THYAO Türk Hava Yolları

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • ayhan53
    Rallici Başkan
    • 27 Nisan 2009
    • 2657

eline sağlık
    [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
    M.K.ATATÜRK[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B]

Yorum

• sertach
      Bağımlı
      • 18 Eylül 2013
      • 67

01/10/2013 13:40:51 *thy/topçu: Thy özelleştirmesinde kararı öib verir, bizden izin almasına gerek yok-bloomberg ht

01/10/2013 13:39:46 *thy/topçu: Thy'nin %49'lık kısmı özelleştirilme kararı yok-bloomberg ht

01/10/2013 13:45:29 *thy/topçu: Gelecek yıl sabiha gökçen'deki etkinliğimizi iki katına çıkarmış olacağız-bloomberg ht
      Yeni Dünya Düzeni

http://forum.keyborsa.com/showthread.php/6305-Yeni-Dünya-Düzeni

Yorum

• sertach
        Bağımlı
        • 18 Eylül 2013
        • 67

01/10/2013 13:40:51 *thy/topçu: Thy özelleştirmesinde kararı öib verir, bizden izin almasına gerek yok-bloomberg ht

01/10/2013 13:39:46 *thy/topçu: Thy'nin %49'lık kısmı özelleştirilme kararı yok-bloomberg ht

01/10/2013 13:45:29 *thy/topçu: Gelecek yıl sabiha gökçen'deki etkinliğimizi iki katına çıkarmış olacağız-bloomberg ht
        Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• ayhan53
          Rallici Başkan
          • 27 Nisan 2009
          • 2657

BloombergHT canlı yayınında soruları yanıtlayan Topçu, bilet fiyatlarının yerel para nezdinde erimesinden THY'nin etkilendiğini belirtirken, "Net kârda yüzde 29 azalış var, bunun nedeni dövizin oynaklığı" ifadelerini kullandı.
          Kur hareketlerinden her şirketin etkilendiğini belirten Topçu, yeni satın almadan ziyade şirketin kendi içinde büyümeyi hedeflediğini belirtti ve "7-8 ülkeden milli havayolunu alın teklifi geldi, kabul etmedik" açıklamalarında bulundu.
          Avrupa Birliği mevzuatından dolayı Polonya hava yollarını almaktan vazgeçtiklerini de dile getiren Topçu, "AB içinde bir şirketi almayı ya da ortak olmayı düşünmüyoruz" dedi.

Öte yandan Türk Hava Yolları çalışanları tarafından gerçekleştirilen greve de değinen THY Yönetim Kurulu Başkanı, "THY'deki grevi yasal kabul ettik. THY grevi yasal olmasaydı iş akitlerini iptal etmemiz gerekirdi" ifadelerini kullandı ve "THY'de grev küçük bir çalışan grubu tarafından sürdürülüyor" ifadelerini kullandı.
          Topçu dinlenme sürelerini 24 saate indirdiklerini belirterek, ideolojik sendikacılık yapıldığını ve gösteri yapanların THY çalışanlarıyla alakasının olmadığını dile getirdi. "Yapılan eylemler çalışma barışına herhangi bir olumlu katkı yapmaz" diyen Topçu, aylık uçuş sürelerini de 110 saatten 80 saate indirdiklerini belirtti.
          Topçu öte yandan bakanlığın tavan fiyat uygulamasına destek vereceklerini belirterek, 2012'de 250 binin üzerine 44 TL civarında bilet sattıklarını açıkladı.
          [B][SIZE="3"][FONT="Arial Narrow"][COLOR="navy"]TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM, VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Yorum

• sertach
            Bağımlı
            • 18 Eylül 2013
            • 67

1. seans

2. seans

gunluk

Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
              Bağımlı
              • 18 Eylül 2013
              • 67

Günaydınlar,

Ben bu gün genel olarak çok oynak bir gün bekliyorum çünkü uzun bir tatil oncesi 9 gün kaldı, piyasa tedirgin ve insanların büyük çoğunluğu cuma günü hisselerin satılacağı beklentisi taşıyor. Piyasanin hakimleri bunu kullanıp bugün borsa yükselirken aslında satış yapıyor olabilir. Dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.
              Ben şahsen bugun elimde bulunan hisseleri eğer makul bir kar bırakırlar ise satabilirim.

Saat 10:00 da enflasyon beklentisi var biliyorsunuzdur bu veri ve yurtdısından gelecek verileri iyi takip edip kendi lehimize sonuçlandırabiliriz.

THY özelinde ise yine aynı şeyler geçerli 7:74 maliyetim var ve 7:80 civarı benim için kafi .

YTD
              Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                Bağımlı
                • 18 Eylül 2013
                • 67

Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• ayhan53
                  Rallici Başkan
                  • 27 Nisan 2009
                  • 2657

Hedef fiyat 10.80 TL

TEB Yatırım tarafından hazırlanan raporda hisse için kısa ve orta vadeli hedef fiyatlar belirtildi

TEB Yatırım tarafından THY için hazırlanan teknik analiz raporunda şu değerlendirmelere yer verildi:
                  Temel Açıdan:
                  Tavsiye: AL
                  Hedef Fiyat : 10,80 TL
                  Teknik Açıdan:
                  Kısa Vadeli Hedef: 7,74
                  Orta Vadeli Hedef: sırasıyla 7,96 ve 8,34
                  Ana Stop Loss: 7,00
                  Hissede Eylül ayı içinde 7,96 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü takip etmekteyiz. Ana destek noktası olarak 7,00 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. 7,36, 7,26 ve 7,12 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkiliolacaktır.
                  Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesinde bulunması, bu bölgeden geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 7,00 seviyelerine yaklastıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 7,74 seviyesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 7,00 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
                  7,00 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, 7,96 seviyesinden başlayan alçalan hareketin, daha orta vadeye yayılacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 7,74 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 7,96 seviyeleri ile 8,34 seviyeleri hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak 7,58 ve 7,64 seviyeleri izlenebilir.
                  Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,74 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,96 ve 8,34seviyelerine oluşabilecek hareketler takip edilebilir.

