.................
TOASO Tofaş Oto. Fab.
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
tofas Oto Fabrika`nin 2007 Yili 6 Aylik Donem Net Konsolide Kari 73,382 Ytl
-
-tofas, Ilk Ceyrekte 84 Milyon 34 Bin Ytl Kar Acikladi
Istanbul (a.a) - 06.05.2008 - Tofas, Yilin Ilk Ceyreginde 84 Milyon 34
Bin Ytl Kar Etti.
Tofas'tan Borsa'ya Gonderilen Konsolide Mali Tablolara Gore, Sirketin
Gecen Yilin Ilk Ceyreginde 29 Milyon 289 Bin Ytl Olan Net Kari, Bu Yilin
Ayni Doneminde 84 Milyon 34 Bin Ytl'ye Yukseldi.
(hul-tur-mc)
22:39 06/05/08
--aa--
Yorum
-
Tofaş, elektrikle çalışan oto üretecek
Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Tofaş, elektrikli araç üretmeye hazırlanıyor. Şirket, Peugeot-Citroen ortaklığı (PSA) ile geliştirdiği hafif ticari araç 'Fiorino'nun sadece elektrikle çalışan versiyonunu üretecek.
Tofaş'ın Bursa'daki tesislerinde yıl sonunda banttan indirilmesi planlanan elektrikli araç, dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek. Fiat'ın merkezi İtalya'dan bir ekip Tofaş'a gelerek yeni araç için çalışmalara başladı. Araç projesi tamamlanırken, bataryanın motora daha fazla güç vermesini sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yapılıyor. Yeni model kent içi kullanıma yönelik olacak. Araç, saatte 100 kilometre hız yapabilecek ve dolu bataryasıyla 200 kilometre yol kat edebilecek. Fiat bünyesinde ilk kez Tofaş'ın geliştiridiği ve yıl sonunda tanıtımı yapılması düşünülen sistemin, diğer bazı modellere de adapte edilmesinin planlandığı belirtildi.
Bursa, aa
01 Ağustos 2008, CumaHerkes Pinokyo gibi tahtadan insana dönüşme şansı bulamadı,
Kimileri hep odun kaldı...(Goethe)
Yorum
-
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-HSBC, TOFAŞ İÇİN ÖNERİSİNİ 'ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ'YE YÜKSELTTİ
HSBC, (www.hsbc.com.tr) konu ile ilgili raporunda, Tofaş içinhedef fiyatın 2.3 TL olarak korunurken, önerinin 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltildiğini belirtti. Raporda şu değerlendirme yapıldı: "Tofaş 2008’in son çeyreğinde beklentilerden daha yüksek operasyonel karlılık açıkladı. Bunun ardında şirketin ihracat faaliyetlerinde “al ya da öde” şeklindeki alım garantisi kapsamında iş ortakları Fiat ve PSA Grubu’ndan sağladığı tazminat gelirleri önemli rol oynadı. Son çeyrekteki başka olumlu gelişmeler şirketin yeni Doblo modeli yatırımlarının planlanan çerçevede devam etmesi ve TL’deki ciddi zayıflamaya rağmen şirketin gerçekte açık döviz pozisyonu bulunmaması sayesinde bundan olumsuz etkilenmemesi oldu. Krize yatırım sürecinde ve yüksek borçlarla yakalandığı düşünülen ve ayrıca “al-ya da öde” anlaşmasının geçerliliği ve etkileri soru işareti yaratan şirketin kanımızca değerlemesi halen bu yöndeki endişelerin baskısını yansıtmakta. 2009 yılında “al-ya da-öde” marjlar üzerindeki olumlu etkisinin çeyrekler itibarıyla görüleceğini düşünüyoruz. Ayrıca krize minimum seviyede araç stoku ile yakalanan şirketin üretimini devam ettirmede ve agresif fiyat rekabetine katılmadan satışlarını sürdürmede avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca yeni Doblo’nun 2010 yılından itibaren satış adetlerine ve kar marjlarına olumlu etki yapmasını bekliyoruz. Bu nedenle şirketin 2009 yılını nispeten az hasarla atlatabileceğine ve 2010 yılından itibaren güçlü bir toparlanma sergileyebileceğine inanıyoruz. Şirketin net karında bu yıl %26 düşüş, 2010 yılında ise %45 artış tahmin ediyoruz. İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) analizine dayalı 2.3 TL’lik hedefimizin 12 aylık süreçte içerdiği %93 getiri potansiyeli doğrultusunda “Endekse Paralel Getiri” olan yatırım tavsiyemizi “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak revize ediyoruz."
