THYAO Türk Hava Yolları

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • sertach
    Bağımlı
    • 18 Eylül 2013
    • 67

Selamlar bir problem nedeniyle aktif olarak kullanamıyorum ama gece umarım duzgunce giriş yapabilecegim.

Thy nın kapanıs fiyatı 7:20
    Yeni Dünya Düzeni

http://forum.keyborsa.com/showthread.php/6305-Yeni-Dünya-Düzeni

Yorum

• ayhan53
      Rallici Başkan
      • 27 Nisan 2009
      • 2657

türkün havayolcuları paraya para demiyolar
      ne diyolar bende merak ediyom
      [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
      M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• alpbike
        Kumarbaz
        • 02 Kasım 2011
        • 402

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        türkün havayolcuları paraya para demiyolar
        ne diyolar bende merak ediyom
        ticket
        SEN SEN OL '' MUTLU İKEN SÖZ... ÜZGÜN İKEN CEVAP... ÖFKELİ İKEN DE KARAR VERME..!!

Yorum

• sertach
          Bağımlı
          • 18 Eylül 2013
          • 67

[/QUOTE]
          Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
            Bağımlı
            • 18 Eylül 2013
            • 67

THY nin kaptan pilotu City yardımcı pilot u deutche ama kaptan kızdımı kimseyi dinlemiyor
            Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
              Bağımlı
              • 18 Eylül 2013
              • 67

Kendi kendime konusmak gibi olmasın ama FED tahvil alımında degisim olmayınca bunun yarın ki etkisi muazzam olacak, THY bazında etkisi tavan olabilir. Geciken trafik verileri de gelirse o zaman Ay a giden ilk Ucak THY olur .
              Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                Bağımlı
                • 18 Eylül 2013
                • 67

"][/URL]
                Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                  Bağımlı
                  • 18 Eylül 2013
                  • 67

Bankalar başta olmak üzere, bist 30 hisselerinde alım yapmadan önce seans sonrası durumu biraz dikkatle takip etmekte fayda var. Nitekim sensex -2.66 ile güne başladı. Hindistan MB nin faşz arttırımına paralel böyle bir acılıs olması muhtemel ama dünün etkileride olabilir. O yüzden biraz dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

Thy eksi de acılabilir.
                  Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• ayhan53
                    Rallici Başkan
                    • 27 Nisan 2009
                    • 2657

gelen giden yok
                    demekki para milleti bozmuş thyao dan kazananlar topiğe bile girmiyo
                    [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
                    M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• alpbike
                      Kumarbaz
                      • 02 Kasım 2011
                      • 402

ticket leri hep dünkü karaborsada satmışlar...
                      SEN SEN OL '' MUTLU İKEN SÖZ... ÜZGÜN İKEN CEVAP... ÖFKELİ İKEN DE KARAR VERME..!!

Yorum

• sertach
                        Bağımlı
                        • 18 Eylül 2013
                        • 67

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        gelen giden yok
                        demekki para milleti bozmuş thyao dan kazananlar topiğe bile girmiyo

Abi sitenin şu sıkıntılarını bi hallettirebilsek ben ipad den cok sorunlu giriyorum. Şimdi milleti çağırdım mı ilgilenmek paylaşım yapmak gerekecek ben resim bile yuklerken sorun oluyor
                        Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                          Bağımlı
                          • 18 Eylül 2013
                          • 67

Geçtiğimiz hafta FED in beklenti ve sonuçlarını grafikler üzerinde çok net bir şekilde görmekteyiz. Teknik analizin tekniğinin sadece isminden ibaret olduğunu ve aslında yansıtmak istediği şeyin insan psikolojisi oldugunu bir kere daha söylemek isterim. Yatırımcılar olarak panik ve çoşkumuzun AL SAT larda ki yansımasını( farkındaysanız panik durumu çoşku durumundan her zaman iki kat daha fazla) , geçen hafta THYAO bazında aşağıda ki grafiklerde görebiliyoruz

GRAFIK 1

UZUN VADE :
                          Zaman zaman kötümser durumlarda acaba THY hisse senedi yükselen trend çizgisinden çıkmışmı diye kendi kendimize yada bu forumda konuşup tartışıyoruz. Biraz incelediğimizde gerek temel gerek teknik analizde görülüyor ki bu kadar çalkantılı bir dönemin içinde bile THY de bir çok defa iniş ve çıkış yaşamış ama ilk fırsatta GRAFIK 1 de görüleceği üzere kendisini yükselen trend çizgisinin üzerine oturtmayı başarmış.

GRAFİK 2

KISA VADE :

Ikinci grafikte ise hisse ye biraz daha yakından baktığımızda zirve öncesi aşağı yonde denemeler yapmış ve 7.88-8.00 noktasınından güç alarak tarihi zirvesine doğru yola çıkmış. Grafikte de görebileceginiz gibi 7.64 yatay çizgisi ile 7.88-8:00 üst çizgisi arasında yön arayışına girmiş ve Cuma günü endex te ki kar satıslarının tedirginligi ile üst çizgiyi aşamamıstır.Fakat yarın itibari ile 7:88 in üzerine kendini atmayi deneyebilir ve eğer üstüne cıkar ise bu sefer o nokta dan en az 2 kere onay aldıktan sonra aşağı kıramaz ise yukarı yönlü haraketi kalıcı olarak devam edebilme ihtimali yükselir.

Not 1: Suriye konusu yada ulaşım sirkülasyonunu direk şekilde etkileyen başka bir olay yada öngöremediğimiz şirket ile ilgili negatif bir haber olmadığı sürece yukarda bahsettiğim tahminlerim geçerliliğini koruyacaktır.