Yorum

• ayhan53
                    Rallici Başkan
                    • 27 Nisan 2009
                    • 2657

ilginç değilmi
                    dün en çok alkan teb bugün rapor yayınlıyor
                    bunlarıda yasaklayacaklarmı

Yorum

• sertach
                      Bağımlı
                      • 18 Eylül 2013
                      • 67

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      ilginç değilmi
                      dün en çok alkan teb bugün rapor yayınlıyor
                      bunlarıda yasaklayacaklarmı
                      KY yi düşünse bu SPK güzerl olurda hep göstermelik iste tırı vırı
                      Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• ayhan53
                        Rallici Başkan
                        • 27 Nisan 2009
                        • 2657

En çok yandiğim kağitlarin başindadir
                        bir çokda şahidim var kağit 2.20 lerdeydi
                        tektuyu satayim bunu alayim dedim sonra vazgeçtim
                        tektu o zaman sanirim 80-90 larda geziyordu

Yorum

• sertach
                          Bağımlı
                          • 18 Eylül 2013
                          • 67

ayhan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          En çok yandiğim kağitlarin başindadir
                          bir çokda şahidim var kağit 2.20 lerdeydi
                          tektuyu satayim bunu alayim dedim sonra vazgeçtim
                          tektu o zaman sanirim 80-90 larda geziyordu
                          Ah abi ah

Şimdi 2 senesi var ama sonra deli fişek olacak. Sertaç söyledi dersin O yüzden cocuklar icin her ay 20 şer lot at kenara inan pişman olmazsın . Yada Yılsonu bilançosundan itibaren başla toplamaya
                          Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• realist34
                            Yasaklı
                            • 04 Haziran 2013
                            • 1354

Sertaç dostum emeklerine sağlık çok değerli paylaşımlar olmuş..

Yorum

• sertach
                              Bağımlı
                              • 18 Eylül 2013
                              • 67

realist34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Sertaç dostum emeklerine sağlık çok değerli paylaşımlar olmuş..
                              Saol kardesim kimseler ugramıyor ama işine yararsa insanların ne mutlu
                              Yeni Dünya Düzeni

Yorum

• sertach
                                Bağımlı
                                • 18 Eylül 2013
                                • 67

Günaydın,

Bayram nedeniyle gireceğimiz tatilin en kritik günü 17 Ekim olacağı aşikar. Özel mesaj yolu ile bu tatile nasıl gireceğim konusunda bir çok soru geldi. Burada genel olarak nasıl gireceğimi ve kendimce nedenlerimi paylaşmak istiyorum. Fakat bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

Öncelikle ABD ye bağlı küresel ekonominin test edildiği çok önemli bir konu var o da ABD ekonomisinde olacak gelişmeler. Öncelikle abd yi tanımak ve siyasetin nasıl yapıldığını bilmekte fayda var.

ABD halkının çoğunluğu cahil ve içe kapanık olsada söz konusu kriz eğer halka dokunacak ise bunu yapandan acısını çıkartmasını bilirler. İşte bu sebepten dolayı çanlar artık Obama için değil muhalefet için çalmaya başladı. Obama da bunu gördü ve bunun üzerine oynuyor.

Benim kendi düşüncem mümkün olduğunca krizden dolayı piyasaları sarsmak ve sonunda iyi haber çıktığında yukarı yönlü bir rahatlama ve artış olacağıdır. Bu stresli atmosfer son güne kadar devam edebilir. Çelik gibi sinirlerimiz olmalı ve hissede kacaksak yada nakitte de bekleyeceksek bu gün iyice düşünüp bir karar vermeli ve bunun arkasında durmalıyız. Çünkü algılarla oynanma olayını bu gün yaşama şansımız çok yüksek.

Örneğin Hürriyet gazetesi bu oyuna başladı bile. Fakat yurtdışında ki bazı yayın organları krizin patlamadan çözüleceği yönünde haberler yapıyor.

SONUÇ : Ben şahsen elimdeki paranın yarısı ile Garanti, thy ve teknik olarak Al sinyali veren bir başka hisseden alım yaptım cuma günü. Bu gün olası bir aşağı inişte biraz daha alım yapıp kalan parayı da SİGORTA mahiyetinde tatil dönüşü kriz ihtimalini düşünerek hesapta bekletmekteyim.

THY için orta vade beklentim ( 1 sene ) biraz hedeflediğimden daha az bir fiyatta kapatacağını düşünüyorum. Fakat kısa vade de Dn Subjective in yaptığı teknik analiz ve sonucunun olacağını düşünmekteyim.

Ayrıca geçen hafta paylaştığım endex te TOBO oluşumu aynı şekilde THY içinde geçerli olabilir. Kriz atlatılır ise TOBO ihtimali kanımca daha güçlü olacaktır.

Her ne olursa olsun kendi yatırımınız için kendiniz karar veriniz.
                                Yeni Dünya Düzeni

Yorum

Working...
                                X

Debug Information