Eger sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, Lütfen öncelikle Yardım kriterlerini okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz; Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
Adam ya çok şansız yada hala yaranmayı başaramadı biryerlere
Aslında iyi top çeviriyorlar da kaleye bi türlü atamadılar.Ne hikmetse ANZ ve Mehmet Kutman'ın ortaklıkları ve yatırımları ya İsrail'e ya da bi israilli'ye uzanıyor.Bunu bir çözeyim köşeyi ben de döneceğim onlarla birlikte.
Herkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Aslında iyi top çeviriyorlar da kaleye bi türlü atamadılar.Ne hikmetse ANZ ve Mehmet Kutman'ın ortaklıkları ve yatırımları ya İsrail'e ya da bi israilli'ye uzanıyor.Bunu bir çözeyim köşeyi ben de döneceğim onlarla birlikte.
Ben anlamam dostum,4-4,5 arası alırım ben bu zorluyu
Rekabet Kurulu, Özelleştirme İdaresi tarafından ihalesi gerçekleştirilen, Ankara Doğal Elektrik Üretim'e ait sant- rallerin Zorlu Enerji'ye işletme hakkının devrine izin verdi.
Kurul, devralma işleminin Rekabet Kanunu'nun 7. maddesinde belirtilen nitelikte hâkim durum oluşturulması veya mevcut hâkim durumun güçlendirilmesi ve ilgili pazarda rekabetin önemli ölçüde azaltılmasına yol açmayacağını belirtti. 5 Mart'ta yapılan Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali'nin 30 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi, Engil Gaz Türbinleri'nin satış yöntemiyle özelleştirilme ihalesinde en yüksek teklifi 510 milyon dolarla Zorlu vermişti.
Ankara, Zaman
03 Nisan 2008, Perşembe
Elektrikte artan talebi karşılamakta zorlanan Enerji Bakanlığı, yeni önlemler alıyor. Bu kapsamda TBMM’ye sunulan düzenleme ile kamunun yatırım yapmasının önündeki engel kaldırılacak. Enerji yatırımı yapanlara teşvik verilecek. Yenilenebilir enerji yatırımlarına orman arazileri açılacak. Lisans aldığı halde yatırım yapmayanların lisansı iptal edilecek ve yeni lisans verilmeyecek. TBMM’ye sunulan tasarıya göre EPDK tarafından, ilgili mevzuat çerçevesinde haklı görülmeyen gerekçelerden dolayı üretim tesisi yatırımlarını lisansları ve ilgili mevzuat kapsamında belirlenen süreler içerisinde gerçekleştiremeyen tüzel kişilerin lisansları iptal edilecek, takip eden üç yıl lisans verilmeyecek.
TRT PAYI DA AZALIYOR
ÜRETİM ve otoprodüktör lisansı sahibi tüzel kişilere teşvikler sağlanacak. Bu kapsamda, üretim tesislerinin işletmeye giriş tarihlerinden itibaren 2012 yılı sonuna kadar iletim sistemi sistem kullanım bedellerinden yüzde 50 indirim yapılacak. Ayrıca, 2012 yılı sonuna kadar işletmeye girecek üretim tesislerinin yatırım döneminde, üretim tesisleriyle ilgili yapılan işlemler ve düzenlenen kağıtlar damga vergisi ve harçtan müstesna olacak. Öngörülen tedbirlerle arz güvenliğinin sağlanamayacağının Bakanlık tarafından tespit edilmesi halinde, kamu elektrik üretim şirketlerine gerekli üretim tesisi yapma görevi de verilecek. Böylece, 2001 yılında çıkan kanunda yer alan kamunun yatırım yapması yasağı arz güvenliği gerekçesiyle kalkacak. Düzenleme ile TRT payı azaltılıyor.
EKONOMİ SERVİSİ
02.04.2008
Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından 26 Haziran 2008'de ikinci kez ihaleye çıkarılacak Afşin-Elbistan C ve D termik santralleri, yoğun yatırımcı ilgisiyle karşılaştı.
Söz konusu yerdeki kömür sahalarında termik santral kurmak ve işletmek üzere rödovans karşılığı kömür üretim hakkı için 22 yerli ve yabancı şirket şartname satın aldı. İlk ihaleye hiç katılım olmamıştı.
10 Nisan 2008, Perşembe
Demir-çelik, tersane ve enerjiye yatırım yapan kaybetmez
"Türkiye'de konjonktür her zaman değişir ama demir çelik, tersane ve enerji hep iyi sektörlerin başını çekmiştir. Bu sektörlere yatırım yapacak ülkeler çok gelişecekler. Türkiye de bu alanlara yatırım yaparsa ilerde sorun yaşamayacaktır."
DÜN T2 takaslarına özellikle teb in fonlarına 120 bin lot mal alındı ve hepsi fonlara aktarıldı...
Ata önceki gün 165 bin ; dünde 240 bin lotu adeta kazıdı piyasadan, bunlar net alımlar ve zannedersem efg deki dünkü 40 bin lotla birlikte hepsi citiye virmanlanacak , bunu ancak p.tesi akşamı görürüz...
Takaslar ben kopacam dedirttiriyo...
15 gün elektrik özelleştirmeleri artı bilanço ve artı gazdas ın satımı çok sıcak haberler...
DÜN T2 takaslarına özellikle teb in fonlarına 120 bin lot mal alındı ve hepsi fonlara aktarıldı...
Ata önceki gün 165 bin ; dünde 240 bin lotu adeta kazıdı piyasadan, bunlar net alımlar ve zannedersem efg deki dünkü 40 bin lotla birlikte hepsi citiye virmanlanacak , bunu ancak p.tesi akşamı görürüz...
Takaslar ben kopacam dedirttiriyo...
