SANKO Sanko Pazarlama

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

SANKO Sanko Pazarlama

.................
    https://twitter.com/keyborsa_simurg
  • simurg
    Administrator
    • 10 Mart 2007
    • 9248

SANKO Sanko Pazarlama

Yorum

• simurg
      Administrator
      • 10 Mart 2007
      • 9248

Aylık usd grafiğini ekledim. Sanko Holdingin diğer holdinglere göre çok ucuz kaldğını söyleyebilirim. Halka arzı 6 cent iken bugünkü fiyatı 2.7 centtir. Son bir ay içinde hissede alımların arttığını gözlemledim. Stch , rsı ve cc ye baktığımızda bunu görebiliriz. Asıl dikkatimi çeken her zaman önem verdiğim macd grafiğidir. 2003 ortalarında aşağıya dönmüş olan macd 2005 de 2 kez yukarı dönmüş fakat sınırlı kalmıştır. 3. kez bu mayıs ayında kesti. Yukarı hareketin devam edeceğini düşünüyorum. Hacimli bir yükseliş kağıdın önünü açacaktır. Geçen yıl enerji sektörüne gireceklerini açıklamışlardı. Şimdi de petkimle ilgileniyorlar. Beklentiletilerin arttığını düşünüyorum .

Yorum

• simurg
        Administrator
        • 10 Mart 2007
        • 9248

Sanko, Ozellestirme Idaresi Baskanligi (oib) Tarafindan Hisselerinin Yuzde 51’i
        Blok Olarak Satisa Cikarilan Ve On Yeterlilik Basvuru Suresi 14 Mayis’ta Sona
        Erecek Olan Petkim Icin Ihale Sartnamesi Satin Aldi.
        Vatan Gazetesinin Haberine Gore Sanko Holding Yonetim Kurulu Baskani
        Abdulkadir Konukoglu, "sartnameyi Satin Aldik. Petkim Ile Ilgileniyoruz. On
        Yeterlilik Icin Basvuracagiz. Su Anda Ortagimiz Yok, Tek Giriyoruz, Ama Daha
        Sonra Olabilir" Dedi.
        Daha Once Turcas Petrol Ve Azeri Devlet Petrol Sirketi Socar Ortakligi Ile
        Akkok Grubu Da Petkim Ihalesiyle Ilgilendigini Aciklamisti.
        Petkim Ihalesinde Aranan On Yeterlilik Sartlarina Gore Katilimci Gruplarin En
        Az 200 Milyon Dolar Aktif Ve 150 Milyon Dolar Ozkaynak Buyuklugune Sahip Olmasi
        Gerekiyor.
        On Yeterlilik Kriterlerini Karsilayan Talipler Talep Etmeleri Halinde 23
        Mayis-8 Mayis 2007 Tarihleri Arasinda Elektronik Ortamda Petkim Hakkinda Bilgi
        Alabilecek. Bilgi Odasina 40 Bindolar Karsiliginda Girilebilecek. Petkim’in Blok
        Olarak Satilacak Yuzde 51 Hissenin Yuzde 44’u Oib’e Yuzde 7’si Emekli Sandigi’na
        Ait Bulunuyor.

Yorum

• BORSAHİSSE
          Seyirci Üye
          • 20 Mayıs 2007
          • 48

sanko 3300 den takibe almıştık sitemizde beklentilerimiz ihale ile ilgili olsada 3 yıldır yatırımcısına doğru dürüst kazandırmayan senette bu beklenti ile hareket olacağını düşünüyorum,

BORSAHİSSE ...

BURADA YAZDIKLARIM BENİM GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİM OLUP DOĞABİLECEK KAR/ ZARARLARDAN SORUMLU OLMAM SÖZKONUSU DEĞİLDİR. !!YASAL UYARI!! PARA TEKNİĞİ BOZAR!!

