gelirlerimizde artış ve masrafları daha iyi
idare edeceğimizi öngördük. Aktif kalitemizde çok ciddi bir bozulma
olmayacağını düşünüyoruz. Bunlar sonucunda karlılıkta oransal olarak
düşüş olabilir. Genel olarak sektör ortalamalarının üzerinde bir
performans göstereceğiz" dedi.Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
YAPI KREDİ'NİN ORTAĞI DEVLET DESTEĞİ İSTİYOR
İTALYAN bankacılık devi Unicredit, İtalya ve Avusturma hükümetlerinden 4 milyar Euro (5.2 milyar dolar) devlet yardımı talep etti.
Küresel rriz nedeniyle bankanın 2008 yılı kárı yüzde 38 oranında azalarak 4 milyar Euro’ya geriledi. Unicredit tarafından yapılan açıklamada, krizin patlak verdiği 2008’in son çeyreğinde bankanın kárı yüzde 56.9 azaldığı belirtildi. Açıklamada, yönetim kurulu tarafından UniCredit CEO Alessandro Profumo’ya İtalya ve Avusturya hükümetleriyle 4 milyar Euro’luk sermaye desteğinin şartlarını görüşmek için yetki verildiği kaydedildi.
Yorum
-
***YKBNK*** Yapi ve Kredi Bankasi A.S.'nin 06.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Bankamizin 3 Nisan 2009 tarihinde yapilan 2008 yili olagan genel kurul toplantisinda; 2008 yilina iliskin Yonetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetciler Raporu, Bagimsiz Denetci Raporu ile 2008 yili bilanco ve kar/zarar hesaplari onaylanmistir. Bankamiz yonetim kurulu uyesi Thomas Gross'un 31 Ekim 2008 tarihinde istifasi ile bosalan Yonetim Kurulu uyeligine Bankamizin 2 Aralik 2008 tarihinde yapilan yonetim kurulu toplantisinda TTK'nun 315. maddesi hukmu cercevesinde anilan yonetim kurulu uyemizin gorev suresini tamamlamak uzere Stephan Winkelmeier'in yonetim kurulu uyesi olarak atanmasi onaylanmistir. Yonetim Kurulu Baskani Dr. Bulent Bulgurlu, Yonetim Kurulu Baskan Vekili Federico Ghizzoni, Murahhas uye ve Genel Mudur Tayfun Bayazit, Murahhas Uye ve Genel Mudur Vekili Alessandro Maria Decio, Uyeler Ranieri de Marchis, Dr. Fatma Fusun, Akkal Bozok, Ahmet Fadil Ashaboglu, Herbert Hangel, Aykut Umit Taftali ve Thomas Gross ile Thomas Gross'un istifasi ile bosalan uyelige atanan Stephan Winkelmeier ile Banka Denetim Kurulu uyeleri Abdullah Gecer ve Adil Giray Oztoprak 2008 yili faaliyetlerinden dolayi ayri ayri ibra edilmislerdir. 2009 yili hesaplarini incelemek amaciyla toplanacak olagan genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak uzere Koc Finansal Hizmetler A.S.'yi temsilen yonetim kurulu uyeliklerine Ali Tarik Uzun, Federico Ghizzoni, Ahmet Fadil Ashaboglu, Dr. Fatma Fusun Akkal Bozok, Alessandro Mario Decio, Herbert Hangel, Ranieri De Marchis, Tayfun Bayazit, Osman Turgay Durak, Stephan Winkelmeier'in secilmelerine karar verilmistir. 2009 yili hesaplarini incelemek amaciyla toplanacak olagan genel kurul toplantisina kadar gorev yapmak uzere denetcilere Abdullah Gecer ve Adil Giray Oztoprak'in secilmelerine karar verilmistir. Banka Yonetim Kurulunun Kar dagitim onerisi cercevesinde 1.334.663.443 TL tutarindaki 2008 yili donem karindan 292.063.362 TL'nin vergi ve 52.130.004,05 TL'nin de yasal yedek olarak ayrilmasi 43.455.950,05 TL tutarindaki gayrimenkul ve istirak hisseleri satis kazancinin ise 5520 sayili Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 5. maddesinin 1/e bendi cercevesinde ozel fon hesabina alinmasindan sonra kalan 947.014.126,90 TL'nin olaganustu yedek akce olarak ayrilmasina karar verilmistir. Kurumsal Yonetim Ilkeleri geregince, Banka Yonetim Kurulu'nca 17.03.2009 tarihinde belirlenen ve kamuya aciklanan Banka'nin 2009 yili ve izleyen yillara iliskin kar dagitim politikasi Sermaye