Not 2 : Bunlar yatırım yavsiyesi degildir.
                          Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                            Bağımlı
                            • 18 Eylül 2013
                            • 67

Benim dikkatimi çeken bir şeyi paylaşmak istedim. 27.06.2012 tarihinden itibaren günlük bazda incelendiğinde City yada Deutche yada her ikisi birden ortaklaşa sanırım elemanlarına flama formasyonu üzerinde eğitim veriyor ve bu eğitim bu güne kadar devam etmiş.
                            Çünkü daire içinde gördüğümüz bütün durumlarda flama formasyonu oluşmuş ve hep yukarı kırılmış. Bu şimdi ki formasyonunda yukarı kırılacağı anlamına gelmiyor.Fakat önceki formasyonların sonucu hep yukarı olmuş.
                            Bunu tabiki 150,120,60,30,5 hatta 1 dk lık zaman dilimleri içinde incelemekte gerekir. Her aracı kurumun her bir birim süre için geliştirdiği taktikler değişkendir. Ve bizim bunları iş işten geçmeden anlamamız çok zordur. O yüzden bu grafiklerden bir fikir edinin ama işin sırrını çözdüm görürsün sen City gibi sözleri kendinize bile söylemekten kaçının

Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 67

Selamlar,

Aşağıda 3 grafikle THY özelinde hem pozitif hemde negatif bir perspektif ile bakalım istedim.

Grafiklere bakmadan önce genel olarak hepimizin bildiği üzere sadece Türkiye değil, Dünya piyasalarıda siyasi, ekonomik ve askeri sebeplerden dolayı çok değişken ve her an iki yönlü tepkiler göstermeye müsait bir durum içinde.
                              Bu aşamada biz küçük yatırımcıların alması gerektiği pozisyonlar sürekli değişkenlik gösteriyor, bu noktada ikiye ayrılıyoruz. Kısa vade de trade yapanlar ve uzun vade de kazanç bekleyenler.
                              Uzun vade bakış açısında günlük iniş çıkışlar kişiyi etkilememekte fakat trade yapan kısa vadecileri öncelikle psikolojik açıdan çok etkilemekte ve az zarar ya da çok kar etmeye çalışanlar için yorucu olmakta.

GRAFİK 1

Öncelikle GRAFİK 1 de görüleceği üzere hisse (A1) kısmında ki yeşil çizgi THY nin yükselen grafiğinin çok uzun süredir devam etmekte olduğunu göstermektedir. Grafiğin son günlerinde yükseliş trendinin üzerine çıkmaya çalışmış fakat başaramamıştır. Bunun en büyük nedenlerinden biri FED in vereceği kararın yeni başkana bırakılacağı veya ertelemenin eninde sonunda biteceği beklentisi ve sonrasında Suriye meselesi olduğunu düşünüyorum.

FAKAT: THY hissesinin hacim göstergelerine baktığımızda bu trend dışına çıkma çabasının hisse bazında değil endex bazında olduğunu anlıyoruz çünkü (A2) ve (A3) te göreceğiniz üzere hacimde bir kayıp yok.
                              Bu ne demek: Yükselen trendlerin inişli çıkışlı dönemlerinde hissede ki hacim negatif oranda artıyor ise bu yatırımcıların konusu geçen hisselere olan ilgisinin azaldığı yönünde doğruluk oranı yüksek bir işarettir.Fakat bunu THY hissesinde görmüyoruz. Buda kişisel olarak benim bu hisseye olan güvenimi pekiştirmektedir.
                              GRAFİK 2

GRAFİK 2 de ise yükselen trend in sonlarına doğru olumsuz haberlerden ve zirve testi başarısızlıklarından sonra aşağı yönlü bir ihtimal daha olduğunu görüyoruz. Bu grafikte ki son baklava çizgilerinin kesiştiği yerden hisse nin (B1) ya da (B2) yönünde karar vermesi gerekiyor. Tabi bunların hepsi dünya piyasasına ve dolara endeksli şekilde olacaktır diye düşünüyorum.

GRAFİK 3

Bunların dışında son olarak GRAFİK 3 te uzak görünümde Bollinger ile bakıldığında ise uzun vade de hissenin bir miktar daha düzeltme yapacağı ihtimali görülüyor. (Bu indikatör de ki genel kanı bantlar arası yön değişimlerinin devam edeceği yönündedir). Grafikte görüleceği üzere alttaki kırmız çizgiye inişten önce mavi kesik çizgi bir destek noktasıdır ve buradan dönüş yapabilir. Ayrıca yatay süreç devam eder ise mavi çizgi ve hisse nin buluşması ve sonra yön değiştirmesi de mümkündür, çünkü thy’yi bekleyen güzel bir bilanço ve diğer havaalanı gibi projeler var.

SONUÇ : Benim için hissenin temelinde yüksek ilgi ve işlem hacmi olması, beklenen olumlu haberler ve projeler ele alındığında BIST in en güvenilir ve yukarı yönlü haraketini yapmaya müsait hisselerin başında gelmesi kaçınılmazdır. Kısa vade de ise oynak durumun devam etmesi halinde trade imkanı veren bu hisse de gerek lot arttırmak gerek kazanc saglamak için fırsatları barındırmaktadır.
                              Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• realist34
                                Yasaklı
                                • 04 Haziran 2013
                                • 1354

emeklerine sağlık sertaç dostum..

Yorum

Working...
                                X

Debug Information