Foreks Haber Merkezi (24/02/2009 - 09:24:23)
Yorum
-
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ-TOFAŞ
Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’nin 10.03.2009 tarihli yazısı
aşağıya çıkarılmıştır.
“Yönetim Kurulu’muzun 2009/4 sayılı Kararı çerçevesinde, SPK’nın
Seri XI, No:29 sayılı “Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya
İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Uluslararası Finansal Raporlama
Standartları (UFRS) sistemine uygun olarak hazırlanan konsolide mali
tablolar ve sonuçlara ilişkin Yönetim Kurulu Raporu kabul edilmek
suretiyle, kar dağıtımına ilişkin teklifin Ortaklar Olağan Genel
Kurulu’nun onayına sunulması uygun görülmüştür.
Bu doğrultuda, SPK Tebliğlerine uygun olarak hesaplanan konsolide
cari dönem karından
2.210.384,82 TL I.Tertip ihtiyat
36.000.000,00 TL Hissedarlara Brüt Temettü,
1.100.000,00 TL II.Tertip İhtiyat ve
Bakiye tutarın da fevkalade ihtiyat olarak ayrılmasının
önerilmesine ve ayrıca yukarıdaki temettü dağıtım teklifinin Genel
kurulca kabulü halinde yasal kayıtlarımız esas alınarak, dağıtılacak
36.000.000,00 TL nakit temettünün cari yıl diğer kazançlardan
karşılanmasına böylece
- Tam Mükellef Kurumlar ve Türkiye’de bir işyeri ve daimi temsilci
aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklarımıza %7,2
nispetinde ve 1 Kr’lik nominal değerde hisse senedine 0,072 Kr
brüt=net nakit temettü ödenmesine,
- Diğer hissedarlarımıza %7,2 nispetinde ve 1 Kr’lik nominal değerde
hisse senedine brüt 0,072 Kr, net 0,0612 Kr nakit temettü ödenmesine ve
- Kar dağıtımının 13.04.2009’da yapılmasını öngören teklifin kabulüne
ve Genel Kurul’a sunulmasına karar verilmiştir.
İlişikte sözkonusu Yönetim Kurulu Kararı’nın bir örneği
bilgilerinize sunulmuştur.”
Kar dağıtım tablosu ekte ve internet sitemizin “Şirketler”
bölümünde yayınlanmaktadır.
İMKB
(11/03/2009 - 07:35:01)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***TOASO*** Tofas Turk Otomobil Fabrikasi A.S.'nin 31.03.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimizin, 31.03.2009 tarihi itibariyle yapilan, Ortaklar 41 Olagan Genel Kurulu'na iliskin olarak hazirlanan ve imzalanan Toplanti Tutanagi ve Hazir Bulunanlar Cetveli ile A ve D Grubu Imtiyazli Pay Sahipleri Toplanti Tutanagi ekte bilgilerinize sunulmustur. Genel Kurulu'muzda, gundemdeki maddeler dogrultusunda ve alinan kararlar cercevesinde, SPK'nin ilgili Tebligi ve UFRS'ye uygun olarak hazirlanan 31.12.2008 tarihli konsolide mali tablolarimiz ve Yonetim Kurulu Raporu kapsaminda yer alan diger hususlar kabul edilerek karara baglanmistir. Daha once bildirildigi uzere, Yonetim Kurulu'nun kar dagitim onerisi aynen kabul edilerek Ortaklarimiza %7,2 oraninda toplam 36.000.000 TL nakit temettu dagitilmasi, boylece, tam mukellef kurumlar ile Turkiye'de bir is yeri ve daimi temsilci araciligi ile kar payi elde eden dar mukellef kurum ortaklarimiza 1 Kr'lik nominal degerde bir adet hisse senedine 0,072 Kr brut=net nakit temettu odenmesi, diger hissedarlarimiza 1 Kr'lik nominal degerde bir adet hisse senedine brut 0,072 Kr, net 0,0612 Kr nakit temettu odenmesi ve kar dagitim tarihinin 13 Nisan 2009 olarak tespit edilmesi kararlastirilmistir. Ayrica Sermaye Piyasasi Kurulu