Piyasasi Kurulu'nun duzenlemeleri cercevesinde Genel Kurulun bilgisine sunulmustur. ***YKBNK*** (06/04/2009 - 09:33:08)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***YKBNK***HABERIN DEVAMI***YKBNK*** Kurumsal Yonetim Ilkeleri geregince, Yonetim Kurulunca 17.03.2009 tarihinde belirlenen Banka'nin bilgilendirme politikasi Sermaye Piyasasi Kurulu'nun duzenlemeleri cercevesinde Genel Kurulun bilgisine sunulmus ve Sermaye Piyasasi duzenlemelerine uyum amaciyla yil icinde Yonetim Kurulu tarafindan bilgilendirme politikasinda gerekli degisikliklerin yapilabilecegi hususunda bilgi verilmistir. 2008 yili icinde Banka tarafindan sosyal yardim amaciyla vergi muafiyetine haiz vakif ve derneklere 3.722.485 TL tutarinda bagis yapildigi ve bagislar hakkinda detayli bilgi ortaklara sunulmustur. Yonetim Kurulu tarafindan Basaran Nas Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S.'nin 2009 yili mali tablolarini denetlemek uzere secilmesi genel kurul'ca onaylanmistir. Bankamizca kayitli sermaye sisteminin kabul edilmis olmasi, Merkezi Kayit Kurulusu'nun kaydilestirmeye iliskin esaslari ve YTL'den TL'ye gecis uygulamalari kapsaminda Bankamiz Ana Sozlesmesinin; 4., 5., 6., 7., 8., 9., 12., 13., 15., 17., 18., 21., 25., 26., 30., 31., 36., 39., 41., 42., 48., 50., 51., 56., 57., 58., 61., 64., 66., 68., 78., 79., 82., ve 88. maddeleri ile Gecici Madde-1'in ekli sekilde tadil edilmesi ve 10., 11., ve 65. maddelerinin kaldirilmasina iliskin Bankacilik Duzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 19 Mart 2009 tarih, BDDK.UY1.50.1-5333 sayili, Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 26 Mart 2009 tarih, B.02.1.SPK.0.13-428/3990 sayili ve Sanayi ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugu'nun 31 Mart 2009 tarih, B.14.0.ITG.0.10.00.01/401.01-02-B.44.33410/1798 sayili izinleri cercevesinde kabul edilmistir. Anasozlesme maddelerinin yeni seklini iceren Genel Kurul toplanti tutanagi ile Genel Kurul'un onayindan gecen Kar Dagitim tablosu ekte yer almaktadir. " Genel Kurul Toplanti Tutanagi Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. Kar payi dagitilmayacagi bilgisini de iceren Kar Dagitim Tablosu Gunluk Bulten ekinde ve ayrica internet sitemizin "Sirketler" Bolumunde yayinlanacaktir. ***YKBNK*** (06/04/2009 - 09:33:28)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***YKBNK*** Yapi ve Kredi Bankasi A.S.'nden gelen yazi: Konu: Bankamizca sendikasyon kredisi alinmasina iliskin yonetim kurulu karari hakkinda. Bankamizca sendikasyon kredisi alinmasina iliskin yonetim kurulu karari hakkinda. Bankamiz yonetim kurulunun 06.04.2009 tarihli karari ile; uluslararasi bankalardan Euro ve ABD Dolari olmak uzere 2 ayri kredi diliminden olusan, toplam tutari minimum 350 milyon ABD Dolari, maksimum 500 milyon ABD Dolari olacak sekilde 1 yil vadeli bir sendikasyon kredisi alinmasina iliskin olarak kredi sozlesmesi imzalanmasina ve gerekli islemlerin gerceklestirilmesi icin genel mudurlugumuzun yetkili kilinmasina karar verilmistir. ***YKBNK*** (07/04/2009 - 09:08:37)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
YKBNK-Yapı ve Kredi Bankası, toplam tutarı minimum 350 milyon ABD Doları, maksimum 500 milyon ABD Doları olacak şekilde 1 yıl vadeli bir sendikasyon kredisi alınmasına karar verdi.Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-YAPI KREDİ BANKASI
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin 13.04.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
"Konu: Şube açılışı, kapanış, adres değişikliği vb. hakkında
bildirim.
