*tofaŞ'in 2012 yili konsolİde net dÖnem kari 448.325.000 tl(Öncekİ 474.165.000 tl)
TOASO Tofaş Oto. Fab.
Collapse
X
-
-
-
**TOASO***TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Çağrısı )
Adres Büyükdere Cad. Tofaş Han No:145 Zincirlikuyu 34394 İstanbul
Telefon 212 - 2753390
Faks 212 - 2753988
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Telefon 212 - 2753390
Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Birimi Faks 212 - 2753988
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır
Özet Bilgi Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı ile ilgili olarak yer, tarih, saat ve gündemin belirlenmesi.
Düzeltme Gerekçesi ve Düzeltilen Bilginin İçeriği
"04.03.2013 tarihli Olağan Genel Kurul Toplatımıza ilişkin duyurumuzda yer alan Toplantı Gündeminin "Esas Sözleşme" değişikliğine dair 10. Maddesine sehven yer verilmiştir. . Sözkonusu Esas Sözleşme tadillerine ilişkin yapılan çalışmaların, Genel Kurul tarihinden üç hafta öncesi itibariyle yetiştirilemeyeceği anlaşıldığından, Genel Kurul gündeminde sehven yer alan 10. Maddenin çıkartılarak tekrar duyurulması gerekmektedir. . Bu vesileyle, 29.03.2013 tarihinde yapılması öngörülen Genel Kurul Toplantımıza ilişkin Gündem maddeleri ekte bilgilerinize sunulmuştur." . . 04/03/2013 15:30'de KAP'ta yayımlanan bildirimimiz aşağıdaki şekilde düzeltilmektedir.
Karar Tarihi 04.03.2013
Genel Kurul Türü Olağan
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2012
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2012
Tarihi ve Saati 29.03.2013 11:00
Adresi Şirket Merkezi - Büyükdere Caddesi Tofaş Han No:145 Zincirlikuyu 34394 Şişli - İstanbul
Gündem TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş.
ORTAKLAR OLAĞAN GENEL KURULU
TOPLANTI GÜNDEMİ
1.Açılış ve Toplantı Başkanlığı?nın seçimi,
2.Şirket Yönetim Kurulu?nca hazırlanan 2012 Yılı Faaliyet Raporunun ve Yönetim Kurulu Raporu?nun okunması, müzakeresi ve onaylanması,
3. 2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Denetçi Raporu?nun ve Bağımsız Denetim Rapor Özeti? nin okunması,
4.2012 Yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması,
5. Türk Ticaret Kanunu?nun 363. maddesine göre yıl içerisinde Yönetim Kurulu
üyeliklerinde yapılan değişikliğin onaylanması,
6. Yönetim Kurulu üyelerinin Şirketin 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra
edilmesi,
7. Denetçilerin Şirketin 2012 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
8.Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, 2012 yılı ve izleyen yıllara ilişkin Şirket?in ?Kar Dağıtım Politikası? hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
9.2012 yılı kârının dağıtılması ve kar dağıtım tarihi konusundaki Yönetim Kurulu?nun önerisinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
10. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu Üyeleri ve Üst Düzey Yöneticiler için ?Ücret Politikası? ve politika kapsamında yapılan ödemeler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi ve onaylanması,
11. Yönetim Kurulu üyelerinin aylık brüt ücretlerinin belirlenmesi,
12. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Yönetim Kurulu tarafından yapılan Bağımsız Denetleme Kuruluşu ve Topluluk Denetçisi seçiminin onaylanması,
13. Yönetim Kurulu?nun, Genel Kurul çalışma esas ve usullerine ilişkin kuralları içeren ?Genel Kurul İç Yönergesi? teklifinin kabulü, değiştirilerek kabulü veya reddi,
14. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında, 2012 yılı içerisinde ilişkili taraflarla yapılan işlemler hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi,
15. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince, Şirketin ?Bilgilenidirme Politikası? hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
16. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin 2012 yılında 3. kişiler lehine verdiği teminat, rehin, ipotek ve kefaletler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
17. Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince Şirketin sosyal yardım amacıyla, 2012 yılında vakıf ve derneklere yaptığı bağış ve yardımlar hakkında Pay Sahiplerine bilgi verilmesi [ve 2013 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi,]
18. Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerine, pay sahibi Yönetim Kurulu Üyelerine, üst düzey yöneticilere ve bunların eş ve üçüncü dereceye kadar kan ve sıhrî yakınlarına Türk Ticaret Kanunu?nun 395. ve 396. maddeleri ile Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde izin verilmesi ve Kurumsal Yönetim İlkeleri doğrultusunda 2012 yılı içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında pay sahiplerine bilgi verilmesi,