Yorum

• simurg
            Administrator
            • 10 Mart 2007
            • 9248

Sanko Pazarlama'nin Genel Kurul Toplantisinda; Zararin Gelecek Yillarin Olumlu
            Sonuclarina Mahsup Edilmek Uzere Devredildi.
            Sirketten Imkb'ye Yapilan Ve Imkb Gunluk Bulteninde Yayinlanan Aciklama
            Soyle:
            Sanko Pazarlama Ithalat Ihracat A.s.'nin 18.05.2007 Tarihli Olagan Genel
            Kurul Toplantisinda;
            - 2006 Yili Karinin Gecmis Yil Zararlarindan Dusuldukten Sonra Kalan
            Zararin Gelecek Yillarin Olumlu Sonuclarina Mahsup Edilmek Uzere Devredildigi,
            - Yonetim Kurulunun 5 Kisiden Olusmasina Ve Yonetim Kurulu Uyeliklerine Bir
            Yillik Icin Ali Suavi Erengul, Osman Asilturk, Alaaddin Coskun, Mehmet Vedat
            Bassimitci Ve Rezzan Topal'in Secilmelerine Karar Verildigi,
            - Bir Yillik Denetcilige Mehmet Tekin Alpay'in Secilmesine Ve Denetimden
            Sorumlu Komite Uyeliklerine Yonetim Kurulu Uyeleri Osman Asilturk Ile Alaaddin
            Coskun'un Secilmelerine Karar Verildigi,
            - Sirketin 2007 Yili Hesaplarinin Engin Bagimsiz Denetim Ve Serbest
            Muhasebecilik Mali Musavirlik Anonim Sirketi Unvanli Bagimsiz Denetim
            Sirketince Denetlenmesine Dair Alinan Yonetim Kurulu Kararinin Onaylandigi,
            - "sirketin 2007 Ve 2008 Donemlerinde Kar Dagitimi Yapmayacaktir. Ancak Bu
            Politika Sirket Yonetim Kurulu Tarafindan Her Yil Gozden Gecirilebilir"
            Hususunun Sirketin Kar Dagitim Politikasi Olarak Belirlenmesine Karar Verildigi,
            - 2006 Yili Icinde Yapilan 4.570,00 Ytl Tutarindaki Bagislar Ve Yardimlar
            Hakkinda Ortaklara Bilgi Verildigi,
            - 5274 Sayili Turk Ticaret Kanunu'nda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun
            Kapsaminda Sirket Ana Sozlesmesindeki "sermaye Ve Hisse Senetlerinin Nev"i
            Ile Ilgili 6. Maddesinin Sermaye Piyasasi Kurulunun 18.04.2007 Tarih Ve 9930
            Sayi Ve Sanayi Ve Ticaret Bakanligi Ic Ticaret Genel Mudurlugunden Alinan
            19.04.2007 Tarih Ve 2872 Sayi Ile On Izinleri Alinmis Tadil Metninde Yazili
            Oldugu Sekilde Degistirilmesine Karar Verildigi,
            - Ayni Tarihte Yapilan A Grubu Imtiyazli Pay Sahipleri Toplantisinda Da
            Genel Kurul'da Alinan Kararlarin Onaylandigi,
            Bildirilmistir.
            Tutanaklar Ekte Yayinlanmaktadir.
            "ek"te Oldugu Belirtilen Dokumanlar, Imkb'ye Basili Olarak Gelen
            Dokumanlardir. Bu Yazilar Ilgili Tarihteki Basili "gunluk Bulten"in
            Ekinde Yayinlanmakta Olup Manyetik Ortamda Bulunmamaktadir.