ile Sanayi ve Ticaret Bakanligi'ndan alinan izinler ve onaylar dogrultusunda, Sirket Ana Sozlesmesi'nin "Yonetim Kurulu" baslikli 9.uncu maddesi ile "Umumi Heyet" baslikli 17. maddeside, Kurumsal Yonetim Ilkeleri dogrultusunda yapilan degisiklik ve ilaveler kabul edilerek karara baglanmistir. Olagan Genel Kurul Toplantisini muteakip, A ve D Grubu Imtiyazli Pay Sahipleri Toplantilarinda da Sirket Ana Sozlesmesi'nin sozkonusu maddelerinde yapilan degisiklige iliskin karar onaylanarak kabul edilmistir." ***TOASO*** (31/03/2009 - 14:56:56)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***TOASO (Haberin Devami)*** Gunluk Bulten ekinde yayinlanacak olan Olagan Genel Kurul Toplanti Tutanaginda, -Sermaye Piyasasi Kanunu'nun 15. maddesi ve Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:IV, No:27 Tebligi ile konuya iliskin diger duzenlemelere uymak sarti ile yil icinde gerektiginde temettu avansi dagitilabilmesi amaciyla Yonetim Kurulu'na yetki verilmesi, bu kapsamda dagitilacak temettu avansinin hesap donemi sonunda yeterli kar olusmamasi veya zarar olusmasi durumlarinda, bir onceki yila ait bilancoda yer alan olaganustu yedek akcelerden ya da olaganustu yedek akce tutarinin zarari karsilamaya yeterli olmamasi durumunda Seri:IV No:27 Tebligi'nin 10'uncu maddesi uyarinca temettu avansi karsiliginda alinan teminatin paraya cevrilip gelir kaydedilerek bu tutardan mahsup edilecegi hususun da gorusulerek kabul edildigi -Bagimsiz Dis Denetleme Kurulusu olarak Ernst&Young-Guney Bagimsiz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Musavirlik A.S.'nin, 2009 yili hesap donemi icin bagimsiz denetim firmasi olarak secilmesinin onaylanmasina ve bu dogrultuda yapilacak anlasmanin kabulune, -Sirketin 2008 yili icinde SPK'nin Seri IV, No:41 Tebligi'nin 4 maddesi kapsaminda iliskili taraflar ile aktif toplami veya satis hasilatinin %10'unu asan herhangi bir varlik, yukumluluk veya hizmet transferi olmadiginin Genel Kurul'un bilgisine sunuldugu, ayrica iliskili taraflarla olan yaygin ve sureklilik arz eden islemlerle ilgili olarak bilgi verildigi, -Sirketin Ana Sozlesmesi'nin konu ile ilgili hukumlerine uygun olarak 2008 yilinda vergi muafiyetini haiz vakif ve derneklere toplam 2.308.769,63 TL (2.000.000 TL'si Vehbi Koc Vakfi'na olmak uzere) bagista bulunuldugu, -Mert Saban Bayram, Serkan Ozyurt ve Alessandro Gili'nin 2009 yili hesaplarini incelemek amaciyla toplanacak Olagan Genel Kurul'a kadar Denetci olarak secilmelerine karar verildigi, hususlari da yer almaktadir. A ve D grubu imtiyazli pay sahipleri toplanti tutanaklari Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. ***TOASO*** (31/03/2009 - 14:57:25)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
***TOASO*** Tofas Turk Otomobil Fabrikasi A.S.'nin 06.04.2009 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Konu: Ortaklar Genel Kurulu'muzda kar payi dagitimi hakkinda alinan karar dogrultusunda, nakit temettu ve kar payi dagitimina iliskin hissedarlarimiza duyuru. Hissedarlarimiza %7,2 oraninda ve toplam 36.000.000 TL nakit temettu dagitilmasi ve dagitim tarihinin 13 Nisan 2009 olarak tespitine iliskin Ortaklar Olagan Genel Kurulu karari dogrultusunda kar payi dagitimina belirtilen tarih