19. Dilek ve görüşler.
Gündem Maddeleri Arasında Ticari Ünvana İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
Gündem Maddeleri Arasında Faaliyet Konusuna İlişkin Ana Sözleşme Tadili Hususu Var mı? Hayır
IMKB
Yorum
-
-
PİYASAYA BAKIŞ-TOFAŞ, YENİ YATIRIM PLANI HABERİ SONRASINDA YÜKSELDİ
Türk Otomobil Fabrikaları A.Ş. (TOFAŞ), 2015 yılı ikinci yarısında
üretimi planlanan yeni bir otomobilin yatırımına başlama kararı alması
sonrasında yükseldi.
Şirket'ten yapılan açıklamada ilgili projenin yatırımına 2013
yılında başlanacağı ve ilgili teşvik başvurularının 2013 yılında
yapılacağı belirtildi.
TOFAŞ, 2015-2023 yılları arasındaki dönemde toplam 580.000 adet
araç üretimi planlarken, yatırım öngörüsünün de 520 milyon dolar
olduğunu bildirdi.[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]
Yorum
-
5 hisse için tavsiye Giriş Saati: 28.10.2013 - 11:29
BARCLAYS, TURKCELL İÇİN FİYAT HEDEFİNİ 14 TL'DEN 15.7 TL'YE YÜKSELTTİ. BARCLAYS'İN TURKCELL İÇİN TAVSİYESİ 'AĞIRLIĞINI ARTIR'
ŞEKER YATIRIM, TOFAŞ İÇİN 14.30 TL HEDEF FİYAT İLE 'AL' OLAN ÖNERİSİNİ KORUDU
ŞEKER YATIRIM, ARÇELİK İÇİN 11,50 TL HEDEF FİYAT İLE 'AL' ÖNERİSİNDE BULUNDU
ŞEKER YATIRIM, TURKCELL İÇİN 12,88 TL OLAN HEDEF FİYAT VE 'AL' TAVSİYESİNİ KORUDU
ŞEKER YATIRIM, PEGASUS İÇİN 40.0 TL HEDEF FİYAT İLE 'TUT' TAVSİYESİNDE BULUNDU
ŞEKER YATIRIM, HALKBANK İÇİN 20.25 TL HEDEF FİYAT İLE 'AL' TAVSİYESİNİ KORUDU
http://www.borsagundem.com/haber/5-h.../518500-223699
Yorum
-
-
Tofaş Dirençler izlenmeli
Hareketlendiği gözleniyor. 13 seviyesinden alımların güçlendiği dikkat çekiyor. İşlem hacminde azalma gözleniyor. Senedin ilk desteği 13.20 seviyesinde bulunurken ilk direnci 13.80 seviyesinde bulunuyor. 20 günlük ortalamasının üzerinde.
ALIM ARALIĞI: 13.20-13.10
SATIM ARALIĞI: 13.80-13.90
YABANCI PAYI (%): 81.79
HAFTALIK DEĞİŞİM: Yabancı payı geçen haftaya göre 1.07 puan arttı.[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Yorum
-
Ak Yatırım'dan 3 değerlendirme
Giriş Saati: 17.12.2013 - 09:24
Aselsan – NÖTR; Endeksin Üzerinde Getiri – medya’ya konuşan GM Cengiz Ergeneman, ikincil halka arzın %15 (artı, eksi %5) olarak düşündüklerini söyledi. Daha önce de tarih olarak Mart – Mayıs 2014 içinde yapmayı düşündüklerini söylemişti.
Doğan Yayın Holding – NÖTR; Öneri Yok – %100 iştiraki Doğan Dağıtım Satış Pazarlama’nın sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle, 4mn TL’den 15mn TL’ye artırılmasına karar vermiştir.
Tofaş – OLUMSUZ; Endekse Paralel Getiri – Vergi Denetim Kurulu, 2008-2009-2010 mali yılları ile ilgili inceleme sonucunda ilgili dönemlere ait vergi aslı dahil toplam 67,5mn TL vergi cezası talep etmiştir. Tofaş söz konusu ceza ile ilgili uzlaşma dahil tüm yasal haklarını kullanacağını belirtti.
http://www.borsagundem.com/haber/ak-.../560060-250825
Yorum
-
TOFAŞ'ın vergi ceza tutarı 2008, 2009, 2010 yılı için toplam 18,2 milyon lira artırıldı, kümülatif tutar 85,7 milyon lira oldu - KAP[B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Yorum

Yorum