-matriks-

Yorum

• simurg
              Administrator
              • 10 Mart 2007
              • 9248

aylık usd grafiği

Yorum

• simurg
                Administrator
                • 10 Mart 2007
                • 9248

haftalık usd

Yorum

• simurg
                  Administrator
                  • 10 Mart 2007
                  • 9248

Hissenin 2001 de halka arzadan sonra en yüksek zirvesine ulaşmış ve 8 cent görmüş. 2003 e kadar bir düzeltme yapmış ve 2003 de 6.5 cente kadar yükselmiş. 2003 den bugüne kadar 2-3 cent arasında gidip gelmiş. son 2.13 cent ile 2.71 cen arasında sürekli bir alım yapılmış. Bolignerin orta bandının üstünde tutunan sanko, eğer yeni alımlar gelmeye devam ederse 3.29 centi zorlayacaktır. Bu direncin kırılması halinde eski 6.5 ve 8 cent denenebilir. Hacimle birlikte hisseyi takip etemek gerekir. Kısa vade düşünenler için 2.75 centin kırılmasını takip etsinler. Kırılmazsa hisse geri gelebilir. Bol kazançlar

Yorum

• simurg
                    Administrator
                    • 10 Mart 2007
                    • 9248

Sanko Holding Yonetim Kurulu
                    Baskani Abdulkadir Konukoglu, 1904 Yilinda Dedesinin Babasinin Iki Tezgahiyla
                    Dokumacilik Yapmaya Basladigi Is Hayatinda, Bugun 15 Bin Kisiye Istihdam
                    Sagladiklarini Belirtti.
                    Adapazari Ticaret Ve Sanayi Odasi Ve Sakarya Universitesi (sau) Isbirligiyle
                    Gerceklestirilen ''universite- Sanayi Isbirligi'' Sempozyumunda Yasam Oykusunu
                    Anlatan Konukoglu, 1904 Yilinda Dedesinin Babasinin Baslattigi Dokumacilik
                    Isinden Bugunlere Geldiklerini Ifade Ederek, ''dedemin Babasi Yemen'de Sehit
                    Dustukten Sonra, Buyuk Ninem 2 Tezgahla Dokumaciliga Devam Etti. Ninemin 70 Tane
                    Iscisi Oldugunu Hatirliyorum'' Dedi.

-''12 Sektorde Faaliyetlerimizi Surduruyoruz''-

Tekstilde Turkiye'de Belirli Firmalar Arasinda Olduklarini Kaydeden
                    Konukoglu, Eskiden Grupta Tekstilin Payinin Yuzde 95 Oldugunu Simdi Ise Yuzde
                    45'e Dusurduklerini Belirtti.
                    1994 Yilinda Tekstil Sektorunun Fazla Buyuyemeyecegini Ongorduklerini Ve
                    Baska Sektorlere Yatirim Yapmaya Basladiklarini Dile Getiren Konukoglu, Sunlari
                    Soyledi:
                    ''gordum Ki Millet (portakal Alir Gibi) Makine Aliyor. Dedim Ki Bu Tekstil
                    Bundan Sonra Fazla Buyumeyecek. Ve Baska Sektorlere Yatirim Yapmaya Basladik.
                    Zaman Zaman (tekstilden Cikiyor Musunuz?) Diyorlar. Hayir Tekstilden Cikmiyoruz
                    Ama Bunun Payini Dusuyoruz. Su Anda 12 Sektorde Faaliyetlerimizi Surduruyoruz.
                    Bir De Sunu Dusundum, (buyu Buyu Nereye Kadar.) Elinizde Bir Kartopu Var.
                    Atarsiniz Yere, Buyur Buyur, Bir Zaman Sonra Dagilir Toparlayamazsiniz. Baktik
                    Ki, Tekstilde Belirli Bir Noktaya Geldik. Dunyanin Sayili Firmalari Arasina
                    Girdik. Cin Haric Belki Birinciyiz. Metrajda Dunyada Birinciyiz. Baska Kartopu
                    Almaya Karar Verdik. Ambalajda Kartopu Aldik, Onu Biraz Buyuttuk, Sonra Baska Bir
                    Alanda Kartopu Aldik Onu Buyuttuk. Yazilim Sirketinde Aldik Onu Buyuttuk. Ama
                    Tekstile Son 2 Senede 350 Milyon Dolar Harcadik, Ilave Olarak. Cunku Holding Daha
                    Cabuk Buyuyor. Tekstil Ancak Kendi Icinde Yenilenerek, Kendi Buyuklugunu
                    Koruyarak Gidiyor.''