itibariyle baslanacagina dair gazete ilanlari ve beraber Merkezi Kayit Kurulusu A.S.'ye gerekli bildirim yapilmistir. Soz konusu kar payi dagitimina iliskin ekte yer alan duyuru ilanlari 06.04.2009 tarihi itibariyle Milliyet ve Radikal Gazeteleri'nde yayimlanmis olup, sozkonusu ilan metinleri bilgilerinize sunulmustur. Bu cercevede, Borsa'da kote hisse senetlerimizin 2008 yili kar paylari karsiliginda; - Tam mukellef Kurumlar ile Turkiye'de bir isyeri ve daimi temsilci araciligi ile kar payi elde eden dar mukellef kurum Ortaklarimiz, %7,2 nispetinde ve 1 Kr'luk nominal degerde bir adet hisse senedine 0,072 Kr (1 TL nominal paya 7,2 Kr) brut=net nakit temettulerini, - Diger Ortaklarimiz, %7,2 nispetinde ve 1 Kr'luk nominal degerde bir adet hisse senedine brut 0,072 Kr, net 0,0612 Kr (1 TL nominal paya 6,12 Kr) nakit temettulerini, 13.04.2009 tarihinden itibaren, Merkezi Kayit Kurulusu A.S. nezdinden ve ayrica Yapi Kredi Yatirim Menkul Degerler A.S. ve ilisikte yeralan ilan metninde belirtilen Yapi Kredi Bankasi A.S. subelerinden alabileceklerdir. Muteakip kar payi dagitimina, Sirket Merkezi'mizden devam edilecektir. - Merkezi Kayit Kurulusu'nun 294 sayili Genel Mektubunda belirtildigi uzere, Sermaye Piyasasi Kanunu'nun Gecici 6'nci maddesi uyarinca hak sahibi yatirimcilarin hisse senetlerinin kaydilestirmedikleri surece, bu hak sahiplerine kaydilestirilmemis hisse senetlerine iliskin 31.12.2007 sonrasinda tahakkuk eden temettulerin odenmemesi gerekmekte olup, odeme ancak kaydilesme sonrasi yapilacaktir. Yukaridaki aciklamalarimizin ilgili Tebligdeki esaslara uygun oldugunu, bilgileri tam ve dogru olarak yansittigini ve yapilan bu aciklamadan sorumlu oldugumuzu beyan ederiz." Soz konusu ilan metni gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir. ***TOASO*** (06/04/2009 - 14:02:35)Birşeyi yapmak için, onu çok sevmelisiniz. Birşeyi sevmek için, ona delicesine inanmalısınız.
Yorum
-
Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında 2000
yılından bu yana 900 bin adete yaklaşan üretimiyle dikkati çeken Fiat Doblo'nun,
Türkiye pazarında da 200 bin adeti aşan satış başarısına imza attığı
bildirildi.
Fiat'tan yapılan açıklamada, 2009 yılının ilk 4 ayında ÖTV indiriminin
olumlu desteğiyle de 6 binden fazla tüketici tarafından tercih edilen Fiat
Doblo'nun, 200 bin adeti aşan toplam satışıyla hafif ticari araç pazarındaki
global başarısını ulusal pazarda da kanıtladığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, halen Türkiye'de Cargo, Cargo Maxi, Combi, Combimix
ve Panorama karoser tipleriyle satışına devam edilen Fiat Doblo'nun, mayıs ayı
boyunca 18 bin 750 TL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla tüketicilerin
ilgisine sunulduğu kaydedildi.
Açıklamada, 2006 yılında Avrupa'da ''Yılın Ticari Aracı'' seçilerek
küresel başarısını ödülle taçlandıran Fiat Doblo'nun Actual, Active, Carioca,
Safeline, Premio ve VIP gibi farklı donanım seçenekleriyle tercih edilebildiği
ve 1.3 litre 75 HP ve 1.9 litre 105 HP'lik dizel ile 1.4 litre 77 HP'lik motor
seçenekleriyle üretilen araca mayıs ayı boyunca devam eden kampanya kapsamında 2
bin lira peşinatla 489 liralık taksitlerle ve 48 aya varan vadelerle sahip olma
imkanı sağlandığı ifade edildi.