15 gün elektrik özelleştirmeleri artı bilanço ve artı gazdas ın satımı çok sıcak haberler...
6 bin garanti gibi...
Sonrası inşl....
İnşallah hocam.
Sevgiler.;)
Aralarında EÜAŞ, TETAŞ, TKİ, elektrik dağıtım şirketleri ve BOTAŞ’ın da yer aldığı enerji KİT’leri, 1 Temmuzdan itibaren, “Maliyet Bazlı Fiyatlandırma Mekanizması (MBF)”’na geçiyor. Buna göre, söz konusu kuruluşlar 1 Temmuzdan itibaren yeni tarifelerini, belirlenen formülleri kullanarak 1 Temmuz, 1 Ekim ve 1 Nisan 2009 tarihlerinden geçerli olmak üzere belirleyecek.
Susuz yaz ve milli takım, enerji bürokratlarını emekli ettirecek!
Küresel ısınma, turizm ve Avrupa Futbol Şampiyonası bu yaz enerji bürokratlarının korkulu rüyası olacak. Üretim ile tüketim başa baş giderken futbol kâbusu görecek bazı bürokratların emekliliği bile düşündüğü belirtiliyor..
Elektrik, yaz mevsimi yine enerji bürokratlarının korkulu rüyası haline gelecek görünüyor. Artan klima kullanımı, kuraklık nedeniyle barajların alarm vermesinin üzerine bu yıl bir de Türk milli takımının da katılacağı Avrupa Futbol Şampiyonası elektrikte yine karanlık senaryolarının kurulmasına yol açıyor. Tüketim artışı nedeniyle ortaya çıkabilecek karanlık endişesi, enerji alanında kritik işlev üstlenen bazı bürokratların durumlarını gözden geçirmesine yol açıyor.
TALEP BÜYÜYOR
Enerji Bakanlığı koridorlarında, önemli görevlerdeki bazı bürokratların, yaz mevsiminin hemen başında emekliye ayrılmak için dilekçe verebileceği konusu sıkça dile getirilmeye başlandı. Türkiye, küresel ısınma nedeniyle son derece kurak bir dönemden geçiyor. Elektrik üretiminde 'lokomotif' barajı olarak gösterilen Fırat Havzası'nda kurulu Keban, su miktarı açısından tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Keban'ın, mayıs ayının sonuna yaklaşılmasına karşın (kış boyunca yağan kar; mart ayının ikinci yarısından başlayarak, mayıs ayının sonuna kadar eriyip, barajları dolduruyor) tuttuğu su miktarı, yüzde 45 gibi kritik bir düzeyde seyrediyor. Barajlar alarm verirken Türkiye'nin elektrik tüketimi hız kesmiyor. Enerji Bakanlığı yetkilileri, yılın ilk 4 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre tüketimin yüzde 7-8 oranında artış kaydettiğine işaret etti. Yetkililer, Türkiye'nin son 5 yılda elektrik tüketiminde rekor kırdığına dikkat çekerek, "Bu yıl sonunda Türkiye, elektrik tüketiminde yeni bir platoya geçecek. Tüketim, ilk kez 200 milyar kilovatsaat düzeyini aşacak" dedi.
KLİMALAR ETKİLİ OLUYOR
Haziran, temmuz ve ağustosta klima ve turizmin etkisiyle elektrik tüketimi zirve yapacak. En tehlikeli günler de Türk Milli Takımının 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yapacağı maçlar. Enerji bürokrasisinde, barajların alarm vermesi, kömürle çalışan 'yaşlı' bazı termik santrallerin verim ve üretim sorunu yaşaması nedeniyle yaz aylarında tüketimin karşılanmasında sorun çıkabileceği kaygısı iyiden iyiye kendini hissettirdi. Enerji Bakanlığı, tüketimi kısmen de olsa frenlemek için tüm Enerji Verimliliği projesine hız verdi. Ancak, tasarruf anlayışının yerleşmesinin biraz zaman alacağı belirtiliyor.
2009'dan itibaren üretim tüketime yetmeyecek
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu projeksiyonlarına göre Türkiye'nin elektrik üretimi ve tüketimi başa baş gidiyor. İnşa halindeki santraller de değerlendirilerek yapılan projeksiyona göre, Türkiye'yi 2009'da elektrik açığı bekliyor. Tüketim her yıl yüzde 10 kadar artıyor.
En korkulu 3 gün
MİLLİLERİN, 7 Haziran'da Portekiz, 11 Haziran'da İsviçre ve 15 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maçlar herkesi TV başına toplayacak ve o günler klimalar da açılacağı tahminleri nedeniyle elektrik tüketimi pik yapacat. Üstelik 7 Haziran cumartesi, 15 Haziran da pazara geliyor. Tüm maçların saat 21.45'te oynanması da bir dezavantaj. Milliler gruptan çıkarsa bürokratların kâbusu daha da artacak. Çeyrek final 19-20 Haziran, yarı final 25-26 Haziran, final de 29 Haziran'da oynanacak.
Bakanlık koridorunda emeklilik konuşuluyor
YAZIN ortaya çıkacak arz yönlü kriz ve karanlık endişesi, enerji alanında kritik işlev üstlenen bazı bürokratların durumlarını gözden geçirmesine yol açıyor. Bakanlık koridorlarında, bazı bürokratların, yazın hemen başında emekliye ayrılmak için dilekçe verebileceği konusu sıkça konuşulmaya başlandı. Enerji Bakanlığı'nda yazın yaşanacak yaprak dökümü hiç de sürpriz karşılanmayacak. Bu arada Suriye'ye ve Irak'a elektrik ihraç eden Türkiye'nin özellikle TETAŞ'ın, durumuna bağlı olarak ihracat miktarını düşürebileceği ifade ediliyor.
Yorum