-''isi Tamamen Profesyonele Birakmayacaksin''-

1963'de Is Hayatina Basladigini, Isletmenin Her Kademesinde Zaman Zaman
                    Calistigini Kaydeden Konukoglu, Babasi Oldugunde 7 Bin Civarinda Iscileri
                    Oldugunu, Simdi Ise 15 Bin Civarinda Iscileri Bulundugunu Belirterek Sunlari
                    Soyledi:
                    ''eskiden 2 Tane Sirketimiz Vardi, Simdi 60'in Uzerinde Sirketimiz Var. 15
                    Bine Yakin Kisiyi Istihdam Ediyoruz. Eskiden Profesyonellesme Cok Azdi, Ama
                    1975'ten Sonra Yavas Yavas Profesyonellestik. Su Anda Da Hemen Hemen Butun
                    Gruplari Profesyonel Arkadaslar Yurutuyor. Isi Tamamen Profesyonele
                    Birakmayacaksin. Yaninda, Sonunda Yumrugunu Vuracak Usta Gerekiyor. Aksi Takdirde
                    Ilerlemiyorsunuz. Bu Gercek. Ben 2 Sirketimi Tamamen Profesyonellere Biraktim.
                    Ikisini De Kapatmak Zorunda Kaldim. Yani Bir Adam Aileden Dolayi Haftada Bir Kez
                    O Sirkete Ugrayamiyorsa, O Sirket Batiyor. Profesyonel Arkadaslar Bir Yere Kadar
                    Getiriyor, Bir Yerden Sonra Yetkiyi Tam Kullanamadan Sirketi Batiriyorlar.''
                    Sanko Grubu Olarak Belirli Sektorlerde Iyi Yerleri Aldiklarini Anlatan
                    Konukoglu, ''turkiye'nin En Buyuk Cimento Fabrikasini Kahramanmaras'ta Kurduk. 3
                    Ay Sonra Faaliyete Gececek. Gunluk 10 Bin Ton. Su Anda Enerji Sektorune Girdik.
                    Bu Turkiye'de Pek Yapilamayan, Devletin Cok Aksattigi, Disa Bagliliktan
                    Turkiye'yi Kurtaracak Enerji Sektorune Biz De Girdik. Yeni Bir Sektorumuz Bu. Bu
                    Alanda Calismalar Yapacagiz. Onun Disinda Kimya Sektorune Girmek Istiyoruz. Bunun
                    Disinda Bir Iki Sektor Daha Var'' Diye Konustu.

''-is Adamlari Icin En Zor Sey, Isci Cikartmak''-

45 Senelik Is Hayatinda Zor Anlar Da Yasadigini Belirten Konukoglu,
                    Sozlerini Soyle Surdurdu:
                    ''zaman Zaman Basarisiz Oluyorsunuz, Zaman Zaman Bunaliyorsunuz, Her Sey Var
                    Ama Isi Yurutemiyorsunuz. Is Hayatindaki Krizler, Asiri Stoklar Buna Benzer
                    Nedenler Basarisizliga Yol Acabiliyor. Bu Durumda Dusunuyorsunuz, Isci Cikarsaniz
                    Bir Turlu, Isci Cikarmasaniz Bir Turlu. Is Adamlari Icin En Zor Sey Isci
                    Cikartmak. Cunku Adamin Bir Sucu Yok. Iscinizin Disinda, Gelisen Bazi Nedenler
                    Var. Bu Yuzden Isci Cikarmamak Icin Her Careyi Deniyoruz.''