AA'Değer verdiğinin gözünde değerlenmekten daha değerlisi ne ola ki...'
MEDUM
Yorum
-
RAPOR-ŞİRKET HABERLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ(AK YATIRIM)
Ak Yatırım (www.akyatirim.com.tr) Araştırma Bölümü Tarafından
Hazırlanan Şirket Haberlerinin Değerlendirilmesi Raporu:
"Tofaş’ın – NÖTR Endeksin Üzerinde Getiri - 2009/6 sonuçlarını
bugün piyasa kapanışı sonrası açıklaması bekleniyor. Biz Tofaş’ın
2009/6 için TL165mn net kar açıklayacağını tahmin ediyoruz (2008/6:
TL153mn) piyasanın ortalama beklentisi ise TL120mn.
Türk Hava Yolları’nın – NÖTR Endeksin Üzerinde Getiri - 2009/6
sonuçlarını bugün piyasa kapanışı sonrası açıklaması bekleniyor. Biz
şirketin 2009/6 için TL171mn net kar açıklayacağını tahmin ediyoruz
(2008/6: TL255mn) piyasanın ortalama beklentisi ise TL206mn.
Turkcell – KISA VADELİ OLUMSUZ Gözden Geçiriliyor – hisseleri ile
ilgili olarak uluslar arası tahkim mahkemesi Çukurova Grubu’nun
Turkcell Holding’deki tüm %52,91 payını TeliaSonera’ya US$3.1milyar’a
teslim etmesi gerektiğine karar verdi. Söz konusu hisse devrini
Çukurova Grubu gerçekleştirmezse US$1,8 milyar tazminat ödemekle
yükümlüdür. TeliaSonera Çukuorva Grubu ile yaşadığı anlaşmazlığın kısa
sürede çözülmesini beklemediğini açıkladı. Muhetemelen Çukurova Grubu
bu karara karşı yasal prosedürlere başvuracaktır. Sözkonusu
anlşamazlık Mart 2005’e dayanıyor. O tarihte Çukuorva TeliaSonera’ya
Turkcell Holding’deki payını satacaktı ve böylece TeliaSonera’nın
Turkcell’deki efektif payı %37,3’den %64,3’e yükselecekti. Ancak
Çukurova Turkcell’deki %13’lük efektif payını Rus Alfa Grubu’na
sattığı için söz konusu anlaşmazlığın nasıl çözüleceği belirsiz.
Hissedarlara arasındaki anlaşmazlıklar olumsuz olsa da Turkcell’in iyi
yönetilmesi ve sağlam operasyonel performansıyla hisse fiyatının fazla
etkilenmeyeceğini düşünüyoruz.
Türk Telekom – NÖTR Gözden Geçiriliyor – yeniden yapılanmaya
giderek 12 bölge müdürlük kurmaya karar verdiğini açıkladı. Tüm il
müdürlükleri bu bölge müdürlüklere bağlı olacaktır. Şirket bu yeni
yapılanma ile daha müşteri odaklı ve süreçlerin daha etkin
yürütülebilmesi için yapıldığını açıkladı. Basında bir bankanın Türk
Telekom’un – NÖTR Gözden Geçiriliyor dağıtım kanallarının kullanımı
ve Şirket’in futbol yayın hakları ihalesine gireceğine dair haberlere
yer verilmiştir. Şirket’in dağıtım kanallarının kullanımı için çeşitli
şirketlerden talepler gelmektedir ancak hiçbiri ile bir anlaşma
yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili de mevcut herhangi bir görüşmenin
olmadığı da açıklandı. Bu arada Şirket IPTV teknolojisi ile ilgili
çalışmalar yapıp çeşitli yayıncı kuruluşlarla futbol maçlarının IPTV
üzerinden naklen yayını konusunda değerlendirme görüşmeleri
yapılmaktadır. Ancak bir anlaşma veya alınmış bir karar
buluınmamaktadır.