Şube Kapanış:
Bankamızın Şenlik Mahallesi Florya Asfaltı Papatya Apartmanı No:
22 A Blok Bakırköy, İstanbul adresinde bulunan Florya Şenlikköy
(İstanbul) Şubemizin faaliyetine 13.04.2009 tarihi itibari ile son
verilmiştir."
İMKB
(14/04/2009 - 07:34:16)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-YAPI KREDİ BANKASI
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin 20.04.2009 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Konu: Şube açılışı, kapanış, adres değişikliği vb. Hakkında
bildirim
Şube Kapanış:
Bankamızın Atatürk Caddesi Hükümet Konağı Karşısı Serik/Antalya
adresinde bulunan Serik (Antalya) Şubemizin faaliyetine 20.04.2009
tarihi itibari ile son verilmiştir.”
İMKB
(21/04/2009 - 07:36:31)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
YAPI KREDİ, 410 MİLYON DOLAR SENDİKASYON KREDİSİ ALDI
Yapı ve Kredi Bankası'nın, 410 milyon
dolarlık sendikasyon kredisi aldığı bildirildi.
Yapı ve Kredi Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, 136
milyon dolar ve 210,5 milyon avro olmak üzere toplamda 410 milyon dolarlık
sendikasyon kredisi aldığı belirtildi.
Açıklamada, 1 yıl vadeli olan kredinin faiz oranının yıllık LIBOR artı
yüzde 1,25 olduğu ifade edilerek, ihracatın finansmanı için kullanılacak olan
sendikasyona Yapı Kredi'nin yakın ilişkide olduğu 20 bankanın katıldığının altı
çizildi.
Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, dünyada yaşanan
finansal sıkışıklığa rağmen Yapı Kredi'nin yüksek itibarını gösteren bir işleme
imza attıklarını belirterek, bunda Yapı Kredi'nin kriz döneminde gösterdiği
yüksek performansın ve sahip olduğu sağlam mali yapının önemli etkisinin olduğunu
vurguladı.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
''Wachovia Bank'ın koordinatör banka görevini üstlendiği sendikasyona The
Bank of Nova Scotia, The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Calyon, Commerzbank
Aktiengesellschaft, HSH Nordbank AG Luxembourg Branch, Standard Chartered Bank,
UniCredit Bank Austria AG ve Wachovia Bank, National Association eş düzenleyici
olarak katıldılar.
Katılan diğer bankalar ise Bank of Montreal, Arab Bank PLC, CoBank, ACB,
Habib Bank AG Zurich, Deutsche Bank AG, London Branch, Citi, Bayerische
Landesbank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase Bank, N.A., Sumitomo Mitsui Banking
Corporation Europe Limited, Landesbank Baden-Württemberg ve AKA
Ausfuhrkredit-Gesellschaft.''
(22/04/2009 - 07:36:27)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum

Yorum