-''para Kazandigimiz Her Sehre Yuzde 2'sini Harciyoruz''

Kurduklari Vakifta Egitime Ve Insanlara Yardim Etmeye Calistiklarini
                    Bildiren Konukoglu, Sunlari Kaydetti:
                    ''gaziantep'te Kurdugumuz Hastanede Gunde 6 Tane By Pass Ve 80 Tane Anjiyo
                    Yapiliyor. Bunu Soyledigimde Saka Gibi Geliyor. 10 Sene Once Gaziantep'te Anjiyo
                    Nedir, Bilmezdi Insanlar. Hastane De Kendi Icinde Buyuyor, Hastane Yakinda 3
                    Katina Cikacak. Bunlar Kar Amacli Yapilan Isler Degil. 19 Tane Okul Yaptirdik.
                    Bin 200 Ogrenciye Karsiliksiz Burs Veriyoruz. 10 Civarinda Talebimiz Ise Yurt
                    Disinda Okuyor. Ayrica Vakif Olarak 40 Bin Civarinda Gida Yardimi Yapiyoruz.
                    Baska Bir Prensibimiz Ise Para Kazandigim Her Sehre Yuzde 2'sini Harciyoruz.
                    Hendek'te De Para Kazanalim, Oraya Da Harcamalar Yapacagiz.''

-aa-

Yorum

• MAGGGMA
                      ...................
                      • 12 Haziran 2007
                      • 1375

sankonun borsaya kote olan kısmı sanko holdingmi yoksa sanko pazarlamamı...

Yorum

• simurg
                        Administrator
                        • 10 Mart 2007
                        • 9248

MAGGGMA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        sankonun borsaya kote olan kısmı sanko holdingmi yoksa sanko pazarlamamı...
                        sanko pazarlama

Yorum

• MAGGGMA
                          ...................
                          • 12 Haziran 2007
                          • 1375

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          sanko pazarlama
                          bende bu şekilde biliyorum,yanlış yönlendirme olmasın diye hatırlatmak istedim..

Yorum

• simurg
                            Administrator
                            • 10 Mart 2007
                            • 9248

Sanko Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak,
                            Sanko Tekstil Isletmeleri Sanayi Ve Ticaret A.s. Adina Sanko Menkul Degerler
                            A.s. Tarafindan 29 Haziran 2007 Tarihinde 3.48-3.50 Ytl Fiyat Araligindan
                            37.024 Adet Alis Islemi Gerceklestirdi.
                            Bu Islem Sonucunda Sozkonusu Kisi/kurulusun Sirket Sermayesi Icindeki Payi
                            % 1.68 Oldu.
                            Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri:viii, No: 39 Sayili Tebligi'nin 5/h-1
                            Ve 14'uncu Maddeleri Kapsaminda Imkb'ye Gonderilen Aciklama Imkb Gunluk
                            Bulten Ekinde Yayinlandi.

Yorum

• simurg
                              Administrator
                              • 10 Mart 2007
                              • 9248

simurg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              Aylık usd grafiğini ekledim. Sanko Holdingin diğer holdinglere göre çok ucuz kaldğını söyleyebilirim. Halka arzı 6 cent iken bugünkü fiyatı 2.7 centtir. Son bir ay içinde hissede alımların arttığını gözlemledim. Stch , rsı ve cc ye baktığımızda bunu görebiliriz. Asıl dikkatimi çeken her zaman önem verdiğim macd grafiğidir. 2003 ortalarında aşağıya dönmüş olan macd 2005 de 2 kez yukarı dönmüş fakat sınırlı kalmıştır. 3. kez bu mayıs ayında kesti. Yukarı hareketin devam edeceğini düşünüyorum. Hacimli bir yükseliş kağıdın önünü açacaktır. Geçen yıl enerji sektörüne gireceklerini açıklamışlardı. Şimdi de petkimle ilgileniyorlar. Beklentiletilerin arttığını düşünüyorum .
                              Yolculuk yeni başlıyor, hadi bakalım hayırlısı diyelim.

Yorum

Working...
                              X

Debug Information