Doğan Holding – NÖTR Öneri Yok – %11,09 oranında doğrudan payı
bulunan Hürriyet’in – NÖTR Öneri Yok bedelli sermaye artırımına
tamamen katılacağını açıkladı. Sözkonusu bedelli artırım Hürriyet’in
sermayesini TL92mn tutarında TL460mn’dan TL552mn’a yükseltecektir.
Albaraka Turk - Nötr Öneri Yok – 2009 yılı ilk altı aylık
döneminde 54 milyon TL net kar açıkladı. Buna göre bankanın söz konusu
dönem karı önceki yıla göre %8 geriledi ve piyasa tahmin ortalaması
olan 62 milyon TL’nin altında kaldı.
Hürriyet – OLUMSUZ Öneri Yok – 2004, 2005 ve 2006 yılları vergi
incelemeleri sonucunda TL12,3mn vergi aslı, TL12,3mn vergi cezası ve
TL165bin özel usulsüzlik cezası aldığını açıkladı. Şirket
incelemelerde yer alan iddialara karşı uzlaşma dahil her türlü yasal
hakkı kullanacağını açıkladı. Söz konusu tutarlar için ilk 6 aylık
mali tablolarda karşılık ayrılıp ayrılmayacağı değerlendirilecektir."
******
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım
danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,
aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen
bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı
sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve
tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine
dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri
tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize
uygun sonuçlar doğurmayabilir.''Taşı delen suyun kuvveti değil,DAMLALARIN sürekliliğidir.''
Yorum
-
FINANSONLINE TOASO RAPORU (25/2/2011)
4Ç10’da güçlü finansal sonuçlar
Güçlü faaliyetler ve düşük vergi ile kâr beklentilerin üzerinde
Tofaş 4Ç10’da 94 milyon TL olan tahminimizin ve 103 milyon TL olan piyasa beklentisinin üzerinde, 119 milyon TL net kâr açıkladı. Kârın beklentilerden daha güçlü gelmesi, beklentilerden daha yüksek gerçekleşen ciro ve beklentilerden daha düşük gelen vergi giderleri sayesinde gerçekleşti.
4Ç10’da güçlü taleple birlikte güçlü satışlar
Tofaş satış gelirlerini, 4Ç10’daki tüm aylarda gerçekleştirdiği güçlü satışlarla bir önceki yıla göre %33 artırarak (çeyrek bazında %44) 1.938 milyon TL’ye yükseltti. Otomotiv Üreticileri Derneği’nin verilerine göre, Tofaş 4Ç10’da yurtiçi pazarda 52.745 adet araç satarken (bir önceki yıla göre %141 artış), 45.586 araç da ihraç etti (bir önceki yıla göre %12 düşüş). 2009’da Avrupa piyasasında yüksek baz etkisi yaratan teşviklerin olduğunu hatırlatalım. Buna göre, 4Ç09’da satış gelirlerinin %66’sı ihracattan kaynaklanırken, 4Ç10’da satış gelirlerinin %49’u ihraç pazarlarından geldi.
Marjlarda çok büyük sürpriz yaşanmadı
Tofaş’ın 4Ç10’da FAVÖK marjı %9,9 olarak gerçekleşti. %10,1 olmasını beklediğimiz FAVÖK marjı için piyasanın beklentisi %10 idi. Şirketin FAVÖK marjı 4Ç09’da %9 ve 3Ç10’da %10,7 olmuştu. FAVÖK rakamı tahminimizin %5 üzerinde gerçekleşirken, ciro ise tahminimizin %8 üzerinde geldi.
Tahminlerimizi ve hedef fiyatımızı koruyoruz
Açıklanan 4Ç10 sonuçlarının ardından, tahminlerimizde bir değişiklik yapmıyoruz ve 10,60 TL olan hedef fiyatımızı koruyoruz. Piyasa için %24 yükseliş potansiyeli beklememize karşın, Tofaş için %43 yükseliş potansiyeli bekliyoruz. Bununla birlikte, hisse için “Endeksin Üzerinde Getiri” beklentimizi koruyoruz.
Yorum
-
-
Kap : Tofas turk otomobil fabrikasi a.s. / toaso [] sorumluluk beyani 11.03.2011 11:01:15
sorumluluk beyani
---------------------------------------------------------------------------------------------
finansal tablolarin kabulune iliskin yonetim kurulu`nun;
karar tarihi : 24.02.2011
karar sayisi : 2011/02
faaliyet raporunun kabulune iliskin yonetim kurulu`nun;
karar tarihi : 10.03.2011
karar sayisi : 2011/06
konu : Sermaye piyasasi kurulu`nun seri : Xi, no: 29 sayili tebligi geregince sorumluluk beyani.
Sirketimizin denetimden sorumlu komitesi`nin gorusu alinarak, yonetim kurulu`muzun 24.02.2011 tarih ve 2011/02 sayili karari ile onaylanan ve 01.01.2010 - 31.12.2010 donemine ait, sermaye piyasasi kurulu`nun (spk) seri xi, no: 29 `sermaye piyasasinda finansal raporlamaya iliskin esaslar tebligi` uyarinca uluslararasi finansal raporlama standartlari (ums/ufrs) ve spk tarafindan belirlenen formatlarla uyumlu olarak hazirlanan, bagimsiz denetimden gecmis finansal raporlarimiz ekte sunulmustur.
Sirketimizce hazirlanan ve bagimsiz denetim sirketi basaran nas bagimsiz denetim ve serbest muhasebeci mali musavirlik a.s. (a member of pricewaterhousecoopers) tarafindan denetlenen dipnotlari ile birlikte konsolide bilanco, gelir tablosu, nakit akim tablosu ve oz sermaye degisim tablolarinin spk duzenlemeleri dogrultusunda;
*tarafimizca incelendigini,
*sirketimizdeki gorev ve sorumluluk alanimizda sahip oldugumuz bilgiler cercevesinde, onemli konularda gercege aykiri bir aciklama ya da aciklamanin yapildigi tarih itibariyle yaniltici olmasi sonucunu dogurabilecek herhangi bir eksiklik icermedigini,
*sirketimizdeki gorev ve sorumluluk alanimizda sahip oldugumuz bilgiler cercevesinde, iliskin oldugu donem itibariyle yururlukteki finansal raporlama standartlarina gore hazirlanmis finansal tablolarin konsolidasyon kapsamindakilerle birlikte, isletmenin aktifleri, pasifleri, finansal durumu ve kar ve zarari ile ilgili gercegi durust bir bicimde yansittigini,
bilgilerinize sunar, yapilan aciklamadan dolayi sorumlu oldugumuzu beyan ederiz.
Ayrica, yonetim kurulu`muzun 10.03.2011 tarih ve 2011/6 sayili karari ile onaylanan ve sermaye piyasasi kurulu`nun (spk) spk`nin 19 subat 2009 tarihli imkb bulteninde yayinlanan duyurusuna istinaden seri:xi, no:29 tebligi kapsaminda hazirlanan 2010 yilina ait faaliyet raporu ekte sunulmustur.
Sirketimizce hazirlanan yillik faaliyet raporu`nun, spk duzenlemeleri dogrultusunda;
*tarafimizca incelendigini,
*sirketimizdeki gorev ve sorumluluk alanimizda sahip oldugumuz bilgiler cercevesinde, onemli konularda gercege aykiri bir aciklama ya da aciklamanin yapildigi tarih itibariyle yaniltici olmasi sonucunu dogurabilecek herhangi bir eksiklik icermedigini,
*sirketimizdeki gorev ve sorumluluk alanimizda sahip oldugumuz bilgiler cercevesinde, iliskin oldugu donem itibariyle faaliyet raporunun isin gelisimi ve performansini ve konsolidasyon kapsamindakilerle birlikte isletmenin finansal durumunu ve karsi karsiya oldugu onemli risk ve belirsizliklerle birlikte durustce yansittigini,
bilgilerinize sunar, yapilan aciklamadan dolayi sorumlu oldugumuzu beyan ederiz.
Saygilarimizla,
selcuk oncer cengiz eroldu ali aydin pandir
muhasebe direktoru mali direkto ceo & yonetim kurulu uyesi
---------------------------------------------------------------------------------------------
bu haberin kap `in sitesindeki orjinal hali ve ekli dosyalarini gorebilmek icin asagidaki link`i tiklayiniz!
Yorum

Yorum